maanantai 22. lokakuuta 2012

Tahmeasti starttasi

Olihan aamu. Nyt kun on jalkojen lihaskivuista päästy, maksetaan siitä vaelluksessa raahamastani repusta, mikä teki kivaa hartioille. Heräsin vielä suhteellisen normaalilla ololla, mutta siinä aamupalan jälkeen ja aamukahvia juodessa alkoi olla niskaoireet enenevään suuntaan. Alkoi päässä huutaa, jossain pään oikealla puolella. Sellainen hurina, mikä peittää muut äänet allensa. Paheni ja paheni, kunnes olo oli kuin pään sisällä olisi ollut tyhjäkäynnillä huriseva auto. Oma ääni alkoi sattua omaan korvaan ja kuiskuttelin vain, lisäksi ulkopuoliset äänet tekivät ikävää. Sellaiset matalat, hurisevat, kumisevat. Kuten perus askeleen ääni, kun mies kävelee täällä asunnossa. Tump, tump, tump.. Au. Ei muuta kuin hierontapöydälle leviäksi ja hierottavaksi. Ei auttanut. Heitettiin vielä lihaksia rentouttavaa tököttiä hartioiden ja niskan alueelle. Kömmin sänkyyn, hieroin vielä oikean leukanivelen ja poskilihasta. Otin puolen tunnin tirsat (simahdin samantien, vaikka kahvikin oli jo juotu) ja nousin ilman tätä korvaoiretta.

Mutta olo oli ihan sellainen aika helvetillinen, jos näin kauniisti asian ilmaisisi. :D Aivan pöhnäinen, murjottu, tukkoinen, väsynyt. Kalpea. Kyllä siinä piti hetki miettiä, että jäisikö treeni väliin, varsinkin kun vuorossa oli olkapäät ja ojentajat. Olo kuitenkin parani jonkin verran kun vähän heräsi taas ja ajattelin, etten mitään menetä jos koitan. Aina voi ottaa kevyemmin tai jättää jopa kesken. Mutta mitä vielä, hyvin meni ja täysin normaalisti, ilman mitään oireita tai huonoja oloja. Tuntui, että sain jotenkin ihan hirvittävän pumpin tuonne ojentajiin ja hetkellisesti sen vuoksi kasvoi semmoset läpsyttimet käsivarsiin. :') Ympärysmitta kasvoi (näin silmillä arvioituna) sen verran, että hetken jo mietin rikoinko jotain jollain lailla, kun niin oudolle näytti. Haba hukkui sinne, ojentaja hukutti. Jotenkin on niin tottunut, että noista kahdesta se haba on kyllä suurempi. :') No, tänään oli toisin! Huomenna sitten taas paluu normaaliin, eli habankasvatustreeniä luvassa.


Läpsyn läpsyn ne läpsytti. Jos oisin heilutellut. Mutta en mä heilutellut. Ois pitänyt. :(

Mutta hyvä treeni siis oli. En vielä fiksaillut mitään sen suurempaa tuohon treeniin tai tuleviin, kun aamu meni niin poikkeuksellisella tavalla, etten kyennyt ajattelemaan koko juttua. Katsellaan siis edelleen, mitä keksin.

