keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Treenit ja murkinat vatsaa hellien

Huh, pari kiireisempää päivää takana. Jospa ehtisi hetkeksi istahtaa kirjoittelemaankin! Vatsa on parempaan päin, mutta edelleen reistailee ja polttelee aika ajoin, erityisesti öisin, ja se valvottaa. Uskon ja toivon, ettei se mennyt kuitenkaan pahemmin rikki, kun kuitenkin joka päivä on edellistä parempi. Mutta ei mulla ole tällaista ollut koskaan ennen ja loppuu siis Aspirininkin käyttö nyt. Ibuprofeeniahan en ole enää käyttänyt vuosikausiin ja tuota Aspiriniakin vähäisiä määriä (yhtenä päivänä kuussa). Muuten mennään Panadolilla. Pelkästään sillä nyt jatkossa. Täytyy hankkia myös vatsansuojalääkettä ensi kuuksi, eikä ottaa enää mitään riskejä, vaikka parasetamol onkin vatsaystävällinen lääke. Saa sitten nähdä, että riittääkö kipuihin tuo Panadol yksistään.. Tuossa joskus keväällä onneksi on tulossa lääkärikäynti, jonka yhteydessä tulee pyydettyä kunnon tropit. Katotaan pärjätäänkö sinne asti! Mutta tästä asiasta ei nyt tämän enempää. Johan siinä oli jo vaikka kuinka.

Suihkuvahti pyykkikorin päällä.

Eilen oli jalkatreenin vuoro. Vatsan jätin treenaamatta, koska, noh, vatsa. Sen sijaan treenattiin vähän enemmän jalkoja (eli takapuolta ;). Mulla ei ole ainuttakaan kuvaa koko treenistä, joten suihkukissa yllä saa olla eilisen kuvittajana. Jalkatreenissä tein nyt kolmen sarjan sijaan neljä sarjaa split squattia. Ensimmäinen sarja menee noin kymmenellä kilolla vähemmän kuin mihin pystyn, sillä on hyvä aloitella, eikä bärsse repeä heti kättelyssä. :D Seuraavat kaksi sarjaa menee maksimimäärällä. Olen huomannut nyt, että vasen jalka edessä ei pääse noissa kiloissa jostain syystä yhtä alas kuin oikea. Taitaa olla ihan voimaan liittyvä juttu, kun liikkuvuudesta se ei ole kiinni. Neljännen sarjan teenkin sitten vielä pienemmällä painolla kuin ensimmäisen sarjan. Siinä vaiheessa on koivet jo aika hyytelöä ja tuntuu ihanaiselta veivata niitä loppuun vielä pienemmällä painolla. Eipä silläkään mene tuossa kohtaa kuitenkaan kuin 12 per koipi.

Syväkyykyn ja takakyykyn vaihdoin keskenään, jolloin syväkyykky tulee nyt splitin jälkeen. Tein tällä kertaa ihan oikeasti syvänä. Painoa piti vähentää 2,5kg nyt splitin jäljiltä hellinä olleilta jaloilta ja lopulta harteilla oli 37kg. Kolme sarjaa sitä, kolme sarjaa takakyykkyä, kolme sarjaa leg curlia pallolla (yksi jalka kerrallaan) ja kolme sarjaa loitontajia kuminauhan avulla. Normaalisti tulisi vielä voimapyörää ja russian twistiä vatsalle, mutta ne jäi nyt pois. Kyljet tein, mutta se oli siinä ja siinä, että ei tehnyt pahaa. Kaksi sarjaa niitä. Ja loppupäivän sai syödä. :D Ihaninta on, kun jalkatreenin jälkeen istahtaa alas ja alkaa luomet lupsua.. Tietää tehneensä kunnolla. Melkein kopsahteli pää pöytään, kun koitin siinä netistä lueskella erinäisiä lääketieteen artikkeleita.

