maanantai 28. lokakuuta 2013

Puhtaasti tavoitteita kohti

Ihana maanantai! Vaikka maanantaista aina tykkäänkin, niin tässä maanantaissa on kyllä ollut vielä sellaista sitäkin suurempaa parhautta. Ilman, että mitään sen ihmeellisempää on tapahtunut, vaan ihan perinteisissä askareissa on menty melkeimpä tukka putkella pitkin päivää. Arki vaan on toisinaan niin kivaa. Sitä kun pääsi erittäin hyvillä mielin eilen nukkumaan ja nukkui sikeästi koko yön, niin se sama hyvä mieli jatkui tähänkin päivään.


Hauiskääntö tangolla.

Ja mikäs sen makoisampaa, kun palailla kevyen viikon jälkeen punttien pariin! Melkein viikko vierähti edellisestä punttitreenistä ja kyllä sitä oli huomattavasti enempi intoa tarttua niihin painoihin tänään kuin mitä oli esimerkiksi silloin viikko sitten. Ei tarvinnut houkutella itseään, eikä aikaa kulunut ylimääräiseen viivyttelyyn. Mä olin kyllä niiiiiin valmis tähän! :')

Preacher curl.

Tänään myös päätin ihan tosissani unohtaa kaikki normaalit painoni hauisliikkeissä ja tehdä vain ja ainostaan sillä, millä saan sopivan määrän täysin puhtaita toistoja. Niin, että en heijaa, fuskaa tai pakkotoista (paitsi käsien välillä, jossa toinen on toista vahvempi). Tai edes niin, että olkapäät tipahtaisivat käännöissä eteen, jolloin osallistuvat liikkeen tekoon. Otin niin pienen painon, että olkapäät pysyivät takana ja ranka suorana. Ja joka hemmetin toisto meni pelkästään hauikselle. Tällainen treeni on itsestäänselvää, mutta joskus se ei välttämättä siltikään ole. Tästä lähtien tämä on tekemisen meininki ja lisäksi pidetään homma simppelinä,  eli perusliikkeitä eikä mitään kikkailuja. Tosin ei semmosia kikkailuja ole hetkeen näkynytkään mun treeneissäni, mutta kuitenkin. Pyritään siihen, että kaikki näyttää treenivihossa nätille; liikkeet, toistot ja sarjat. Tänään oli näteimmät kirjaukset aikoihin. ;)

Facepull (takaolat).

Ja kyllä muuten heti tuntui jotenkin aivan tajuttomalla voimalla hauiksissa tämä meininki. Ensimmäisissä tangolla tehtävissä käännöissä painona oli vain tanko (eli 20kg), joten siinä tipautin vähän alaspäin. Näin sain pidettyä olkapäät takana, jotka muuten lipsahtavat eteen. Rauhallisia toistoja 3x12 ja habat oli jo ihanasti rikki. Perään preacher curlia, jota en ole hetkeen tehnyt, mutta tässä kohtaa pääsee taas ohjelmaan vinopenkillä maaten tehtävien hauiskääntöjen tilalle. Painoa 18,5kg ja sillä 3x10.

Keskitetty hauiskääntö.

Keskitettyyn hauiskääntöön tipautin painoa myös ja tein vain kahdeksalla kilolla. Keskitetyssä tuen kyynerpääni jakkaran reunaan, sen sijaan, että tekisin tuon sisäreittäni vasten. En tiiä onko näissä eroa liikkeen vaativuudessa tai jossain. Kuitenkin liike lähtee niin, että punttia roikottava käsi on täysin suorana. Näitä sain tehtyä 3x12 ja kyllä oli ihan eri meininki kuin kympin painon kanssa tehtynä! Nyt väsähti selkeästi hauis ensimmäisenä, eikä vaan voimat jotenkin epämääräisesti loppuneet muuten. Polte habassa oli oikeasti aika kamala. :D Että meni juuri sinne kuin pitikin. Eli nam.

Hammereita.

