maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kunnon kyytiä hauiksille

Tänä maanantaina ei ollut maanantai -fiilistä. Paitsi jos se on sellainen ylipirteä ja yleisiloinen, niin sitten oli juurikin sellainen! Olen nyt huomannut kahden iltamagnesiumin jälkeen sen, että aamulla herääminen tuntuu vaikeammalta kuin normaalisti ja siihen menee hetki pidempään, mutta sitten jostain ihmeen taikaiskusta PAM MEIKÄ ON PIRTEÄ KUIN PEIPPONEN VALLOITETAANKO MAAILMA TÄNÄÄN VAI HÄH?! :'D Tuohon kuluu ehkä semmonen puoli tuntia. Normaalisti olen suht pirteä heti aamusta, mutta en sitten taas saa tällaista potkua missään kohtaa, vaan tasaisella mennään koko päivän läpi. Mää tykkään tästä potkusta. :D Ja potkuhan ei missään vaiheessa tunnu myöskään vaimenevan, eli sitähän sitten riittää. Aamun treeneihin ryhtymistä ei tule vitkuteltua, vaan ne tehdään heti kun on vaan kaikki muu pakollinen hoidettu alta pois.

Tänään oli pelkkä hauispäivä (ja takaolkapäät, niin kuin aina tässä treenissä). Olen onnistunut viimeisessä kahdessa selkätreenissä nitkauttamaan selkäni. Siinä ensimmäisessä näistä kahdesta selkä normalisoitui ihan täysin jo seuraavaan päivään mennessä ja unohdin kiltisti koko jutun. Viime torstaina se meni taas samasta kohtaa ja kyllä vaan tuntuu vieläkin. GRRR. Mutkatangolla tehtävässä kulmasoudussa se menee, jostain tuolta ihan lavan alapuolelta, selkärangasta viistosti kylkeä kohti menevä alue. Sattuu mm. hieronnassa niin kovin, ettei sitä hierota. Ja treeneissä se on nyt ihan kiitettävästi haitannut SJMV:tä (ei voi tehdä), pystypunnerrusta (ei voi tehdä), vipareita kädet suorina sivuille (voi tehdä pienellä painolla), kylkitreeniä (voi tehdä hieman vajaana, kun pudottaa painoa). Ilman painoja voin heilutella käsiä miten vain, eikä satu. Välillä jossain kurotellessa tuntuu. Mutta muissa se ei tunnu, eikä leposärje, eikä mitään semmosta. Kyllä mä luulen, että lihas vaan pikkurevähti (kun ei se nyt niin paljon satu, että ois isorevähtänyt :D) tms. eikä esimerkiksi mikään välilevyjuttu ole. Mutta joo, katsoin tosiaan parhaaksi, ettei sitä selkää nyt ainakaan lähde treenailemaan, joten pelkästään habaa tänään! Tämähän antoikin eväitä vähän tehdä enempi kaikkea jännää, ja sitähän sitten tehtiin!

Sarjassamme FREAKY. Mä joskus pelkään näitä omia kuvia. Tietyt kuvakulmat on ihan sairaita. :D

Treeni alkoi Arnold's 21 -liikkeellä (7-7-7). Normaalisti teen tuon setin neljä kertaa. Nyt oli varaa tehdä enempi jos huvittaa ja tokihan huvitti! 16kg x4 + 13,5kg x2. UUAAA. Parasta. 

Alla kuva ihan vain todistamassa, ettei se käsi ole oikeasti yllä olevien kuvien kaltainen. Nii.


Arnoldsin perään tein takaolkapäille rear delt inverted row'ta kyykkytelineellä makaavan tangon kanssa, kuten aina. Se on vähän kuin face pull. Tavallaan. Paitsi että roikut tangossa ja vetelet itteäsi tankoa kohti. Eli ei sinne päinkään. Enivei.. 3x20 tänään.

Sitten lähti preacher curlit kehiin. Tässä on tangossa sopivan kokoisia kiekkoja, jotta niillä voi jatkaa aika kivasti eri painolla, kun ei edellisellä enää jaksa. Yhdet kiekot pois ja taas jatkuu. Ja siten tein tänään, normaalisti otan vain yhden kerran pois, nyt kahdesti vähensin.

