keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Mouthgasm!

Tänään oli lautasella niin tajuttoman hyvää ja valtavan yksinkertaista ruokaa, että pitää ottaa se heti tähän alkuun. En tiedä mikä siitä teki edes niin hyvää, mutta meillä tämä upposi aivan valtaisalla ruokahalulla molemmille ja myhäillen ja hymisten tuli syötyä. Aivan tajuttoman makoisaa! Satsista tuli iiiiiso määrä ruokaa ja huomiselle jäi vielä. Ja sekös on ihanaista!


Mulla oli jääkaapissa pussi porkkanaa ja kaali, jotka olivat menossa vanhaksi. Mietin koko aamupäivän, että mitä niistä teen. Ajatukset vaihtelivat kahden eri ruokalajin (porkkanasosekeitto ja jokin kaalihöystö), porkkanapihvien ja jokin kaalihöystö ja tämän välillä. Tähän päädyin siinä vaiheessa, kun olin jo melkein keittelemässä porkkanoita keittoa varten. Sen sijaan kaivoinkin ison wokkipannun kaapista.

Tämä mouthgasm päätyi lautaselle kutakuinkin seuraavalla kaavalla:

- Kilo porkkanaa
- Kaali
- Iso kasa herkkusieniä

Raastoin porkkanat raastinkoneellani (en todellakaan raasta kiloa käsin, yyyhh!). Heitin raasteet kuumalle wokille, jossa oli miedolla chilillä maustettua rapsiöljyä. Kansi päälle ja kaalin kimppuun. Sen siivutin sopivaksi veitsellä. Ihan koko kerällinen ei mahtunut isollekaan wokille, kun kilosta porkkanaa tulee aika iso määrä raastetta. :) Kannen alla saivat kypsyä ja välillä pyöräyttelin niitä siellä. Erillisellä pannulla paistelin herkkusieniä, oisikohan niitä ollut noin 700g. Niihin sellainen kunnon rapsakka pinta päälle, niin ovat namia! Sienet maustoin miedosti mustapippurilla ja currylla. En osaa sanoa kauanko kypsyttelin porkkanaa ja kaalia. Jätin ne hieman napakaksi, eli ei mössöksi asti kypsäksi. Sekaan laitoin tuoretta persiljaa ja basilikaa ja maustepuolelta ainakin seuraavia:

- curry
- kurkuma
- sitruunapippuri
- mustapippuri
- intialainen mausteseos
- yrttiseos
- basilika
- oregano

Lopuksi herkkusienet sekaisin muun satsin kanssa ja lautaselle. Ja sitten se mouthgasm. Mmmhhhh! Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun käytin kaalia ruoanlaitossa. Jatkossa tulee olemaan useasti. :)


Aamusella tuli tehtyä se vatsatreeni, josta eilen vihjasin. Kolmella minuutilla yli tunnin puursin vatsaa ja kylkiä. Liikkeinä setissä oli seuraavat:

- Jalkojennostot penkillä, kohdistus alavatsalle
- Hooverit
- Russian twist vatsalihaspenkillä levypainolla
- Jalkojennostot penkillä, peppu ilmaan ja polvet naamalle
- Voimapyörä
- Kylkitaivutus painolla

Aamulla aikaisin olin vielä ajatellut crossailevani, mutta aika pian kävi selväksi, että näillä eilisestä johtuvilla domsseilla ei muuten tehdä juuri mitään. Kävelykin on köpöttelyä! Kankut ja takareidet on ihan hellänä. Kyllä sen jo eilen treenatessakin tiesi, että kipua siitä seuraa. Onko tää sitten musclegasm?! Ihanaa joka tapauksessa!

Huomenna selkä- ja hauistreeni. Ootan innolla, että pääsen tekemään hauista oikein kunnolla! Ei tarvitsisi kuihtua pois, hemmetti soikoon. Eli teen ainakin treenissä kaikkeni, ettei siitä ole ainakaan kiinni. Jatkossa on tuossa treenissä sitten vielä vatsatreeniä mukana.

Eilisestä villieläinpuistovisiitistä juttua ja niitä kuvia täällä.

4 kommenttia:

  1. Ruoka näyttää tajuttoman hyvältä, jos itsekin kokeilisi, kun kaapista samoja "jämiä" löytyy! ;)
    Ja toiseksi, nuo eläinpuistosta otetut kuvat on upeita ja äärettömän hienoilla hetkillä otettuja! :) Silmää löytyy! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se oli vielä tänäänkin! ;) Ja jäi vähän vielä huomiseksikin, en kestä. :D Nams! Tsempit kasviskokkailuihin! ;)
      Ja iso kiitos! :)

      Poista
  2. Koskettavia ja hienoja kuvia sun kuvablogissa (muutkin kuin tuo eläinpostaus)! Mikä kamera ja millaiset objektiivit sulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mulla on viimeisen puolitoista vuotta ollut käytössä Canon EOS 550D ja siinä oli valmiiksi objektiivina EFS 18-55mm. Lisäputkena mulla on tuommoinen iso järkäle, mallia Sigma DG 150-500mm. :)

      Poista