sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kevyt viikko 7: hierontaa, viikon löytöjä ja vain parit treenit

Ihan kuin tämä viikko olisi kestänyt ikuisuuden! Varmaan syynä oli se, että olin yksin kotona useamman päivän. Lisäksi treenejä kerääntyi vain kaksi, mikä on täysin ok kevyelle viikolle, vaikka kolmea meinasinkin. Vain kaksi kuitenkin siksi, että ranteeni kettuili, enkä viitsinyt sitä rääkätä treenillä, vaan otin ylimääräisen lepopäivän. Ja niitähän kerääntyi kivasti. ;)

Maanantai-torstai: lepo (maanantaina hieronta).

Perjantai: selkä, hauikset, olkapäät ja ojentajat. Kesto: 0:32min.

Lauantai: jalat, vatsa. Kesto: 0:25min.

Sunnuntai: lepo.

Salilla on leppoisaa!

Kävin tosiaan taas Pekalla hierottavana maanantaina näiden koipieni vuoksi. Viimeksi jalat eivät päässeet palautumaan hieronnasta ollenkaan, sillä siinä oli seuraavana päivänä työpäivä ja jaloilla oleminen silloin oli aika puhdasta tuskaa, ja aiheutti sen, että palautuminen häiriintyi aika isosti. Toinen nilkka jäykistyi entisestään ja hieronnan jälkeen isosti turvonnut sääri (penikka) oli/on edelleen turvoksissa, siihen nousi kunnon patti. Siispä uutta kierrosta kehiin ja otettiin vähän eri tavalla taas, kun mulla tuo palautuminen on joka tapauksessa hyvin heikkoa. Etsitään siis sitä oikeaa tyyliä, miten mua parhaiten voi hieroa. Tällä kertaa onnistuttiinkin siinä, sillä hyötyä tuli ja palautuminenkin oli onnistunut. Seuraava päivä oli vapaapäivä, jonka aika kirjaimellisesti vietin vain sohvalla maaten ja vettä juoden!

Samalla otettiin forkut, sillä mulla on nyt ollut oikea forkku kärsineen oloinen. Se on niin tukossa, ettei jaksa oikein edes imuria pidellä, kun koko forkku alkaa särkeä ja puristusvoima heikkenee sen vuoksi, sekä ranteeseen vihloo ja sitä rataa. Saapas nähdä miten tilanne sen suhteen etenee, kun töissä se on jatkuvassa rasituksessa. Urheilija ei tervettä päivää näe! Tai sitten vaan minä, minä en semmosta näe. :') Kun yhden paikan saa kuntoon, edes jotenkin, menee seuraava. Semmosta tää on. Selvää on edelleen, että mun kroppani ei toimi ihan normaalisti ja mulla onkin kuun lopussa lääkärikäynti tähän liittyen. Saa pitää peukkuja, että syy (eli diagnoosi) sieltä tulisi. En itse uskalla oikein edes toivoa moista, mutta toivoa sitä saa ja pitää. En siksi uskalla, etten pety kun sitä ei tulekaan.

Töissä jo treenivaatteet päälle salia varten, mikä on ihan vieressä.

Tuon ranteen/forkun vuoksi en mennyt salille vielä torstaina, kuten olin aikonut, sillä vuorossa oisi ollut ojentaja- ja olkapäätreeniä, missä ranne on aika kovalla koetuksella. Sen pidin vielä lepoa ja perjantaina (synttäripäivänä!) tein kevennetysti ja yhdistetysti kyseisen treenin hauisten ja selän kanssa. Tein jokaiselle lihasryhmälle paria liikettä ja vain kaksi sarjaa per liike, eli vähensin tällä kertaa sarjoista, en toistoista tai painoista. Lauantaina sama homma jaloille, mutta ei töiden jälkeen vaan aika myöhään illalla miehen kanssa taas. Jotenkin tuntui niin hassulta lähteä salille, jonne pitää ajaa autolla, vain tekemään puolen tunnin kevyt treeni. :') No, tulihan siinä käveltyä juoksumatolla taas vartti, joten kokonaisaika salilla lähenteli kuitenkin tuntia.


