maanantai 7. tammikuuta 2013

Päivän ruokajuttuja ja vähän kahviakin

Heipä hei! Toinen postaus tähän päivään, kun päivässä on ollut ruokailuun liittyviä kivoja juttuja! Ensimmäisiä kertoja tein seuraavia:



Lanttumuussia! Mulla oli iiiso lantunpala jääkaapissa. Meillä syödään nykyään lanttua ainakin kolme kertaa viikossa, kun sitä ei tosiaan Saksassa saanut. Ollaan syöty ainoastaan uunilohkoja (ja ne on ihan tajutonta herkkua!), mutta kun eilen oli lohkoja niin aattelin tänään tehdä jotain muuta. Meinasin ensin tehdä sosekeittoa, mutta sitä kun aloin soseuttelemaan, hoksasin, että muussiahan teen! Tuo ei aikaisemmin tullut mieleenkään. Onneksi tuli nyt. Vaikka nyt sitten sen kanssa ei ollut mitään. Mutta vähän isompi annos ja vähän enempi salaattipuolta lautaselle niin hyvä setti oli!

Pääasiassa siinä on:

Iso pala lanttua, vastannee ihan kokonaista
1 sipuli
Iso valkosipulinkynsi
Vaaleita papuja tölkillinen
Tuorebasilikaa ja ruohosipulia
Mausteita

Keitin lantunpalat ja sipulin. Kun oli kypsää, kaadoin veden pois, heitin kattilaan pavut ja mausteet, sekä valkosipulinkynnen. Lisäsin vähän maitoa. Sauvasekoittimella muussiksi ja lopussa vielä silputut yrtit sekaan. NAM.

Toinen herkku tänään oli tämännäköinen välipala:



Jaa ei näytä hyvälle? :D Mä en osaa sanoa miksi sitä kutsuisin. Olen päättänyt, että syön yhden Questin patukan päivässä, enkä kolmea, ihan pelkästään kustannussyistä :') On siis pitänyt keksiä uusia välipaloja! Huomenna ostan aineksia omatekoisiin protskupatukoihin, mutta tässä välissä on pitänyt keksiä jotain muuta. Tänään sitten keksin tällaisen, mikä oli ihan hirrrrvittävää herkkua! <3 Siinä on hienonnettua mantelia, auringonkukansiemeniä, vaniljaprotskujauhetta, banaanimansikkasmoothieta ja kardemummaa. Sekaisin ja sitten valutin elmukelmulle, kääräisin nyytille ja laitoin pakkaseen. Kun oli jäätynyt niin ei muuta kuin kelmu auki ja kuppiin ja suuhun. AAAAAAA! Mä en kestä! Tää oli jotain huikeeta herkkua. Aattelin tehdä pakkaseen moisia nyyttejä oottelemaan välipala-aikoja, vähän eri aineksilla. :) Keskiviikkona sitten pyöräytän patukoita. Saas nähdä mitä tulee, mutta jos edes puoliksi näin hyviä, niin hyviä ne sitten on! ;)

Loppuun vielä päivän kotiin saapuneiden pakettien sisältöä:

10kg saksanpähkinöitä ja kaksitoista pakettia kahvia. Hetkeksi riittää! :)

14 kommenttia:

  1. Mistä sä noita pähkinöitä tilaat? Halaa, toi sun nötkötti näyttää ihan meidän kissojen ruualta mut kun kerroit mitä siinä on niin ihan vesi herahti kielelle! Lanttumuussi vois olla hyvää... Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyseiset on tilattu ihan jäätävällä alennuksella täältä:

      http://www.avaprimenuts.co.uk

      Sanovat toimittavansa tällä hetkellä vaan UK:n sisällä, mutta siellä lukee, että jos tahtoo muualle, ottaa yhteyttä. En tiiä toimittavatko Suomeen asti, kannattaa kysyä!

