tiistai 3. joulukuuta 2013

Töttöröpään tiistai

Jalkatreenit on mulla olleet jo pidemmän aikaa aika huikeita. En oikein käsitä sitä kehitystä, mitä jokaisessa jalkatreenissä on, vähintään yhdessä liikkeessä. Poikkeuksetta painoja saa lisätä tai sitten toistoja tulee lisää edellisen treenin toistomäärään verrattuna. Muissa treeneissä vähän junnataan. Mutta berberi senkun kasvaa! Tulee hyvä fiilis, kun tankkaa ruokaa koneeseen kunnolla ja kehitystä tulee; niin siellä peilissä kuin painoissakin. Ja tänään ei tosiaan ollut mikään poikkeustreeni tällä saralla.

Tässä töttöröpää tekee loitontajia kuminauhalla.

Päivän treeniä oli kyllä häiritsemässä sellainen seikka, että oottelin pakettia saapuvaksi, enkä tiennyt mihin aikaan se ilmestyy (milloin tahansa aamukahdeksan ja iltayhdeksän välillä..). Siksi juoksin joka sarjatauolla toiseen huoneeseen kattomaan ikkunasta, että nytkö se ilmestyy. Kyllähän sen tietää sitten kun ovikello soi, mutta koska mulla menee pasmat sekaisin totaalisesti pienestäkin häiriöstä silloin kun treenaan, niin en uskaltanut ootella sitä äänekästä pimpommia tapahtuvaksi vaikka kesken syväkyykyn. Todennäköisesti en pääsisi enää ylös siinä tapauksessa. No tämä tietty vähän häiritsi sitä täyttä keskittymistä (ja pidensi treeniä myös vähän), mutta ei onneksi vaikuttanut suoritukseen.

Puuskuttaa puuskuttaa, matkalla ylös.

Split squatissa tein kaksi ekaa sarjaa samoilla painoilla kuin viimeksi. Kolmanteen heitin 2,5 kiloa lisää tankoon ja mietin, että onnistuukohan sillä. Ja tuntui, että olisin ottanut tangosta tavaraa ehkä viiden kilon edestä pois, mitä ihmettä?! Eli hyvin onnistui. Ensi kerralla tarvitsee ilmeisesti lisäillä sitäkin enemmän. Huikeeta, että nyt ollaan jo kuudessakymmenessä kilossa. Se on mulle tosi paljon. Painoa lisäsin myös syväkyykyssä viimeiseen sarjaan sen 2,5kg. Ihan yhtä kevyttä ei ollut kuin split squat, mutta onnistui kuitenkin. Tuo vähän jo jännitti, kun sen alla on jo splitti ja takakyykky.

Aikaa meni 1:20 eikä se paketti tietenkään edes tullut sen aikana. Vasta myöhään iltapäivällä ovikello kajahti soimaan ja sieltä se paketti sitten tuli. Tarpeeseen tuli tämä satsi:

Riisiprotskua ja 6kg mantelivoita. Pitäisi riittää nyt pariksi kuukaudeksi.

Ruoaksi tein hirveän hyvää soppaa. En ole pitkään aikaan tehnytkään mitään tomaattisia pöperöitä, eikä pitänyt tänäänkään tehdä kun porkkanasoppaa vaan. Mutta siinä kun porkkanat oli kypsiä ja vilkaisin kaappiin, niin siellä semmonen tomskumurskapurnukka törrötti. Sekaan vaan, mausteiden ja tuoreyrttien, riisimaidon ja raejuuston kanssa ja sitten sauvasekoitin surisemaan. Suristelin ja suristelin taas ja silti sitten kun lappasin soppaa lautaselle, niin siellä oli tälläkin kertaa yksi porkkananpala surrauttamatta. En käsitä. Mihin se menee aina siksi aikaa kun suristelen? Laitoin omalle lautaselle alimmaiseksi, että sain vielä kivan kuvan silti, eikä porkkanamöykkyä näy sieltä seasta. ;) Mutta oli kyllä ihan todella hyvä soppa. Ehkä jatkossa tulee käytettyä tomskua enempi taas.

Koristelin basilikanlehdillä. <3 Kuvanoton jälkeen raejuustoa päälle ja lusikka viuhumaan.

Jännät paikat oli taas ja etenkin näin jalkapäivänä, että mitkä farkut sitä mahtuu enää päälle, kun sellaisiin piti ahtautua. Päädyin sellaisiin reilumman kokoisiin harmaisiin, taitaa olla vähän venyvääkin sorttia. Oli mukavaa, että ensimmäistä kertaa nämä kyseiset pöksyt istuvat kunnolla. Jiihaa!

Paita ei ole vaaleanpunainen. Kuva vääristää. Se on koralli.

