maanantai 9. syyskuuta 2013

Vatsa huutaa treeniä ja ruokaa

Pirtsakkaa maanantaita! Täällä on viideltä noustu ja tänäänkin olen silti pirteä. :D Kahviton elämä <3. On kyllä niin mahtavaa, että jostain niin ikävästä asiasta kuin migreeni, seuraa jotain näin positiivista (mistä en olisi koskaan voinut ajatellakaan sen olevan positiivista), kuin tämä olo ilman kahvia.

Tänään myös palauteltiin maitotuotteita kehiin ja vielä ei ole ainakaan tapahtunut mitään (eli migreeniä). Aamun hämärässä banaanipannarin päälle pääsi puolikas rahkapurkki, jonka päälle lorautin vähän smoothie-vadelmahillo-sotkotusta ja näin siitä tuli aivan übermaistuvaa. Ennenhän sekoittelin tuonne rahkaan ehkä kuutta-seitsemää eri ainesta.. Vähän on tässä tauolla oppinut, että yksinkertainenkin riittää. :D


Mulla on nyt tänään ollut koko ajan nälkä. Aamulla taisin ensimmäisten sanojen joukossa sanoakin, että NÄLKÄ. :D No, onneksi syömiset ei heti kesken lopu! Lisäksi nyt on aivan valtaisa ilo syödä, kun vatsa ei suutu mulle näistä syömisistä, toisin kuin kaikesta viime viikolla.

Treenivuorossa oli vatsa ja selkä. Jotenkin tökki taas kaikki tutut vatsaliikkeet, joten päädyin vähän tutkimaan exrx.net -sivustolta vaihtoehtoja. Yhden otin testiin, perinteisen jalkojennostelun tilalle ja siitähän tykkäsinkin tosi kovin. Tuntui aivan huikeasti ylimmissä vatsalihaksissa.


Aloitusasento on sama kuin perinteisessä jalkojennostelussa, mutta jalkoja ei nostetakaan suoraan ylös vaan tähdätään niin, että polvet menee naamalle! Peppu siis nousee reilusti ilmaan. Olin muutaman kerran potkaista itseäni naamaan polvillani, joten tässä kannattaa pitää rauhallinen tahti, eikä pidä alkaa riehua. :D Hapotus vatsalihaksissa oli tosiaan aika pirun kova.

Russian twist alkamassa. Tuosta paino rinnan päälle haliin ja menoksi.

Tänään tuntui menevän oikein poikkeuksellisen hyvin perille kaikki. Kylkitaivutuksiin lisäsin painoa niin, että nyt roikkuu kädessä 31kg. Sillä kiikuttelin 2x12 per puoli. Selkäkin otti tosi hyvin osumaa tänään, treenin loputtua kiristi jotenkin aivan uudella tavalla. En valita! Perinteiset tunti kaksitoista minuuttia jälleen ähelsin. Olin tuon jälkeen suunnitellut crossailevani, kunnes muistin, että huomennahan on jalkatreeni, joten parempi olla rasittamatta siihen tyyliin. Sen sijaan illalla mennään pitkästä aikaa rauhalliselle kävelylle miehen kanssa lehmiä toljottelemaan. :D Se on semmosta vetreyttävää ja uskoisimpa, että tekee pelkästään hyvää huomista treeniä aatellen.

Ruoaksi valmistelin raastevuokaa. Alunperin meinasin heitellä soijarouhetta sekaan, mutta enpäs sitten tahtonutkaan, kun niin monta päivää on tässä kaksin käsin vedelty soijatuotteita, ja kun tänään ei ole ollut enää pakko (koska maitotuotteet palasivat), niin jätin rouheet pois. Kattelin vähän mitä kaapeista löytyy ja aika paljon kaikenlaista sieltä löytyi.


Alimmaisena on kilon verran raastettua porkkanaa, sen päällä puoli kiloa paprikaviipaleita (pakaste) ja päälimmäisenä kurpitsan- ja seesaminsiemeniä. Noiden päälle tuli vielä purkillinen (säilyke) tomaattimurskaa tuomaan vähän makeutta, sekä tuoreyrtit (persilja ja tilli) ja mausteet. Paljon mausteita. :D Ja sitten sekaisin ja uuniin!


Meidän uunissa tässä kesti puolisentoista tuntia, että oli mulle hyvä, ja asteita oli 180°C. Välissä kävin kerran kääntelemässä. Uunista suoraan lautaselle, oli jo nälkä! Ja lautaselle pääsi tänään myös raejuustoa pitkästä aikaa.. Kyllä vaan kruunasi koko setin. Tykkäsin ihan valtavasti tästä!