Aerobisena kävin taas pyrähtämässä ulkona, kävelin ja hölköttelin. On kyllä jalat nyt palautuneet ihan totaalisesti, ei koskenut ja hyvin jaksoi. Semmoisen peruscrossailun keston verran olin pihalla. On muuten totuttelemista nyt Garminin antamiin kulutusmääriin, kun vertailee niitä Polarin vastaaviin treeneihin, niin jää parisataa kaloria alemmas. Tämä olikin googlettamalla pian selvitetty, että en ole ainoa, joka tätä on ihmetellyt. Garminilla perustuu tuo eri teknologiaan. Silti tuntuu niin alhaiselta, että kävin pihalla 130 keskisykkeellä maksimin ollessa 172 ja kestoa tuli päälle 37 minuuttia.. ja kulutus oli 145kcal. Samoin punttitreenissä jäätiin parisataa alle Polarin vastaavan. Netistä löytyi myös huikeita eroja ihmisillä pidemmissä treeneissä, jolloin kulutukset ovat muutamia tuhansia, ja tällöin Garmin antaa sen parituhatta alle. Mikä sitten on se ihan oikea, onko se jotain siltä väliltä. Törmäsin myös googletellessani ensimmäistä kertaa siihen, että sykkeellä ei välttämättä olisi kulutuksen kanssa mitään merkitystä. Jotenkin omaan korvaan se kuulostaa niin oudolta. Pitää perehtyä. Vai ootko sinä siellä jo perehtynyt? Valaise minua!

Nyt sohvalle. Täykkärit kutsuu. Ja miehen viekkupaikka. <3

37 kommenttia:

  1. Mul on melko samat lukemat polarin ja garminin välillä ainaki tuollases tunnin perus hölköttelyssä:) ehkä garmin vähän vähemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. mahtaako sulla ollakaan semmoinen Garmin sitten, mikä tukee tuota toista teknologiaa?

      Täällä on ne mallit:

      http://www.firstbeat.fi/fi/kuluttajat/sykemittarit/garmin-sykemittarit

      Poista
  2. Lieköhän sulla tuon Polarin mittarissa VO2max mukana laskukaavassa?

    Sitä kautta tulee herkästi eroa, jos toinen laskee puhtaasti sykkeeseen perustuen ja toinen antaa hiukan korjauskertoimia mukaan tulokseen. Jälkimmäinen vaihtoehto siis oman käsityksen mukaan luotettavampi (ja terveellisempi), jos syömistä ja liikuntaa tasapainottaa (= laihduttaa/kehittää lihasta).

    Mitä sitten noihin sykkeisiin ja kaloreihin tulee, niin mahtaako kyse olla sitten sykkeen ja rasvanpolton yhteydestä, missä tietenkään "liian korkea" syke ei polta rasvaa. Hassulta meinaan tuo kuulostaa, ettei syke vaikuttaisi kalorien kulutukseen. Energialähde vaan vaihtelee sykealueen mukaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nää kaksi mittaria tukee ihan täysin eri laskukaavoja ja teknologiaa. Nuo erot vaan on aika hirvittävän suuria.. Täytyy ihan tosissaan totutella näihin alempiin lukemiin, kun niin pitkään näki suuria lukuja. :D

      Poista
  3. Mulla ei ole oikeastaan muuta sanottavaa aiheeseen kuin: läpsyttimet, ihan mahtava termi :D Alan tästä eteenpäin aina käyttämään sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanonpa sittenkin jotain aiheeseenkin :D Mun käsitys on (jostain syystä), että sykkeestä laskettu energiankulutus pitää jollain tasolla paikkansa, kun suuret lihasryhmät työskentelevät, mutta ei niinkään toimi pienillä lihasryhmillä (esim. hauiskäännölläkin saa sykkeen nousemaan). Energiaahan kuluttaa kai eniten se työtä tekevä lihas, ei niinkään se sydän. (Koska olen kokonaisnihkeä vanha ämmä, mun skeptinen mutu muutenkin on, että nuo sykemittarien laskukaavat on kaiketi johdettu siitä, että on pistetty jengiä sykemittareissa polkemaan pyöräergometriä ja katsottu siitä energiankulutus ja verrattu sykkeeseen ja sitten johdettu kaava. Ja tuosta johtuen ne toimivat usein paremmin muutoksen seuraamiseen, esim. juoksulenkkikohtaiset erot, kuin absoluuttisen energiankulutusarvon katsomiseen)

      Poista
    2. HaH, mä kutsuin niitä ensin lapioiksi, mutta tämä aiheutti kotona liikaa hämmennystä ja vaihdoin termin läpsyttimiksi. :D

      Sun sykeponderoinnissasi on järkeä. p.s. Mä saan selkä-/habatreenissä nimenomaan sykemaksimit perus hauiskäännöissä.

