torstai 24. tammikuuta 2013

Hooveria levypainolla ja sitten pipo

Hyväntuulinen Heidi täällä hyvää päivää! Päivän puntteilut kohdistuivat olkapäihin ja ojentajiin, sekä vatsoihin että kylkiin. Hienosti pyyhki, supersarjoina tein samaan tapaan kuin viimeksikin. Hapotti! Ojentajille piti lisäillä ihan kivasti painoja kaikkiin kolmeen liikkeeseen, ja sekös hymyilytti. Lisäksi koko treeni alkoi sillä, että heitin viidentoista kilon levypainon sijaan kaksikymmentä selkään hooverissa. Viidellätoista on mennyt kaksi minuuttia jo vaikka kuinka kauan ja siinä tuntuu jo väsyvän ensin kädet kuin vatsa. Siispä 20kg selkään. Silläkin pysyi vielä minuutin ja neljäkymmentäviisi sekuntia. Mutta kyllä se oli nimenomaan vatsa kun väsähti siinä vaiheessa! Ylävatsalihakset meni sen jälkeen hetkeksi kramppiin ja krampitteli pitkin treeniä. Jee. :D Tuo johtuu osittain siitä, että mulla on toisen puolen kylkiluut tuosta keskeltä varmaan parisen senttiä ulompana kuin toinen puoli ja ne vetää välillä jotenkin ihmeellisesti samalle tasolle molemmat, mikä ei siis ole se normaalitila, ja se sattuu. Kramppi sillä alueella tekee aina näin. Täysin hyödytön ja aiheeseen liittymätön sivuhuomautus. :D

Videoin tuon hooverin, vinkatakseni tavan laittaa levypaino selkään. Itsellä on ainakin ihmeellistä rimpuilua jos se pitäisi asettaa selkään tuolla lattialla maaten, varsinkin kun kyseessä on suhteellisen iso paino. Siispä sen voi tehdä vaikka näin:

Penkin tai vastaavan päälle nostaa sen ensin. Pitää pystyssä, asettuu alaselkä levypainoa vasten, nappaa sen reppuselkään, laskeutuu lattialle.

Polvillaan, siitä kohti asentoa, toisella kädellä pitää kiinni painosta. Hitaat liikkeet, ettei vaan sattuisi mitään. :D

Sitten hoover! Lopussa vartalo rauhallisesti alas, pieni kääntö ja kädellä painoa vastaan.

Ote toiselle puolelle ja loppulasku lattialle. Ja eikun ylös!

Treenin jälkeen oli torstain tapaa mahdollisuus johonkin aerobiseen, jos fiilistä olisi, ja yleensä nimenomaan torstaina mulla vasta onkin! Tänään teki hirrrrveästi mieli pihalle!! Täällä on ollut pari päivää kamala myrsky ja lunta on tullut varmaan parisenkymmentä senttiä. Eli autoilijat on pulassa, kun täällä ajetaan kesärenkailla. Eli koulut on kiinni ja liikenne kaaoksessa ja mitä vielä. No, minä en ollut kaaoksessa, joten tahdoin pihalle. :D Mulla ei ole (sopivia) talvikenkiä. Kävelen bootseilla kesät talvet ja ulkoliikunta suoritetaan lenkkareilla. Mikä on vähän hassua, sillä mulla on varpaat aina jäässä, sisällä ja ulkona, ja lisäksi saan varpaisiini kivuliaita chilblainseja. En edes tiedä onko tuolle suomenkielistä nimeä. No, varpaat pitäisi pitää aina lämpimänä niin niitä ei tulisi. Mikä on helpommin sanottu kuin tehty, koska ne on jäässä sisälläkin sukkamäärästä riippumatta.

Kylläpäs eksyn tänään aiheesta. :D Jos vähän lyhyemmin, niin sukkaa ja villasukkaa lenkkariin, kerrospukeutumista JA PIPO. Mulla on viimeksi ollut pipo päässä oikeasti varmaan ala-asteella!! Hih. Kaikki hatut vaan näyttää tyhmälle mun päässä. :D Joten historiaa tehtiin tänään.