Hammerit tein samalla kasilla kuin ennenkin, mutta tällä kertaa päädyin tekemään ne istuen, selkä tukevasti selkänojaa vasten, jolloin vartalon antamat avut liikkeeseen tuli eliminoitua. Ja oho, tipahti toistotkin viidestätoista kahdeksaan. Toki sitä oli jo aiemmissa liikkeissä muutenkin saanut habat ihan rikki, mutta ei ne toistot pelkästään siitä syystä tipahtaneet kuitenkaan. Kertoo myös siitä, että aiemmin on heiluttu liikaa ja treenattu ohessa montaa muutakin lihasta kuin hauista, mikä ei suinkaan ole tarkoitus. :)

Treenin kestoksi tuli tunti ja seitsemän minuuttia ja oli kyllä erittäin tehokkaasti käytetyt minuutit! Kädet oli ihan loppu treenin jälkeen ja tovin sai odotella, että tärinä lakkasi. Kyllä näillä eväin se tavoite joskus täyttyy! Selkäliikkeet kuvista puuttuvatkin, mutta sitä tehtiin kanssa ja selkä on ollut arkana tässä vaiheessa päivää jo jokusen tunnin.

Ja jotta päivä senkun paranisi vain treeni(e)n jälkeen, niin onnistuin tekemään aivan valtavan hyvää ruokaakin! Siis normaalia vieläkin taivaallisempaa, sellaista, että ilman kirosanoja ei saanut tarpeeksi voimakasta kehua aikaiseksi. :D Jumanp*rkele, miten hyvää ruokaa! Myskikurpitsamuussia taas vaan, mutta olipas erityisen makoisaa. Tähän on parikin syytä, miksi se oli makoisampaa kuin normaalisti. Ensinnäkin, lajike oli hieman eri. Ei sitä ihan perinteistä tällä kertaa, kun ovat menneet vähän mauttomaksi kaupassa nyt. Sijoitetaan siis aina välillä vähän enemmän ja ostetaan paquito butternut squashia. Se on väriltään hieman erilainen ja maultaan huomattavasti makeampi. Lisäksi kuori on paljon helpompi kovertaa kypsennyksen jälkeen, ei repaloidu. Tämä on tosiaan makunsa puolesta jo ihan tajunnanräjäyttävää! Lisäksi sekaan pääsi sitä uusinta rakkautta; valkosipulista oliiviöljyä. AAAAAHH. Taivas. <3


Semmosen jännän jutun tämä kaveri teki, että pukkasi pintaan uunissa paljon nestettä, mikä kärtsäsi heti. Kaavin sitä lusikalla pariin otteeseen pois ja heitin takaisin uuniin kypsymään. :D Ihme tavaraa. Ainoa, minkä tein tällä kertaa eri tavalla oli se, etten seisottanut kurpitsaa huoneenlämmössä ennen uunitusta. Jääkaapista puoliksi, siemenet pihalle ja uuniin. Ehkä se siksi pukkasi pintaan tavaraa. No eipä tuo menoa haitannut! Sitten vaan kovertamaan kypsät puolikkaat ja tavarat kulhoon. Sekaan ihan vähän maustetta, öljyä, sekä kolmisen lusikallista soijajogurttia. Sauvasekoittimella sekaisin ja vielä tuoreyrtit joukkoon. Valmista superherkkua!


Kaveriksi tein piffejä! Huuhdoin ja soseutin tölkillisen kikherneitä No Egg -valmisteen kanssa. Sekaan raastoin kolme porkkanaa, heitin mausteet, tuoreyrtit ja öljyt (sitä valkosipulista tietty) päälle ja sekoitin kaikki keskenään. Taputtelin ne sopiviksi uunipellille (öljyvoidellulle leivinpaperille) ja heitin uuniin. Kun päälipuoli näytti sopivalle, käänsin ympäri ja kärtsäsin toisenkin puolen. Ja tää setti oli kyllä kaikkineen ihan järjettömän hyvä. Hain vähän lisääkin, koska en saanut tarpeekseni. Kroppa varmasti sai, mutta mää en. :)

Parhausmaanantai ollut kaikin puolin. Huomenna jalkatreeni! Grauh!

