torstai 10. tammikuuta 2013

Patukka, josta ei tullut patukka

Seuraa jälleen ruokajuttuja. Aloitetaan eilisestä ruoasta ennen patukka-asiaa. Jääkaapissa odotti pussillinen (kiloko siinä oli) porkkanaa tehtäväksi. Ensimmäinen ajatus oli, että kasvissosekeittoa niin kuin aina ennenkin. Se on hirmuisen hyvää. Mutta sitten jostain juolahti mieleen porkkanakiusaus. En ole koskaan sellaista ennen tehnyt, joten en tiedä mistä se juolahti, mutta piti sitten sellainen kuitenkin tehdä.

Onneksi alla oli jalkatreeni eikä käsitreeniä, sillä noiden porkkanoiden raastaminen on vaan s**tanasta. :') Onneksi myös on hankittu sellainen kiva raastin, missä on kippo johon raaste kerääntyy ja lisäksi kumipohja, joten sitä ei tarvitse itse pitää paikallaan. Mahdollistaa raastamisen kaksin käsin ja vaikka kaksi porkkanaa kerrallaan. Mutta silti se on vaan s**tanasta. Hartiat saa kyytiä. Mulla kesti tämän valmistaminen melkein tunnin, koska raastamiseen meni hirveästi aikaa. Sen lisäksi kuorin ja silpuin kaksi sipulia ja kolme valkosipulinkynttä, plus huuhdoin purkillisen linssejä. Tuoretilliä silppusin sekaan ja heitin mausteet. Kaikki siis öljyvuodeltuun vuokaan sekaisin, vuoka noin tunniksi uuniin ja asteita oli 180°. Välissä oisi voinut käännellä, mutta en tahtonut pilata kivaa kuorta, mikä siihen pinnalle muodostui. :) Sekaanhan voisi heittää jotain ruokakermaa tai juustoa, mutta kun en sellaisia käytä niin en käyttänyt tälläkään kertaa. Miksei voisi maitoakin laittaa. Tästä ei tullut kuitenkaan kuivaa vaan ihan älyttömän hyvää. Pitkästä aikaa oikein superherkkua, sellaista, että tekee mieli ponnahtaa pystyyn ja huutaa taivaisiin, että 'JES, MÄ ONNISTUIN TAAAASSHHHH!!' :D


Uunin jälkeen päälle vielä tuorebasilikaa.
Nam.

Ja sitten. Piti tosiaan tehdä niitä patukoita. En vaan ajatellut, että mitenköhän olin suunnitellut niiden pysyvän kasassa, koska ei ne sitten pysyneet. :D Mutta seuraavia aineksia niihin meni:

tattaria
banaani
hienonnettua mantelia
auringonkukansiemeniä
vaniljaprotskujauhetta
kardemummaa
kanelia

Keitin tattarin, viilensin sen pakkasessa ja sitten heitin muut ainekset sekaan ja surrautin sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Maku oli todella hyvä! Kääräisin niitä elmukelmuun erikokoisiksi patukoiksi erikokoiseen nälkään. :) No, ei ne tosiaan jämähtäneet millään lailla ja sitä mä siinä kääriessä jo ihmettelin, että miten en ajatellut sitä puolta ollenkaan. :D Jääkaapissa ne pysyivät löysinä, joten heitin pakkaseen. Tänä aamuna sulatin yhden pötkön kulhoon mikrossa. Siitä tuli vähän kuin puuroa. :) Sekoitin sekaan raejuustoa ja lusikalla suuhun. Ja sekös olikin hyvää! Keksin heti erilaisia keinoja käyttää näitä ja syödä milloin minkäkin kanssa. Noissa tosiaan maku on kohdillaan vaikka koostumuksen puolesta niistä ei patukoita tullutkaan. :D Pääasia, että löytyi mieluisa välipala.

Erikokoisia kakkapötköjä :D Ensimmäinen foliossa, joka ei kuitenkaan kestänyt. Vaihto siis kelmuun.
Raejuuston kanssa.

