torstai 27. syyskuuta 2012

Kana Caesar -salaatti

Silloin kun tapasin mieheni, söimme päivät pitkät mieheni tekemään kana caesar -salaattia. Siis oikeasti. Ja yötkin. Se oli jotain taivaallista.. Ihan suurinta lempparia ikinä! Olimme molemmat vuorotöissä, mutta eri vuoroissa. Joten jos tahtoi syödä sitä yhdessä (ja aina tahtoi), piti joskus kokkailla keskellä yötä. Voi sitä kanan määrää mitä kulutettiin.. huhhuh! Syötiin molemmat aina kaksi isoa lautasellista. Marinoitua kanaa meni näihin noin kilo puoliksi! :O Salaattiin kuului lisäksi se caesar -kastike (kevyt tosin), krutongit (hirveitä kaloripommeja), tammenlehtisalaatti ja kirsikkatomaatit.

Sanomattakin selvää, että painohan siinä nousi. Mutta olin siitä iloinen, sillä olin tahtonut saada painoni viiteenkymppiin jo vaikka kuinka kauan, ja vihdoin se onnistui. Tosin vain todetakseni, että se oli liikaa. :D Kanasalaatin syöminen jäi päivittäisellä tasolla pikkuhiljaa pois. Sitä jossain kohtaa laski, että yhdessä syöntikerrassa (kaksi lautasellista) oli semmoinen tuhat kaloria, joten ei niin vain voinut jatkaa.. :') Sittemmin tuli kuvioihin myös lihan jättäminen ruokavaliosta pois, ja viimeisen kerran syötiin kyseistä ruokaa 27.3.2011. Joo, sen tosiaan vielä muistaa. :D

No, nyt kun viimeksi tein niistä kuivatuista soijapalleroisista ruokaa ensimmäistä kertaa ikinä, todettiin, että onpas niissä kanamainen fiilis. Siitä se ajatus sitten lähti. Kana caesar -salaattia!


Laitoin palluraiset marinoitumaan purkilliseen valkosipulista tomaattikastiketta. Lisäsin vettä aika reilusti, sen verran mitä nuo tahtoivat itseensä imaista. Joukkoon olin pusertanut yhden valkosipulipalleroisen ja laittanut mausteita. Currya, kuminaa, mustapippuria, oreganoa. Ainakin, varmaan oli jotain muutakin. :S

Kastikkeen tein purkillisesta rahkaa. Juoksevaksi tein sen vedellä. Laitoin vähän oliiviöljyä ja kaadoin sekaan myös ananassäilykkeen mehua. Maustoin yhdellä puserretulla valkosipulipallerolla, mustapippurilla, sitruunapippurilla, paprikalla ja oreganolla. Ainakin, en taas muista kaikkea enää! :')

Molemmat saivat maustua sen aikaa, kun kävin suihkussa ja hääräsin. Sitten pallurat pannun kautta salaatille!


Salaattisekoituksen ja kirsikkatomskujen kanssa lautaselle. Lautanenkin on sama kuin silloin! :') Sietämättömän samanlaista. Ihan tuli nostalgiset fiilikset. Se oli justiinsa kuin meidän kanasalaattiaikoina. Krutongit puuttui tästä setistä, mutta en jäänyt kaipaamaan niitä niin kovin, että tekisin itse. Tämä oli täydellinen näin. Varmasti tulee tehtyä monen monta kertaa. Maailman parhautta! <3

16 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä idiksestä täällä ruudun takana olevalle lakto-ovo vegetaristille.. :) Tähän asti oon aina tehnyt "caesar"salaattia ilman kanaa. Täytyypi kokeilla myös tuota. Ps. hieno uusi banneri! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että joku saa näistä ruokajutuistakin jotain irti! :)

      p.s. Kiitti! ;)

      Poista
  2. Sen lisäksi, että siun kroppa on äärettömän inspiroiva, niin samoin on myös nää siun reseptit! Kiitos taas kerran! :)

    VastaaPoista
  3. Ai että kun näyttää herkulliselta! ♥ Sun blogi pitäisi kyllä linkittää tsekattavaksi jokaiselle, joka kehtaa väittää terveellisen ruoan olevan tylsää ja mautonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä se kyllä oli, kiitos! :) Meilläkin syötiin ennen tylsää ja mautonta ruokaa, koska en osannut kokata sitten yhtään. Ainoa maku oli pohjaan palamisen maku hyvin usein. :D :D Sitten minusta tuli kotirouva ja otin roolini vakavasti - ja jostain sitä oppi, ihan itsekseen! Jee, nyt on hyvät pöperöt! :')

      Poista
  4. Ai että sulla on kiva blogi! Ensimmäistä kertaa joku on teksteineen saanut kaivettua minusta ihan erilaista motivaatiota esiin esimerkiksi oman ruokailun suhteen. Sulla on tosi hyvät pointit ruuan suhteen, kuten se, että ruoka on kehon polttoainetta. Se jotenkin kiteytti mulla ajatuksia todella hyvin ja toivottavasti kiteyttää vielä pitkään. Mutta tosiaan, kiitos sulle ja blogillesi, oot saanut yhden lukijan lisää!

    Ja ps. Tarkentava kysymys, eli siis paistoithan noi soijapallerot? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, onneksi kysyit palleroista, lisäsin sen tekstiin. Eli tosiaan paistelin kyllä! :D

      Ja kiitos, on todella ilo motivoida! Ruoka on ensisijaisesti kehon polttoainetta, mutta ei se tosiaan tarkoita, että pitäisi kaikkea pahanmakuista syödä. ;) Ainoastaan karsia/vähentää turha pois, mistä keho ei millään mitään hyödy! :)

      Poista
  5. Tuli ihan JEE olo kun luki sun bolgia! :) Ensimmäinen joka enemmän kertoo mitä ja miten on treenit tehnyt eikä vaan kerro että joo tein vatsoja vähä pumppasin reisiä nyt särkee lihakset!:/ Tuli kirjoitettua varmaan 3xa4 mitä treenejä teet mitä kannattaa tehä mikä vaikuttaa mihin ja etenkin tuo mitä minäkin päivänä:) itseltä kun se kotikuntosali löytyy suht toimettomana jo kotoa(ajatuksena=olemassa olo kiinteyttää) ravintopuolen olen saanut suht kondikseen mitä nyt joskus vähän repsahtaa johonkin suklaan palaan:) iso kiitos;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mulle tuli JEE -olo sun kommentista! Olen niin iloinen! Kiva että oot saanut noin paljon irti ja löytänyt tietoa ja inspiraatiota!

      Ei muuta kuin mukavia treenejä! :)

      Poista
  6. Slurps! Kyllä rupeskin tekee mieli tehdä tuollaista!
    Ihana toi, " Silloin kun tapasin mieheni, söimme päivät pitkät mieheni tekemään kana caesar -salaattia. Siis oikeasti. Ja yötkin." :D Oot ihana ja saat aina hymyn huulille näillä postauksillasi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vaan kuule kokkivermeet päälle ja pyöräytät moisen! Tai miehesi pyöräyttää, niin kuin alunperin kanasalaatin kokkaamisen tarkoitus olikin. :D

      Hih, kiitti taas! <3 :')

      Poista
  7. Mulla on sulle tunnustus <3

    http://rakastanitseani.blogspot.fi/2012/09/tunnustus.html

    VastaaPoista