torstai 1. marraskuuta 2012

Tein taas rumaa ruokaa

Jäin eilen yksin mieheni hilpastaessa vähän ulkomaille käymään (tänään tulee takaisin) ja jotain ruokaa piti vaan itselleen sitten kokata. Ostettiin siis kaupasta mulle kilo kukkakaalia ja kilo herneitä, pakasteita molemmat. Niin, itselleen vaan, ei armeijalle. No nyt on jääkaapissa ruokaa..

Tarkoitus oli tehdä niistä jotain soppaa. Muutin kuitenkin mieleni kun näin taas salaattihamstraukseni jääkaapissa, ja päädyin tekemään ruokaa mitä voi helposti syödä salaattiläjän kanssa. Niin sitten valmistui hernekukkakaalimuhennos, vai miksi tuota kutsuisi. Vihreetä se ainakin oli. :D




Otin pussukat sulamaan jo aamupäivästä niin päivällä sai heitettyä ne kattilaan porisemaan. En ole ennen valmistanut moisista mitään, joten mistään keittoajoista tai muista en tiennyt. Hetken porisivat kunnes tuntuivat kypsiltä. Herneet tuskin olisi tarvinnut porisuttaa ollenkaan, mutta siellä seassa menivät. Heitin joukkoon vielä pari valkosipulipalleroa, kun nyt ei tarvitse enää pitää hengitystäkään raikkaana. :D Pannulla paistoin pari sipulia oliiviöljyssä ja päälle heitin tuoretta ruohosipulia ja persiljaa, kun semmoisia jääkaapissa sattui olemaan. Puolet noista tuoreista meni sekaisin mössöön.

Eli sauvasekoittimella surrautin, yhden rahkapurkin heitin sekaan ja kasan mausteita tietysti. Lopuksi sipulit yrtteineen kääntelin sinne ja sitten lautaselle salaattikasan ja raejuuston kera. Rumaa ruokaa - mutta niin hyvää. <3 Siinä oisi melkein mun mottoni keittiöön. :D Kovin riittoisaa tavaraa. No olihan siinä toisaalta aineksiakin varmaan kaksi ja puoli kiloa yhteensä. Ei sitä ihan kerralla syödä. :')

Huomenna fiiliksiä viljattomasta!

22 kommenttia:

  1. Tällä kokilla on sama motto! :) Plus että mitä "mössömpää/sotkumpaa" ruoka on, niin sitä parempaa (mistä itse asiassa just muutama minuutti sitten kirjoittelinkin postaukseeni :D)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin samalla tavalla me sitten kokkaillaan ja syödäänkin :D Ei nuo tuossa lautasella tuolleen omissa oloissaan ole muuta kuin tuon kuvanottohetken, sen jälkeen sekaisin ja ääntä kohti! :')

      Poista
  2. Olipas hyvän näköstä näin ammattilaisenkin mielestä :P Meillä syödään usein samalta pohjalta, mutta soseeseen lisätään nestettä ja useimmiten broileria. Ja PALJON chiliä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvälle se kyllä maistuikin! Mä heitin chiliäkin vähän joukkoon, tosin sellaisessa chili-valkosipulimausteen muodossa. ;) Itse en ole juuri tulisuuden ystävä, mies sitten taas onkin. :)

      Poista
  3. Ai rumaa?! Tuoha näyttää herkulliselta! Näkisit vaan mun mössöt, ei ees tohdi oikee julkasta :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en jotenkaan vaan saa tuollaisesta epämääräisestä vihreästä sössöstä kyllä missään vinkkelissä kaunista. :D

      Poista
  4. Mulla nousi lima kurkkuun kun näin oksennus-vihreän-värisen mössön vai mitälie! Keitto ei olisi näyttänyt varmaan yhtä öklöltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi raukkaa anonyymiä ;)
      -k.h

      Poista
    2. Voisin olla pahoillani, muttei mun tarvitse kun varoitin sentään jo otsikossa, että rumaa on. :D

      Poista
  5. näyttää kamalalta mutta on varmasti hyvää ja terveellistä. :-D sulla on oikein kiva ja motivoiva blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ruma ruoka maistuu meidän keittiössä :D Ja kiitti, mukava että irtoaa motivaatiota täältä muuallekin! :)

      Poista
  6. Hei, toihan näyttää tosi hyvältä! Siis mun mielestä ainakin näyttää :D Maistuu tosin varmaan vielä paremmalta.. ;) Ja siis ihanan suora otsikko, ei mitään kiertelyä vaan rehellistä tekstiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se näyttää hyvältä kun osaa aavistaa mille se maistuu! Mutta yleiseen silmään se on aika kivan epämääräisen vihreää mönjää. :D Meillä ei ruoalla kaunistella! :D

      Poista
  7. Siis ihanko todella herneitä, kukkakaalia ja rahkaa?! Tuo on mun mielestä jotain tosi absurdin kuuloista! o_o Tosin oma herkkuni on välillä vihannessekoituspussi plus raejuusto, joten on siinäkin rehuihin yhdistetty maitotuote...Täytyy kokeilla ton mössön tekoa heti kun saan sen sauvasekoittimen jostain lainaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siis tuo rahka ajaa vähän kuin ruokakerman osaa siinä. Antaa tekstuuria! ;) Rahkaa laitan myös kasvissosekeittoihin, kun en noita ruokakermoja käytä. Sinne se soppii eikä maistu millekään. :)

      Poista
  8. Tahdon päästä maistamaan sun kokkauksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaanko postiin? :D Sitä on vielä jäljellä vaikka kuinka! :D

      Poista
  9. löysin tänne äsken ton essin blogin kautta ja vitsi tykkään. ihanan aitoa inspiroivaa meininkiä. jään seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, mukava kuulla! Rehellistä ja kaunistelematonta tekstiä (ja ruokakuvia :'D) täältä tulee paljon löytymään! :')

      Poista
  10. mitä tuo valkonen on lautasella ja mitä siinä päällä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on raejuustoa :D Päällä on sellaista mausteseosta, missä on mm. kuminaa, paprikaa ja kuivattua sipulia! :P

      Poista