Eilen myös maistoin tuota tattaria täysin naturellina keittämisen jälkeen, ja saattaapi olla, että tänään illalla keitän itselleni satsin, josta voin aamulla heittää annoksen mikroon. :) Tuo oli vielä tehty veteen, eikä edes maitoa kaivannut. Olen kuullut, että tattarissa olisi jollain lailla vahva maku, mutta itse en huomannut eroa tuon ja naturellin kaurapuuron välillä. Nämä oli siis kokonaisia siemeniä, ei hiutaleita. Ja aamullahan en tuhlaa aikaa puolta tuntia puuron tekoon, joten siksi tietysti illalla valmiiksi! Maustan protskujauheella ja kanelilla + kardemummalla. Kaveriksi ehkä pilkottua banaania ja kuivattua luumua. Ja auringonkukansiemeniä. Ja ehkä smoothieta. Ja vaikka mantelitahnaa. Ja.. Joo, onhan siinä jo valinnanvaraa ja varmasti maistuisi. :D

Nyt on vatsassa siis tuo ylläoleva välipala-annos ja pian aloittelen treeniä. Haaveissa oisi sen jälkeinen kävelylenkki raikkaassa ilmassa. Ruokaa ei tarvitse tänään valmistaa kun porkkanakiusausta on vielä jäljellä. Tuli aika iso vuoallinen siitä eilisestä satsista. ;) Mukavaa torstaita!

30 kommenttia:

  1. Hei! Voisitko tehdä postauksen/esittelyn parhaista treenaamiseen ja ruokavalioon liittyvistä kirjoista joita sulta löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Kyllä voisin! Ei sillä että olisin kaikkia niistä lukenut :D mutta voinhan niitä esitellä silti. :) On melkoinen läjä niitäkin jo hyllyssä! Vähän jo innostuin kyllä tästä aiheesta, kiitos vinkistä! ;)

      Poista
  2. Porkkanoiden raastamisessa päästään hyötyliikunnan ytimeen :)

    Haluaisin maistaa noita kakkapötköjä <3 (Arvaa kirjoitinko ensin, että "Haluaisin maistaa siun kakapötköjä <3" :DDD Sitten ajattelin, että saattais mennä taas vähän liian irstaan kuuloiseksi tai vähintään siihen "Dippaa nainen!" -sarjaan ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Kaksoiskonsonantit vähän hakusessa näköjään :))

      Poista
    2. Kyllä vaan meni hyötyliikunnasta, se oli vähän kuin aerobinen yläkropalla siihen jalkatreenin päätteeksi ja taisi tulla suurempi hiki siinä kuin itse jalkatreenissä. :D

      HAHAAA, joo on siinä pienoinen ero, että maistetaanko MUN kakkapötköjä vai MUN TEKEMIÄ kakkapötköjä :D Hmm.. Eikä kun noikin kuulostaa kyllä samalle :'D ÄÄÄÄ! Sovitaan, että 'noita kakkapötköjä', ei siis mitään mun, eikä mun luomia, valmistamia, tekemiä kakkapötköjä!

      Mutta täällä niitä olisi ja ovi on auki niin kuin sovittiin, kaikennäköistä porukkaa siitä lappaakin sisään :D

      Poista
    3. Mie vielä joku päivä yllätän ja oon siellä oven takana ;) Ja vaadin sitten saada kakkapötköjä!

      Poista
    4. Jee! Kyllä mä sulle sitten kakkapötköt pyöräytän. :D

      Poista
  3. Heh hauskan näköisiä pötkylöitä :P Pitäis kans testata nyt joku prodepatukka resepti, pitäis vaan ostaa minttusuklaanmakuista prodea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas on kyllä semmoisia esteettisiä kokkauksia konsanaan :D Tsemppiä mahdollisiin patukkakokkauksiin! ;)

      Poista
    2. Vinkkinä: mandelmus auttaa pitämään ainkin omat prodepatukat kasassa :)

      Itse laitan omatekemiin patukoihin about 30% mandelmussia, 40% prodejauhetta, 20% kaurahiutaleita tms ja 10% rahkaa. Tulee shikahyvää "taikinaa". Pyörittelen siitä sitten fiiliksen mukaan palluroita tai pötköjä, jotka kieritän vielä paahdetussa mantelirouheessa (koska taikina on aika tahmaista). Sitten vaan jääkaappiin tai pakkaseen. Ihan liian hyvää <3

      -A

      Poista
    3. Tähän mäkin päädyin siinä vaiheessa kun tajusin, että jotain semmoista se kaipaa. ;) Mutta eipä oo enää mandelmusia täällä. :( Nyt on käytössä pikkupurkki jotain toista tahnaa, jossa on vähän suolaakin. Ei oikein maistu mulle.

