maanantai 2. syyskuuta 2013

Nihkeetä

Hyvä päivä lopettaa kahvinjuonti tämmönen maanantai, kun ensimmäistä kertaa yli pariin viikkoon kello huutaa viideltä ylös ja alla on tietty seitsemän perättäistä migreeniäkin ehkä vähän kanssa väsyttämässä. :D No ylös vaan, jopa suhteellisen pirteänä, kunnes se jossain kohtaa iskee, että eihän tässä olla pirteitä ollenkaan. Sen lisäksi edelleen on koivet kipeät perjantain treenistä ja habat sunnuntain treenistä, niin olo on helposti semmonen jyrän alle jäänyt. Tästä se arki tosiaan alkaa taas. :D

Eilen myöhään vasta sain jostain päähäni tälle päivälle aamupalani sisällön. Keittelin nimittäin ittelleni quinoa -puuron. Ei nyt iskenyt banaanipannari ja kokeilin jotain erilaista. Desin verran laitoin palluroisia kattilaan ja keittelin kypsäksi. Sitten kulhoon jääkaapitusta varten, ensin vaan kaikki lisukkeet sekaan.


Tosi makoisaa tavaraa tuo oli ilman mitään, mutta tosiaan enempi semmonen ruokaisa kuin aamupuuromainen (mikä mulla on aina makea), joten piti vähän laittaa sinne jos jonkinmoista. Kardemumma, kaneli, piparkakkumauste, paahdettu pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemen, kurpitsansiemen, vadelmahillo + pikkuloraus riisimaitoa. Sitten sekaisin ja jääkaappiin. Selvää oli, että annos on kyllä liian iso yhdelle kerralle, koska sen lisäksi pitää tietty vielä syödä vaikka mitä, joten annostelin aamulla kulhoon reilun puolet siitä ja mikrossa lämmitin.


Iso banaani siihen mukaan ja rinnalle soijajogurttia erinäisine lisukkoineen. Lappasin jogurttia siihen päälle ja kyllä olikin hyvää. Jokaisessa lusikallisessa piti olla sekä puuroa, banaania että jogurttia. :) Kahvia ei siis enää ja eipä tuo banaani ainakaan triggeröinyt migreeniä. Hereillä on nyt oltu 12 tuntia ja vielä ei oo tänään iskenyt. Jo nyt on selvää, että kahvi vaan piti jättää pois ja niitä vitamiineja + magnesiumia on syötävä. Huomenna pitäisi tulla loput ravinteet, jotta saadaan entistäkin paremmalle tolalle tämä tilanne (peukut pystyssä).

Koitan nyt kiinnittää huomiota siihen, etten samalle päivälle kerää niitä yleisimpiä triggereitä montaa, jotta ei mene sen henkilökohtaisen sietorajani yli ja iske sitä migreeniä. Eli kun yöllä sai vähän unta = yksi yleinen triggeri, ja aamupalalla söi banaanin = toinen yleinen triggeri, en enää kokeillut onneani esimerkiksi syömällä riisikakkujen päällä mantelitahnaa = kolmas yleinen triggeri (pähkinät) tai laittanut myöhemmin ruoan kanssa papuja = neljäs yleinen triggeri. Kahvi (kofeiini) taas on itsessään ihan valtava triggeri, joten se saattaa riittää jo yksistäänkin. Ehkä-triggerit on asia erikseen ja niitä en laske nostamaan tuota päivän saldoa. Näitä on mm. tuo soijajogurtti, sienet ja tomaatit, joista jokaista oon tänään syönyt.

Vaikka olin puolikoomassa, niin en jäänyt sohvalle makaamaan, koska kerrankin ei ollut kohtauksia estämässä treeniä. Pääsin vihdoin tekemään sen vatsa-/selkätreenin, mikä piti jo taannoin tehdä. Mutta olihan nihkeetä. Ihan tosi raskasta ja voimaa ei ollut. Tässä varmasti näkyy perusväsymyksen lisäksi se, ettei ole saanut tarpeeksi energiaa kehoon, vaikka se jäätävällä nestepöhöllä ja turvotuksella koittaakin ehkä väittää toista. Sain treenin jollain lailla suoritettua kuitenkin ja eiköhän nuokin kaikki lihakset tule hirveän kipeiksi. Mutta sen verran nihkeetä oli, että treenikuvat jää tällä(kin) kertaa laittamatta. Sen sijaan lätkäsen vaikka tällaisen täytekuvan:


Treenin jälkeen oli pitkästä aikaa myös crossailumahdollisuus ja toki se piti hyödyntää. Pelkäsin sen olevan ihan tajuttoman raskasta, mutta yllättävän hyvin sujui. Ensimmäinen puolikas meni ilman mitään tuntemuksia, lennokkaasti, mutta kun sitten loppui dvd ja piti hakea kesken kaiken toisesta huoneesta seuraavaa kautta kehiin, avata se kääreistään ja hoitaa kaikki alkuvalikot ynnä muut siitä menemään, niin se ensimmäisen puolikkaan flow vähän karisi. Onneksi on hauska ohjelma sentään, niin selvisin hienosti, ehkä vain astetta hikisempänä. ;) Tuossa treenien välissä söin palkkariksi soijajogurttia, jonne laitoin aika ison hillonokareen ja muut kaverit, ja lisäprotskuksi sitä hemmetin hamppua, jota meillä täällä vieläkin on ja päälle kunnolla smoothieta viemään sitä hampun makua pois, jottei tarvitse kakoen syödä.