      Hah, nyt kun sanoit että näyttää kissanruoalle, no niin näyttääkin. :D Se on mun herkkushebaa sitten. :')

      Poista
  2. Olet oikeassa, ei näytä hyvälle. Tulee mieleen Peter Jacksonin Bad Taste ;) Mut sehän ei kerro kaikkea, sehän voi (_maistuu_) maistua hyvälle. Jos meidän neiteille _yrittäs_ tarjota tuota niin takuuvarma "hyi en syö, mitä tässä on?" tulis hyvin äkkiä. Mitäs noi vihreät/vihertävät on tuolla joukossa (näyttää pistaasilta)? (mitä lapamato sanoi? Joukossa on hyvä asustaa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mutta kyllä, namia se oli! <3 Ne 'vihreät' on harmaita :D ja niitä auringonkukansiemeniä. Kyllä mää ne ainekset tuossa luettelinki. :)

      Poista
  3. Ylimääräiset pähkinät kannattaa sitten säilyttää pakastimessa. Muuten rasvat alkavat härskiintymään, eikä sellaisten syöminen enää ole niin kovin terveellistä. Voisin ainakin olettaa, ettei tuollaisen määrän popsiminen tapahdu ihan parissa päivässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää olikin hyvä vinkki, kiitos! Mietittiinkin tänään, että miten noita säilyttää, kun pussin avaa. Tuossa ilmatiiviissä tuskin pilaantuvat, mutta avaamisen jälkeen onkin eri juttu. Pakkaseen siis pääsevät. Ei tosiaan tämmöisiä määriä tuhota ihan parissa päivässä, vaikka joka päivä syödäänkin. :')

      Poista
  4. Hei!
    Pieni huomautus tuohon lanttujen saatavuuteen Saksassa. Asuit meikäläistä selkeästi eteläisemmällä alueella, joten siitä alueesta en tiedä, mutta ainakin Pohjois-Saksasta kyseistä tuotetta löytyy enkä ole joutunut "lantutonta" elämää täällä elämään :). Toki lanttuja piti aluksi hieman etsiä ja kysellä sanakirja kädessä, mutta nykyään omassa lähimarketissani Edekassa on lanttuja saatavana jatkuvasti. T. Kaima :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Joo näin minäkin kuulin, että niitä olisi olemassa Saksassa. Vaan ei meidän ympäristössä. :( Ei tarvinnut edes sanakirjan kanssa mennä kun kaikki mahdolliset käännökset tuli ihan saksalaisilta itseltään. :D Edeka oli muuten meidän vakkarikauppa. Oih. <3 Mutta mukavaa, että siellä teilläpäin lanttuja löytyy! Lantuton elämä ei ole mukavaa. :')

      Poista
  5. Nyt Jouluna tajusin kanssa kuinka erinomaista ruokaa lanttu on. Tein uunijuureksia, joihin tuli lanttua ja nyt olen innostunut juuri tuollaisista lanttulohkoista uunissa. Ihana pehmeä maku niissä ja on myös edullista! Toi pakkasherkku kuulostaa hyvältä. Kannattaa varmaan tehdäkin jonain sopivina annoskokoina. Kun tein jäädykettä kookosmaidosta ja mansikkasoseesta niin tein yhden ison köntän. Eihän siitä tahtonut kirveelläkään saada annospaloja irti.. hermot paloi ja kahvi kylmeni kun yritti sahata palaa herkusta itelleen.. =D Ens kerralla pakastan annoksina..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri uunilohkot on parhaita. Itse kun en perunaa syö, niin nämä on vähän kuin perunankorvike parhaimmillaan. :)

      Haa, mua vähän nauratti mielikuva, kun sahailet niitä paloja irti :D :D Ja kyllä, annoskokoisia nyyttejä on pakkasessa. :) Varmaan onnistuisi myös yksi iso ohut levy, josta saa napsaistua paloja irti sopivaan nälkään.

      Poista
  6. Tykkään kauheesti näistä sun ruokapostauksista ^__^ Voisin itsekin reipastua vähän niiden saralla. Mutta siis kivoja vinkkejä aina saapi sulta. Onnea sinne Skotlantiin! En ole tainnut hetkeen taas kommentoida, niin on onnentoivotuksetkin jääneet välistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä koitan aina välillä laittaa näitäkin kun jotain erikoisuuksia tulee tehtyä. Eikä vaan lanttulohkoja joka päivä :D Kiva että tykkäät! Ja paljon kiitoksia! :)

      Poista