maanantai 21. tammikuuta 2013

Maissiväläys!

Eilen illalla opin jotain uutta. Tutkailin vähän sitä Food Detectiven sivua, kunhan lueskelin. Ja siellä oli taas listaa, että mitä kaikkea sillä testataan. Silmäilin listaa, kun se nyt oli siinä, ja..

http://www.food-detective.fi/food-detective/

MAISSI? VILJA?? MIKSEI KUKAAN OLE KERTONUT MINULLE ETTÄ MAISSI ON VILJA?? Tässä olen ollut syömättä viljoja, mutta olen kyllä kiltisti syönyt maissia!! Tästä lähti lumipalloefekti ja armoton googlettaminen.. Kyllä, maissi on tosiaan vilja, kertoo Wikipedia. Olin ihan shokissa. Google suhisi ja rutisi liitoksissaan kun aihetta tutkin ja ihmettelin. Mitähän oireita olisi, jos olisi allerginen tai yliherkkä maissille? Onko sellaista listaa olemassa?

http://www.foodintol.com/corn-allergy

Check.. check.. check.. check.. check.. check.. ja check. AAAAA!

Eilenkin ruoassa oli maissia. Vatsa turposi ruokailun jälkeen niin, ettei henkeä meinannut saada. Tiedä sitten käyttäytyykö se näin siksi, koska olen syönyt sitä kaurapuuroa ja leipää närppinyt, mutta kuitenkin. Aiemminhan sanoin, että jo alkuun täällä Skotlannissa leimahti nuo kainalot kutisemaan aivan s**tanallisesti, ja laitoin sen tietysti kaurapuuron syyksi kun se oli sellainen ainoa selkeä muutos. Kaurapuuro jäi pois, mutta kainalokutina ei hellittänyt millään, itseasiassa se yltyi ja yltyi eikä kutinaan saamani voide helpottanut, niinkuin ennen on helpottanut. Ja sitten tilasin tuon testin, kun meni hermot.

Aloin sitten selata ruokakuvia, että mitäs sitä on tullut syötyä sitten tänne saapumisen. Onneksi otan kuvan päivän ruoasta joka päivä! Ensimmäisenä päivänä lautasella oli maissia. Toisena päivänä oli maissia. Kolmantena päivänä tomskukastiketta.. Hetkinen, mitäs aineita siinä kastikkeessa olikaan.. MAISSITÄRKKELYSTÄ. Joo, eli maissia kolmantenakin päivänä. Ja niin edelleen. Selasin kaikki kuvat ja keskimäärin ollaan syöty joko maissia tai tuota tomskukastiketta neljä kertaa viikkoon. Ja se on paljon! Eikö me sitten syöty niin paljoa maissia Saksassa? Selasin kuvia.. No ei. Pakastevihanneksissa ei juuri ollut maissia, täällä on kaikessa. Tykkään maissista, ostin jopa koko pakastepussin pelkkää maissia, jotta saan sitä syödä vielä enemmän! :D Btw, tuo tomskukastike oli juuri se syy, miksi epäilin tomaattia aiheuttajaksi ja olisin karsinut tomaatin pois seuraavaksi, mutta tilasin tuon testin sen sijaan.

Sitten muistin yhden tapauksen Saksasta. Olin ollut viikon viljattomalla ja olo oli ollut ihan hirveän hyvä. Kunnes sitten viikon kuluttua olo alkoi taas olla huonompi ja turvotus oli ihan massiivista. En keksinyt mitä olisin syönyt. Pengoin silloin roskikset läpi, että mitä kaikissa pusseissa ja purnukoissa oli ollut ainesosia, joita oli tullut syötyä. Viljaa tietysti metsästin ensisijaisesti. Tomskukastike oli ainoa, jonka keksin, mitä en ollut siinä edeltävään viikkoon syönyt, kunnes tuona kyseisenä päivänä. Tutkin sanakirjan kera, että oliko siinä ollut viljoja. En löytänyt. Nyt piti kaivaa uudestaan netistä tuo lista esille, että mitä se oikein sisälsi.. Muunnettu tärkkelys. Voidaan valmistaa esimerkiksi perunasta. Tai vehnästä. Tai maissista. Maltodekstriini. Valmistetaan esimerkiksi perunasta. Tai vehnästä. Tai maissista. AAAAA!

