torstai 8. marraskuuta 2012

KYMMENEN! EN KESTÄ!

Eilen ja tänään on hyvin poikkeuksellinen treenipäivä. Kyseessä on nimittäin iltatreenit! Tällaista ei ole tapahtunut sitten.. ööh.. no, jokuseen vuoteen. Olen toki mm. yövuorojen vuoksi treenannut illalla, mutta se on ollut sitä minun aamuani. Nyt olen herännyt normaalisti viideltä, mutta treenaan vasta illalla. Syynä näihin kahteen erikoiseen päivään on ollut aamupäivän tapaamisia, asioiden hoitamisia, muuttoon liittyen. Normaalisti, jos tällaisia päiviä on ollut yksi silloin tällöin, olen jättänyt treenin vain tekemättä. Olen sen niin vahvasti sitonut siihen aamupäivään. Sen jälkeen pääsee aina mukavasti suihkuun ja aloittamaan päivän energisenä ja liikunnat on jo siinä vaiheessa hoidettu. Tuo sopii minulle hirveän hyvin!

Eilen kuitenkin tiedossa oli toinen samanlainen päivä tälle päivälle, joten en viitsinyt skipata treeniä kahtena päivänä (tai edes yhtenä), varsinkin kun tiedossa on nuo muuton aiheuttamat uudet kuviot muutenkin, jolloin tulee treenattua eri tavalla kuin nyt. Joten nyt tekee mieli paahtaa menemään täysillä, kohta ei oo ees tankoa! :D Eilen oltiin kotona takaisin jo puolen päivän aikoihin, joten koko loppupäivä oli aikaa. Mutta koska olen niin tottunut aamutreenailija, tuntui vireystaso olevan huomattavasti alempana iltapäivästä kuin aamupäivästä. Mietin pitkään tuleeko siitä yhtään mitään. Niskakin jumittaa, väsyttää.. Energiaa ei tuntunut juuri olevan. Ja miten ihmeessä päivän syömiset pitää ajoittaa?! :D Ihan sekaisin koko rytmi, kun treeni hyppääkin illalle. Pitkään siinä vaihdoin mielipidettäni treenaanko ollenkaan. Jostain pomppasi yllättäen joskus viiden aikoihin energiapiikki kehoon ja lopulta päätös oli helppo; hell yeah!

Edessä oli jalka-/vatsatreeni. Ja miten se sitten alkoi? NO KYMMENEN MINUUTIN HOOVERILLA. WTF?!

YARRRR hihih

Aloitan jokaisen treenin aina hooverilla. Ennätykseni on seitsemän minuuttia, minkä olen tehnyt kerran. Normaalisti olen siinä viisi minuuttia. Nyt minuutit vain etenivät ja mihinkään ei tuntunut ottavan liiaksi, jotta olisi pitänyt lopettaa. Aloittaessani oli tarkoitus siihen viiteen minuuttiin taas tähdätä. Sitten se menikin jo ohi. Mietin, että kuusi tänään. Kun kuusi oli täynnä, päätin että sivutaan ennätystä ja ollaan seitsemän. Seitsemän minuutin kohdalla oli jo selvää, että yli mennään. Päätin tähdätä yhdeksään. Ja silloinkin vielä oli puhtia! Keho kyllä tärisi, muttei voimat kaikonneet. Miehen kanssakin vaihdeltiin kuulumisia siinä kesken kaiken, kun niin kauan meni. :D Kymmenen minuutin kohdalla sitten lopetin. En tiedä kuinka kauan olisin voinut lopulta olla, mutta pelkäsin niin niskani puolesta, kun hartioihin se nyt joka tapauksessa ottaa. Normaalisti hooverin jälkeen mulla sattuu rintarankaan ja etureisiinkin, kun siinä tulee oltua kuitenkin suhteellisen pitkä aika. Nyt vain nousin siitä ja olin ihan suu auki, että mitä tapahtui. Ja missään ei tuntunut mitään, sykekin alhainen. Siis iltatreenithän rulettaa! :D

