sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikko 8: täysi viisi, ravintolaa ja viljansyöntipäivää

Hiiohoi! Herättiin tänään vasta puoli kaksitoista päivällä ja tässä saa vähän tehdä töitä, että ehtii kaiken tälle päivälle meinatun toteuttaa! Onneksi kyseessä on sentään lepopäivä treeneistä, joten sen puoleen ei ole ollut hätää. Ja levättyä tosiaan tuli. ;) Olen oppinut, että kissan voi käydä ruokkimassa kun alkaa huutamalla herätellä ja sen jälkeen kömpiä takaisin sänkyyn ja kissa on taas hiljaa. :') Samanlaisen nukkumismaratonin sain tehtyä perjantaina, kun mulla oli vapaapäivä ja mies hoiti kissan ruokkimisen aamulla mun nukkuessa. Aika luksusta. <3

Mutta ne treenit, niin. Viisi tuli tähän viikkoon taas ja se on hyvä. Tältä näytti:

Maanantai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 0:57min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:57min.

Torstai: jalat. Kesto: 1:21min.

Perjantai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:05min.

Lauantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:57min.

Sunnuntai: lepo.


Hämmentää tuo 57 minuuttia kolmen eri treenin kestona, en tajua. :D Varsinkin kun tuossa eilisessä treenissä piti jättää yksi sarja viimeistä liikettä tekemättä (koska sali oli menossa kiinni, #salilvika), ja sitten/siltikin se oli juurikin se 57min. Hämmentävää!

Tällä viikolla on muutamia esille nostamisen arvoisia pointteja treenissä tapahtunut. Ensinnäkin, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, olen nyt kyennyt tekemään etureisiä laitteessa. Enää ei koske, eli säädöt on vihdoin oikeat ja lisäksi pohjalla oli taas kunnollinen foam roller -rullaus kotosalla, jonka jälkeen lämmittely ja sitten treeni. Uskon, että tuo rullaus on se juttu. Sillä saan jalat työpäivänkin jäljiltä auki, että niitä on jotain hyötyä edes treenata.

Selälle otin uuden liikkeen lisää, kun silmiin osui pulldown -laite. Sehän passasi ja sillä olen vetkutellut menemään treenin viimeisenä liikkeenä (josta eilen jäi yksi sarja tekemättä). Sarjat on muuten kaikissa liikkeissä tällä viikolla jo normalisoituneet sinne neljään, enää ei siis ole tullut tehtyä vaikka yhtätoista tai seitsemää sarjaa jalkaprässiä. :'D

Treenivaatteita. Ekassa kuvassa H&M paita ja housut. Tokassa paita Prismasta ja Victoria's Secretin Pink -malliston housut.
Vikan kuvan housut samat kun ekassa ja toppi myös H&M.

Torstaina tein myös ehkä parhaimman jalkatreenin ylipäätään, missä tuo etureisiliikekin oli mukana. Sen tein viimeisenä, enkä voisi sitä muussa kohtaa tehdäkään. Etureisihapotus on s**tanasta ja sitä mulla esiintyy muutenkin niin helposti, että olen oppinut vihaamaan sitä varsin suuresti. :D Reidet oli treenin jälkeen ihan rikki ja odotin aivan jättimäisiä domsseja, mutta onneksi tuli vaan semikovat.

Tuossa treenissä tein myös pohkeita ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen ja ensimmäistä kertaa ikinä laitteella. Ai kamala, kyllä piti nousta aina tepastelemaan ympäri salia sarjan jälkeen kun niin jumalattomasti poltti! Onneksi pohkeita käsitellään suhteellisen säännöllisesti hieronnassa (pohje- ja penikkaongelmien vuoksi en siis ole voinut niitä treenaillakaan) ja tuon vuoksi domssit jäi myös pieniksi. Niitähän rasitetaan siis vähän väliä joka tapauksessa, oli treeniä tai ei.

Muuten treeni sisälsi vaakaprässiä, takareisilaitetta, loitontajia, leveää kyykkyä, pystyprässiä, etureisiä ja niitä pohkeita. Ihan huikea treeni, enkä malta odottaa että pääsen tekemään saman uudestaan huomenna!

