perjantai 28. kesäkuuta 2013

Väreilevä hauis

Reikä paidassa! Eli perjantai. Saksassa on joku sellainen mielenkiintoinen sanonta mikä kääntyy suomeksi, että reikä paidassa ja sillä juhlistetaan viikonlopun alkamista tai työviikon loppumista. Tämä ei ole koskaan mulle totaalisesti auennut, mutta meille on tarttunut puheeseen kyllä oikein pysyvästi, että kun mies pääsee perjantaina töistä niin silloin on reikä paidassa. :D Enää jokunen tunti niin tämä tapahtuu.

Aamulla napsaisin pari aamupalakuvaa tuosta banskupannaristani lisukkeineen (hienoista muovirasioista, as always).


Tuollaisia ne on kun otan jääkaapista ja kannet irti, ja sitten vaan rahkasotkua päälle ja lusikoimaan. Aivan hirveän hyvää. Banaanipannarini sisältää siis ison banaanin ja No Egg -valmistetta, auringonkukansiemeniä ja pellavansiemenrouhetta + ne perinteiset kardemumma, kaneli ja piparkakkumauste. Surrautettu sekaisin sauvasekoittimella ja paistettu yksi mehevä plätyskä. Vadelmahilloa (ei lisättyä sokeria) kunnolla päälle! Rinnalla kuppoon olen sekoitellut valmiiksi rahkamaitosotkun, missä on joku 100g (arvio) rahkaa, liraus maitoa ja tuota hilloa + ne samat mausteet. Tällä alkaa päivä niin kivasti, että jo illalla kyselen, että joko on aamu ja saa pannaria. :D


Selkää ja hauista treenasin tänään aamulla ja kehitystä senkun tulee. Olen vähän ihmeissäni oikein tästä kaikesta! Katselin, että kymmenen päivää sitten olin kirjoitellut, miten preacher curlissa nousee mutkatangolla 18,5kg 3x12. Nyt nousi ekalla jo 18 ja kahdella seuraavalla kerralla 16! Melkosta meininkiä. Tämä liike siis kyseessä:

On se tukka vähän pystyssä. :)

Arnold's 21 -liikkeestä tein Arnold's 24 tänään. :D Eli 7-7-7 -toistojen sijaan tein 8-8-8 (x4). Aattelin joka kerta nyt nostaa yhdellä sitä määrää, kun painoharppaus ylemmäs on liikaa vielä (16kg -> 18,5kg), sitä voi kattella sitten vaikka jossain 12-12-12 kohdilla. ;) Ei sillä, että tuolla 16 kilolla menisi mitenkään lennokkaasti ja puhisematta edes se 7-7-7, kyllä siinä töitä saa tehdä. Mutta en mä jää oottelemaan sitä kuitenkaan, että jos se joskus kuukausien päästä alkaisi olla kevyttä rautaa. Lisähaastetta vaan kehiin!


Treenin jälkeen palkkaria pillillä. Kuten näkyy, ei se ole ihan litkua kuitenkaan. :D Vähän haastetta siinäkin! Siellä on aamupalan ylijäämä rahka, eli semmonen 150g, puolikas banaani, persikkaviipaleita, maitoa, smoothieta, hilloa ja ne mausteet taas. Surrautettu sekaisin, pilli keskelle ja nautiskelemaan. Viime sunnuntaina punnitsin tuon setin, kun tuntui vähän paljolta. Olihan siinä semmoset 700g tavaraa! Olen siitä vähän määrää vähentänyt, kun pikkasen tulee täyteen. Litkuna se määrä menisikin, mutta kun on tommosta tönkköä.