Olen tällä viikolla tehnyt myös useamman löydön, vaatepuolella ja ruokapuolella. Kaikesta ei ole kuvia, mutta niitä tulee kyllä jossain kohtaa. Yllä näkyy yksi kirpparilöytö (jossa vietin puolitoista tuntia ja toin kotiin säkillisen vaatetta, joista maksoin vain 16e!), mikä oli minusta kovin hieno! Verskatakki, josta maksoin vain 3e. Kokoa XS, mikä edelleen pitkälti olen. Ainoastaan monesta paidasta/takista olkapäät kinnaa, muuten mahtuu. Ei kai sitä tarvitse selkä suorassa nyt seistäkkään.. :D No pitäisi kyllä!


Sain miehen vanhemmilta (kiitos!) synttäreiden kunniaksi lahjakortin S-ryhmän kauppoihin ja innoissani menin heti treenivaateostoksille, tietysti! Sovitin elämäni ensimmäiset trikoot ja pyllistin niiden kanssa peilille vain nähdäkseni, että kaikki näkyi läpi. En ostanut, vaikka olenkin salilla huomannut, että ilmeisesti se on ok, että kaikki näkyy läpi. :D


Sen sijaan nämä treenipöksyt ostin, joihin ihastuin kyllä tosi kovin! Näkyvät myös postauksen ekassa kuvassa. Pääsivät päälle kevyeen jalkatreeniin ja hyvin toimi, on todella mukavat. Otin M-koon, kun ässää ei ollut. M -koko on tosin oikein passeli mun takapuolelle. :D Ostin myös yhden pitkähihaisen ja yhden lyhythihaisen hiiiienon treenipaidan, mutta niistä ei nyt tällä erää kuvia ole. Tuli siis tehokkaasti käytettyä tuo synttärilahja. :) Prismasta löysin kaikki.

Ruokapuolen löytöjä:


KOKEILKAA TÄTÄ, kuten jo Instassa hehkutin. Hemmetti soikoon, että on hyvä setti! Riisikakku (mulla niitä jättimallisia), pähkinävoita ja maustekurkkuja. Ihan tajuttoman hyvä setti ja tiesin heti maistaessani, että tää on sellainen mikä saattaa lähteä ihan käsistä. :'D No ei oo lähtenyt, mutta makunsa puolesta voisi lähteä. Miehenkin pakotin maistamaan (ei vaatinut paljoa suostuttelua..) ja samanlaisen reaktion sieltä sain!


Nakkeja! Vegaanisia sellaisia! Nämä on vähän jakaneet mielipiteitä koostumuksensa vuoksi. Eihän se sellainen perinteisen nakin napsakka koostumus olekaan, mutta ihan kunnon nakeilta maistuivat ranskalaisten kanssa uunissa tehtynä. ;) Loput pääsi vielä tämänpäiväiseen ruokaan.


Ja taas uutta jätskiä piti kokeilla, kun sellainen kaupasta löytyi. Lakritsijätskiä tällä kertaa, soijapohjainen tämäkin. Aivan hirmuisen hyvää! Ei eronnut makunsa puolesta maitopohjaisesta jätskistä ja lakritsin maku on tässä vahva, siis muuallakin kun noissa kastikkeisissa kohdissa, mitkä toki on niitä kaikista parhaita kohtia. ;) Puoliksi meni jälkkäriksi eilen, eli maistuvaa oli. :D Samaan sarjaan kuuluu mangojätski, mutta se ei itseä niin houkuta ja joku sanoikin, että se on vähän laimeampi kokemus kuin tämä.

Ja sitten niitä ruokailuja! Miehen ollessa muutaman päivän koulun vuoksi muualla, ei itselle tee mieli niin mitään ihmettä kokkailla. Siispä mitään kovin ihmeellisiä pöperöitä täällä ei ole syöty. Tässä osa kuitenkin:

Keitettyä perunaa ja parsakaalia. Pari viininlehtikäärylettä taka-alalla.

Hernaria! Oli sen verran helppo ja nopea, että söin kahdesti tällä viikolla. Ja illalla sen kyllä huomasi! :'D

Ristikkoperunat ja soijapalleroiset. Ehdoton lempparisetti tällä hetkellä!

Jotain todella harvinaista! On muutama vuosi siitä kun viimeksi tuli ostettua ranskalaisia.. Tässä siis Oolannin ranskalaiset,
joissa on vain perunaa ja öljyä. Sama valmistaja ja samat ainekset kun ristikkoperunoissa, mutta ei nää niin hyviä ollut,
jotenkin vähän mauttomia. Falafelinugetit kaverina. Illalla syötiin vielä ekstrana loput ranskikset parin nakin kanssa.