PIPO!!! Ja meikitön naama. Olkaa hyvät. <3

Tuo pipo ostettiin Saksassa. En vielä ehtinyt siellä käyttää. Oikeasti siinä on korvaläpät joista roikkuu semmoset lettilöiset, mutta nostin ne ylös ja sidoin pään päälle! Hahaa! Monitoimipipo! En tiedä vaikka olisi jopa tarkoitus, että sillä voi tehdä noinkin, niin istui päähän siinäkin muodossa. Nyt oli yhden tupsun lisäksi kolme. <3

Ulkona oli ihan ehkä maailman kivointa. Ilma oli aivan ihana, korvia ei paleltanut, vaatetta oli sopivasti. Lunta oli paljon, muttei haitannut juuri menoa, ja lenkkarit osoittautuivat yllättävän pitäviksi eikä tarvinnut liukastella. En sitten tiedä mikä on iskenyt, kun en enää osaa vaan kävellä. Heti kun on sopivaa suoraa, niin minähän juoksen. Välillä se oli vähän jännää, kun lunta oli paljon ja siitä oli usea ihminen kävellyt, muttei tarpeeksi moni että se olisi tasainen, vaan nimenomaan oli muhkurainen alusta. Sellainen nilkkojen tappaja.. :D Mutta ei muljahdellut nilkat, vaikken edes nähnyt mihin astua, kaikki oli pelkästään valkoista ja kuoppia ei erottanut. Pääasiassa hölköttelin rauhallisesti, yhden pätkän menin suurella askeleella ja vauhdilla. Piti jopa yksi pidempi suora mennä kahdesti eestaas, kun oli vaan niin kiva juosta. Tasaisella lumella oli todella mukava juosta, kun se oli kuitenkin pehmeämpi kuin kova maa. Ei tärähdellyt, enkä ollut edes tietoinen jaloistani, itsekseen toimivat. Harmitti vähän, että pääsi aika myöhään liikenteeseen, niin en viitsinyt olla pidempään ulkona, kun oli ruokakin vielä syömättä ja sellaista. Ens kerralla sitten! Kaunista siellä oli:



Siellä mennessä mietin, miten sielu lepää ja että jestas, rakastan tätä maata! Matkaa pyrähdykselle tuli 4.52km, aikaa meni 52min, keskisyke oli 133 ja maksimit 176, kulutus 223kcal.

Ennen - jälkeen. Poskille tuli punaa. Se on onnea se. <3

Toivottavasti kaikilla muillakin on ollut onnellinen torstai. Mulla on ollut.

36 kommenttia:

  1. Ihan jännitti, mitä tuossa levypaino-kuvasarjassa käy seuraavaks.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää katoin aluksi vaan pari keskimmäistä kuvaa tosta sarjasta, ja pelästyin, että onko tää joku epätoivoinen "soittakaa lukijat ambulanssi, olen painokiekon alla jumissa" -postaus :D Sitten hankin aivot ja luin tekstinkin :D

      Poista
    2. Hahaa, siinä voisi kyllä selkeesti olla katastrofin aineksia, eikä vähiten siksi, että kyseessä on minä! :D Mutta tällä kertaa ei mitään sattunut! Itseasiassa ainoastaan kerran on jotain sattunut ja silloin se oli 15 kilon kiekko kun putosi asennossa selästä alas, kun en ollut asettanut sitä tarpeeksi hyvin. Ääni oli aika mojova kun lattiaan osui. Mutta (vielä) en oo kertaakaan sinne alle jäänyt räpiköimään! :')

      Poista
  2. voisitko tehdä postauksen vatsalihaksista!:D että miten ne saa näkyviin tuolla lailla ja millä liikkeillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa sivussa on nuo suositut tekstit niin siellä on ainaki tuo "Suuri rakkauteni vatsalihastreeni" :)

      Ja sitten, et viittis suomentaa tuota tekstiä tuossa uudessa bannerissa? Hävettää kun en osaa itse suomentaa.. :D

      Poista
    2. Vapaa suomennos suunnilleen näin : " Sinä joko pidät minusta, tai sitten et. Minulla itselläni kesti parisenkymmentä ( hahaa kankea suomennos: - kaksikymmentä jotain vuotta:D ) vuotta oppia rakastamaan itseäni. Minulla ei ole sellaista aikaa vakuuttaa ketään muuta.