Söinkin oikein esimerkillisen hitaasti ja hotkimatta - ihan vaan koska nautin niin kovin. Siis raejuusto.. Apua. Nam. Vaikka se ei ole edes kovin hyvää, niin tänään se oli taivaallista! :') Raejuusto tekee muuten poikkeuksen migreenitriggerilistalla, maitotuotteiden osalta, sillä se ei sellainen ole. Eli jos alkaa tulla migreeneitä niin jätän raejuuston ruokavaliooni joka tapauksessa, siitä saa vaikka mitä kivoja sekoituksia + tietysti proteiinia. Eri asia toki on, että jos maitoon on allergiaa tai yliherkkyyttä. Toivoni mukaan näitä ei mulla ole. Aiemmin mainitsin siitä, miten joskus epäilin, että oisin kehittänyt maitoproteiinille yliherkkyyden tai jopa allergian, mutta se perustui pitkälti silloiseen kainaloiden kutinaan. Siihenhän olikin sitten aivan muut syyt.

Loppuun jälleen typerän näköistä elukkaa, jonka myötä toivotan parhaudelliset maanantain jatkot! Tietysti taas saa jännätä, että kuinka monen tunnin viiveellä tämä tulee bloggeriin näkyviin.. No hyvää tiistaita jos ilmestyy vasta silloin. :D Ja toivottavasti kuvien näkymisongelma alkaisi olla jo pian historiaa!

19 kommenttia:

  1. Heippa! Ei liity treeneihin, vaan kissaan :D Ootte pariin otteeseen muuttaneet kissan kanssa, miten on sujunut? Ite matkustan viikonloppuna kahden kissan kanssa Turusta Tallinnaa, eli pari tuntia autossa ja sitten pari tuntia laivalla. Molemmat kissat stressaa, toinen reagoi siihen sillä että on hiljaa ja jännittyneenä paikallaan, toinen mouruaa koko ajan, tunkee käpäliä kuljetusboksin raoista ulos, kuolaa hulluna ja pissii alle (rassukka :( ) Onko jotain vinkkiä miten selvitä että kissat ja omistaja (ja ympäröivät ihmiset) saisivat mahdollisimman vähän traumoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei! Kissasta saa aina kysellä. :D Me ollaan tosiaan muutettu pitkiä matkoja nyt kissan kanssa, Suomesta Saksaan (laiva + auto) ja Saksasta kahden päivän verran autolla tänne Skotlantiin. Tuo Saksa-Skotlanti -muutto on luettavissa (myös kissan osalta) toisen blogin puolella näissä kahdessa tekstissä:

      http://toluckytown.blogspot.co.uk/2012/12/ensimmainen-matkustuspaiva.html
      http://toluckytown.blogspot.co.uk/2012/12/toinen-matkustuspaiva.html

      Meillä kissa on kyllä muutenkin muuttanut ties kuinka monta kertaa ja on sinänsä tottunut automatkustaja, mutta muuten on arka eläin ja vieraita paikkoja pelkää. Ehkä raskain oli matka Suomesta Saksaan laivalla (27 tuntia), kun hytin takaa kuului koko ajan meteliä, eikä kissa osannut olla koko aikana ollenkaan rennosti kun pelkäsi, että sieltä joku tulee sisälle. Siellä tönötti yläpedillä koko matkan. Vasta ihan loppumatkasta kävi hiekkalaatikolla, mikä olikin helpotus, koska edessä oli useamman tunnin ajomatka koko Saksan halki. Ajomatkan lopussa tuli sitten vielä (kakka)vahinko koppaan, mutta siitä selvittiin. Me hankittiin sellainen iso kuljetuskoppa hälle ihan muuttoa varten, missä voi maata ihan niin pitkin pituuttaan kun tahtoo. Ja siellä on kyllä kelvannut nukkua. :)

      En oikein osaa antaa asiaan vinkkejä, kun jokainen kissa on niin erilainen. Tiedän kyllä, että se huoli reissusta on iso! Itse koitan aina olla hermoilematta, kun tiedän, että kissa aistii sen. Lisäksi tällä on tapana alkumatkasta mouruta jonkin aikaa, mutta kun siihen ei reagoi, niin se rauhoittuu ja yleensä alkaa vetelemään sikeitä sen jälkeen. :) Onneksi teillä on noinkin lyhyt matka loppupeleissä, vaikka siinäkin on varmasti neljä tuntia liikaa. En osaa muuta kuin toivottaa paljon tsemppiä! Ja rapsutuksia tietty elukoille. ;)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) Juu, ei toi 4 tuntia kovin pitkä aika oo onneks, mutta kuitenkin liian pitkä :D Yritetään pärjätä kisujen kanssa :D

      Poista
  2. Alkoi tekemään raastetta mieli, onneks huomenna on kauppareissu tiedossa :) kiitti vinkistä.