Tässä istun tällä hetkellä vatsa jäätävänä pallona, eikä ruoan jälkeinen kahvi ole mahtua enää alas. Tänään ruoassa oli sitä tomskukastiketta. Ihan satavarma en tietysti voi olla tästä maissista, koska tämän turvotuksen syynä voi olla esimerkiksi se kaurapuuro tai leivännärpintä, kun niitä on nyt kanssa syöty. Mutta kainaloiden kutina on taas ollut ihan selkeästi tämän maissiasian kanssa käsi kädessä menevä. Tilanne on omassa mielessä ihan hirveän selkeä. Kuului vain LOKS LOKS kun palaset loksahtelivat samaan tahtiin mun leuan kanssa eilen, kun asiaa tutkin. :D Siinä missä olisin tomaatin jättänyt testimielessä pois mutuillen, että oisiko se se, maissin olisin jättänyt testimielessä pois, että tästä olo paranee, tämä se on. Niin moni LOKS kuului. Odottelen nyt tietoa mm. Questiltä, että onko heidän patukoissa käytetty maissia. Myös vehnästä tahdon samalla varmistuksen, vaikka sitä olen ennenkin tiedustellut. Tahdon tarkempia vastauksia. :D

EDIT: Questilta vastattiin, että suurin osa heidän käyttämästä IMO fiberistä (eli isomalto-oligosaccharidesta) on maissiperäistä. Asia on ilmeisesti suht hiljattain muuttunut, kun on toimittaja vaihtunut, ennen kyseiset aineet saatiin tapiokasta ja perunasta. Tämä(kin) selittäisi todella paljon.. Ja JÄTTIAAAAAAA!!!

Että semmonen maissiväläys täällä kävi illalla. Olikin shokki tajuta, että viljoihin kuuluu. Olisitte nähneet sen lumipalloefektin, mikä siitä lähti. Olen varma, että se raksutus mun päässäni kuului naapuriin asti ja savu nousi niin, että piti melkein ikkunat avata. :D

49 kommenttia:

 1. Siis huhhuh! Tulipa tosiaan yllätyksenä tuo!!! :o kiitos informaatiosta!

  VastaaPoista
 2. Siis kuvaatko tosiaan joka päivä ruokasikin? Aika hämmentävää ja erikoista sanoisin.

  VastaaPoista
 3. Ite oon huomannut sen, että mitå tahansa syön päivittäin, alan saada siitä turvotusta. Oon ollut piiitkään (vuosia) lähes viljattomalla ja maidottomallakin pitkiä ajanjaksoja, ennen noita meni paljon. Nyt huomaan, että pari kertaa, kun viikossa vedän jotain täysjyvätuotetta, maha ei turpoakaan, vaan suoli toimii entiståkin moitteettomammin :) Kesällä kävin allergialääkärillä, joka tuntui olevan hyvin perillä nykyajan keliakia/maitoallergiaongelmista. Kertoi juuri tulleensa parin päivän luennoilta, jotka käsittelivät mm. maitohappobakteereita yleistyneitä yliherkkyyksiä. Kertoi, että esim. Kiinassa, jengi on alkanut tulla tosi paljon allergisiksi riisille. Tuo lääkärikäynti muutti "sairaalloisen" ravintotietoisen ruokakäyttäytymiseni monipuolisempaan suuntaan. Olo on jo puoli vuotta ollut mitä mahtavin, lisäksi mieliala on jatkuvasti tasaisempi. Mietin joka ruokailulla myös sitä, mitä mun kroppa oikeesti haluaa. Aiemmin mietin vaan sitä, mikä olis (mun ortoreksisen mieleni) mielestä superterveellistä. Ja useinhan menin aivan metsään. Kroppa ois huutanut kevyesti kokattuja kasviksia, niin mätin proteiinia ja raakoja kasviksia. Ja vatsa huusi armoa. En siis sano, ettäkö sulle (tai muillekaan) olis paras mun elämäntyyli, mutta sun kirjotuksista tulee mielee minä itse pari vuotta sitten, kun elämä ja ajatukset pyöri ruuan ympärillä ja mikään ei tuntunut sopivan, enkä oikein ymmärtänyt, mistä jatkuvat vatsavaivat johtuivat. Syyllistä hain samaan tapaan, kuin sinäkin, milloin mistäkin. Toivottavasti sun vaivoihin löytyy syy, mikään ei oo kurjempaa, kun kartella koko ajan millon mitäkin :( Tsemppiä treeneihin :)