      Heh toivottavasti kelpaa! Siis tietty tämähän perus englannintaidoilla vaan suoraan suomennettu, jos jollakin on parempia tai "virallisia" versioita niin ihmeessä kertokaa!;)

      Poista
    3. Ei, vaan "joko sinä haluat sitä tai et...minä halusin". Viitataan varmaan siihen kuuluisaan elämäntapamuutokseen, sitä joko halutaan tai ei ;-)

      Poista
    4. Joo tuossa sivussa on mm. linkkiä vatsalihaspostaukseen, sekä hyödyllisistä linkeistä löytyy nykyistä treenirutiinia, joskin sekin on jo vähän vanha. Mutta näillä vatsa on joka tapauksessa aikoinaan rakennettu! ;)

      Molemmat suomennokset oikein hienosti hoidettu, kiitos. :D Pidempi on tosiaan se bannerin teksti ja tämä s -nimimerkin mainitsema on sitten tuo blogin nimi. :)

      Poista
    5. Mä vähän mietinkin, että mitähän sit nyt piti suomentaa kun en muuta enkunkielistä tekstiä nähnyt (koitin kyllä tihrustaa). No ainakin on käännetty kaikki mahdollinen ;-)
      Kiitti muuten tuosta hoover-vinkistä :-) Olenkin pohtinut miten saisi levyn fiksusti selän päälle ilman pahempia telomisia.

      Poista
    6. Se on hyvä, että tulee kaikki varmuudeksi suomennettua, todennäköisesti moni ei ole edes tiennyt, mitä blogin nimikään meinaa. :)
      Ole hyvä vinkistä! Tää on mulle ollut se paras tapa. Lattialla maaten sitä asettaessa sitten taas tulee vaan mustelmia. :D

      Poista
  3. Hih tuo levypainon laittaminen selälle on kyllä aina sellaistakin säätöä :D oon joskus ryhmäliikuntaohjaamisuran alkuaikoina ottanut sen mukaan johonkin jumppaan, joka oli suuri virhe. Jumpissa kun kaikki vaihdot pitäis tapahtua nopeasti ja siirtyä seuraavaan biisiin, ja kaikki yrittää säätää niitä painoja selän päälle... Hyvin vedetty Janna!! XD

    Oot muuten tosi nätti meikittömänä! Epistäää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ei sitä tosiaan taida kovin nopsaan sinne selkään saada! Ainakaan siinä ei hyvin käy, jos koittaa olla kovin vauhdikas.. :D

      Eikä! Kiitos!

      Poista
  4. ei voi muuta sanoa kun vau tolle sun hooverisuoritukselle !
    tää on niin inspiroiva paikka kyllä, kiitos=)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiitos! :) Ja kiitos itsellesi! Iloinen asia, jos inspiroi. :)

      Poista
  5. Samaa mieltä Jannan kans: oot kaunis ilman meikkejä, ja pipokin sopii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Woooot! Kiitos! Itsellä niin alaston olo välillä olla ilman meikkiä, mutta enpä sitä tuonne ulkoliikuntaan kyllä laita. :D Tää pipoviritys oli iloinen yllätys, kehtasi astua pihalle. :D

      Poista
  6. Mun piti lukea monta kertaa, että paljonko sito painoa oli ja kuinka kauan sä olit siinä hooverissa. Tuli sellainen olo, että "hitto mun suoritukset on säälittäviä!". :D Mutta toisaalta, suunta on vaan ylöspäin ja tässähän sitä tavoitetta sitten on. Tähtään hoovereissa sun tasolle. Katotaan sitten joskus vuonna 2025 niin ehkä jaksan just laittaa ton 20kg selkään. :D Täytyykin varmaan kokeilla piruuttas että kuinka kauan jaksan sillä tai edes 15kglla. Tulee hyvä naurut! :D

    Mielettömiä maisemia tuollakin!
    (taas tulossa kylään!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Aika vakiopaino ihmisillä taitaa olla 10 kiloa, siinä vaiheessa siis kun sitä lisäpainoa edes kaipaa. Mullahan meni ilman painoa silloin kerran kymmenen minuuttia, joten oli selkeästi aika ottaa lisäpainoa kehiin. :') Mutta hoovereita olen tosiaan tehnyt muistaakseni ihan alusta asti, eli sieltä jostain 2006 alkaen. Enkä pysynyt ensimmäisillä kerroilla kuin 20 -30 sekuntia. :)

      Eikö ookkin nättiä, minä niin tykkään. <3 Ja tervetuloa taas! ;)

      Poista
    2. Eli toisin sanoen mä voisin pystyä tuohon sitten 2019 tai ehkä jopa 2018 kun kyllä mä nyt jo sentään yli minuutin pystyn olemaan. :D Enpä ole koskaan oikein aikaa ottanut, joten tästähän sitä saakin kivan haasteen itselleen.