Mulla on sunnuntaista ojentajat edelleen hellinä. Ei toki samaan tapaan kuin eilen, mutta silti koskee. Huomenna oisi jo seuraava treeni niille, eli täytyy katsoa niiden tilanne aamulla uudestaan. Kipeitä lihaksia kun ei ole mitään järkeä treenata. Tarvitsee palautua ensin.

Oli mulla tänään naamakin, eikä pelkkä takapuoli.

Paljon kivoja juttuja tässä päivässä. Kehitystä treenissä, hyvää ruokaa, odotettu paketti ja farkut, jotka istuvat vihdoin hyvin. Eli pylly on kasvanut. Ja se on aina positiivinen juttu. :)

10 kommenttia:

  1. Pitäisköhän itsekkin taas alkaa kyykkäämään ;) No ehkä nyt kuitenkin tappelen jalkaprässin edistymisen eteen :D Ehkä se kyykkyinnostus jostain löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä mäkin prässäisin jos mulla oisi moinen. :D Mulla on vaan tuo mies prässipainona ja valitettavasti työskentelee aina mun jalkapäivinäni, hmph. :D Mutta en silti kyykyistä luopuisi ja aivan viimeisenä split squatista! Se on mun suurin pyllymuokkari. ;)

      Poista
  2. Mä vähän odotinkin, et eikö tänään tule peppukuvia ;) ei mut oikeasti: hyvältä näyttää, tosin paita näyttää näin miehen näkökulmasta kyllä pinkiltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä huoli, ei nämä peppukuvat heti lopu. :D Ennen vilahti joka toisessa postauksessa vatsalihakset, nykyään jotain muuta. ;) Paita ei oo vaaleanpunainen, ei pinkki, vaan korallina enempi oranssi. Kuvalle tapahtu (vaihteeksi) jotain, on siinä ihan väärän värinen.

      Poista
  3. Seuraavalla kerralla oveen lappu "Treenaan, älä häiritse!" :D
    Mikä määrä mantelivoita!!<33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan hassumpi idea! :D
      Mantelivoimäärä aiheutti täälläkin sellaisia sydämenkuvia silmissä, kun niitä otin paketista pois. Iiiihh. Ja hirveä säästö, kun tuolta tilaa! Halpaa tavaraa!

      Poista
  4. repesin viimeiselle kuvatekstille :DD mut ihan sairaan hyvännäköset pakar... siis farkut! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli sellanen olo, että ihmiset miettii, että onko tolla naamaa enää ollenkaan vai pelkät persposket. :DD Kiitos pakar.. farkkukehuista! :D

      Poista
  5. Mahtavaa kehitystä kyllä! Ihailtavaa :-)

    Hei ei liity tähän postaukseen kyllä nyt yhtään tämä kysymys, mutta heitämpä tähän, kun aiempiin aiheeseen liittyviin postauksiin en ole kerinnyt kommentoida, vaikka lueskelin ne. Eli kahvista! Ootko huomannut/kokeillut/lukenut/tms. että itse kahvi olisi se triggeri migreenille vai juurikin se kofeiini? Jos et ole vielä kokeillut kofeiinitonta kahvia, niin aiotko?
    Mä en käsitä, miten helposti sä pääsit kahvista eroon. Epistä. :D Mulle se on niiiiiin kova paikka luopua, vaikka pitäisi vauvan mahanväänteiden takia (imetän) - on niin selkeä vaikutus... Jotenkin sipuli, paprika, kaalit, mausteet, suklaa yms. on paljon helpompia jättää pois, mutta kahvinpirulaista muka tarviin niin kovasti! Aaaarhg.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos skribentti! :)

      Mä en tiedä varmaksi oliko se kahvi vai kofeiini. Siksi jätin vaan molemmat loppuelämäksi pois. ;) En siis aio testata, sillä sitä ei muutenkaan voi testata, koska kofeiiniton kahvikaan ei ole koskaan täysin kofeiinitonta. Ainoastaan verikokeella sen saisi varmaksi tietää, jos sieltä pamahtaisi vahvistettu allergia jommalle kummalle. Mutta en mä tässä vaiheessa ole ihan tarpeeksi kiinnostunut mennäkseni sellaiseen, pääasia, että molempia välttelemällä pysyy migreenit pois. :)

      Mulle se oli tosiaan helppoa, mutta mulle on muutenkin niin helppoa jättää mitä vaan kokonaan pois (mm. herkut). :D Kahvi oli helpommasta päästä, kun niin sairaaksi mut teki. Uskon, että säkin siinä tilanteessa oisit helpolla kyennyt jättämään.. Enkä ole kyllä kokenut mistään luopuneeni, eli elämää ilman kahviakin on. ;) Tsempit kahvimonsterin kanssa!

      Poista