tiistai 10. joulukuuta 2013

Kananmunaton banaanipannari

Tämä ohje on täällä näkynyt epämääräisesti ja vähemmän epämääräisesti siellä sun täällä, mutta ajattelin nyt tehdä aiheesta ihan postauksen kuvineen päivineen. Kyseessä on siis No Egg -valmisteella tehty (Suomessa tätä myy tietääkseni esim. Punnitse & Säästä -myymälät) uunibananaanipannari. Kyseinen herkku onnistuu siis hienosti myös ilman kananmunaa, jos on tällainen kuin minä, eikä tahdo kananmunaa käyttää. Tai jos tahtoo vinkkiä, että mitä tarjoilla mulle, kun tuun sun luo kylään. :D


No Egg korvaa yhden kananmunan teelusikallisella jauhoa + kahdella ruokalusikallisella vettä. Banaanipannarin ideahan on kaksi kananmunaa yhtä banaania kohti. Itse teen aina isomman satsin kerrallaan, sillä kyseessä on mulla aamupala, jonka tahdon olevan valmiina aina heti aamulla. Teen neljäksi aamuksi kerrallaan, ja tuo määrä tulee viidestä banaanista. Viisi banaania, eli kymmentä kananmunaa vastaava määrä No Eggiä. Siispä kymmenen teelusikallista jauhetta ja kaksikymmentä ruokalusikallista vettä (n.1,75dl). Sekaan myös teelusikallinen leivinjauhetta ja lusikalla vain sekaisin valkoiseksi vaahdoksi.


Sitten ne banaanit sekaan, eli tässä tapauksessa viisi sellaista. Mitä kypsempi, sen maukkaampi lopputulos. Itse suosin jo pilkullisia banskuja. Loppumaustaminen ja lisukkeet maun mukaan. Mulla menee sekaan kanelia rutkasti (ceylonia, jossa ei ole myrkyllistä kumariinia lähelläkään sitä määrää mitä normaalissa kanelissa), kardemummaa ja vähän piparkakkumaustetta. Sen lisäksi laitan auringonkukansiemeniä kourallisen tai pari, sekä neljä ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta. Neljä siksi, koska syön tuota neljä päivää ja saan siitä siis toisen päivän kahdesta ruokalusikallisesta rouhetta, toinen menee illemmalla rahkaan. Kahta enempää ei juuri suositella syötävän päivässä, koska pellava kerää itseensä kadmiumia (raskasmetalli). Täällä aiheesta lisätietoa, ensimmäinen kohta.


Kun on sopivat aineet valittu pannarintäytteeksi, otetaan käteen sauvasekoitin ja suristellaan kaikki sekaisin. Itseä ei haittaa, vaikka jokunen siemen jää suristamatta, kunhan nyt ne banaanit edes sekoittuu sinne No Eggiin niin hyvä on.


Tässä kohtaa viimeistään otetaan esille sopiva uunivuoka, missä tahtoo pannarinsa paistella. Itse käytän sellaista, minkä kanssa pannari jää kivan paksuksi (puolitoista senttiä?). Vuokaan laitetaan leivinpaperi, joka on voideltu öljyllä. Muuten voi olla haastavaa saada kypsää pannaria irti. Kannattaa myös taitella paperi etukäteen vuoan muotoihin sopivaksi, että se pysyy kivasti paikoillaan, kun kaataa seoksen siihen. Alkuun en taittanut ja tavaraa meni sen väärällekin puolelle.. Sitten seos vuokaan.


Uuniin muhimaan. Laitan asteita 175°C ja tuo saa olla siellä noin 40-45min. En osaa sanoa miten meidän huonoa uunia voi verrata tässä asiassa normaaliin toimivaan uuniin. Tykkään myös, että pannari jää vähän kosteaksi. Kypsyyttä voi testailla tökkimällä sitä välillä coctail -tikulla. Jos tykkää kuivemmasta pannarista, niin oottaa niin kauan, että tikkuun ei tartu kosteaa.


Kun itseä miellyttävä kypsyys on saavutettu, otetaan se luonnollisesti uunista ulos. Jätän aina jäähtymään sen tässä kohtaa pidemmäksikin aikaa, ennen kuin käyn sitä pilkkomaan. Pysyy kasassa paremmin, varsinkin jos sen on jättänyt kosteaksi.


Ennen pilkkomista on helpointa nostaa pannari leivinpaperineen päivineen vuoasta ulos. Koska syön sitä neljänä aamuna, laitan tietysti neljään osaan. Osat kippoon ja jääkaappiin oottamaan aamua.


