perjantai 5. heinäkuuta 2013

Valkosipuliperjantai

Voin sanoa, ettei yksikään viikko ole ikinä mennyt näin nopeasti (paitsi se mikä viimeksi meni näin nopeasti :D). Siis vastahan mä kerroin teille siitä reikä paidassa -sanonnasta?! Mutta mä kyllä tykkään tällä hetkellä, että aika menee nopeasti. Saa mennä. :)

Hartiajumitukset oli tähän aamuun huomattavasti helpottaneet ja hyvillä mielin pääsi tekemään treeniä sille seudulle. Tutulla setillä mentiin. Muutaman kerran tässä välissä olen tehnyt sivuviparit (kädet 90° kulmassa) molemmilla käsillä samanaikaisesti, lähinnä aikaa säästääkseni, mutta päädyin tänään palaamaan yksitellen tekemään niitä. Saan vaan paljon paremman tuntuman, kun pystyy keskittymään justiinsa siihen lihakseen, mitä treenaa. Ei tartte miettiä molempia puolia samanaikaisesti.

Mää kaunistelin tänään. :D Koska tuli tommonen hirveä molluska.
Mutta ei hätää, se on vaan siinä kun nojaan käteen.

Kylkitaivutukset on myös tehneet paluun tällä viikolla, kun ei tarvitse tosiaankaan enää tatuointien puolesta pelätä. Paranivat hyvin ja näteiksi jäivät. Ja muutama tatuointi-idea tietty jo mielessä, koitan malttaa muutaman kuukauden ainakin ennen seuraavia. ;)


Perinteisesti perjantai on ollut valkosipuliperjantai, eli päivä, jolloin voi tehdä kunnon valkosipulista ruokaa. Eli suoranainen parhauspäivä! Ennen meillä syötiin hyvin pitkälti päivittäin valkosipulia, mutta nyt ei viitti miestä laittaa löyhkäämään viikolla töihin. Työkuviot on vähän sellaiset, että parempi haista hyvälle kuin pahalle. :D Mutta perjantaisin ja lauantaisin valkosipulia sopii syödä! Tällä kertaa en tehnytkään valkosipulista myskikurpitsamuussia, vaan välillä jotain muuta. Keittelin siis kasvissosekeittoa. Kolme valkosipulinkynttä pääsi mukaan. Oih ja nam.

Raejuusto tietty vielä päälle.

Tulikin oikein silkkisen pehmoista ja supermaukasta! Kilon keitin porkkanaa ja joukkoon pääsi loraus maitoa + maustamatonta soijajogurttia, kun normijogurtin jo käytin aiemmin pois. Taisi olla juurikin tuon ansiota, että tuli niin mahottoman pehmoista! Maustoin tosiaan valkosipulilla, tuoretillillä ja pinaatilla, kun sitä oli mun salaattisekoituspussissa. Kaivelin lehtiä pussista ja silppusin sopan sekaan. Perusmausteista laitoin currya, basilikaa, yrttisekoitusta, mustapippuria, kuminansiemeniä ja ripaus chiliä + rapsiölyä, mikä on sekin (miedosti) chilillä maustettua. Tässä oli kyllä nyt maut niin kohdillaan, että potkua oli, mutta ei liikaa. En tykkää tulisesta ruoasta, mutta vähän potkua saa ja pitää olla. :)

Valkosipulinhöyryisiä viikonloppuja kaikille! Ja kaksimielisille tovereille loppukevennyskuva.. Olin ihan shokissa lueskellessani erästä suomalaista aikakausilehteä. o.O

Ai hirvitys.

10 kommenttia:

  1. Bongasin jo myskikurpitaa meidän kylän marketista. Joskos se jo viikonloppuna päätyis kauppakassiin asti. Saapi nähdä.

    VastaaPoista
  2. mulla on useinkin tarve panna jotain suuhun.. aina ja koko ajan! on se jännä..

    oon muuten viime aikoina aivan erityisellä mielenkiinnolla selannut sun ruokapostauksia, nimittäin vakaa aikomukseni on alkaa vääntää ruokavaliotani entistäkin kasvispainotteisemmaksi. niinkun että jättäis lihaa pois. punaiset ainakin ehdottomasti pannaan koska siitä on alkanut mennä niin ruppi sekaisin, kanaa syön, mutta kyllästyn siihen helposti, eli mielessäni sellaiset pelkkää kasvikuntaa sisältävät lautaselliset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä se! Ihmeellisiä tarpeita sitä ihmisellä on. Monesti päivässä!

      Ooo! No eipä kuule hätää, näitä kasvisruokajuttuja tulee kyllä nyt ja aina. :D

      Poista
  3. Valkosipulipäivä kuulostaa kieltämättä parhaudelta!!! Pitäskö munki keksii tommone itselle? ;)

    VastaaPoista
  4. Heh eräs laulunopettaja neuvoi kerran että laula kuin muna suussa. Sanoin et enpä tiiä miltä tuntuu muna suussa ;)

    VastaaPoista