11 kommenttia:

  1. No on kyllä ollut varsinainen parhausmaanantai ♥ mullakin oli! Hyvä me! ;) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja hei, miks meillä ei oo tollasia kurpitsoita?! Aina kaikki hyvät jutut uupuu (paitsi myskikurpitsa, nyt sitä löytyy!). Tosin hypistelin tänään jotain omituista japanilaista kurpitsaa, muttei päätynyt ostoskoriin asti. Ehkä ens kerralla ;)

      Poista
    2. Parhautta! Hyvä me tosiaan! ;) <3

      Haha, mä kyllä vähän nauroin, kun oot hypistellyt jotain omituista japanilaista kurpitsaa.. :D Se vaan kuulostaa vähän hassulle! :') Kyllä mäkin ehkä hypistelisin sellaista, jos kaupassa näkisin. Hihi. :')

      Poista
  2. Toi sun keskitetty hauis on kyllä hauska. Alvar Aallon innoittamalla penkillä on hyvä tehdä habakääntöjä. Me ollaan katteltu punttivälineitä kotiin ja bongasin "lähikaupasta" Weiderin PRO 490DC penkin, missä ois tuo kyynärtuki ja muita lisukkeita. Hintakin oli alle 500e. Must Have.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi mun jakkara on kyllä joka tavalla niin sopiva tälle liikkeelle ja siksi sitä siinä teenkin. Voisihan sitä tehdä ihan punttipenkilläkin, mutta kun en tahdo. :) Kotitreenilaitteiden hankintaa kannatan luonnollisestikin, joten antaa mennä vaan! :)

      Poista
  3. Piti lukee toiseen kertaan enne ku ymmärsin et mitä kakkaa tossa kurpitsakuvassa oikeen on :D

    Meniskö toi keskitetty hauiskääntö jumppapallolla istuen? Vois olla kivempi kyynerpäälle ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, joo mystistä kakkaa se silti kyllä vähän oli! :D

      Tuo jakkara on hyvä kyynerpäälle, siinä on sellainen sopiva pikku porras ja toisen käden peukku pitää vielä sitäkin paremmin paikoillaan. ;) Teen siis sitä tuossa ihan vaan koska siinä on hyvä tehdä. Muuten tehtäisiin jossain muualla. :)

      Poista
    2. No suorastaan jonkun otuksen jätöksiltä noi mustat kököt lusikassa näyttää :D

      Ok, aattelin et ois sattunu kyynerpäähän tuo penkin kova reuna :)

      Poista
    3. Joo ei ne herkulle näytä. :DD

      Jakkaran päällinen on pehmeä ja siihen se kyynerpää pääasiassa nojailee. :)

      Poista
  4. Loistavan kuuloinen maanantai! Piti tulla kiittämään siitä myskikurpitsapannariohjeesta! Tein niitä sunnuntaina, eikä kyllä jäänyt viimeiseksi kerraksi! Nam. :) Kivaa vaihtelua sille ainaiselle banaanille. Toi paistetun kurpitsan kovertaminen kyllä tuotti vähän hankaluuksia, kun sitä kuorta meinasi tulla mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooo ihan mahtavaa! Mä olen niin innoissani aina kun joku ottaa jostain mun herkkukehitelmästäni mallia, taidat olla ensimmäinen joka sitä pannaria kokeili! :') Ihanaista!
      Se kovertaminen on välillä hankalaa, kun kuori repeilee niin helposti. :/ Itse tuhosin ensimmäisen puolikkaani ihan totaalisesti, kun luulin sen kuoren olevan yhtä kova uunin jälkeen kuin ennen sitä. :D Eihän se ihan sellainen ole.. Olen huomannut helpoimmaksi tavaksi auttaa haarukalla sitä lusikointia. :)

      Poista