perjantai 11. tammikuuta 2013

Ilmeitä ja tempehiä

Perjantai! Taas! Mistä näitä riittää?! Mulla on jotenkin todella hyvä fiilis. Hyvä treeni, hyvä ruoka, hyvä mieli. <3 Ja tietysti plussaa, että tänään on se perjantai! Treenissä oli vuorossa siis selkää ja hauista, ja niitä takaolkapäitä. Valitsin tällä kertaa tehdä viimeksi mainittuja tällä tyylillä. Kiitoksia kaikille vinkeistä, kokeilen kyllä useampiakin kuin tätä yhtä! Kesken treenin ei viitsi alkaa sählätä ja ihmetellä jokaista mahdollista, joten ehkä maanantaina taas kokeilen jotain toista. Tästä kyseisestä jäi ainakin hyvä fiilis ja onnistui siis siihen tyyliin kuin pitikin. Jeah!

Sitten pari päivän ilmettä tässä:



Hihih. Ensimmäisessä kuvassa on menossa ENSIMMÄINEN toisto. :D Yleensä tämä ilme astuu kuvioihin vasta viimeisillä. Syy tuohon on se, että lisäsin tankoon 2,5 kiloa painoa. Jo oli taas lisää haastetta. :D Vielä kun olkapäät pysyisi alhaalla niin hyvä on. No, joka kerta helpottaa tietysti. Siihen ainakin tähdätään! Tuolla meni nyt 5x6. Painoa 17,5kg. Toisessa kuvassa on menossa treenin viimeisiä hauiskääntöjä istuen, pienellä painolla monia toistoja. Kyllä hapotti!

Videoimisesta on pakko sen verran hehkuttaa hyviä puolia, että niistä tosiaan huomaa sen miten tekee ja mitä pitää muuttaa, miten keho liikkuu ja miten sen pitäisi liikkua. Mulla on sellainen tunne, että en tietäisi mistään mitään ilman noita videoita. Milloin nousee hartiat, milloin liikkuu kyynerpäät kyljistä, milloin nousee tanko vinossa, milloin pääsee selkä notkolle jne. Ihan mahtavaa voida katsoa videolta, miten se oikeasti menee. Olisin varmaan uskossa, että tekisin kaiken virheettä, jos en jälkikäteen näkisi asian oikeaa laitaa! Myös kehitystä on tällä saralla hyvä verrata. Joskus vielä heilui kuin heinämies tehdessä tangolla hauiskääntöjä (seisten siis), nykyään menee jo puhtaasti monen monta toistoa. Ennen ensimmäistä videota tästä liikkeestä luulin, että ehkä vähän selkä pääsi taipumaan.. Oho kun sen ensimmäisen videon otti. :'D Pikkasen oli totuus toinen! Voin siis suositella moista! Suorituksen seuraaminen peilistä ei kerro niin paljoa kuin suorituksen tarkastelu jälkikäteen videolta. Video on mun PT. :')

Niin joo, ja tsemppari oli kanssa tänään mukana:

Eli häiritsemässä ihan hirveesti. Hellyyspuuska iski hälle.

Ja sitten vaihteeksi ruokajuttuja, kun on vissiin vauhtiin päästy. Posti toi tänään meinaan tempehiä! En ole ennen tuota syönyt, saati sitten valmistanut, mutta kaksi pakettia tuli ja heti piti tietysti kokeilla! Toinen paketti meni pakkaseen, kun huomisen päiväys näissä oli. Jääkaapista otin kaveriksi kesäkurpitsaa ja herkkusieniä. Vielä sipulia ja valkosipulia, niin jonkin sortin tempeh -pata siitä sitten tuli. Tempehin itsensä suikaloin ohuiksi, mutta suhteellisin suuriksi suikaleiksi. Etukäteen tiesin, että toiset tästä tykkää hirveästi ja toiset ei sitten yhtään. Näitä suositellaan marinoitavaksi, mutta tahdoin ensimmäisellä kerralla tietää sitä sen omaa makua enemmän. Laitoin siis sellaisenaan vain oliiviöljyn päälle pannulle ja heitin joitain mausteita + puristin valkosipulinkynsiä pari sekaan. Pariin otteeseen lisäsin vettä pannulle, jotta saivat imettyä mausteet itseensä sen avulla. Aika kuivaahan tuo muuten on.





Jaa mitäkö tykkäsin? No tykkäsin! Minä kun en leipää syö, niin ensimmäisenä tuli tästä kyllä leipä mieleen. :D Vähänkö näistä voisi saada hyviä krutonkeja salaattiin. MMMHHHH. Onneksi on toinenkin paketti olemassa, heti tuli miljoona ideaa miten näitä valmistaisi! Ja kyllä, nuolin lautasen puhtaaksi. Onko teistä joku tehnyt tempehiä? Tai edes maistanut? Se täytyy muuten vielä mainita, että vaikka soijapavuista tässä on kyse, valmistusprosessista johtuen tämä ei ainakaan omalla kohdallani aiheuttanut ilmavaivoja :D Kaikki tahtoivat tämän tietää, arvasin!! :') Normaalisti tosiaan soijatuotteet keräävät ainakin itselläni ilmaa vatsaan.