Päivän ruokana oli samaa kuin maanantainakin. Tällä kertaa jätin kirsikkatomskut lautaselta pois, ettei vatsa suutu enempää. Eikä se sitten suuttunutkaan. Muutenkin vähän karsinut sellaisia selkeitä sieltä täältä (esim. d3-vitamiinitipat ja pellavansiemenöljy), jotka saattavat mun vatsaa saada suuttumaan.

Hienot on kuvakulmat.. :D Vammakäsi vaeltaa ranskalaisessa. Grrr.

Tänään olikin sitten sellainen kiirekiirekiirepäivä. Hyvin sinnekin sai onneksi sopimaan tuon treenin. Viime sunnuntailta väliin jäänyt ojentaja-/olkapääsessio oli luvassa. Vatsan jätin vielä tänäänkin pois. Melkein olisin voinut tehdä, mutta kun ohjelmassa oli mm. hoovereita, ei ne tuntuneet kivalle ajatukselle. Eiköhän perjantaina ja sunnuntaina tehdä jo normaalisti.

Treeni meni hirveän hyvin perille, sekä ojentajiin, että olkapäihin. Neljä liikettä molemmille. Nyt pääsin tekemään kapeaa penkkiä oikein tangolla. Ensi kerralla pitänee lisätä siihen tankoon (20kg) jo painoakin, kun ensimmäisellä meni 15 toistoa. Tiesin, ettei seuraavilla mene niin paljoa, ja 12 enää tulikin, joten tuo paino kelpasi tähän treeniin vielä. Tarkoitus oli tehdä superina sen kanssa ranskalaista maaten (mutkatangolla), mutta ei se ihan superina mennyt, kun välissä piti sekä penkki kääntää toisinpäin, että itsekin kääntyä. Mutta noin vuorotellen nämä menivät kivasti. Tuli aikamoinen polte ojentajiin!

Katse tyhjää täynnä. Ei oo ketään kotona.

Ja koska vatsojen teko jäi pois, pystyi tekemään vähän ylimääräistä sarjaa siellä täällä. Tein esimerkiksi pystypunnerrusta ylimääräisen moisen. Siirryin myös tekemään sitä yhdellä kädellä kerrallaan. Mulla vaan tuntuu nuo toimivan paremmin, kun saa kunnolla keskittyä vaan jompaan kumpaan. Hirrrrveä polte ja puolikuolema.

Vatsaa hellien tein ruoaksi kasvissoppaa. Maustoin miedosti, jotta ei sisukset kärvenny. Porkkanat kiehautin ja heitin sekaan linssejä.

Jyväset on kuminansiemeniä, joita oli keitinvedessä.
Mausteita ja yrttejä. Tuohon riisimaitoa sekaan ja sitten surrautellaan.
Namnam.

Sopasta tuli maistuvaa ja vatsakin siitä tykkäsi oikein kovasti, ei siis suuttunut. Eikä tomskuja tänäänkään. Tämä päivä onkin mennyt vatsan suhteen jo kivasti ja toivon, että ensi yönä se ei enää kiusaisi ja saisi nukuttua ensimmäisen yön kunnolla sitten lauantain. Koko päivän on ollut hirveä nälkä ja on saanut syödä hyvät määrät kaikkea. Kai se vatsa siitä alkaa parantua. :)

14 kommenttia:

  1. Toivottavasti masusi rauhoittuu! Oletko muuten perehtynyt tarkemmin tuohon parasetamoliin? Suurina annoksina se voi nimittäin olla maksatoksista vaikka masuystävällistä onkin! Kannattaa googlettaa :)
    Ja hei, hyvännäköistä masunparannussoppaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yö meni kivuttomasti ja sain nukuttua, aivan luksusta! Eiköhän tämä tästä. :)
      Ja olen toki perehtynyt. Mä vihaan ja kammoan lääkkeitä, en tahtoisi syödä niitä laisinkaan ikinä milloinkaan. Joten ei ole pelkoa, että mun suustani menee alas yksikään pilleri ilman, että oon tutkinut asian perinpohjaisin. :D Tarkoitus ei tosiaan ole ylittää suositeltua päiväannosta ja siksi tuolla mietinkin, että katsotaan pärjätäänkö tuolla pelkästään.
      Selkeästi oli tehokasta masunparannussoppaa! ;)