      Poista
  4. Mä yhdyn tiitiin -hui, en sentään- vaan tiitin mielipiteeseen (!) sykemittarien kalorilukemien tulkinnassa ja hyödyntämisessä. Itse oon aina suhtautunut tosi skeptisesti niihin energiankulutusarvoihin, joita eri mittarit antaa. Toimii mukavasti juurikin tuohon muutoksen/muutosten seuraamiseen, mutta absoluuttisia arvoja ei kannata tuijotella ja ottaa kovin vakavissaan.

    Itse olen ymmärtänyt, että kaloreiden kulumiseen vaikuttaa (sykkeen ja kunnon lisäksi) se, kuinka isot lihakset/lihasryhmät on käytössä, henkilön ikä, sukupuoli, paino ja kehonkoostumus...ja jonkin verran myös olosuhteet, joissa treenaa (kylmyys, kuumuus).

    Kun olin vielä huomattavasti hoikemmassa, okei laihemmassa, kunnossa (44kg) niin vaikka vedin 50min intervallispinun ihan täysiä, sain tunnin aikana hädin tuskin 300-330 kaloria palamaan (polarin mittarin mukaan). Osittain se johtui myös siitä, että olin/olen polkenut elämäni aikana tuhansia spinutunteja ja kunto oli/on aika kova...pitää tehdä tosi kovasti duunia, että saa sykkeen nousemaan korkeisiin lukemiin. Syke myös laskee mulla tosi nopeasti alas, jos vähänkin hellittää, koska aerobinenkunto on ihan hyvällä mallilla... :)

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään niitä absoluuttisina totuuksina sentään pidä. Lähinnä on kiva tietää kuinka paljon kulutan, jotta osaan syödä tarpeeksi, jotta paino ei putoa. No, näissä perusliikunnoissa tietää kyllä jo tavan miten syödä, mutta kun tulee jotain poikkeavaa, on jo paljon haastavampaa koittaa tankata menetettyä energiaa, kun ei tiedä paljonko sitä menetti.

      Kulutusta tärkeämpänä mittarina toimii kuitenkin itselläni syke ja miten se käyttäytyy. Siihen nähden kulutus on täysin sivuseikka. Mutta kaikki data, mitä treenaamisesta saa irti, on mulle hirveän kiehtovaa - vaikka muuten vihaan numeroita. :')

      Poista
    2. Ja ihan piiiiikkasen hitaalla käyn kun nyt vasta bongasin kommentin laittajan. :')

      Poista
    3. Mun mielestä kaikki data on kiehtovaa...etenkin kun se liittyy treenaamiseen.
      Numerot ja matikka <3 hahahah i know, i'm weird :D

      -A

      p.s. Ehän määä nyt sua niin yksinkertaisena sentään pitänyt, että nuo kalorit absoluuttisina totuuksina ottaisit ;) C'mon nyt puhutaan kuitenkin susta. Ja tosiaan, kyllä se totuus löytyy sieltä jostain eri mittarilukemien välimaastosta ja antaa hyvin viitettä siitä, kuinka paljon tulisi syödä jne. Sykkeiden seuraamiseen varsin oiva väline :)

      Poista
    4. No niiiihh, siis kun et tiedäkään millaisia kysymyksiä olen taas viime aikoina saanuttthhh.. :'D Olen välillä ihan hoomoilasena, enkä edes tiedä mitä vastata, ihan absurdia meininkiä! Että sitä on ihan sillä fiiliksellä, että pidetään kyllä hyvin yksinkertaisena. :D Mutta jäi päälle siis tuo. Ei tarkoituksella, mutta vahingossa. Sitten bongasin jälkikäteen sun nimimerkin ja aahh.. kaikessa oli taas järkeä. :') <3 Hihih!

