sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Treeniviikko 5 ja sunnuntaipöhinät

Niin sitä ollaan jo helmikuussa, huh! Eilisen lepopäivän jälkeen tänään palailtiin punttihuoneen puolelle, ja sitä myötä viikko näytti treenien osalta tältä:

Maanantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:13.

Tiistai: jalat, vatsa, kyljet. Kesto: 1:12.

Keskiviikko: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:15.

Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:07.
+ 40min crossailua, 14.60km.

Perjantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:15.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa. Kesto: 1:08.
+ 40min crossailua, 14.70km.


Viikosta jäi pois yksi aerobinen (maanantailta), jolloin oli fiksumpaa jättää se väliin edelleen jumisten jalkojen vuoksi, kun seuraavana päivänä oli jalkatreeniä taas vuorossa. Kävelylle en ole päässyt ainakaan kahteen viikkoon ja se kyllä vähän harmittaa! Myrskyä myrskyn perään tai muita vastaavanlaisia sääongelmia (koska Skotlannin talvi, mikä on vähän erilainen kuin Suomen talvi). Tänään oli ihana auringonpaiste, mutta sitten taas tuuli sitä luokkaa, että linnut oli tippua taivaalta. Tuollaiseen keliin tarvitsisin sellaisen ohuen pipon, mutta kun omistan vain lippalakin ja kunnon talvipipon, enkä välimuotoa ollenkaan. Siispä sisäliikuntaa tänäänkin. Ensi viikolla taidan kuitenkin uhmata ihan mitä tahansa säätä, että pääsen vähän pyörähtämään tuolla raikkaudessakin!

Tämän päivän treenistä ei ole ainuttakaan kuvaa. Yllä oleva kuva on tältä päivältä, joten se ajakoon virkaansa treenin kuvittajana. Tänään oli olkapäätuntuma kohdillaan. Tiputin vähän painoja siellä täällä ja tein liikkeet rauhallisella tahdilla, mutta lyhyemmillä palautuksilla. Tällä taktiikalla kestosta tipahtikin melkein kymmenen minuuttia pois ja oli ehdottomasti parempi treeni kuin keskiviikkona. Ensi kerralla samalla taktiikalla! Ja juu, oikea käsi on edelleen osittain poissa pelistä, joten liikkeet sen kyvyn mukaan.


Eilen lautasella oli perjantaisen myskikurpitsamuussijämän kanssa uunipaahdettuja parsakaaleja taas. Namnam.


Tänään sitten taas eilisten parsakaalijämien lisänä uunipalsternakkaa. Täytyy oikein suositella noita, jos tahtoo joskus kokeilla jotain uutta, esim. perunan sijaan. Tykkään itse tuosta hieman vahvasta mausta, mikä palsternakassa on, ja mies tykkää kanssa. Mulla ei sitten taas ole mitään tietoa onko tämä kevyttä (kuten suurin osa kasviksista) vai vähän raskaampaa (kuten esim. peruna tai bataatti) ruokaa, jos energiasisältöä katsoo. Palsternakkapussissa lukee 80kcal/100g. Netistä sitten taas löytyy kaikkea väliltä 40kcal/100g - 100kcal/100g. Mulle vähän mystistä, miten voi olla noin iso haitari! :O Onko kenelläkään tietoa asiasta? Oisi kiva tietää jo senkin perusteella, että onko tätä hyvä syödä vaikka jalkapäivänä, jolloin tarvitsee lisäkaloreita, vai ihan milloin vaan normaalina ruokana siinä missä muitakin peruskasviksia, mitä meillä käytetään.


Tänään aamulla korkattiin smooth -versio maapähkinävoista. Ei meillä kauaa nokka tuhissut sen crunchy -version kanssa.. Meni jo. Tämä oli riisikakun päälle sopivampaa, mutta rouskuvainen on kivaa rahkan kanssa, sillä ne pähkinänpalat on aivan ihania nakerrettavia siellä seassa. Ja vaikka ensin en oikein maapähkinävoista tykännyt, nyt olen ihan tuhannen koukussa. :D Alkuun olin vielä sitä mieltä, että mantelivoi on ihan todella paljon parempaa. Nyt en enää edes muista mille koko mantelivoi maistui.. ;) Jatkossa meillä tulee olemaan maapähkinävoita molempia sortteja tarjolla, joita voi sieltä fiiliksen mukaan ottaa milloin mihinkin sotkettavaksi. Katsotaan palaillaanko sitä mantelin pariin enää ollenkaan! Siinä kyllä oli se hyvä puoli, että se on juoksevaa ja sekoittuu tasaisesti esimerkiksi juurikin rahkan sekaan. Tämä on niin tönkköä, että sitä on vaikea saada tasaisesti yhtään mihinkään.