Eilen oli muuten ihan JÄÄTÄVÄ nälkä koko päivän. Söin yhteensä YKSITOISTA ateriaa päivän aikana. Ihan käsittämätön nälkä!! Syytän sitä, että tiistaina ei ollut kaupassa rahkaa ja se on ollut vakkariaamupala ja -iltapala. Se pitää nälän loitolla. Nyt on aamupalaksi syöty jogurttia taas ja vaikka sitä on puolet enemmän, ei se pidä nälkää yhtään poissa. Iltaisin ollaan tilalla syöty erästä suhteellisen rahkamaista kallista jogurttia, mutta ei sekään ole niin tuhtia. Siispä koko päivän on pääasiassa nälkä, eikä sillä ole mitään tekemistä kaloreiden kanssa enää. Huomenna on syytä olla rahkaa kaupassa! Lisäksi ostan lisää tattaria. Eilen keittelin puuroa valmiiksi (maitoon) aamupalaa varten ja se paloi laakista pohjaan. Oli liian pieni kattila (koska suurempi oli tiskissä) ja heti alkuun pinta nousi hirveän korkealle ja alkoi tulla yli, jolloin piti nostaa se välittömästi levyltä pois, enkä siinä hetkeen sitten hämmennellyt tilanteesta johtuen. Kärtsäsi pohjaan. Koko puuro maistui siksi palaneelle. Viemäristä pääsi alas. Höh. Jos huomenna sitten. Teen veteen vaan niin ei ole tällaista riskiä olemassa. ;)

Sellaista kuului mun perjantaipäivään! Kellokin on vasta viisi joten tähän ehtii kuulua vielä vaikka mitä muuta, mutta treenien ja ravinnon puolesta, tässä tärkeimmät! Mukavaa perjantaita ja mukavaa viikonloppua!

26 kommenttia:

  1. Kissatsempparit <3 Tosin olen kyllä vähäsen kade, että sun on sentään NAAMA sunhun päin...

    Ja mun mielestä ilmeet on olennainen osa haukkatreeniä. Itse otan yleensä sen karuimman truu-bodari-ilmeeni (jota harjoittelen kotona yksin peilin edessä) valmiiksi ennen kuin edes kosken painoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kerrankin! Tässä ei ollut sitä kuuluisaa ALL OF IT -meininkiä. Mutta älä huoli, kyseistä lausetta toistellaan meillä aika tiuhaan pitkin päivää joka tapauksessa. Koska sitä vaan tapahtuu.

      Ilmeet niin kuuluu haukka- tai olkapäätreeneihin mulla. Toinen silmä menee kiinni pinnistyksen määrästä. :') Ajatus sun truu-bodari -ilmeestä pelottaa mua.

      Poista
  2. Voih mikä kisuli! <3 Meidänki kissa tulee aina ihmettelemään ja katselemaan kun teen kotitreeniä :D Hyvät ilmeet muuten ! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hännätön kakkiainen <3 Kissat kyllä osaa häiritä kivasti treenejä. :D Ja ilmeellä tosiaan tänään(kin)! ;)

      Poista
  3. kappas kun itekin naureskelin naamavääntelyilleni peilissä kun tein haukkarireeniä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ne on välillä pelottavampia ilmeitä kun luulikaan. Ainakin täällä. :D

      Poista
  4. Hampaiden kannalta ei ole kovin järkevää syödä noin monta kertaa päivässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun vatsalle ja lihaksille ja kaikille ympärilläni oleville eläville (ja miksei elottomillekin) ei ole hyväksi, että olen syömättä jos on nälkä. En ole huolissani hampaistani. Olen mieluummin hampaaton ja kylläinen kuin hampaallinen ja nälkäinen. Kyllä.

      Poista
    2. ihhihhihhhihh ei vittu XD oòu tota en nyt yhtään ollutkaan ajatellut XD Anonyymin hampaille ei ois suositeltavaa antaa noita ohjeita ainankaan nälkäselle meikäläiselle XD

      Poista
    3. Joo sama. :D Nälkäselle meikälle ei kannata kyllä mielellään sanoa yhtään mitään, ellei se ole jotain tyyliin 'RUOKIN SUT NYT HETI'. :D

      Poista
  5. Heh, itse olen puolestani ollut oikein tyytyväinen siihen, kuinka hyvin siedän vähäisellä ruualla olemista. Ei ole huvittanut muutamaan päivään treenata mitään, joten on ollut hyvä tilaisuus kokeilla, mitä käy kun ei vaan syö kovin paljon.

    Ruoka on pääasiassa ollut: rasvaa (voita ja kookosöljyä), kananmunia/lihaa/kalaa, sekä vähän siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja marjoja. Ja tietenkin suklaata (eli melkein pelkkää raakaa kaakaomassaa).