Ja kaikki on tähän saakka oottaneet, että mitä ihmettä tuo otsikko meinaa, niin siitä seuraavassa. :D Muutama varmaan muistaakin, kun aiemmin puhuinkin siitä, miten oikea hauis, pienempi mutta vahvempi, väreilee kun sitä koittaa jännittää. Yritin ottaa siitä tänään videota kun pumppikin oli jo laskenut, mutta eipä siitä taida saada kyllä juuri mitään irti. :D Mutta tuo on tosiaan ollut tuommoinen ties miten kauan. Huomasin sen silloin, kun lihakset taannoin tyhjenivät. Mutta edelleen se tekee sitä. Hauiksen jännittäminen on vaikeaa ja siellä tosiaan väreilee pieniä säikeitä. Isot nytkähdykset videolla on ihan vain sitä, kun koitan sitä pitää jännityksessä, mutta se ei oikein pysy. Ne pienet jänteet siellä keskellä väreilee. Osaako joku sanoa mitä tämä on? Hermotusjuttuja vai jotain muuta? Tuo hauis on tosiaan myös aina ollut pienempi. Vaikka se on vahvempi. Ja kyllä, on siellä suihkukopissa vaikka mitä tavaraa. :D Se on säilytyskoppi! Meillä on kaksi suihkua. :)



Tänään en muuta liikunnallista tehnytkään, tuli semmonen rentoutumisen tarve -fiilis. Mm. tämän parissa ajattelin aikaa viettää:


Aivan hirveän kiva kirja, äipälle vaan kiitoksia että moisen tänne postitti! Himoitsin sitä tosi kauan ja pakkohan se oli jo antaa himoille valta ja pyytää oma kappale kanssa hyllyyn. :) Tämä tuleekin luettua heti, toisin kuin moni muu kirja, jotka ensin päätyy hyllyyn ja sitten vasta joskus lukemiseksi asti.

Loppuun pitää jakaa vielä aivan ihmeellisen hyvä välipalacombo! Eilen nakkasin kulhoon raejuustoa, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä, persikanpaloja + sitä rypälemehua missä ne lilluvat (säilyke) ja muussasin sekaan puolikkaan banaanin. En odottanut tältä kovin paljoa, mutta yllätyinpäs! Todella hyvää! Raejuuston suolaisuus katosi jonnekin aivan totaalisesti ja koko välipalasta tuli makea. Koostumus oli todella mieluinen! Ja banaani + persikkasattumat oli ihan puhdasta herkkua. Meinaan tänäänkin syödä tämmösen taas. :) En ole ennen banaania koettanut sekoittaa raejuuston kanssa, omena sitten taas on yksi vakio auringonkukansiementen kanssa. Omena onkin ehkä enemmän hapan kuin makea. Mutta näin vaan toimii myös ihan selkeästi makea setti. Namnam! Niin, vaikka siis raejuusto täällä onkin melkeimpä enemmän pahaa kuin hyvää. :D


Niin juu, ja mikäs päivä se tänään tosiaan olikaan? No valkosipulinen myskikurpitsamuussipäivä! Tietty kaverina taas ne uuniparsakaalit. Mä en kyllästy tähän ikinä. Tää ois se setti, jos pitäisi valita, että mitä yhtä ruokaa syö loppuelämän. Tätä. Ei mitään muuta tarvitsisi ikinä, kun tätä vaan.


Huomiset syömiset hoituukin taas intialaisen ravintolan puolesta, jee! :) Onkin jännä nähdä mitä vatsa nyt sanoo niihin, kun on vielä vähän herkillä kaurapuurosta.. Syön kuitenkin riisiä, maissia saattaa olla annoksessa ja tietty ihan viljoja muutenkin, kun naan -leipää tai vastaavaa aattelin järsiä myös onnesta ymmyrskäisenä! :') Meillä on pieni juhlistamisen paikka, kun alustavasti lyötiin lukkoon tulevaisuutta koskevia suunnitelmia. Eivät vielä pitkiin aikoihin ajankohtaisia, mutta jossain siellä kauuuuukana häämöttää jotain, mikä on nyt päätetty. Ja hyvällä ja terveellisellä ruoalla sitä luonnollisesti pitää juhlistaa, daa. :D

Hyvää reikää paitaan teillekin kaikille!

