sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viikko 1: mahtitreenejä ja mahtisapuskoja

Ja niin alkoi taas alusta nämä viikkojen listaaminen! On se jännä, miten nopeasti aika välillä menee. Vaikka menee se toki aina samaa tahtia, vauhti vain tuntuu erilaiselta. ;) Tämä vuosi oli olevinaan kovin nopsasti etenevä vuosi.

EDIT: kuulemma Einsteinin mielestä aika on suhteellista, eikä absoluuttista aikaa ole olemassa. Nyt tiedän. :D

Tämä viikko olisi ollut kevyt viikko, jos oisi kalenteria toljotettu. Mutta koska väsymystä ei ollut ilmassa ja järjellä ajateltuna kevyt on fiksumpi sijoittaa ensi viikkoon (jolloin on paljon töitä), niin näin tein. Ja onneksi tein, sillä tämän viikon treenit on olleet ihan huikeita ja sain punttitreenipäiviäkin viikkoon viisi. Tällainen se sitten oli:

Maanantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 0:56min.

Tiistai: lepo.

Keskiviikko: jalat. Kesto: 1:01min.

Torstai: ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:10min.

Perjantai: selkä, hauikset, takaolat. Kesto: 60min.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: jalat. Kesto: 0:57min.


Vitsit, että onkin kulkenut! Vatsaa ei erikseen treenattu, mutta se nyt saa iskua muutenkin. Olen jotenkin onnistunut hauiksia treenaamaan ihan eri tapaan kuin ennen, vaikka tavallaan en ole juuri mitään muuttanut. Jotain pientä hienosäätöä tehnyt, joihin inspiroiduin nähdessäni Silfvernagelin treenivideoita aiheesta. En osaa sanoa mitä nuo muutokset on. Näyttämällä se onnistuisi jotenkuten. Mutta joka tapauksessa, tuntuma on aivan huippuluokkaa ja pitkästä aikaa on sellainen fiilis, että tässä ehkä joskus nuo hauikset kasvaakin. Eli näyttäisivät joskus joltakin, muutenkin kuin pumpissa ja kivoissa valoissa. Kuten kuvassa yllä. :D Olkapäätreenissäkin on selkeää kehitystä ollut havaittavissa, jee!


Jalkatreenissäkin olen taas lisäillyt painoja ja kyykkyynkin sain laitettua lisää, mitä en siis ole hetkeen tehnyt, koska tuo liike on siellä parin muun liikkeen jälkeen ja ei siinä kohtaa ole niin paljon voimia. Mutta kappas, tällä viikolla on tullut tankoon siinäkin lisää viisi kiloa! Huolimatta siitä, että sitä edeltäviinkin liikkeisiin on painoja kasattu lisää. Eikä tekniikka näytä pahalta omaan silmääni (kuva yllä). Itseasiassa tekniikka on parantunut tässä viime kuukausina. Ennen olin niin etukenossa, että se näytti pahalta omaan silmääni, vaikka se olikin silti edelleen ok.

Pohkeita en ole päässyt enää treenaamaan hetkeen. Vanha vaiva kesältä sieltä taas nostaa päätänsä, kun nykyisessä(kin) työssä olen paljon jaloillani. Pitäisin mieluusti Asicsia töissä, joissa on ominaisuudet kohdillaan, mutta kun ne eivät ole työkengät. En usko, että akillesjänteet tai penikatkaan tuosta enää tulehtuvat, kun sitä portaiden ramppaamista ei enää ole, mutta nilkat ovat vähän jäykistyneet ja pohkeet ovat aika tukossa. Ei niitä pysty treenaamaan, kun ovat kestojumissa jo muutenkin. Hieronta-aikaa tässä taas pian varailen. Varmaan tuo vaiva onkin sellainen, että suht säännöllisesti saa käydä aukomassa noita pohkeita ja penikoita, jos niitä ei kotona osaa huoltaa. Venyttelen ja rullailen kyllä, mutta penikoihin en osaa itse koskea. Koska niihin sattuu aina sen verran, etten kykene. Ja pohkeet on siinä kunnossa nyt, että niitä ei enää saa auki venyttelemällä tai rullaamalla. Ne pitää murjoa auki. Vasen pohje menee aina sieltä jostain sisältä sellaiseen jumiin, ettei rulla edes pääse sinne asti. Ei, vaikka toinen antaa lisäpainoa jalalle siinä rullaillessa. Onneksi on Pekka!

Instakuvia viikolta.

Tällä viikolla sitten nuo ruokailutkin vähän muuttuivat, kun kesken viikon tein siirtymän vegaaniksi. Aiheesta kirjoittelinkin eilen, ja siellä on myös niitä ensifiiliksiä asiasta. Niistä ei siis enää tässä uudelleen. Alkuviikko mentiin kuitenkin edelleen niillä normaaleilla ruokalautasilla:

Itse tehdyt lohkoperunat ja kasvissekoitusta.