Yksijalkainen peukkumonsteri

Jalkatreeni meni sekin loistavasti. Eipä tuon jälkeen pysäyttänyt enää yhtään mikään! Kyykätessä kun nousee kantapäät ilmaan kun menen kovin alas, niin keksin siihenkin ratkaisun (kun mitään laudanpätkää ei just nyt oo saatavilla kantapäiden alle). Käsipainojeni 2,5kg:n vinyylilevyt on sopivan kokoiset ja napakat kenkieni alle ja liukastumisriskiä tai muuta ei siinä ole, joten kokeilin tuolla keinoin. Ja sekin meni loistavasti! Tasapainoon ei pitänyt enää keskittyä, pystyi keskittymään ihan siihen liikkeen suorittamiseen.


Mustat kengät, musta kumimatto, mustat vinyylilevyt, mustat säärystimet, keinovalaistus.. Jaa miten niin ei erota? :'D
Ja ihan pikkasen läheltä kameraa menee tanko! :O


Muitakin liikkeitä tein ihan kunnon meiningillä, kuten leg curl on ballia:


Kyllä tätiä hapotti! Ja sitten hymyilytti!

Alusta loppuun oli kyllä puhtia ja tekemisen meininkiä. Olin ihan huippufiiliksissä. Myös todella yllättynyt, kun tosiaan ajankohta oli minulle aivan vieras. Olisi harmittanut, jos olisin treenini skipannut. Tänään ei sitten tarvitse edes harkita. Kyllä varmasti treenaan. Katsotaan kuinka suosittu tästä iltatreenistä mulle tuleekaan.. Iltatreenit rulaa sittenkin! Kymmenen minuutin hoover!!


Lopussa uupunut, mutta tyytyväinen treenari.

44 kommenttia:

  1. 10 min hoover! No huh huh, nainen. Hiljaiseksi vetää. Ei tohon muuta osaa sanoa :O
    ...paitsi, että pakko kokeilla tänään samaa ite, niin kahjolta toi kuulostaa :D

    Varmaan kuolen parin minuutin kohdalla, koska en hoovereita pahemmin harrasta. Eli jos musta ei enää kuulu mitään, niin... :P

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihiih, tsemppiä! :D Raportoi sitten miten meni! Ja mä toivon, että tosiaan palaat raportoimaan! :D

      Poista
  2. Kymmenen minuuttia!?! Jumankauta nainen! Mieletöntä!! :) Heh, mä oon kerran kokeillu, että kuinka kauan voisin olla ja 2,5 minsan jälkeen lopetin. Kädet väsyi, ei enää jaksanu. :D No on sulla kyllä vatsalihakset ja muutkin lihakset sellaisessa kunnossa, että ollaan kuin yö ja päivä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitti. :D Kyllä mä olin ihan yhtä hämmästynyt tosin. :D Mä annan kaiken kunnian ajankohdalle! ;)

      Poista
  3. Käytätkö jotain painoa selällä? Joskus voimaharjottelun alkutaipaleella mainitsin hooverista mun PT:lle kun muistan kans jonkun kertoneen että menee hooveria yli 5 minsaa - kysyin siis että hui tarviiko noin kauan pysyä niin hän sanoi et jos alkaa mennä kovin pitkäksi niin silloin kannattaa laittaa vaikka levypainoa selälle. Mä koen hooverin aika tylsäksi, en varmaan edes malttaisi olla 10 minsaa :) Toisaalta mulla on nyt hooverit yhen treenin päätteeks triplasarjassa, siinä vaiheessa mehut jo niin pois että turha toivo edes 5 min...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus käytin kymmenen kilon levypainoa, mutta jo sen saaminen makuuasennossa hyvään kohtaan selän päälle oli urheilusuoritus itsessään, joten luovutin. :D Ilman siis mennään! Tylsää mullakin tuossa tuli ja silloin onkin oiva aika pyytää miestä vaihtamaan tuoreimpia kuulumisia siihen viereen. :'D

      Poista
    2. Vaihtelua saa, jos laittaa jalat tai kädet epävakaalle alustalle esim. tasapainolaudalle tai sille puolipallolle, bosu tai joku vastaava? Tai jumppapallolle. Siis jos alkaa aika käydä pitkäksi kympin hooverissa...