Löytöjä H&M:stä treenivaatteiden lisäksi: SUPER STRETCH -pillifarkut (elämäni ensimmäiset pillit) ja mustat suorat,
jotka venyy, eikä ole edes nappia tai vetskaria! Mun mukasuuri -pyllyni mahtui hienosti näihin! Sinisen neulepaidan ostin myös.

Olkapäille otin tällä viikolla mukaan pystysoudun taljassa, mikä tuntuikin varsin kivalta. Kotonahan olen sitä tehnyt aina mutkatangolla, mutta tämä tuntui paremmalta, ainakin noin olkapäätreenin viimeisenä liikkenä. Olen myös sivuvipareissa (taljassa) saanut tuon vammaolkapäänkin tuntemaan hapotusta jo aika hyvin, joten ehkä sinnekin menee jo jotain perille!

Ojentajien kanssa sen sijaan vähän taistelen, täytyy varmaan googletella eri liikkeitä. Ei vaan tee mieli tehdä niitä samoja mitä teki aina ennen kotona kun nyt on hirveä nälkä vaihtaa liikkeitä, kun periaatteessa siihen on mahdollisuus. Ja hyvähän niitä olisikin vaihtaa, kun samaan tapaan on veivannut niin kauan, että varmaan on ojentajat jo ihan tottuneet niihin liikkeisiin. Taljassa tehtynä tykkään ihan hirveästi niitä veivata (pushdown), mutta ei se nyt oikein riitä. Teen sekä naama että selkä taljaan päin. Voisin kokeilla taas uudelleen sitä liikettä, missä ollaan selkä taljaa kohden ja etunojassa ja sieltä narun kanssa pään yli heilutellaan. Mikälie liike sitten onkaan nimeltään. :D Ojentajillehan pitäisi optimaalisesti tehdä liikkeitä aika monipuolisesti, kuten Lihastohtorin blogissakin on mainittu. Voisin tietysti myös tuon tekstin lukea uudelleen läpi ja ottaa sieltä liikevinkkiä! Mitä (laite)liikkeitä teillä on ojentajille ohjelmissa? 

Eiliseltä myöhäistreeniltä hauiksia ja takaolkia. Vatsa on viljapäivän tulosta, ja tossahan sitä vedetään vielä sisään.

Lauantaina pidin tosiaan viljaisen päivän, eli edellisestä on aikaa taas sen verran, että tiesi ettei mitään suuria vaikutuksia tule. Mitä nyt tietty vatsa reagoi turpoamalla. Harvoin se yhdestä kerrasta kuitenkaan kipuilee, ja jos niin olisi niin sitten jättäisin syömättä. Myöskään nivelkipuja en saa yhdestä kerrasta, tai tule kipeäksi (kop kop..) tai että vatsa menisi sekaisin. Yleensä mun viljapäivä sisältää yhden annoksen viljoja, mutta tällä kertaa teki niin jumalattomasti mieli ihan kaikkea, että sitähän kaikkea sitä sitten söin. Parempi överit kun vajarit, vai miten se meni.. Ja aloitin jo edeltävänä iltana, kun söin ruisleipää hernarin kanssa! :D Olikin ensimmäinen perusruisleipä useaan vuoteen. Seuraavana aamuna vatsa oli kyllä vähän kipeä, mikä varmaankin johtui nimenomaan siitä rukiista. Tietysti hernarin kanssa vaikutus varmaan vielä tuplaantui.. :'D


Lauantain aamun aloitin kaurapuurolla, mitä olen viimeksi syönyt ehkä puoli vuotta sitten. Ensimmäinen ilman raejuustoa, eikä ollut ikävä! Protskut otin ns. palkkarina. 60g puuroa banaanilla ja muilla lisukkeilla (agave -siirappi, maapähkinävoi, pellavansiemenet) ja sitten vielä pari vegaanista 'voi'sarvea, joita en ole eläessäni syönyt, mutta joita mies tahtoi omaa aamupalaansa rikastuttamaan. Tykkäsin! Siitä sitten töihin ja töiden jälkeen meillä oli pöytävaraus Rustik -ravintolaan, jossa ollaan käyty aiemminkin, ennen kuin vegaaneiksi ryhdyttiin. Siellähän piti käydä myös vegaaniksi ryhtymisen jälkeen syömässä yhdet kerrat vielä sitä tajuttoman hyvää ruokaa ja sitä minttusuklaakakku -jälkkäriä.. Mutta sittenhän en pystynytkään, ei se enää tuntunut oikealta. Siksi ei menty. Etukäteen olin ravintolasta kysellyt mahdollista vegaanista annosta ja saanut houkuttelevan ehdotuksen, joten pöytä varattiin samantien.