Puhalluttaa jo. On se tyyny siellä topin sisässä.

Ensimmäinen kierros: 
18,5kg: 10
16kg: 12
13,5kg: 15

Toinen kierros:
18,5kg: 8
16kg: 10
13,5kg: 12

Kolmas kierros:
18,5kg: 6
16kg: 8
13,5kg: 10

Jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kädet tärräsi niin kovin, että en tiennyt mitä koko lopputreenistä oikein tulee. Mutta hyvin niillä tärisevilläkin jaksoi. :) Loppuun vielä hammereita kutosen kässäreillä selkä seinää vasten, ensin maksimit tasatahtiin ja yhteenlaskettuna sama määrä vuorotahtiin, ilman taukoja siis.


Vähän oli jo rankkaa tuossa vaiheessa. :D Jostain ihmeestä sitä puhtia vaan riitti, eikä mitään stoppia tullut (niin kuin viime habatreenissä). Näitä meni 12-10-8. Eli kertauksena; 12 tasatahtiin, jonka jälkeen jatketaan vuorotahtiin yhteensä 12, eli 6 per käsi. Ja sitten tauko ennen seuraavia.

Olihan muuten kiva treeni! Tunti neljätoista minuuttia näytti ajanottokello ranteessa. Hirviä nälkä oli taas jo (MÄ EN VAAN KESTÄ MULLA ON NÄLKÄ PALANNUT.. <3 <3) ja hirviä annos sitä rahkaa lisukkeineen oli taas lapattava alas. En valita, päinvastoin.. :') Tuosta siirryinkin jonkin ajan päästä tähän aktiviteettiin:


Kellohan oli vasta jotain puoli yhdeksän. Kylmä viima tietty oli tälläkin kertaa, varsinkin tuohon aikaan, mutta taivas oli ihan pilvetön ja tuossa suojaisassa paikassa oli jopa lämmin. Kuuma ei pääse tulemaan, vaikka mittarikin näytti ihan reilusti päälle kahtakymmentä auringossa. En jaksanut kovin pitkään istuskella, jonkin aikaa möllöttelin ja sitten aattelin lähteä kävelylle, mille olin joka tapauksessa menossa. Saa sitä aurinkoa siinäkin, jos vaan voi laittaa semmosta vaatetta päälle, eikä esimerkiksi kaikkea karvahanskoista ja sukkahousuista lähtien.. :D Aattelinkin olla oikein rohkea tänään! Jätin lippiksenkin pois päästä, jotta kasvot näkee aurinkoa kanssa. Innoissani läästin oikein antaumuksella aurinkorasvaa ja mietiskelin, että mitä sinne sitten viitsii päälle laittaa. Koitin ennen lähtöä kuvata mun vaatesettiä, mutta hankalaa kun ei vaakakuvaan oikein mahdu. Mutta ei hätää, kyllä Heidi keinot keksii!

Jep jep..

Huppari vyötäsillä lähdin. Lahkeet rullattuna ja nahkaa näkyvissä. Pihalle kun menin niin heti kävi selväksi, ettei se aurinko kauaa paista, koko taivaan leveydeltä oli pilvimassaa tulossa eteen. No tietty. :D Ehkä puolentoista kilsan jälkeen aurinko meni pilveen ja pian sai rullata lahkeetkin alas. Yllättävän lämmin oli silti ja huppari piti vasta aika loppuvaiheessa heittää niskaan. Ja nälkähän ajoi porsaan kotiin jo vajaan viiden kilsan jälkeen.. :') Semmonen pikainen, joskin rauhallinen, pyrähdys. Oisin mä pidemmälle kävellyt, menin uutta reittiäkin, mutta kun aurinkokin meni pilveen niin annoin periksi ja tulin kotiin. Syömään. :D

Sinne se aurinko meni jemmaan.

Viisikymmentä minuuttia tuli 4.76km lenkin kestoksi, eli ei ollut turbovauhti päällä (10:30min/km). Pysähtelin useamman kerran. Ajoin yhden kissankin kiusaamasta pesiviä lintuja, jotka hädissään huutelivat. Ei tartte pikkusia lintuja syödä.