      Eikö se ukkos voi laittaa sitä painoa sulle, jos se kerran ehtii sulle jutteleenkin?

      -Anna-

      Poista
    3. Mä yhteen aikaan tein myös jumppapallon päällä etunojassa. Ottaa jostain syystä kipeää tuonne kyynerpään tienoille, kun siinä tulee sitä sivuttaispitoa niille, sellaista pientä alamäkeä, pallo kun kyseessä on. Lopetin sen vuoksi ja jatkoin perinteisesti. Mä luulen, ettei tää kymppi kuitenkaan ihan tavaksi tule. :D

      Minun ukkoseni on itseasiassa harvoin ihan vapaa-aikainen kun treenaan. Yleensä on juoksemassa tai suorittaa jotain rästihommia pois sillä aikaa. Nyt ehti vaihtaa kuulumiset muuttoon liittyvästä hetki takaperin loppuneesta puhelusta. :D Voishan sitä tietty hyödyntää silloin, kun on mahdollista!

      Poista
    4. Seki muuten lisää paljon haastetta kun nostaa toisen jalan vähän irti alustasta ja yrittää pitää lantion suorassa. Ainakin mulle :)

      Itselle minuutin hooverikin on jo tylsää :) Pitäsi olla jotain, vaikka lukemista.

      -Anna-

      Poista
    5. Joo yhellä jalalla on kanssa kiva tehdä! :)

      Poista
  4. mä niin liputan iltatreenille! itellä ainakin puolet enemmän lähtee tehoja kun aamuisin. välillä koitan niitä aamu/aamupäivätreenejäkin mutta ei tule mitään :D ei vaikka kunnon aamupalan söisi. iltaisin taas tuntuu että jaksaa vaikka mitä, kai ne energiat on täyttynyt jotenkin erilailla. ja ihmiset ovat tässäkin suhteessa niin erilaisia :) ja vau toi hoover!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas olen niin aamuihminen kun olla ja voi :D Mun suurin energiapiikki on nimenomaan aamuisin siinä noin kolme-neljä tuntia heräämisestä. Pitäähän siinä jo vähän jotain tankata lisää, mutta sehän on vaan kivaa. :D Mutta ihan erilaisen tuntuman tosiaan tuohon iltatreeniin saa! Jee! :)

      Poista
  5. Vautsi!! Sä tarvitset kohta jonkun kirjan siihen lueskeltavaksi. Tai vaikka läppärin eteen, että voit päivittää blogia hooverissa ollessasi, jotta saat ajan kulumaan ;).

    Ite oon huomannut, että illalla jaksan myös paljon paremmin. Siis jos jaksan sinne salille raahautua. Oon niin aamuihminen, että aamuisin on energiaa vaikka kenelle jakaa ja aamutreeni polkaisee päivän hyvin käyntiin. Töiden jälkeen ei jaksaisi millään enää lähteä treenailemaan. Mutta sitten kun sinne menee, niin tosiaan jostain syystä suorittaa paljon paremmin (enemmän toistoja, joissain liikkeissä enemmän painoja). Ja jos menen illalla juoksemaan, niin sykkeetkin ovat matalammalla kuin aamuisin. Ehkä siksi kun on ehtinyt täyttää energiavarastot päivän aikana?

    Mutta koska olen niin iltauninen ja todella äärimmäinen aamuihminen, niin pitäydyn aamutreeneissä ihan siksi, että olen mestari puhumaan itseni iltatreenaamisesta pois :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tämänhän voisi melkein oikeasti tehdä, on noita lehtiä ja kirjoja aikas paljon rästissä.. :D

      Meillä menee kyllä tuo päivärytmi ihan justiinsa samalla tavalla! Tosin mun työpäiväni ei oo varmaankaan ihan niin kuin sun työpäiväsi.. :D Mutta päivän ahertelujen jälkeen mulle iskee väsy ja jotenkin sitä pitää keskustella itsensä kanssa hoitamaan treenejä (tai muita). Aamuisin taas kaikki menee innokkaasti ja energialla! Mutta nyt sitten huomasi, että vaikka tuntui väsyneeltä kun alkoi illalla treenata, silti sitä puhtia riitti paljon!