Alkuruoka jäi ottamatta, kun ei oltu sitä etukäteen varmisteltu ja heillä ei oltu ihan varmoja onko leivät vegaanisia vai ei (niitä ei valmisteta heillä), ja pelkkä salaatti ei houkuttanut. Pääruoaksi keittiössä meitä varten valmistettiin aivan tajuttoman hyvää sieni-spelttirisottoa, papuhöystöä ja basilikapyreetä. Tämä vei kielen mennessään ja parissa minuutissa lautaset oli tyhjiä. Nams! Kooltaan olisi saanut olla puolet suurempi, kun saatetaan olla aikamoisia suursyömäreitä, niin olisi kyllä uponnut enemmänkin.. Ilman alkuruokaa meillä ei tällä oikein päässyt nälkä lähtemään, mutta keksittiin siihenkin keino, josta kohta lisää. :D Jälkkäriksi sorbetit, jotka löytyi listalta. Itse otin luomumansikkaa ja mies variksenmarjaa. Olivat hyviä! Tuosta pääruoasta haaveilen edelleen, se oli kyllä loistavaa. Mennään uudelleenkin. Ehkä etukäteen pyydetään suurempi annos. :D


Mutta koska nälkä jäi, lähdettiin kaupan kautta kotiin! Mukaan tarttui patonki ja paketti Poutun tofunakkeja (ja namia Finnkinosta). Näitä leipiä ja nakkeja sitten kotona sinapin kanssa syötiin (nakit lämmitettiin) ja voi luoja että olikin kuulkaas hyvää tällaiselle hyvin harvoin viljaa syöjälle (tähän taas se sydänsilmähymiö). Pienestä se ihminen on iloinen.

Siitä jonkun ajan päästä salille ja salin jälkeen (yöllä) palkkari, jonka jälkeen maisteltiin ensimmäistä kertaa kaurajätskiä, kun sitä on kovin kehuttu.


Maistui kyllä ihan perinteiselle mansikkajätskille, ei mitään ihmeellistä makua seasta löytynyt ja Oatly!:han on muutenkin tosi symppis merkki. Wow no cow! <3 Jos joku tahtoo eläimiä edes joskus pelastaa niin ostakaa lehmäjätskin sijaan tätä, sillä makueroa ei ole. Puoliksi meni paketti nopeasti. Ennen nukkumaanmenoa yöllä (yhden-kahden aikaan) syötiin vielä loput tofunakit sinappiin dipattuina. Se oli hieno vilja- ja herkkupäivä!

Muita ruokia viikolta tässä:

Pataa? Kasviksia, valkoisia papuja, riisiä, tomaattista kastiketta.

Jämiä edelliseltä päivältä ja riisinuudelia.

Sitä parasta: ristikkorepunat ja soijapallerot. Ja viininlehtikääryleet, jotka on tuon jälkeen ollut kaupasta loppu, grr.

Itse tehdyt lohkoperuna ja punajuuripihvejä pakastealtaasta.

No sitä parasta. Sinapilla. Entistäkin parempaa!

Se hernari ja sitten se ruisleipä. Vegaaninen Keiju päällä. Eipä oo levitettäkään tässä taloudessa näkynyt ihan muutamaan
vuoteen. :D Leivän päälle tuli vielä suolakurkkuja kuvan oton jälkeen.