      Poista
    5. Haha joo, oon mä aika usein näitä sun kommenttibokseja lueskellut ja kattonut sulle esitettyjä kysymyksiä suu auki, miettien, että "mitä täällä oikeen tapahtuu!?" :D Mut hei, ei mun tossa vastauksessa kyllä ollut mitään järkeä...tai varsinkaan mitään uutta infoa. Oon ollut niin brain dead tän gradun takia, et ei miiiiitään järkee missäään :P

      Toi on kyllä mielenkiintoinen väite, etteikö syke vaikuttaisi kulutukseen. Tiitillä oli hyvä pointti. Isommat lihakset kuluttaa ennemmän kuin pienet, mutta syke ei aina korreloi. Esim. mulla myös nousee syke ihan hulluna kun teen haukkaa, mutta kyllä niita kaloreita kuluu enemmän jalkapäivänä. Oon ihan ihmetellytkin sitä, koska haba on kuitenkin niin pieni lihas. Ehkä pidätän hengitystä?

      Yksi vaikuttava tekijä tuohon kalorien kulutukseen on EPOC (Excess post-exercise oxygen consumption), joka ei suoranaisesti korreloi sykkeen kanssa, mutta on kyllä osittain siitä riippuvainen. Esim. mitä korkeammilla sykkeillä on vetänyt treenin, sitä korkeampi EPOC. Mutta toisaalta EPOC on myös korkeampi esim. kovan salitreenin jälkeen verrattuna tasaisilla sykkeillä tehtyyn aerobiseen -vaikka sykkeet olisivat olleet korkeammat aerobisen treenin aikana kuin punttitreenissä. Ja vielä yhtenä esimerkkinä tosiaan tuo käytettyjen lihasten/lihasryhmien koko; EPOC on suurempi jalkatreenin jälkeen kuin esim. haba ja oikkaritreenin jälkeen, vaikka ne sykkeet olisivatkin olleet korkeammat haba-oikkaritreenissä :)

      -A

      Poista
    6. Yhtä pihalla sitten molemmat vaan. :D No joskus saa olla!

      Tää on kyllä mielenkiintoinen aihe tämä kulutus. Oikeastaan nyt kun olen tässä miettinyt, niin enemmän tekee järkeä itselleni nämä alhaisemmat lukemat. Kun lihas kasvaa plussilla ja enemmän mä olen plussilla tässä sitten ollut, kun en kulutakaan niin paljon kuin mitä kuvittelin. Se selittää sen, miksi olen kyennyt kasvattamaan lihaksia tässä ohessa, vaikka olen kuvitellut kuluttavani hirveät määrät. Ehkä en kulutakaan niin paljoa. Eli lihaksille on jäänyt koko ajan enempi kasvumahdollisuutta kuin luulin. Ja se tekee järkeä.

      Mahtoiko tuo tehdä järkeä.. En mä enää tiedä, mun mielessäni se oli selkeä ajatus ja tuohon se tuli tuollaisena aivo-oksennuksena. :'D

      Poista
  5. Tuo kalorien laskeminen on tosiaankin vielä nykyisellä teknologialla aikamoista arvailua, joten ei ole mikään ihme, että eri laitteiden antamat tulokset eroavat toisistaan. Ilmeisesti paras tällä hetkellä kuluttajille myynnissä olevista laitteista on Bodymedia. Siinä on neljä erilaista anturia (mutta ei sykettä). Valitettavasti ei vaan ole vielä Euroopassa tarjolla, ja iso miinus siitä, että palvelun käyttämisestä täytyy maksaa erillistä kuukausimaksua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suhteellisen mielenkiintoinen tuo. Itse en ole vielä ennen tätä perehtynyt aiheeseen sen enempää (kulutuksen mittaus ja sykkeet ja niiden vaikutus jne.). Onneksi tuli googleteltua vähän, niin taas oppi uusia mahdollisia asioita. Se on kivaa, kun ei ole koskaan edes ajatellut, että jokin asia voisi olla jotenkin toisin ja sitten se yhtäkkiä ehkä onkin.