      Ja kyllä mä taidan kanssa ihan niissä rakkaissa aamutreeneissä pitäytyä, samantapaisella rytmillä mennään täällä.. :D Mutta nyt tiiän, että iltatreenikään ei ole katastrofi! Jiihaa!

      Poista
  6. Eikun vaan jotkut kuunnelmat tai äänikirjat pyörimään hooverin ajaksi, jos tuosta enää yhtään ajat pitenevät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siihen selkeesti jotain viihdykettä pitää saada, jos tää tavaksi tulee! :D

      Poista
  7. Voi vitsi siuta rautamimmiä!! Tiedänkin taas, mitä mietin huomenna hoovereita tehdessäni :DD Luultavasti tää menee vielä joku päivä siihen, että miulla ei salitreenin aikana ookaan yhtään mitään muuta mielessä kuin sie ja siun kroppa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna! :'D Missä menee se raja, että mikä on söpöä ja mikä friikkiä?! :'D Hihih, söpöä varmaan vielä. Mä luulen. Joo.. :D <3

      Poista
    2. Hahah, joo hei tiiätkö meinasin kirjottaa tuon kommenttini loppuun, että tää saattaa kuulostaa jonkun mielestä jo aika häiriintyneeltä :D Mutta onneks tiedetään kummatkin jutun juoni ;)

      Poista
    3. Ja kehuinhan mäkin tänään Monnaa kuumaksi naiseksi, tää on kohta ihan lähtenyt käsistä. :'D Kyllä me ymmärretään onneksi kaikki toisiamme näissä asioissa! ;)

      Poista
  8. Katsoin vaan omg sulla on laihat ja pienet reidet että ei uskoisi että olet punttari!
    Mutta sä syöt liian vähän,ei tuloksia saa jos ei jää plussakaloreille valitettavasti, tämän olen kuullut ammatilaisilta usein siis! Jos ei syö tarpeeksi ruoka käytetään vain perusainevaihduntaan ja muuhun vaikka söisikin prodee ja kuin hyvätasoista ruokaa. Näin on näreet! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A tuossa alla vastasikin ihan jämptisti mun puolestani kaikilla faktoilla, jotta mun ei tartte tähän sen enempää todeta. :D Näin on näreet! Omg.

      Poista
  9. Vaikka tää kommentti onkin BJ:lle heitetty, niin laitan oman lusikkani soppaan (note: Heidi, en oo vielä kuollut, koska en oo vielä hooveria kokeillut heh).

    Omg...siis OMG! Heidi on (muistaakseni) 165cm pitkä ja painoa n. 46-47...peruskulutus varmaan päivän yleisestä aktiivisuudesta riippuen 1200-1400 kaloria + päivän treenit kuluttaa n. 200-400 riippuen onko aerobinen mukana - eli kulutus (normi)skenaariossa max. 1800-1900. Heidi on kertonut laskeneensa energian saannikseen n. 1900. Siinä pluskaloreita sulle. Ei ole mikään runsas plussa, mutta selkeesti toimii. Kroppa ei kerää rasvaa, mutta lihasmassa lisääntyy ja voima kasvaa.

    Ehdottaisin sinulle ano silmälääkärissä käyntiä, jos oot sitä mieltä, ettei Heidi muka ole saanut tuloksia. Gee. Anna mun kaikki kestää.

    Mä ottaisin Heidin jalat any day.

    Kiitos ja anteeksi.

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti A, tää oli justiinsa näin! Oot hyvin opiskellut :D :D Jee kerrankin joku joka oikeasti LUKEE mitä mä kirjoitan! :')

      Poista
    2. Energiankulutus voi olla enemmän kuin jotkut taulukot väittää ja treenit voivat nekin mennä yli oletetun (sillä näitä ei voi kukaan todella tarkasti laskea), joten noin vähät, mahdollisesti plussakalorit on aika riski lihasmassan kannalta, kun ne voi huonossa lykyssä olla sitten kuitenkin miinuskaloreita. Vaikka se välikaisesti pumpissa ollessaan näyttäskin tulokselta, vähänkin miinuskaloreita on paha, paha juttu, jos tahtoo voimia.