      10minuuttia!! Ei hyvää päivää! :D

      Poista
    3. No on se sitten jo huomattavasti aikasemmin kuin 2025 :D

      Poista
  7. Hahaha! :D Voi nainen, sä saat mut aina hyvälle tuulelle!!
    Toi hoover + lisäpainon selkään laittaminen on kyllä aina sellasta säätöä.. :D Mut sit kun sen sinne saa, ni piru vie kun tekee kutaa!

    Ihana pipo! <3 Ihana sinä! <3 Ihania maisemia! <3 Ja ihana toi bannerin teksti!!!!! Mä haluan kopioida sen mun blogiin! ;)

    MWAH!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awww jiihaaa!! :')

      Höpöä teki hoover tosiaan, tänään mulla SATTUU VATSALIHAKSIIN. Tätä ei usein tapahdu, eli nyt on kyllä tehty jotain järkyttävän tehokasta!! :D

      Ja eiks ookki hyvä teksti, se on justiinsakin jämptisti näin! ;) Saa ryöstää vapaasti omaankin käyttöön! ;)

      AAAWWWW EN KESTÄ! Hirveesti sydämiäkin! Notta <3 <3 <3 <3 ja MWAHHH!! siihen vielä!! <3

      Poista
  8. Ihanan hyväntuulinen postaus, ja tulee kyllä itekin nyt ihan hymy kasvoille tästä! Kiitos! Ihania maisemia sielläkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kiva kuulla! :) Mukavaa, että hyvä fiilis tarttuu! :)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. ...ja kirjoitin muuten tään kommentin ennen kuin luin tuon Monnan jättämän :D IHANAAIHANAAIHANAA! <3

      Poista
    2. HAAAA TE OOTTE IHANIA ITTE! ITTE! KYLLÄ! <3 <3

      pusipusituitui taas <3 <3

      :')

      Poista
  10. Hei! Tällainen keski-ikäinen triathlontäti löysi blogiisi (mitähän mä olin hakemassa...) ja piti laittaa viestiä, että olipa mainiota luettavaa, ja tulipas hyvälle tuulelle. Hienoja kuvia, hyviä vinkkejä ja upea kroppa. Kiitos, että ilahdutit minua ja varmasti monia muitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa hei Kaarina! Mahtavaa että oot tuota mieltä ja tulinpa iloiseksi minäkin. :) Kiitos paljon kehuista ja kommentista noin niin kuin muutenkin! :)

      Poista
  11. Noissa maisemissa kyllä mieli lepää! :) Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne! :)

    VastaaPoista
  12. I feel you! Mulla on myös aina varpaat jäässä (ja sormet). Chilblain on muuten suomeksi kylmänkyhmy. Hassu sana! Törmäsin itse tuohon ihan vastikään, joten piti jakaa tämä tärkeä tieto :)

    Yhdyn Kaarinan kiitoksiin, ilahdutat myös minua jutuillasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOOO! Kiitos tuosta suomennoksesta! Mulla on ollut tätä vaivaa jo vuosikausia, välillä koittanut googletella että mikä se on, mutta vasta nyt googletin englanniksi ja heti löytyi vastaus. Ja nyt tiedän suomeksikin, kiitos! :) Kylmänkyhmy kuulostaa kyllä ihan hirveälle. :D

      Kiitoksia vielä loppukommentistakin. On ilo ilahduttaa! :)

      Poista
  13. ihania noi ulkokuvat! <3 talvi on ihanaa aikaa! vaikka kesääkin odotan jo,ja kovasti. jotenkin en osais kuvitella että asuisin jossain maassa missä ois aina vaan kesä.. kyllä sitä välillä kaipaa pakkastakin..ja aamulenkkejä koiran kanssa metsässä,kun lumi pöllyää välillä puiden oksilta alas ja koiruus vetää siitä hirveet spurtit ympäri lumihankea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Olisi hassua asua maassa, jossa olisi vain kesä. Talvea tulisi ikävä. Ei sillä, en sano ettei koskaan, mutta ikävä tosiaan tulisi! Oon aina tykännyt talvesta. Suomen talvelle tämä ei vertoja vedä, koska tämä on täällä epänormaalia.. Parin päivän lumet kuitenkin saatiin ja ilo otettu irti! ;)

      Mua niin alkoi naurattaa tuo koirakommentti! :') Awww.. <3

      Poista