      Poista
  6. Tunnustus sulle! :-)

    http://janna-ki.blogspot.fi/2012/10/heipparallaa-ihana-marinen-ilahdutti.html

    VastaaPoista
  7. Multa löytyy Garminin 310XT ja Polarin RCX5, ja erot ovat kaloreissa isot. Mä jotenkin ensin aattelin, että Garmin ottaisi laskennassa sykkeen lisäksi huomioon myös vauhdin, mutta vissiin ottaakin huomioon aktiivisuusluokan. Ja GPS:n omaavissa laitteissa auto stop -toiminto pois päältä, niin ei hiljaisemmissa vauhdeissa katkaise laskentaa.

    En oo ite vielä kokeillu laskea aktiivisuusluokkaa, ja katsoa miten vaikuttaa kaloreihin. Voisi kyllä kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on GPS mutta ei auto stop (tai auto pause) -toimintoa. :O

      Mun asetukset ennen eilistä lenkkiä oli vielä 47kg/178cm/mies/aktiivisuusluokka:4. :'D No oli siinä sentään paino oikein! :D Eipä näyttänyt vaikuttavan, vaikka asetin nuo kaikki oikein.. Ei kai siinä sitten muu auta kun mennä tällä vaan. :)

      Poista
    2. Oiskohan tuo automaattinen pysäytys sit vaan tuossa 310:ssä, en osaa sanoa.

      No miehenä sun olis kyllä pitäny kuluttaa enemmän kuin naisena, paitsi tosi laihasta miehestä kyllä oli kyse. ;D Joku oli joskus kommentoinu muistaakseni juoksufoorumilla, että kun tuplas painolukemansa mittariin, niin alkoi näyttää parempia kalorikulutuksia. :D

      Mulla on myös ollu sitä ongelmaa, että vaikka oon itteni naiseksi laittanu, niin joskus tarkistaessa oon taas ollu mies. Että kuinka hyvin pysyykään sitten tiedot muistissa.. Oiskohan sillä vaikutusta, jos akku pääsee loppumaan kokonaan..

      Poista
    3. Kyllä se taitaa useimmissa olla, mitä tuossa asiaa tutkin. Ja silti kun noita tietoja esimerkiksi vaelluksesta iski koneelle, niin näyttää kyllä sen ajan, mitä oli liikkeessä ja mitä paikallaan, joten sitäkin se rekisteröi, mutta en sitten tiedä vaikuttaako se kulutuksen mittaamiseen tässä mallissa. Toivottavasti ei, sillä suurimman osan olin tuollakin reissulla paikallani vähintään sadanneljänkymmenen sykkeellä. :'D

      Mä bongasin kanssa tuolta, että tuplaksi vaan paino niin jo alkoi olla kulutukset kohdillaan. :D

      Olin kyllä aika laiha ja pitkä mies tiedoissa aiemmin. :') Täytyykin seurailla pitääkö se mut naisena! Kiitti vinkistä!

      Poista
  8. Auts, kuulostaa ikävältä nuo sun niskaoireet. Loppuverrytteletkö treenin jälkeen? Esim. vähän olkapäiden ja käsien pyörittelyä ja ravistelua tms. (ei välttämättä venyttelyjä). Vaan, että maitohapot lähtis vähän liikkeelle. Itellä tuo jonkin verran auttaa.

    Kalorinkulutukseen vaikuttaa myös koko, ikä, vauhti, treenin intensiteetti, olotila (onko väsynyt vai virkeä) ja ainakin itellä myös se kuinka hyvin on lämmitellyt (jos yksittäistä liikettä ajattelee). Ainakin kyykyssä syke nousee hyvin lämitelleenä vähemmän kuin huonosti lämmitelleenä. Mutta miten mikäkin mittari tuota kalorinkulutusta laskee, se on mulle ihan hepreaa. Mun nykynen Polar näyttää aivan erilaisia kulutuslukemia kuin edellinen, vaikka sykkeet on suurinpiirtein samoja.