Tulevalla viikolla pyritään taas kovin tuohon viiteen treeniin. Kyllä se salilla käyminen on vaan siistiä. Löysin vanhan mp3 -soittimenikin ja ensimmäistä kertaa eilen oli käytössä treenissä. Pääsin ihan omaan maailmaani, sellaiseen suloiseen kuplaan jossa jaksaa puurtaa ehkä entistäkin kovemmin ja jossa itsevarmuus on miljoona ja jossa kukaan ei häiritse. Uskon, että se auttaa treeneissä ihan tajuttomasti lisää. Huomenna katsotaan tuleeko prässättyä entistä enemmän musiikin voimalla! Ja kyllä, kyllä mulla siellä vähän jalka vispaa ja suu liikkuu. En tiiä tuleeko ulos ääntä välillä vai ei, mutta siellä toiset soittaa jopa ilmarumpuja ihan tunteella sarjataukojen aikana, joten enköhän mä sovi joukkoon hyvin. :D

Ja taas pärjää hetken!

Hyvää viikkoa!

22 kommenttia:

  1. Uskoisin, et ojentajaliike, jota tossa kuvailit on "ojentajat narulla niskan takaa taljassa". Joku parempiki (lyhyempi) nimi varmaan tolle ois, mut tolla nimellä ite puhun ja tolla löytyy esim. googlesta se samainen liike. :) Muita mitä teen itte on: kapea penkki, kick back kp, punnerrus taljassa (myös yhellä käellä), polvilleen alataljassa niskan takaa, ranskalainen maaten/seisten tangolla/kp/yhellä käsipainolla, dipit telineessä ja penkiltä.... Kyllä niitä löytyy paljonki :)
    Esim. tää http://www.bodybuilding.com/exercises/ on hyvä sivusto, josta saa paljo vinkkejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsa tuo liike se varmasti on. Sitä lyhyempää nimeä lähinnä itse ajoin takaa, jos sellaista on, mutta mennään tällä kun en jaksa nähdä vaivaa, että etsisin sille parempaakaan nimeä. :D
      Ranskalaiset joka muodossa ja kickbackit on olleet niitä mun perustreeniliikkeitä useamman vuoden, ja nyt voisin tehdä jotain muuta. Kapeaa penkkiä en pysty tekemään ja dipitkin on suurella todennäköisyydellä poissuljettuja. Voisin ehkä niitä varovasti koittaa. Aina välillä olen tehnyt, mutta pois ovat pian myös jääneet.

      Oma lempparisivusto liikkeille on http://exrx.net/Exercise.html :) Kunhan vielä jaksaisin selata sitä. :D

      Poista
  2. Mua kans tanssittaa välillä niin mahdottomasti, että ihan pakko vähän ketkuta. Hyräilen varmasti myös, mutta onneksi salilla on aina taustamelua sen verran, että tuskin kuuluu. Musiikki antaa kyllä valtavat lisäkiksit ja juurikin tuo oma kupla on ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just noin! Tuttuja fiiliksiä kuvailit. :') Oma kupla on kyllä ihan mieletön voimavara ihmisten keskellä! Vaikka semmosessa tietynlaisessa omassa kuplassa vietän muutenkin paljon aikaa, niin kyllä se musiikki siitä tekee vielä suojatumman tilan. ;)

      Poista
  3. Pakko kai itsekin noita soijanakkeja maistaa. Monta kertaa empinyt niiden edessä kaupan hyllyillä. Tän tekstin perusteella lähtee mukaan seuraavalla kertaa. :) Ja mites noi lihattomat lindströmmin pihvit sitte! Pakko saada niitäkin!

    Violetti toppi on tosi hieno! Ja ääntä mahtuu salille kyllä, pistä laulaen vaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei joo, maista! Mielenkiintosta tietää tykkäsitkö. On meinaan aika laidasta laitaan mielipiteitä niistä. :D Toiset ei saa alas millään ja toisten mielestä ne on herkkua. Meistä ne on juurikin sitä herkkua! Varsinkin kun niitä syö tuolleen jonkun toisen ruoka-aineksen kanssa niin ei niitä norminakeista erota millään. Ainakaan me. :D Punajuuripihvit oli ekalla kokeilulla aika plääh, mutta nyt ne on olevinaan ihan hirveän hyviä. :D

      Tykkään kanssa tosta violetista, se on lisäksi jotain aivan ihanaista materiaalia! Miehen kanssa salilla ollessa jo vähän tanssahtelin, leikilläni kylläkin ja monia kanssatreenaajia ei sentään ollut, mutta kuitenkin. :D

      Poista
  4. Ite tykkään tehä pulloveria isolla käsipainolla penkillä maaten :) Käsiä koukistamalla sen saa ojentajille (suorin käsin se on enempi selkäliike)

    Onko noi mustatkin housut hennesiltä?? Mulla on varmaan jo tullut yliannos pillifarkuista, oon alkanut kaivata kovasti bootcuteja ja trumpetteja... Niitä ei vaan meinaa mistään löytyä, mur!