Neljä kovaa viikkoa on nyt vedetty läpi ja ensi viikko olisi ollut kevyt viikko, ellei se sopisi paremmin sitä seuraavalle viikolle. Siellä on paljon ohjelmaa ja treenit vähenee jo senkin takia, joten sinne sen kevyen tietysti sijoitan. Fiilis treenien suhteen on hyvä ja kroppa jaksaa, joten yksi viikko menee vielä kevyesti! Tai siis, raskaasti. Mutta kevyesti raskaasti. You know.. Ja sen jälkeen kevyesti kevyesti!

6 kommenttia:

  1. mun kevyet ja kovat viikot on ihan sekaisin :P piti ensviikko olla kevyt, mutta kevyeksi muuttuikin tämä viikko olkapään takia, ja koska on pahentunut niin en tiedä miten tästä eteenpäin.. vissiin pelkkiä jalkoja? Mutta onpa kiva reenata max 2 kertaa viikkoon, hyvässä tapauksessa yhden kerran jos jalat on vetäny kunnolla tukkoon... Voi plöttis!! Kaikki tosin lohduttaa mua sillä että yläkroppa on jo niin hyväs kuosis että pieni paussi ja keskittyminen jalkoihin ei haittaa... no haittaapas prkl :D

    Että viä tuata kissiä!! <3 Ja mäkin haluan jotain pähkinälevitestä nom nom. Meidän kaupat on ihan tyhmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää sympatiseeraan! Toi on just tommosta, ihan p*rseestä!! :(

      Kissalla on lempparilelu käsittelyssä. Se on kala ja siellä on sisällä (yllätys, yllätys) kissanminttua! Tuossa pahviläpyskänsä päällä hän aina makaa ja lipottaa kalaa menemään!

      Ja onki tyhmät kaupat, jos ei pähkinälevitettä oo tarjolla! :O Täällä tuntuu tuo peanut butter olevan aika isossa suosiossa, kun sitä löytyy ruokakaupasta jos jonkin merkkistä ja sorttista. Muita ei oikein sitten olekaan. Paitsi tietty Nutellat ja semmoset, jotka mää jätän sinne kauppaan ihan suosiolla. :D

      Poista
  2. Hahhaa, jäit koukkuun! Se on niiiiiin hyvää, mutta senhän sanoinkin jo aikaisemmin. :)

    Finelin sivuilla lukee palsternakan sadan gramman energiamääräksi 64 kcal. Oon aina mennyt sen mukaan, kaikkien muidenkin ruoka-aineiden kanssa. Luulis, että tuo on oikeahko luku. Oon joskus tehnyt uunissa ohuita palsternakkalastuja kunnon mausteilla, ai että ne oli hyviä ja rapeita! Pitänee valmistaa niitä hetimiten uudestaan. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei siihen paljoa vaadittu! :D Kyllä mä aavistelinkin, että se siitä herkuksi vielä muuttuu, vaikka alku tökki. Itteni tunsin hyvin. :D

      Näin se Fineli tosiaan sanoo ja jos johonkin pitäisi luottaa, niin varmaan siihen. Jotenkin ihmetyttää silti, miten yhdestä voi olla noin paljon eri tietoa liikkeellä ja kun ihan tuossa meidän pussukassakin lukee 80kcal. Missään muussa tuotteessa en oo huomannut tämmöstä heittelyä! Ja palsternakkalastut kuulostaa hyviltä! :) *rousk rousk nam*

      Poista
  3. Päätin, että tarjoan varmaan noita maapähkinävoiriisikakkuja sitten sulle, jos (siis kun:) tulet kylään joskus. Ja ehdottomasti ostan kalliimpia superhyviä riisikakkuja sen kunniaksia, hehe.

    Mä muistan aina vasta raskaiden raskaiden jälkeen, että pitäisi varmaan joskus taas mennä kevyesti kevyesti. Jonkimoinen vähän parempi suunnitelmallisuus olisi varmaan hyvästä noiden kanssa. :D

    Ja en kestä tota viimeistä kuvaa. :') <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, tää sopii mulle! ;) <3 Tosin omalla vastuulla, sillä se kuolan määrä pitkin asuntoa voi olla aika valtava.. :DD Ja arvaas, meillä syödään halpiskakkusia, ne on parempia kuin merkkikakkuset täällä! ;)

      Suunnitelmallisuus kevyiden viikkojen kanssa on suositeltavaa! :') Mullakin kerran hurahti kahdeksan viikkoa, ennen kuin tajusin, että en ole pitänyt kevyttä. :O Siitä lähtien on menty kalenteria kattomalla, neljällä kovalla viikolla, jonka jälkeen kevyt. Ja sitten joskus poikkeustilanteissa viisi kovaa. ;)

      Ja kissa tosiaan pistää siinä menemään aika kahelina kalansa kanssa. :')

      Poista