    -Anna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun olisikin treeniin liittyviä juttuja. Mutta kun on ihan ympärivuorokautisia juttuja. Luulenpa, että treeni on se ainoa asia, mikä niitä vetreyttää.. Ja tietty se jokapäiväinen hieronta. :) Pyörittelen ja kohottelen aina kun tuntuu huonolle (monta kertaa päivässä). Ravistelu taas on poissa kuvioista venyttelyn ohella. No, tänään on parempi päivä taas. :)

      Sama täällä - sykkeet samoja, mutta isot heitot kulutuksessa näiden mittarien välillä. Sepä se, että vaikuttaako se syke oikeasti siihen kulutukseen ja missä määrin jos vaikuttaa. Tutustumisen arvoinen aihe.

      Poista
    2. Kyllähän se syke vaikuttaa, koska se kertoo kuinka lujaa mitäkin teet. Esim. juokset tunnin, kulutat enemmän energiaa kuin jos kävelisit tunnin. Mutta jos juokset 5km et välttämättä kulutakkaan kovin paljon enempää energiaa kuin jos kävelisit sen 5km. Kunto vaikuttaa taas sykkeisiin, itse olen ajatellut niin, että kunnon noustessa keho oppii tekemään asioita taloudellisemmin (vähemmällä energialla) ja tästä syystä pääset samassa ajassa aina pidemmälle samalla energialla.

      Mutta energiankulutuskin on niin yksilöllistä. Isot lihakset kuluttaa enemmän energiaa, kuin pienet. Iso ihminen kuluttaa enemmän energiaa kuin pieni ja samankokoisista ihmisistä se jolla on enemmän lihasta kuluttaa jonkin verran enemmän energiaa kuin se toinen.

      -Anna-

      Poista
    3. Näin minäkin vielä uskoin eiliseen asti, kunnes törmäsin väitteeseen, jota useat tukivat, ettei sykkeellä ole juuri mitään tekemistä kulutuksen kanssa. Tutkimme asiaa.

      Poista
  9. Mun piti kysyä tuosta sun olkapäätreenistä että miten teet. Oon sen varmaan täältä lukenuki joskus, mutta tunnin selailun jälkeen en enää löytäny sitä mistään.
    Ajattelin vähän kokeilla treenata käsivarsia siitä huolimatta että se haittaa työntekoa aika merkittävästi. Huomasin vaan ku lauantaina tein ojentajat ja maanantai ja tiistai on menny aika huterasti sitten töissä. Mutta opinpa tästä että seuraava käsivarsitreeni onkin sitte torstaina nii saa viikonlopun sit jumitta :)

    Sulla on kyl uupet lihakset! Oot mun inspiraatio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. ei taida olla täällä näitä uusimpia edes missään yhdessä paikassa, kun pitkään en tehnyt mitään muuta kuin pystypunnerrusta käsipainoilla. Siispä nykyään teen kahta:

      - Pystypunnerrus tangolla (26,9kg, toistot 8-7-6)
      - Viparit sivuille + eteen, eli parina. Eli viparit ensin sivuille, sitten eteen ja takaisin lähtöasentoon = yksi toisto. (4kg, toistot 3x12)

      Vipareita tein jo viidellä kilolla, mutta trigger ei tykännyt hyvää. Pudotin neljään kiloon. :/ Ihan vasta hetken näitä tehnyt, ei ole vielä hirveän montaa treeniä takana. :)

      Ja kiitos paljon! :')

      Poista
  10. Mitä mieltä sä oot noista kalorimääristä? Mun kokoisen pitäs täl hetkel laskurien mukaan syödä joku 1500 kaloria ja siitä on siis miinuskalorit jo pois. Mä oon aina ollu pieniruokanen, en pysty syödä hirveitä annoksia kerralla vaikka ihan norminälkä oiskin.