Ja hemmetti, sehän oli melkein hyvää! Ei maistunut hamppu läpi. Olin varma, että se maistuu aivan kaikesta aina läpi, niin vähän siitä tykkään. Yyh. No nyt voin koittaa käyttää sitä vähän pois, vaikka riisiproteiinikin saapunee hetkenä millä hyvänsä. Kunhan nyt vaan saa jostain tarpeeksi protskua niin hyvä on. Toi soija on muuten mun vatsalle aika kamalaa myrkkyä tässä määrin, ei oo hyvä olla ollenkaan.

Vähän päivän ruoka-aineksia tuolla ylempää jo vihjailinkin ja tältä kyseinen sapuska näytti lautasella:


Ei oo riisiä vaan riisinuudelia. Seassa herkkusieniä, porkkanan suikaleita ja parsakaalia + mausteet tietysti. Ensimmäistä kertaa käytin noita nuudeleita. Piristävä riisin tilalla, kun koostumus on aivan eri. Varsinkin, kun se on niin vahvasti ylikypsennettyä, että vilautat sitä kurkulle ja sinne se luikahtaa ihan itsekseen kun on niin pehmeää. :D Tänään ikävöin tässä kyllä raejuustoa. Tiedän, että oisi ollut ihan tajuttoman hyvää sen kanssa, kun ruoka itsessään oli ihan vaan hyvää, ei superhyvää. Raejuustoa oon syönyt ruoan kanssa jo ties kuinka monta vuotta joka hemmetin kerta, että hetki varmaan menee, ettei sitä ikävöi.

Huomenna oisi jalkatreenin vuoro, jos vaan mun annetaan semmonen tehdä. Mä mielelläni taas prässäilisin miehelläni, mutta vissiin pakko tyytyä normaalimpaan treeniin, kun tuo ryökäle palasi töihin. Hmph. :) Vai roudaanko naapurista jonkun kaverin istumaan mun jaloille? :D


Ja tää kuva ihan vaan koska mulla oli näitä tämmösiä kaksi.

6 kommenttia:

  1. Siis herrajestas, nainen! Tota ruuanlaittoon liittyvää mielikuvitusta on vaan pakko ihailla <3 oot mahtava! Ja ihanat kuvat, hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, iih, kiitosta :') <3 Tää on vähän sama kuin "kyllä kotitreenari keinot keksii", kuin että "kyllä ruokarajoitteinen ateriansa koostaa". :D

      Poista
  2. Mä vähensin joskus pari vuotta sitten kahvin juontia aika rajusti, mutta en kokenut, että tee on yhtään hyvä korvike. Se kahvin maku ja fiilis ovat sellainen ihan oma maailmansa. Mulla oli silloin personal traineri, joka oli melkoinen hippi. Se suositteli mulle kahvin korviketta. (Kyllä, sitä sota-ajan kamaa juodaan nykyäänkin.) Se maistuu musta ainakin maidon kanssa melko paljon pannukahville. Eikä siinä ole kofeiinia. Kannataa koklata, jos elämässä on kahvin mentävä tyhjiö. Mä oon tilannut sitä iHerbistä (vaikka tulliraja onkin nykyään ihan pepusta): http://www.iherb.com/Dandy-Blend

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi olen ollut aina sitä mieltä, että kofeiiniton kahvi on itse saatanan keksintö.. :D En tiedä pääseekö siitä ajatuksesta eroon. Toisaalta myös sanovat, että kofeiinitontakaan kahvia ei pitäisi käyttää, niin en usko sitä edes kokeilevani. Niin suurta tyhjiötä ei sitten vissiin oo. :/ En osaa vielä sanoa tuleeko musta joskus tulevaisuudessa joku kofeiinittoman yrttiteen (missä ei aineksissa oo mitään triggeriaiheuttajia) litkijä, vai juonko pelkästään vettä loppuelämäni.

      Poista
    2. Tossahan ei siis oo tippaakaan kahvia, vaan voikukkaa ja muita yrttejä. Mutta kiva, jos ei oo liian isoa tyhjiötä.

      Poista
    3. Ach so! Nyt piti oikein katsoakin, että mitä linkin takaa löytyy. :D Jänskää tavaraa! Mm. viljaa siinä tietty on, eli en voisi sitä nautiskella kyllä muutenkaan, vaikka tyhjiö oisikin.

      Poista