    Taas niin namskis ruokakuvia! Nälkä tuli vaikka just söin :)

    Ja toi sun pylly tokassa kuvassa OMG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tommosta voisin ehkä kokeilla! Katson millä päällä oon salilla huomenna. :D

      Joo noi mustatkin on hennesiltä! Ne on mun nykyiset lempparit, kun ei oo tosiaan mitään nappeja tai vetskareita. Senkun vetää vaan päälle. :') Ja venyy ja istuu! On korkealla vyötäröllä, eli raksamiehen vakokaan ei vilku. :D Makso parikymppiä. Niitä oli harmaana kanssa, mutta ne ei olleet ihan niin kivat. Niistä tuli enempi semmonen kotipöksyfiilis.

      Bootcutit on aina ja ikuisesti kaikista parhaat ja se on surku, että niitä ei juuri ollenkaan enää valmisteta. Only teki parhaat semmoset ja siellä ei oo enää muutamaan vuoteen näkynyt ainuttakaan paria. :( Mulla on nyt kenkäkriisi näitten kanssa, että voinko käyttää bootseja niiden kanssa?!

      Mulle tulee kanssa aina nälkä herkullisista ruokakuvista! Alkaa aina tehdä mieli yhtä sun toista.

      Pylly näyttää aika muhevalle kyllä tossa kuvassa. :D Salaisuus on tossa jalkojen asettamisessa tuolleen perätysten. :D

      Poista
  5. *heavy breathing*
    Oi voi, ristikkoperunat huutaa pakkasessa ja tofunakit jääkaapissa. Ehkä pakko syödä ne huomenna pois, lopettavat mokomat kummittelemasta! Toisaalta ois systeemit kukkakaaligratiiniinkin... Ja haluan kyllä johonkin kivaan ravintolaanki syömään omnom-ruokaa, jota ei tarvi edes ite tehä. Voi vitsit, ens viikolla taas pk-seudulle, ostoslista on jo tehtynä!
    Vaan voi meitä vegaaniparkoja, kun ei mitään hyvää voida syödä, pelkkää salaattia vaan. :(

    Niin, ja musiikkifiilistely omassa kuplassa on ihan parasta, salillakin! Ja sillä omantyylisellä musalla etenkin on ihan uskomaton voima ja tsemppi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiiks! Söitkö?! Ristikkorepunat on parasta maan päällä ja noi nakit oli tosi kiva löytö! Kaikki ei niistä tykkää, mutta meille uppoaa!

      Joo meikäläiset vegaanireppanat. Mitään ei voi syödä.. :( Voikohan tällä tyylillä oikeasti edes elää?

      Musiikista(kin) ihan samaa mieltä!

      Poista
    2. No arvaa! :D Omnom.

      Joo älä, välillä tuntuu et onko sitä elossakaan enää! (kun syö niiiiin hyviä ruokia)

      Poista
  6. Mistä hyllyltä noita Poutun tofunakkeja löytyy?? Yritin eri kaupungin citymarketista ehtiä, mut en tienny yhtään missä ne vois olla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihan perusnakkien kanssa samassa! :) Nakkihyllylle siis, eipä olla mekään siellä ihan hetkeen vierailtu. :D

      Poista
  7. Nii, muakin kiinnostaa noi tofunakit, pitääpä kattoo onko lähikaupassa niitä ja jos ei oo niin pyydän tilaamaan. =)

    Hienot farkut oot ostanut, munkin pitäis, mutta kun se sovittelu on niin kaameeta. Pitää vaan henkisesti varautua sovitteluun niin sitten se onnistunee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No me tiietään jo että sää oot nakkisi löytänyt. Jee. :)

