Pimeä kuva kun viideltä aamulla on vielä pimeää. |
Tuon tein niin, että keitin isomman satsin kerrallaan, ettei tarvitse joka päivä olla hämmentämässä. Isompaan satsiin riitti puolitoista desiä palluroisia. Kypsensin ne ensin ja sitten aloin surrailla sekaan yhtä sun toista. Satsiin pääsi kaksi banaania, pellavansiemenrouhetta, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, seesaminsiemeniä, kaneli+kardemumma+piparkakkumauste. Surrur ja velliksi! Tykkäsin heti kun maistoin sitä. Juuri sopivan makeaa ja pullamaista. Juuri semmosta, miten tykkään aamupuuroni syödä. Tuon lappasin isompaan kippoon ja jääkaappiin, josta aamulla lappasin sopivan määrän kulhoon ja heitin mikroon. Lämmityksen jälkeen vielä nokare vadelmahilloa sekaan ja raejuusto päälle ja NAM. Eikä tullut kylmä tänään. Ei tarvinnut laittaa huppua päähän ja toista huppua naamalle naamaa lämmittämään. :D Nälkäkin pysyi poissa hyvän tovin, tosin sitten kun se iski niin se iski aivan täysillä (kesken treenin). Olin varma, että kuolen siihen HETI jos en saa ruokaa. No en kuollut onneksi kuitenkaan. :D Tuota kyseistä erää tulee syötyä yhteensä kolme-neljä aamua. Sen verran se varmaan justiinsa säilyy. Toivottavasti. Noiden päivien jälkeen jo tietääkin, että tuleeko tästä vakioaamupala vai pitääkö tehdä jotain muutoksia. Mutta tykkäsin ainakin!
Laitetaan viime päiviltä vielä muutama ruokakuva, kun niitä on säästössä.
Tein aivan tajuttoman hyvää kasvissosekeittoa. Perinteinen porkkanasoppa se on, mutta surrautin sekaan edelliseltä päivältä jäänyttä makeaa ihanaa myskikurpitsamuussia. Taivaallista! Paras kasvissosekeitto mitä olen tehnyt.
Eilen tein kukkakaalivuokaa. Aineksina vuoassa kukkakaalin lisäksi raejuustoa ja tomaattimurskaa + tietysti ne tuoreyrtit ja mausteet. Tämä oli omaan makuuni vähän liian pistävää. Olisi kaivannut jotain pehmeyttä. Soijajogurttia olisin heittänyt sekaan jos olisin tiennyt. Ei se kuitenkaan onneksi pahaa ollut ja maistui kyllä. Miehelle sitäkin paremmin.
Tänään eilisen jämiä ja parsakaalia. Tällä kertaa kypsytin parsakaalit uunin sijaan syvällä pannulla tilkassa vettä ja kannen alla. Niiden kypsyttyä kaadoin veden pois, maustoin ja pyörittelin vielä jonkin aikaa siinä kuumalla pannulla. Eli sekä keitettyjä ja paistettuja taisivat olla. :) Oikein hyviä noinkin ja saivat päällensä vähän erilaistakin maustetta kuin ne perinteiset uunissa.
Ehkä kyllä vähän rakastan parsakaalia. <3 Sä kanssa?
Hei kuule, pitääpä kysyä että millä maustat nuo sun vihannekset/juurekset yms? Ne näyttää niiiiin hyviltä ja omalla lautasella taas kovin tylsältä vaikka hyvältä maistuukin. Tuo kukkakaalivuoka näyttää taivaalliselta, pakko kokeilla joskus! :)
VastaaPoistaT. Vanha lukija, uusi kommentoija!
Hei vanha lukija, uusi kommentoija! :)
PoistaMaustamiset riippuu vähän, että millä päällä olen. :D Ihan vakiomausteita on kyllä curry, kurkuma, kuminansiemenet ja mustapippuri + yrttisekoitukset. Tuoreyrttejä käytän myös ahkerasti, eniten tilliä ja basilikaa. Muita mausteita, joita käytän silloin tällöin, on pari (suolatonta) intialaista mausteseosta, savustettu paprika (taivaallinen uunipaahdettuihin kasviksiin!), chili, sekä porkkanan kanssa tykkään sitruunapippurista. Eiköhän siinä ollutkin koko kaapin sisältö. :D
Makoisia ruokailuhetkiä! ;)
Ooh, tätähän vois testata - siis tuota tattarisysteemii aamupalaks. :) Mulla on noita tummia tattaripalluraisia pussi, mut en jotenki saa käytettyä niitä. Ne tuntuu jotenkin liian voimakkaan makusilta ruuan kanssa ja ehkä oon vähän kyllästynyki niihin ruuan lisukkeena. Mutta että aamupuuroon lisukkeineen.. jjooo. :) Ja että illalla jo valmiiks.. uuuh. :D
VastaaPoistaJa hih, hauska, ku sulla joka kuvassa jostain pilkistää raejuusto. x')
Tuolleen kun surrautti sekaisin niin enemmän se tosiaan maistui banaanille kuin tattarille, eli parhautta! :D
PoistaHeh, raejuustoa tosiaan kuluu, kun ei oikein tarpeeksi irtoa näistä muista sapuskoista kyseiselle aterialle protskua! Onneksi on raejuusto. :) Mietin riisiprotskujauheen sekoittamista tuohon aamupalaan, mutta saattaapi maistua liikaa läpi, joten raejuustolla mennään, kun siitä yhdistelmästä tykkään kovasti. :)
Mä kanssa joo! Parsakaali. <3
VastaaPoistaNoihin mausteisiin. Mulla on tullut kammo sitruunapippuriin. Olen ihan iloisesti käyttänyt sitä, kunnes sain tietää, että tuossa meidän purnukassa on mm. natriumglutamaattia. Ei olisi oikeasti tullut pienee mieleen moinen. Yh. :(
Jee toinen parsakaalirakastaja! :') <3
PoistaNiin ne pirulaiset tosiaan laittaa sitä natriumglutamaattia joka paikkaan ja sitruunapippuriin kanssa. :( Mä olen niin tottunut syynäämään noita etikettejä kaikessa, ihan mausteista lähtien, joten meillä on tuo sitruunapippurikin ihan vaan sitruunapippuria. Kyllä semmosiakin mausteita onneksi löytyy!