Riisipastaa ja tomaattista kastiketta, jossa on paloiteltuja nakkeja, pari jääkaapissa pyörinyttä keitettyä perunaa ja jokunen
raastettu porkkana. Ja viininlehtikääryleitä taas, nams.

Ja banaania mulla menee! Viis päivässä! Siinä on jo hedelmäkori antanut periksi.

Sellainen oli kevyt viikko ja sitten taas ensi viikolla pyritään kunnon treeneihin ja mielellään viiteen sellaiseen. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu (esim. ranne tai jotain), mutta viiteen pyritään! Ensi viikolla tulee myös miehen kisarapsa viikon takaiselta Tampereen hallimaratonilta. Alkuviikosta laitetaan ulos. Itse tahtoisin myös kirjoitella tästä vegaaniudesta lisää, että mitä vaikutuksia olen huomannut. Yksi niistä on aika hieno! Huuliherpeksen nujerrus osa 2 odottaa myös kirjoittamista.. Tajusin meinaan aika pian sen edellisen kirjoitukseni jälkeen yhden ison jutun. Heti kirjoittelen näitä kun ehdin ja inspiraatio suinkin tuolta jostain hyökkii. Ajatukset on vahvemmin olleet toisen blogini aihepiirissä tällä viikolla ja sinne niitä kirjoituksia onkin pari tällä viikolla ilmestynyt. Sinnekin olisi yksi aihe laitettavaksi lisää. Kääk! Vielä kun oisi aikaa vaan möllöttää ja miettiä asioita ihan hiljaa, niin sehän oisi kivaa. Kokeillaan järjestää sitä ensi viikoksi. Ja pitääkin järjestää, kun sellaista kerran kaipaa. Priorisointiasioitahan nämä on.

Jee taas vuoden vanhempana uutta viikkoa kohti! Hyvää sellaista teille!

p.s. Jos joku miettii miksi Oman elämäni inventaariosta ei ole tullut juttua, se johtuu ihan siitä, etten ole ehtinyt sitä kokonaisuudessaan käydä läpi vielä! Teen sen jälkijunassa loppuun, kirjoittelen sitten mahdollisesti aiheesta lisää.

8 kommenttia:

  1. Kivat pöksyt! Taidanpa itsekin suunnistaa Prismaan.

    Ja forkkusamiksia ollaan, ikuisesti varmaan jumissa nämä. Vaikka lihaskalvot avataankin, niin ei mene kuin 1-2 treeniä, ja taas samassa jamassa. Pöh. Ei tässä (ainakaan täysin) tervettä päivää tosiaan kovin usein näe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli laakista mun lempparipöksyt salille! Ne on semmosta tosi ohutta tuulihousua. Ainoa huono puoli on se, että liiskaantuvat kyllä tehokkaasti istumisen jälkeen takapuoleen kiinni ja niitä saa aina silloin nyhtää irti. :D

      Forkkusamiksisuus (on se sana) sucks. :( Niin tukossa on, että en tiiä mitä sille tekis! Työnteko ei vaan sovi mulle. :D Mulla ei aukea edes hieronnalla. Tosin ihan kalvotasolle ei oo (vielä) menty.. Onpahan jotain mitä odottaa.

      Poista
  2. Oi hyvännäköiset pöksyt tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta! On ne vähän reilut, mutta ei se menoa juuri haittaa! Pakko oli siitä huolimatta ostaa. :)

      Poista
  3. Itse kun etsin itselleni uusia treenitrikoita niin itseasiassa kaikista näkyi joten kuten läpi :( Ja sitten päädyinkin mun ekaan vaihtoehtoon, jotka hylkäsin sen läpinäkyvyyden takia :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ymmärrä miksi niitä pitää tehdä semmosesta materiaalista, että näkyy läpi. :/ Salilla tulee kuitenkin pyllisteltyä ja vaikka mitä. Onpa siellä näkynyt niitäkin, joiden ei tarvitse edes pyllistellä, kun kontti on esillä!

      Poista
  4. On kyllä niin ihmeellinen yhdistelmä tuo riisikakku-pähkinävoi-maustekurkku, että kait se on pakollista joskus kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan koko sydämestäni (mahastani) suosittelen! :D

      Poista