    VastaaPoista
  3. Viittikkö purkittaa tota pirteyttäs? :D Voin maksaa postikulut ja rahdin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon kyllä nyt niin itsekäs, että pidän kaiken tämän ihan itelläni! :D

      Poista
  4. Sun pitää muuttaa sun profiilitekstiä, ex-kahvittelija. :) Hienoo, että menee lujaa ilman piristeitäkin.

    Haenpa lisää kahvia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos! Kiitos kun huomautit, pitää ottaa pois! :)

      Ja juo mun puolesta vaikka kanssa. ;)

      Poista
  5. jaha jaha, pitäisköhän itekin lopettaa tuo kahvinjuonti :D

    taas hyvä ruokavinkki pistetty korvan taakse... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan hassumpi idea. :D Oltais taas vieläkin enempi samiksiiii :DD

      Hyvä että ruokavinkkiä irtoaa! Herkkua oli vielä toisenakin päivänä! ;)

      Poista
  6. Hih, älä nyt vedä hernettä nenään.. mutta kyllä toi katti tosiaan osaakin noissa kuvissa näyttää typerältä :'D Miten noi eläimet osaakin? Pitää varmaan ladata kuva tuosta meidän aivottomasta karvanaamasta, niin pääset sinäkin sitten huutelemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei mitään herneitä vedellä tästä aiheesta, mua ihan hävettää välillä, että tää elukka on mun. :DD Mielenkiinnolla ootan jos itekkin laitat vastaavia kuvia! Elukat osaa kyllä olla niin typerän näköisiä vähän väliä. :D

      Poista
  7. Toinen kahvinjuonnin lopettanut tässä moikka! Lopetin, koska olen yliherkkä kofeiinille. Tänään join kuitenkin pitkästä aikaa pienen kupillisen kahvia ja niinpä kärsin monta tuntia tärisevistä käsistä, sydämentykytyksistä ja pelkäsin että saan paniikkikohtauksen... Juu, kahvi ei sovi mulle vieläkään :D Nyt pitää vaan pysyä lujana ja erossa siitä, vaikka se onkin hyvää. Musta on hassua, että kohtuullinen annos mietoa alkoholijuomaa ei aiheuta mulle mitään tuntemuksia, mutta vastaava määrä kahvia pistää kropan (ja pään) ihan sekaisin. Noh, en silti ala juomaan kahvin sijaan kaljaa... :D

    Toivottavasti triggeri on nyt löytynyt ja et joudu enää kärsimään migreeneistä enempää. Oon ihan kauhuissani lukenut noita migreenipostauksia. :/

    Niin, ja kissa on muuten ihan paras. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka moi! Mulla on ihan samoja oireita tullut aina ja siihen päälle liuta kaikenlaista muutakin. Ei se ole mulle koskaan sopinut. Nuohan on ihan kahvi-/kofeiiniallergian oireita, eli voi kyse olla ihan allergiasta yliherkkyyden sijaan. Nyt sitten viimeisimpänä näyttäisi tosiaan tulleen vielä migreenit, mikä sekin on perinteinen allergiaoire tässä asiassa. No, ei oo tosiaan kaipuuta kahvin pariin enää takaisin! ;) Toivotaan tosiaan, että triggeri oisi löytynyt tällä kertaa ihan oikeasti!

      Kissa on.. niiiin paljon kaikkea :D

      Poista
  8. Oho, unohtui kommentoida kissaa. Munkin toinen kisu tykkää makoilla tolleen selällään. Mä kutsun sitä silloin pupukissaksi, koska sen etutassut on tolleen jänömäisesti. Sun kissahan on vielä enemmän pupukissa, kun sillä on pupun häntäkin!

    Manxit on niin söpöjä, kun ne on tollasia palluroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa on kyllä semmosta pupumaisuutta jo asennosta johtuen, ja asiaa auttaa kun on töpöhäntäkin (ja ylipitkät takakoivet, joilla se loikkii menemään). Tää tekee tuota kun sisällä on vähän liian lämmin.

      Tanakka pallura Natunen tosiaan on, semmonen perusmanxin ruumiinrakenne kyllä! Mikä tuli tosin esiin vasta leikkauksen jälkeen.. :D

      Poista
  9. Mullaki on nykyään koko aja nälkä! Vois mennä tästä syömään ;)

    Ihana pulleroinen Natunen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nälkä - mikä ihana tekosyy! :D Vai miten se meni.. Hih.

      Natunen on tommonen.. spesiaali :D

      Poista