8 kommenttia:

  1. hei oletko muuten testannu tuorepuuroa esim. idätetystä tattarista? tai sitte miten sinun vatsa reagoi tattarihiutaleisiin? vähän menee ohi tämän postauksen aiheen. :'D
    olen huomanu kans, että erityisesti neljän viljan hiutaleet aiheuttaa ihan hillittömän turvotuksen: iltapäivästä maha on täynnä ilmaa ja olo erittäin tukala.
    olen laiska idättäjä, joten onneksi tuo tattarihiutalepuuro on passelia aamiskamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohi aiheen saa aina mennä. :D Mä jossain kohtaa kokeilin tattaripuuroa kolmena aamuna kokonaisista jyvistä keiteltynä. Ei sopinut mulle, oli liian ilmavaa ja mä menin ihan pallotukkoon. :D Hiutaleet voisi olla aivan eri juttu, mutta täällä ei myydä. Jos oisin kaupassa joskus niihin törmännyt niin oisin jo ostanut kokeeksi. :) Ehkä sitten joskus jossain niitä näen ja ostan kokeeksi. Noita kokonaisia jyviä mulla on kaapissa vieläkin vaikka kuinka, mutta ei oo tullut enää käytettyä.

      Poista
    2. No kun kerran saa ohitaa, niin pakko kysyä että mikä on sinun mielipide Sunwarriorin prodejauhoista? Oletko testannu koskaan?

      Poista
    3. Ne vaikuttaa hyviltä! ;) En ole hetkeen kattellut sisältöjä, mutta joskus oisin kyllä semmosen kelpuuttanut kun oisi pitänyt ostaa uutta, missä ei ole mitään, mitä ei tahdota suuhun tunkea. Ja sanonpa vaan, että semmoset protskujauheet on aikas harvassa. :D Mutta hinta niissä on ihan jäätävä verrattuna siihen määrään mitä meillä silloin tavaraa kului (ostettiin aina viiden kilon ämpäri kerralla) ja siihen se kaatuikin. Nythän ei olla käytetty mitään protskujauhetta enää muutamaan kuukauteen. :)

      Poista
  2. Pakko varmaan kokeilla tuota banskupannaria nyt viikonloppuna. Sä oot hyvä aivopesemään!

    Onko tuo hauisväreily jotain elohiiren tyyppistä? Nythän kyllä syöt mankkaa, että ei siitä pitäisi ainakaan olla puute. Ostin itse taannoin magnesiumia ihosuihkeena ja aattelin kokeilla seuraavan kerran, jos tulee joku elohiiri tai kramppioireita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hähäää :D

      Ei se kyllä elohiirimäistä ole. Ei se tunnu, eikä se ole tahaton. Siihen tosiaan liittyy tuo, etten pysty jännittämään sitä kunnolla ja kun koitan, niin siellä pienet lihas(?)säikeet väreilee hauiksessa. Joku juttu siinä matkalla haittaa tuota jännittämistä. Ja ehkä siksi se ei kykene kasvamaan siinä määrin kuin vasen. Tai jotain. Kunhan spekuloin. :D

      Poista
  3. Kääntäjää alkoi kiinnostaa, että mikä se sanonta on :D Mä olen kuullut vain sen, että on niin iloinen että tulee reikä paitaan (sich ein Loch ins Hemd freuen), mutta toisaalta en olekaan käynyt Saksassa tosi pitkään aikaan. Pitäis vissiin mennä nyt, kun vielä asutaan tässä vieressä Hollannissa!

    Ja ei päivää, miten hyvältä toi sun aamupala näyttää... Pakko kokeilla tota yhdistelmää itsekin joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa! Eli tuo viikonloppuhuudahduksen reikäpaitaosio liittyy ilon ilmaisemiseen! :D Yksi kaveri huutaa sosiaalisessa mediassa joka perjantai työpäivän päätteeksi seuraavasti: "WOCHENENDE! LOCH IM HEMDE!" :) Mutta miten sitä on niin iloinen, että paitaan tulee reikiä? Onko sitä niin intopiukeena, että paitakin repeää? :D Saksalaiset on ihania.

      Mä voin sanoa, että hyvä setti tuo aamupala on. Se on sarjassamme Syntisen Hyvää ja sitä saa heti aamusta syödä!! Suorastaan rikollista. :)

      Poista