Eiliseltä oli vielä sitä MAAILMAN PARASTA MYSKIKURPITSAMUUSSIA jäljellä sen verran, että siitä on vähän molemmille. Jotain piti rinnalle tehdä ja valinta oli selkeä; uunissa parsakaalia. Täten lautasella oli kaksi tämänhetkistä aivan superhyperherkkua ja mä en edes osaa sanoa, miten tätä foodgasmia kuvailisin.. No varmaan foodgasm tai mouthgasm kertoo jo aivan tarpeeksi. :'D Siis voi hyvää päivää tätä elämän parhautta ja ihanuutta!!


Syökää myskikurpitsaa!! Ja syökää uuniparsakaalia, sen helpompaa valmistettavaa ei ole. Kieräyttää öljyssä ja mausteissa, uuni vaikka 200°C ja ehkä 20min antaa olla siellä. Avot ja P*RKELE, että on hyvää. Vai mitä, Kaalikaveri?!

Huomenna vuorossa jalkatreeni. Jännityksellä ootetaan tuleeko pumppia vai jääkö lihakset tälläkin kertaa tyhjiksi. Melkein veikkaan, että tyhjiksi ei jää. Suunta on ainakin ollut jo siihen suuntaan muissakin treeneissä, joten toivoa on! Jee.

9 kommenttia:

  1. jeeee hyvä notta näyttää valoisammalta! (paitsi kirjaimellisesti, näköjään, teidän auringosta päätellen höhöö)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta san! Mut ei sama englanniksi ('sun'). AHAHAAHAA kylläpäs meillä nyt lentää hyvää aurinko -aiheista läppää.

      En ehkä kyllä nyt kestä.

      Poista
  2. Tjaa, sielläkin sitten selkä kiukuttelee, buu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eih, sitä on siis liikenteessä! Nooooo.. Eli buu!

      Poista
  3. Ihanan aurinkoinen postaus <3 Hymy nousi huulille ja tuli hyvä fiilis siitä, että sulla on niin hyvä fiilis. Mahtavalta kuulostaa toi treeni, mielettömän herkulliselta näyttää ruoka ja kelikin taisi olla aika mukavaa vaihtelua, vaikkei aurinko pitkään paistanutkaan :) Taidan itekin aloittaa magnesiumin ottamisen, jos noin kivasti vaikuttaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiii, iloinen asia, että fiilis välittyy! :) On kyllä paljon aurinkoisempi olo, vaikkei ulkona paistaisikaan pitkään. ;)
      Jos magnesiumin vajausta on ollut niin kyllä varmasti olossa huomaa, kun sitä yhtäkkiä saakin. Jotain hyötyä tämmösissä tilanteissa siitä, että mulla on niin herkkä kroppa, kun kaikki tällaiset muutokset huomaa kyllä välittömästi ja selkeästi! Jee! <3

      Poista
  4. Tiiättekö. Kun parsakaalit ottaa uunista, ensin haistaa kanan (ihmeellistä mutta totta), sit valuu kuola, ja kolmantena kajahtaa enkelkuoron HAAAAALLELUJA HALLELUJA korvissa. Niin hyvää se on. Oikeesti, ja siis silleen aikuisten oikeesti. Kokeilkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin joo, ja magnesiumille iso peukku ! Mä en nousis aamulla sängystä ilman jokailtasia magnesiumövereitä. Takareiden revettyä pari vuotta sit mun fyssari suositteli, ostin ekat ja jäin koukkuun. Hyvästi lihaskrampit, tervetuloa elämä ! Purnukassa suositellaan yhtä nappia, meikätyttö vetelee ylihikoavana yksilönä huoletta kolme :))

      Poista
    2. Kuvauksesi parsakaaleista on juurikin osuva!
      Magnesiumtabut on yllättävän koukuttavia. Mä nostelen annosta kanssa vielä ja etsin sitä omaa sopivaa. Vielä ei vatsa ole hurahtanut täydellä teholla käyntiin (ole hyvä tästä tiedosta), joten lisää tabua nassuun! Tiiä kuinka kauan tässä on vajausta ollut päällä, saa varmaan hetken täytellä varastoja.

      Poista