      Jokaisen pitäisi kokeilemalla selvittää oma energiankulutuksensa.

      Poista
    3. Niih. Siksipä olenkin itse oman energiankulutukseni selvittänyt.

      Poista
    4. ...Anonyymin järkeilytavalla voidaan myös sanoa, että energiankulutus voi olla huomattavasti v.ä.h.e.m.m.ä.n kuin jotkut taulukot väittää ja treenit voi nekin mennä reippaasti a.l.l.e oletetun (sillä näitä ei voi kukaan todella tarkasti laskea)..

      Yleisempää on, että ihmiset liioittelevat kulutettuja kaloreitaan ja aliarvioivat syödyt kalorit.

      Kyllä se peili (ja mahdollisesti vaaka) sitten kertoo mihin suhtaan ollaan energiansaannin ja kulutuksen kanssa menossa.

      Itselleni oli ainakin aikoinaan shokki nähdä InBody-mittauksessa, kuinka mitätön mun peruskulutukseni oli.

      -A

      Poista
    5. Luin jostain, (en muista mistä, eli en voi varmentaa/tarkistaa, enkä muista mistä syystä...) että sykemittarin antama kulutuslukema näyttää punttitreenin osalta yläkanttiin.

      Mutta kyllä väittäisin, että piskuinen Heidi on maltillisilla plussilla tuolla 1900kcal energiansaannilla, vaikka kovaa treenaisikin. Pakkoko sitä on samanlaista sikabulkkia vetää kuin itse tein (heh heh... on kyllä inbodyn mukaan 10kg keskimääräistä enemmän lihasta, läskin määrästä ei tosin sitten puhuta!)? Mikä kiire, valmiissa maailmassa?

      -Anna-

      Poista
    6. Siis kyllä, jos söisin laskureiden mukaan, niin lihoisin lähes kilon viikossa. :D Eli laskurit on perssiistä. Itse olen löytänyt sen määrän, mikä on mulle optimi, ei liikaa, ei liian vähän. Ja siitä kertoo vaaka, peili, olo (onko nälkä/ähky/turvotus jne.). Nyt on tosi hyvä tällä kaavalla. 1900kcal on plussilla lepokulutukseen nähden jo useampi sata. Ja sen kertoo mm. kehitys.

      Sykemittareissa on hirveästi erojakin, kuten tämä nykyinen Garmin vs. edellinen Polar. Siinä missä Garmin antaa kulutukseksi jostain tietystä treenistä 200kcal, Polar antoi täysin vastaavasta 400-500kcal. Ja kyllä Garminiin uskon tässä. Jos söisin Polarin antaman vajeen mukaan, olisin aika äkkiä aika iso pallo. :D

      Poista
  10. No huhhuh, 10 minuutin hooveri vetää kyllä hiljaiseksi ;D Just tänään duunikaveri kysyi multa, että pystynkö olee 3 minuuttia hooverissa. Sanoin että varmaan joo jotenkuten, mutta onhan se pitkä aika. Mutta kymmenen, jepjep! Eilen muulten satuin lukemaan jostain että hooverin maailmanennätys o n joku 33 minuuttia tai sinnepäin, aika sairasta =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä lukaisin jokin aika sitten, että mennään jo jossain lähemmäs kahta tuntia, ei tää mun kymmenen minuuttia tunnu oikein missään.. :'D

      Poista
  11. Joskus luin että kcal tulee päivässä 1600!! :O

    niin ja -A, olen huomannut sinut muissa blogeissa, ja tajunnut että sulla on/ollut pitkä ja paha anoreksia(?), että tiedä sitten miksi haluisit tikkujalat!?
    Joo on tuloksia tullut, minusta enemmän lantiosta ylöspäin, jalat on kamalat rimpulat ja pepussa ei muotoa. Sitten yksi merkittävä tulos on varmaan ollut rintojen katoaminen. :/ Jee?!
    Plus tää oli Heidille, halusin vastauksen häneltä, en muilta! Kiitti ja kuitti vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus luit. Ja sitten kannattaisi päivittää niitä tietoja..