    Hyvin pysyy nälkä poissa melkein koko ajan ja energiatasotkin ovat kohdillaan. Kaloreita en jaksa laskea, mutta ainakin määrällisesti on tullut vedettyä vähemmän ruokaa kuin mitä normaalisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet selkeästi löytänyt hyvän tavan itsellesi! Itse toivon palaavani perinteiseen kuuteen-seitsemään ateriaan huomenna tai viimeistään ylihuomenna, jos kaupasta vaikka löytyisi kaikkea mitä mun vatsani huutaa. :)

      Poista
    2. Se on se rasva mikä pitää kylläisenä. Sitä kautta myös keho tottuu käyttämään rasvaa helpommin polttoaineenaan, jolloin paastoaminen tai vähäisellä kalorimäärällä eläminen ei haittaa. Kehosta kyllä löytyy aina rasvaa polttoaineeksi.

      En tietenkään kovin kauan tätä jatka, ehkä huomiseen asti - mutta ihan kiva kokeilla, että kroppa oikeasti toimii niin kuin teoria ennustaa. :)

      Poista
    3. Ihmiskokeet on kaikista kivoimpia. On aina mukava tietää, miten kroppa toimii ja miksi!

      Poista
  6. Silloin harvoin kun saan itseni jumppaamaan kotona tulee mun koira kannustamaan. Eli se asettuu kivasti rinnalle tai selälle lisäpainoksi, painoa tällä kannustajalla on reippaat 30 kiloa. Niin ja se kuolaa runsaasti :'D

    Niin ja se mitä mun piti oikeastaan sanoa, milloin sä kirjotat sen keittokirjan? Oikeesti, heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, eläimet niin auttaa treeneissä! :'D Kuola on varmaan kiva lisätsemppari. :D

      Ei taida multa kyllä keittokirjoja koskaan tulla. :D En edes tiedä söisikö joku toinen näitä mun pöperöitä mieheni lisäksi. :D Meistä ne on tosi hyviä, mutta tiedä sitten oisiko kukaan muu samaa mieltä. :') Mutta kiitos! :)

      Poista
  7. tempehiä ja kasviksia uunissa :)

    VastaaPoista
  8. hei sulta on varmaan ennenkin kysytty mutta kysyn taas notta mites tuo kahvakuula? oletko kokeillut vai eikö vaan oo sun juttu? Sehän on niin monen kotitreenarin laji.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla mitään kahvakuulaa vastaan ole, mutta ei myöskään puolesta, näin itseni kohdalla. En oo vaan kokenut tarvetta, kun näitä painoja löytyy kotoa jo niin eri kokoisina, näköisinä ja painoisina. :) Ja treenimuotona tämä perinteinen rautojen nostelu on kyllä mulle ominta! ;)

      Poista
  9. Ihana blogi sulla. Ja oot kyllä tosi kovassa kunnossa. Täytyypä kokeilla tuota tempehiä. Soija kun melkein on jäänyt pois minulta vatsakipujen takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka! :) Tempeh tosiaan tuntui täällä ainakin lempeämmältä kuin esimerkiksi nuo kuivat soijatuotteet (rouheet ynnä muut, jotka takuuvarmasti saa vatsaoireita aikaan!).

      Poista
  10. Moi! Kiitos inspiroivasta blogista! Olen löytänyt sen vasta vähän aikaa sitten, ja yksi asia on alkanut mietityttää. Voi olla, että olet jo asiasta joskus aikaisemmin kertonutkin, mutta minulta on mennyt ohi. Eli kuinka kauan olet ollut poissa työelämästä, ja aiotko joskus palata takaisin töihin? Niin, ja mikä koulutus sinulla on?
    Kiitos jo etukäteen, ja hyvää talven jatkoa!

    terveisin Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips Anna! On näitäkin asioita ennen käyty läpi, vaikkei sinänsä treeniblogiin kuulukaan. :D Mutta kysymyspostauksessa taannoin kävi ilmi.

      Työelämästä jäin pois kun muutettiin Saksaan. Sieltä muutettiin nyt kuutisen viikkoa sitten tänne Skotlantiin ja ihan on tarkoitus mennä töihin, jos vain jotain mielenkiintoista sattuu löytymään. Kiire ei ole, mutta sitäkin kovempi hinku. ;) Koulutukseltani en ole yhtään mikään, vaan koulut jäi peruskouluun aikoinaan mm. jatkuvan muuttamisen vuoksi. Edelleen samaa vaivaa :D Mutta paluu koulunpenkillekin on toki mahdollinen, heti kun johonkin vaan tietää jäävänsä pidemmäksi aikaa ja oma ala löytyy. Katsotaan siis mitä elämässä vastaan tulee! ;)

      Poista
  11. Tempeh on hyvää, meillä syödään säänöllisesti. Viipaloidaan ja marinoidaan ensin (muutama tunti tai yön yli jääkaapissa), paistetaan sitten viipaleet rapeaksi öljyssä ja syödään sambalin kanssa. Sambal on indonesialainen mauste, paljon erilaisia, yleensä kuitenkin chiliä. Tempeh on käsittääkseni alunperin Indonesiasta, suosittua nykyään myös muualla Kaakkois-Aasiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapeita tempeh -suikaleita.. VOI NAM. Nyt kuulostaa niin hyvälle ettei mitään rajaa! Hetikö tässä pitää alkaa kokata. :D

      Poista