Keskiviikkona söin viimeisen kerran pizzaa. Tein kolmen juuston pizzan, kuten Elina mulle ehdotti! ;) Halloumia, mozzarella -juustoraastetta ja sitten sinihomejuustoa jonkin verran. Muut(kin) ainekset oli niitä perinteisiä, eli tomaattia, ananasta ja pinaattia. Oli ihan loistava taas. Pelkäsin, että se olisi ollut ihan ok -makuinen, kun nämä on välillä olleet, mutta tämä oli loistava. Eli varsin sopiva viimeiseksi juustopizzaksi. Katsotaan jatkossa mitä täytteitä sinne menee. ;)


Söin keskiviikkona myös sipsejä! En muista milloin olen viimeksi sipsejä syönyt, siitä on vuosikausia aikaa. Nyt teki mieli maistaa vähän manhattaneja (entiset lempparit) ja hyväähän se oli, joskin se suolaisuus oli aika järkyttävää ja näkyi muuten naamasta seuraavana aamuna! Nämä eivät ole vegaanisia sipsejä, joten siksikin halusin vielä maistaa. Tuon kulhollisen söin.

Loppuviikosta kokkailtiin ja syötiin vegaanisesti, ja omalta lautaselta jäi pois se raejuusto. Eikä sitä todellakaan kaivannut, niin hyviä ruokia on ollut!


Tätä samaa tein jo tiistaina, mutta silloin oli raejuusto mukana. Jotain niiiiiin hyvää!


Ylläolevien aineksien lisäksi siihen tuli kidney -papuja ja sitten tietysti riisinuudelia. Tai riisi -mitälie tuon nimi on. Nuudeli on sitä paksumpaa levyä, tämä ohutta nauhaa. Käytännössä siis kiehautin veden riisinuudelille ja laitoin ne kolmeksi minuutiksi sinne kypsymään. Pannulla kuumensin paseerattua tomaattia, jossa kypsytin punaisia linssejä (vie 10min) ja kippasin purkillisen kidney -papuja sekaan + riisikermaa sen verran, että kastike sai pehmeyttä. En tiedä miten en ole ennen tätä riisikermaa siellä hyllyssä nähnyt, josta haen itselleni aina saman merkin riisimaitoa, mutta onneksi nyt näin, sillä se on hyvää! En ole mitään kastikkeita tehnytkään aikoihin, nyt voin taas harjoitella. :) Tämä oli kyllä ihan taivaallinen setti, siksi sitä tehtiinkin toistamiseen tällä viikolla.


Kauppareissulla innostuttiin koluamaan kaikenlaista jännää nyt tästä uudesta elämästä innostuneena, ja silmiin osuikin falafel -jauheseos, tyyliin 'lisää vain vesi'. Eikä aineksissa ollut mulle mitään huonouksia, joten saatettiin sellainen ottaa mukaan. Suomennetut ohjeet paketin kyljessä vilisi kirjoitusvirheitä ja huonoa suomea, muttei annettu sen häiritä. Paitsi että minä ilmeisesti annoin, sillä kun ohjeissa luki 1,25dl vettä, laitoin 2,5dl.. Tunnin tämä seos valmistuu ja siinä tunnin kohdalla ihmettelin sitä vetisyyttä. Mies kysyi, että laitoinko varmasti oikean määrän. Sanoin laittaneeni, mutta samaan hengenvetoon totesin, että en sittenkään, kun pakettia katselin.. No, puuttuva massa korvattiin riisijauholla ja näin vetisyys hävisi ja syötävää tuli enemmän, jee! :D Ihan palloja en saanut näistä muotoiltua, joten mentiin persoonallisella nugetti -mallilla. :') En myöskään uppopaistanut, vaan kypsensin pannulla. Kaveriksi tehtiin uunissa lohkoperunoita.


Ja kyllä, taas oli ihan taivaallista! Saatoin hakea vähän lisääkin.. Kuten riisinuudeliruokaakin söin toisen samanlaisen setin. :D



Tänään syötiin loput falafelit ja perunat pilkottuina ns. pyttipannussa, johon heitin pakkasesta yhden vihannespussukan sekaan. Namnam! En ole yhtään näissä kaivannut raejuustoa lautaselle, vaikka alkuun ajattelin sitä kaipaavani. Lisäksi tulen varmasti tekemään kaikenlaisia uusia ruokia nyt, sillä inspiraatio on ihan valtava. Meillä odottaa kaapissakin tällä hetkellä pari uutta juttua maistamista. Toivottavasti pääsen töistä ajoissa ensi viikolla, että pääsen kokkailemaan ajan kanssa!

Näitä menee.
Viimeinen raejuuston kera nautittu puuro.