      Poista
  4. Uu, mua alkoi kovasti kiinnostamaan ne sun kirjat! Heti nyt niistä postaus! :) terv. Kirjafriikkitoukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minua alkoi kanssa tämä aihe kiinnostaa hirrrrveesti, alkoi heti päässä surrata että mitäs kaikkea hyllyssä olikaan ja mitä mistäkin kerron. Ihan just nyt heti ei semmosta tuu :D, mutta työn alle se on vähän niinkuin otettu jo! ;)

      Poista
  5. Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla tuota porkkanakiusausta joskus, kunhan ensin superdieetistä on selvitty. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, tsemppiä superdieettiin! :D Eikä oo ainakaan pelkoa, että tällä porkkanakiusauksella menetetyt kilot tulisivat takaisin vaikka söisit kokonaisen vuoallisen :D

      Poista
  6. Paska joo. Noh, olin nätisti sen muotoillu, toivottavasti onnistun uudelleen:

    Sun kokkailut on omaan lihalliseen ja perinteiseen (=kaiken sallivaan) ruokavalioon verrattuna hyvin kummallisia (sallinet tämän ilmaisun, se ei ole kuitenkaan tippaakaan arvostelevasti tarkoitettu :D), mutta ai jestas kun mulle tulee aina ihan mieletön nälkä ja kuola alkaa valua kun näitä juttuja luen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää oli kanssa hienosti muotoiltu :D Suurkiitokset siis! Iso kohteliaisuus nimenomaan näistä meidän ruokavalioeroista johtuen! ;)

      Poista
  7. Porkkanakiusaus näyttää herkulliselta. Täytyy vääntää jotain tollasta settiä, koska huomasin eilen että porkkanapussissa oli jo uutta kasvua.. täytyy saada ne pian käyttöön. =)

    Mitä laitteita sulla on muuten kotikuntosalilla. Täytyis muutenkin käydä läpi noita sun treenijuttuja, koska itse harrastan punttitreeniä myös kotioloissa ja mulla on tällä hetkellä punttitanko ja käsipainot. Voi olla että ostetaan penkki lähiaikoina ja muutamia isompia käsipainoja. Mihinhän kannattais panostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistui toisenakin päivänä ihan yhtä perhanan hyvälle! :) Suosittelen siis. :)

      Kotona on laitteita seuraavasti: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/06/treenihuone.html

      :D

      Kyllä pääsee jo pitkälle kotioloissa kun on säädettävät käsipainot, ja vaikka jumppapallo ja kuminauha. Tanko tietysti plussaa!

      Ja treeniliikevinkkejä voi tirkistellä vaikka täältä:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/10/paivitetty-treenirutiini.html

      Poista
    2. Kiitos noista linkeistä. Treenipostaus oli erityisen hyvä ja sainkin siitä muutamia uusia liikkeitä omaan treeniin. Eilen tein tiukkaa treeniä jaloille ja kyllä nyt tuntuu. =)

      Poista
  8. "Erikokoisia kakkapötköjä!" Ahahahahaha!! :D Repesin ihan täysin!
    (aika hyvä huumorintaju mulla ;) )

    VastaaPoista
  9. Paskaset patukat sulla! :'D Vois melkeen itekki kokeilla joskus vääntää jonkulaisia patukoita. Onko arviota, paljonko yhessä 'patukassa' on proteiinia? :)

    -Ee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano :D Nuo on kaikki niin erikokoisia, että hankalaa lähteä laskemaan (paino 50g - 100g). Mutta yhteensä niistä aineksista tuli protskua 106g. :)

      Poista
  10. http://hannablog.mass.fi/2013/01/04/proteiinipatukkatehdas-appelsiini-chili-appelsiini-ja-lemon-curd-proteiinipatukat/
    Tuommonen ilmesty yks päivä eteen ku netissä pyörin ja tulit kyllä ehdottomasti heti mieleen pötköjes kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihiii, meikä ja meikän pötköt! :D Kiva että muutkin tekee noita, mutta miten ne kaikki onnistuukin niin paljon paremmin kuin mä.. :'D Mun löllöpötköt ei ihan patukoista mene.. :') Onneksi on hyviä silti. Enää yksi jäljellä! ;)

      Poista
  11. Hahhah :D Mutta eikö sitä sanota että mitä rumemman näkönen on, niin sen paremman makunen!

    VastaaPoista