Aamulla jääkaapista yksi viipale haluamaansa astiaan. Itse käytän kulhoa, joten laitan yhden osion vielä puoliksi, jotta se mahtuu siihen. Siitä mikroon pyörimään. Tuona aikana voi juoda mm. puoli litraa vettä ja ottaa pellavansiemenöljyä nenästä kiinni pitäen.


Päälle isot kasat tahtomaansa proteiininlähdettä. Itse käytän raejuustoa (n. 200g), tykkään suolaisen ja makean yhdistelmästä. Aivan tajutonta herkkua tästä varmasti saisi heittämällä rinnalle jonkun rahkakyhäelmän, ehkä marjaisen sellaisen. Sitten oisi kunnon makea herkku! Mutta minä tosiaan tykkään makea-suolainen muodossa syödä tätä.

Eli lyhykäisyydessään tarvitset:

- No Eggiä
- Banaania
- Leivinjauhetta

- Valitsemasi mausteet
- Valitsemasi muut lisukkeet

Äsken otin uunista seuraavan neljän päivän satsin ulos. Nyt saa jäähtyä ennen kuin hyökin sitä paloittelemaan.

Maukkaita pannarihetkiä!

18 kommenttia:

  1. Ei vitsi, täytyy ehkä mennä ostamaan banaaneja :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Nyt ehkä tällainen peukalo-keskellä-kämmentä -tyyppikin voi onnistua. Menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkaa hyvät! En varmaan oisi tämän yksityiskohtaisemmin enää osannutkaan tätä postausta tehdä. :D Heti sitten infoa, että mitä laitoit sekaan ja että maistuiko ylipäätään. :)

      Poista
  3. Mistä tuo No Egg on valmistettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa olikin heti tokassa lauseessa linkki sinne valmistajan sivuille, mutta sama suomeksi tässä. :)

      Perunatärkkelys, tapiokajauho, kalsiumkarbonaatti, sitruunahappo, sakeutusaine (metyyliselluloosa).

      Poista
  4. Oi nam. Hyvä lisäys tuo, että jos haluaa vinkkiä tarjoomuksiin, kun Heidi tulee kylään. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, joo tällä ei voi pieleen mennä! Kyllä mä tämmöstä syön missä muodossa vaan. Vaikka sormineni, ilman lisukkeita ja kylmiltään. Ei paniikkia, ihmiset. :D

      Poista
  5. voi kun kuullostaa herkulta :) mullakin oli tänä aamuna pannari-aamiainen, joskin käytän kyllä munia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannari on kiva aamulla! Puuro olisi toki mun ykkösvalinta, mutta ei tartte kyllä kärsiä tällä kakkosvaihtiksellakaan. ;)

      Poista
  6. Lähden tulemaan pannarille :) mä pidän muuten myöskin suolaisen ja makean yhdistelmästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee tervetuloa! ;) Suolaisessa ja makeassa on jotain tosi kivaa tuolla tavalla yhdistettynä. Sitten taas en tykkää laisinkaan esim. riisikakun päälle laittaa hilloa, iiiyyhhhh. Mutta puuron ja tämän kanssa sopii raejuusto enemmän kuin hyvin!

      Poista
  7. Kiitos ohjeesta, pannari uunissa parasta aikaa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo olla hyödyksi! Kuulin myös juttua, että hyvää oli. ;)

      Poista
  8. Hei Heidi,
    Mitäpä luulet,onnistuisiko kyseinen pannari jotain muuta hedelmää,kuin banaania käyttäen,esim.omenaa?
    Itse en ole nim.ikinä oikein välittänyt banaanista. Mutta pannariohjettasi olisi nyt kova hinku päästä kokeilemaan:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei pikkuinen myy! :)
      Itse en ole kokeillut tätä toisilla hedelmillä, mutta esimerkiksi myskikurpitsalla kyllä ;)

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2013/09/myskikurpitsapannari.html

      Banaanissa on se hyvä puoli, että se toimii myös sitojana tässä kaikessa. En oikein osaa sanoa paljonko pitää laittaa kananmunaa (tai No Eggiä) jotain toista hedelmää kohti. Mutta esimerkiksi porkkanapannari ainakin onnistuu suhteella kaksi desiä raastetta - kaksi kananmunaa. Kai sama toimisi sen omenan kanssa, luulisin. :) Raastaa ensin omenan ja sitten sauvasekoittimella kaiken muun kanssa sekaisin ja jännäämään, että pysyykö kasassa. ;)

      Mukavia pannarihetkiä!

      Poista
    2. pikku myy kiittää ja kumartaa:). Laitan pannarit tulemaan heti huomenissa! Ja infoan sitten millainen lopputulos oli. Jännää:D

      Poista
    3. Ehdottomasti pitää infota! Jään jännityksellä oottamaan! :D

      Poista