Rahkat on nyt korvattu siis tähän hätään smoothieilla, ja aamupalaksikin tuli puuron tilalle smoothie. Voi olla, että aamupala vielä vaihtuu johonkin toiseen, kokeilen sitä sun tätä. :) Smoothiet on herkkua ja pitävät hyvin nälkää, onhan niillä kyllä kokoakin. Olen heittänyt sekaan riisimaitoa, vettä, riisiprotskua, banaania, marjoja, pähkinöitä/pähkinävoita, piparkakkumaustetta.. Tuo menee hyvin töissä eväänä rahkan sijaan, kun on hyvä sheikkeri (kierrekorkki jne.), johon sen tekee. Hyvä ja edullinen sellainen oli Fitfarmin sheikkeri, mistä kyllä teippasin jesarilla tekstit piiloon, ennen kuin viitsin sen töihin kantaa. :D Toisella tauolla menee banaania ja cashew -pähkinöitä. Silloin ei ole yleisesti ottaen siis jääkaappimahdollisuutta. Pari Questbaria mulla on vielä kaapissa, mutta olkoon siellä. Ehkä ne tulee joskus jollekin tarpeeseen. Eivätkä ole muuten enää olleet niin hyviä kuin silloin joskus.. Jotenkin maistuvat kaikki samalle. Entisiä herkkumakujani en tosin ole päässyt maistelemaankaan.

Joskus menee kaikki sinne minne pitääkin ja joskus sitten taas vähän pöydällekin.

Ensi viikolla sitten se kevyt viikko. Tulee sisältämään kolme punttitreenipäivää ja useita lepopäiviä. Töissä painetaan tietysti siihen tahtiin kun pitääkin painaa. Kyllä ne aerobiset tuntuu taas tulevan työn puolesta ja se on varsin ok. Vaikka crossarillekin tahdon kyllä välillä riehumaan, mutta ehtiihän sitä.

Huomenna alkaa myös Oman elämäni inventaario, en melkein malta odottaa! Kirjoittelen ensi viikon aikana alkufiiliksiä siitä, jos joku vielä pohtii liittymistä. Ymmärtääkseni vielä ensi viikon sunnuntaihin mennessä voi liittyä hommaan mukaan. Koitan ehtiä kirjoittelemaan myös vähän viime vuoden treeneistä ja kehityksistä.

Mahtaisaa tätä vuotta ja tulevaa viikkoa siis kaikille!

4 kommenttia:

  1. Oi, oi, teitte sitten triplajuustoa! :P Ja noi "nugetit" näyttää hyviltä!
    Tiedätkö (no tiedät varmaan), sä aina inspiroit niin mua ja oon nyt alkanut yhä edelleen enemmän syömään kasvispainotteista ruokaa. En terveydellisistä syistä viitsi mitään kovin radikaaleja vetoja (vielä ainakaan) tehdä, mutta musta tämä tuntuu hyvältä. :')

    Alles ist relativ. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti tehtiin, annoit hyvän idean! ;) Meinasin ensin kahden juuston pizzaa, mutta alkoikin kolme kummasti houkutella. :D
      Tiiätkö sinä, että kaikista parasta on, että inspiroin ihmisiä välittämään enemmän. <3 Kun ihan vaatimattomasti haluan pelastaa vaan koko maailman ja kaikki eläimet ja luonnon ja tämän pallon jajaja.. Niin tuntuu hyvälle, että ei sitä tarvitse yksinään tehdä. Välillä niin turhauttaa, kun tuntuu, ettei kukaan muu välitä. Ja sitten kun joku välittääkin, ei ole enää niin yksinäinen olo. Että yksin tässä taistelisi.
      Ja ymmärrän, ja pidän fiksunakin, että et tee mitään radikaaleja vetoja tuon suhteen! Hiljaa hyvä tulee, vai miten se meni. ;)

      Kaikki taitaa olla tosiaan suhteellista. :'D Vaikka kuulemma Einstein ainakin joskus sanoi, että valonnopeus on vakio, ja samoin aika-avaruus. :D En tiedä mikä on aika-avaruus, ehkä googletan. :')

      Poista
  2. Hyvä että pistit nuo papupakettien ja muiden ainesten laatikot ja pussit noin kuvana. Mulle ei nuo ruokakuvat herätä mitään inspiraatiota kun en tiedä minkälaisia pakkauksia tulisi etsiä. Ilmeisesti valokuvamuisti on jotenkin parempi :) Unohdin kyllä tuon riisikerman ja laitoin tomaattimurskan sekaan linssien että myös kikherneitä, mutta kyllä sekin soosi kuivan kanan aina voitti! Ens kerralla muistaa sitten tuon kermankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän pitäisi kyllä muistaa kuvata noita ruoka-aineksia, on varmasti avuksi muille ja itsellekin on helppo palata sellaisiin ruokajuttuihini, joissa ne on kuvissa selkeästi, eikä tarvitse kaivaa jostain tekstin seasta! Täytyy selkeästi tässä skarpata. ;) Sun kokkailut kuulostaa herkullisilta! Mullakin on kaapissa kikherneet oottamassa syöjäänsä. :)

      Poista