      Sovittelussa on huonointa se, että siinä tulee kuuma. Kamalinta on kun on yksin liikenteessä ja otat jotkut housut sinne ja sovitat ja huomaat, että pitää ottaa niitä eri koko. Ja sitten laitat taas kaikki omat vaatteet päälle ja kävelet hakemaan sitä toista kokoa ja sitten taas takaisin sovituskoppiin ja kaikki alusta. Nää farkut oli mun kakkosvärivaihtoehto, harmaita hienoja halusin mutta niistä ei ollut mulle sopivaa kokoa. :( Mutta hyvät nääkin on. :)

      Poista
  8. Mäkin välillä luulen näyttäväni kauheen katu-uskottavalta kun poljen jalkaa musiikin tahdissa ja nyin päätä samaan tahtiin. Tiedä sit kuinka katu-uskottavalta se oikeesti näyttää, kun mä en näytä treenatessa miltään ilopilleriltä (johtuen kivenkovasta keskittymisestä) :) Mut ei se ainakaan voi olla niin nolon näköstä kuin handsfreehen puhuminen (tänä päivänäkin pitää vielä kaks kertaa kattoo, että onko tyyppi hullu vai puhuuko se puhelimessa)! :D

    Mä tykkään tehdä dippejä sellaisessa vastapainolaitteessa, mutta se saattaa ottaa niskojen päälle myös. Tiedän että penkki ei ole sopinut sulle, mutta miten kapea penkki? Mä saan välillä lapaluiden välinkin jumiin kun teen normipenkkiä, mutta kapeassa penkissä ei sitä ongelmaa ole vielä ollut.

    Mä en aio ikinä palata normaaleihin farkkuihin, stretchiä sen olla pitää niin ei tule "yyh-olen-läski" -päiviä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, joo kyllä taitaa ihan kaikki tehdä tota, että siellä salilla eläytyy siihen musiikkiin jos sellaista kuuntelee. Varmaan on kuitenkin omat lempparit siellä soimassa niin pakostikin se vähän liikuttaa! Päätä tai kättä tai jalkaa tai mitä vaan. :D Mutta kyllä, handsfreehen puhuminen hämmentää aina hetkeksi, ennen kuin tajuaa tilanteen. Joku kävelee kaupassa tyhjää käytävää, lykkii kärryä kahdella kädellä ja kälisee itsekseen. :D

      Dippi tosiaan ottaa niskojen päälle, tosin voisin koittaa sitä taas pitkästä aikaa. Ainakin kerran. :) Kapea penkki on mulle yhtä huono kun normipenkki, kun kaikki rinnasta punnertavat liikkeet ärsyttää mun triggerpisteitä tuolla jossain latsien sivuilla ja se sitten taas tekee sen, että kädet menee osittain toimintakyvyttömiksi. :(

      Stretch on ystävä! :D

      Poista
  9. Mä aion koittaa näitä kaikkia kasvis/vegaani hässäköitä kunhan tämä yksi projekti on pulkassa. Olen jo hiplaillut ristikoita ja papanoita kaupassa :D Suurimmassa osassa on niin paljon rasvaa, että just nyt ne ei sovi ruokavalioon.
    Musa treenissä on vain plussaa, tosin meidän salilla on yksi kundi joka vetää piano sooloa sarjojen välissä, että ehkä se jalan vipattaminen ei juurikaan haittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ristikoita ja papanoita. :DD Ihan mahtavaa! Me ollaan pahasti koukussa molempiin. :')
      Hehee, pianosoolo on varmaan aika kiva näky sekin. :D Meillä on tosiaan se yksi ilmarummuttaja, joten enköhän mää ihan sinne joukkoon sovi vähän vipattavalla jalalla. ;)

      Poista
    2. Varmasti sopii :) tuskin edes kukaan huomaa. Ellet ala sinäkin treenaamaan roskapussissa, kuten eräs setämies meidän salilla :)

      Poista
    3. :'D onneksi ite oon käynyt ostelemassa noita treenivaatteita niin ei tartte säkkiin pukeutua. :'D

      Poista