      Mun peppua voi ihailla vaikka täällä:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/09/oodi-leg-curl-on-ball-liikkeelle.html

      Hihih. Kelpaa mulle. Sulle sen ei kuulukaan kelvata. Nääs mun mieheni tykkää myös. <3

      Lisäksi voi vilkaista vaikka täältä:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/09/nain-mina-muutokseni-aloitin.html

      että mitä viimeisen kuvan yhteydessä sanon koivistani. Vähän voisi tietysti itsekin nähdä vaivaa ennen kun käy huutelemaan.. Näin on näreet! :O

      Poista
    2. Yllä olevalle anolle vielä sen verran, että nimimerkki -A ei ole mikään järin omalaatuinen, ja samaan nimimerkkiin olen mäkin törmännyt eri blogeissa. Vajaa puolet ovat olleet omia kommenttejani ja toinen reilu puolikas joidenkin muiden.
      Pitää varmaan vaihtaa "nimeä" johonkin pidempään ja monimutkaisempaan, ettei mun kuvitella kommentoineen ties kenen ja ties mihin blogeihin...

      -A

      Poista
  12. Moi, mä suosittelen kyykkykenkiä! Ratkaisee lankku- vinyylipaino- ym ongelmat ja ovat tosi tukevat! Mun kyykkytulokset nousi jotain 10% kun hylkäsin lankku + geelipohjasisäkenkäcombon ja ostin kunnon painonnostokengät! Suosittelen :) Ja 10 min, thumbs up!! Oot sä kova! Tolla tuloksella ei pelkästään kroppa, vaan myös pää, et noin kauan malttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, en oo moisista kuullutkaan! Kiitti vinkistä, pitää katsoa joskos joskus tulee semmoisiin oikein tarve! :) Ja pää on tosiaan kyllä varmasti paljon kovempi kuin kroppa.. :D Kiitti! ;)

      Poista
  13. Ei millään pahalla mut mahdatkohan tehdä tota hooveriakaan puhtaasti :D Kun oot muutenki tommonen väärintekijä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vatsaliikkeet teen teknisesti oikein, mutta muuten tietysti väärin, kun ei niitä kuulu tehdä joka päivä."

      Väärintekijä -postauksesta. Mutta se, että uskotko sinä sitä, sillä ei mulle niin väliä ole. :)

      Poista
    2. Ei oikeastaan mullekkaan, mutta jos julkaiset siitä videon niin lupaan katsoa sen alusta loppuun ;)

      Poista
    3. Kymmenen minuutin hoover -video? :D Hoover on sentään sen verran tylsän näköistä meininkiä, etten ole sitä videoinut. :D Asento on helppo tarkistaa peilistä, kun ei sisällä liikettä.

      Poista
  14. Wautsikawauwau!! Huh! Mä haluun kanssa tänään salitreenin yhteydessä kokeilla hoover-ennätystä! Mulla se tosin varmaan jää kahteen minuuttiin!! :D Hahahaha!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että hooverissa on kaksi minuuttia ihan hemmetin hyvin! Hoover on kuitenkin aika perkeleestä. :D 2-3 minuuttia mulla tuppaa olemaan ne seuraavat aina, ekalla menee enempi.. Tsemppiä ennätysjahtiin!! :)

      Poista
  15. Kymmenen minuuttia! Auts! :D Mä teen yleensä aina hooverin vatsatreenin lopuksi ja tuntuu että se on ihan tuskaa silloin. Pitääkin joskus kokeilla omaa enkkaa ennen muuta treeniä, kahta-kolmea minuuttia epäilisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin mäkään olisin treenin päätteeksi ihan tällaiseen päässyt.. :D Kai se oisi jäänyt pariin minuuttiin, niin kuin muutenkin aina ne seuraavat sen ensimmäisen pitkän jälkeen! ;) Hoover on mun mielestä aika hyvä koko kropan lämmittäjä treenin aluksi, siinä kun tärisee ja pitää kroppaa vakaana niin jo on lämmin päästä varpaisiin kun se on ohi. :D

      Poista