      Poista
    2. Hyvä että huoleni oli aiheeton! Reistaileva maksa tuosta vielä puuttuisikin :D

      Poista
    3. Joo ei mitään maksaongelmia ongelmavatsan lisäksi enää kiitos. :D

      Poista
  2. Mun toinen kissa on myös suihkuvahti. Kun oon suihkussa nii se hipsii suihkuverhon toiselle puolelle istumaan (monesti tulee Psyko leffa mieleen tästä ;D) ja sit ku oon lopettanu nii se siirtyy suihkun puolelle ilmeisesti ihmettelemään vesipisaroita (en oo oikeen saanu selville et mikä siitä on nii kivaa) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, kissat on hassuja veden suhteen! Tää on heti kiukkusena vieressä jos pudotan vaikka shamppoopullon vahingossa. Ja saati sitten jos menen kylpyyn, siellä ei saa rauhassa olla. Kissa on vieressä toljottamassa mustilla suurilla silmillä ja läppäsee tassulla heti kun vaan pystyy. Suljeppa siinä silmät ja rentoudu.. Ei kannata, tassusta tulee naamaan samantien. :D Eikä sinne kylpyyn pääsekään niin helposti, kun tuo ottaa heti jalasta kynsillä kiinni, kun yritän astua ammeeseen. :')

      Poista
    2. Sun kissa suhtautuu kyl todella omituisesti kylpemiseen :D Mulla ei oo kylpyammetta nii en tiiä mitä nuo otukset semmosesta sanois...mut saunaanhan ne änkee mun kaa, ja siin on sit hirveen kiva jakaa muutenkin ahdas ylälaude kissan kaa, joka viel äkäsesti tuijottaa jos niien mielestä valtaan liikaa tilaa :D

      Poista
    3. Manxit on ymmärrykseni mukaan vähän tuollaisia omituisia tuon veden suhteen. Jotkut manxit tulee suihkunkin alle istuksimaan. :D Ja kissat tosiaan osaa niiiiiin hyvin sen tuijotuksen, mikä sanoo, että I DO NOT APPROVE. :D

      Poista
  3. Tulin oikein kiusaamaan itseäni tänne sun blogiin kun luen sun treenijuttuja. Joudun pitämään tahtomattani salitaukoa jumittavien niskojen vuoksi, ja voi arse kun ottaa päähän. Mut ei siinä. Pysyy motivaatio kohillaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku! Pakolliset salitauot on tyhmiä ja jumittavat niskat sitäkin tyhmempiä! Mutta hyvä, että pysyy motivaatio kohdillaan näinäkin aikoina. :D Tsempit niskan kanssa!

      Poista
    2. Kiitos! Mikä on hei toi ihana herkku mistä sulla kuva viimeisessä postauksessa???

      Poista
    3. Se on rahkaa lisukkeineen! :) Kanelia, kardemummaa, pellavansiemeniä, vadelmahilloa, mantelivoita ja Innocent -smoothieta. Nams! ;)

      Poista
  4. Voi, mikä ihana suihkuvahti <3 Ja se näyttää ihan oikeasti vahtivan. Meidän suihkuvahti tulee kyllä makoilemaan kylpyhuoneen matolle, mutta sulkee silmänsä jo ekojen pisaroiden ropistessa lattiaan :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Awwww mikä jumppapukumiessuihkuvahti teillä on.. :'D
      Tämä tosiaan vahtii ja kovin vahtiikin. Virheitä ei saa tehdä tai niistä rangaistaan. :D

      Poista