    Jos oon 170 cm / 80kg ja tavotepaino 65 kg (mielummin 60kg) ja oon kokoa yläosat: M ja alaosat L, VOINKO SYÖDÄ N.1000-1200 KALORIA PÄIVÄSSÄ, siis yhteensä?

    Harrastan 2-4 kertaa viikossa reipasta vesijuoksua, n.40 min. kerrallaan ja työssä tulee päivittäin seisoskeltua

    VastaaPoista
  11. ..n. puolitoista tuntia päivässä.

    T. Eeva Kotkasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en laskenut kaloreita silloin kun pudotin painoa (kun en tavallaan edes koskaan pudottanut painoa..), niin on hirveän vaikea ottaa kunnolla kantaa. Mutta näin tunnustellen, 1500kcal päivässä kun painat nyt 80kg, on aivan mahdollinen ja sillä painon pitäisi pudota. 1000-1200kcal tuntuu vähän pieneltä.

      Poista
  12. Voiko olla mahdollista,et Garmin vähentää ymös perusaineenvaihdunnan pois? tai sen,mitä kuluttaisit muutenkin tunnin aikana?

    Mä en turhan tarkkaan lukemia seuraile,lähinnä seurailen eri treenien välisiä eroja. Käytössä polarin bluetooth vyö ja sports tracker kännykässä.

    Ja älä unohda hartiatreenissä takaosaa.etuosa saa yleensä aika hyvi treeniä (just esim tossa vatsalihasliikkees pallolla) ja takaosan heikkous aiheuttaa aika usein kipuilua. Sinne treeniä pienillä painoilla :) mut kylhän sä sen varmaan tiesitki :)

    -Inu-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, etten tiedä. En ole ainakaan missään törmännyt tuollaiseen, mitä asiaa on tässä nyt tutkiskellut jonkin verran. Mutta kyllä nämä alhaisemmat kulutukset tekee enempi järkeä, nyt kun on asiaa miettinyt. Selittää sen, miten mun on ollut mahdollista kasvattaa lihasta näinkin hyvin. Olenkin ollut enempi plussilla kuin kuvittelin, ja se on tietysti pelkästään hyvä asia! :)

      Hartioita en treenaa lainkaan erikseen, kokisin sen mun tilanteessani pelkästään typeräksi. Olkapäitä ja selkää tietysti, mutten erikseen esimerkiksi takaolkapäitä. Ne saavat sen verran iskua mitä saavat selkätreenissä. Tuo vatsalihasliike ei kyllä toivottavasti mene ollenkaan hartioille muuta kuin väsyttävästi. Olkapäät treenaan kuitenkin ihan erikseen eri päivänä.

      Ja kipuilua mulla onneksi harvemmin on. Kaikkea muuta sitten onkin, mutta siitä on täällä blogissa jauhettu ihan kiitettävästi aiemmin. :D

      Poista
  13. Mahdollisesti löytäisin vastauksen muualtakin, mutta kysynpä kuitenkin. Mikä Garmin sulla on käytössä? Mulla on sykemittarin hankinta edessä heti kun lompakko antaa myöten (heti ens kuussa..?), ja listalla on tällä hetkellä Suunnon M5, Polarin RCX3 ja Garminin FR70. Ne kaikki sopis mun hintahaarukkaan ja käyttötarkoituksiin. Oispa kiva päästä testailee erilaisia ennen ostopäätöstä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun Garmin on mallia FR110. Olen kyllä tykännyt tosi kovin! Nimenomaan tuo kalorinkulutuskin on järkevämpi kuin muilla merkeillä, tuntuu paljon luotettavammalta. Siitä löytyykin netistä juttua, että mihin heidän teknologiansa perustuu. Tsempit valintaan! ;)

      Poista