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei tosiaan ole kyse pelkästään vatsavaivoista, ne nyt vielä kestäisikin. Paitsi tietysti tätä turvotusta, jota ei onneksi normaalisti olekaan. Normaalisti kaikki toimii paremmin kuin hyvin, lukuunottamatta tätä kainaloasiaa. Sitäpä tässä koko ajan siis testataan, että mikä on se viimeinen asia, mistä mun kehoni ei pidä, jotta voi elää loppuelämän onnellisena :D Ilman verille raavittuja kainaloita!! Tänks!

   Poista
 4. Kiitos maissi-infosta! :D En mäkään oo koskaan sitä tosiaan ajatellut viljaksi!! Outoa! Vaikka nyt kun miettii, niin siellähän se pelloilla kasvaa kun muutkin viljat. :D Haha!
  Ja aika monta noista oireista tuli kyllä mullekin "check".
  Harmi kun maissi on vaan niin pirun hyvää. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä :D Siellä mä asuin Saksassa maissipeltojen keskellä, mutta eipä tullut mieleenkään siltikään.. :'D Maissi on kyllä hyvää. Siinä on kiva suutuntuma. <3 Tuntuu 'naps' kun puraisee. <3

   Poista
 5. Mut hyvä että syy vatsavaivoihin löytyi!! Nyt ainakin tiedät mistä kiikasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä löytyi. :) Se voi olla vaikka kaura, tai muut viljat, tai vaan maissi, tai.. tai.. Kainaloiden ykkösepäilty on nyt maissi! Nivelten tulehdusta ootetaan saapuvaksi. o_O

   Poista
 6. Ei vitsi, ihan loistava oivallusilta sulla! Tällanen on niin parasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä meni ilta mukavasti, välillä suuta väkisin kiinni lätkien. :D

   Poista
 7. Aivan mahtavaa, kun sie oot kaikkien asioiden suhteen noin perusteellinen ja käännät vaikka joka ikisen kiven noita faktoja selvittäessäsi :) Teet samalla palveluksen ittes lisäksi myös lukuisille muille! Eli kiitos miunkin puolesta tästä infopläjäyksestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää tahdon aina tietää kaikesta kaiken, jos aihe on vähääkään kiinnostava. ;) Kiva että muutkin löytää hyötyä näistä mun tutkimuksista. :D Eli ooppa hyvä siekin! :)

   Poista
 8. Kaisa Jaakkola ehkä joskus kirjotti tosta maissista. Sitä tosiaan kannattaa tarkkailla, koska sitä tuppaa olemaan melkein kaikessa. Damn it.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissia tosiaan on melkein missä vaan, niinkuin esimerkiksi vehnääkin tungetaan joka sapuskaan. :/ Pari semmosta allergiaa, mitä en koskaan tahtoisi saada! Toivonkin kovasti, että jos jotain on, niin ainoastaan yliherkkyyttä.

   Poista
 9. Maissihan aiheuttaa paljon suolisto-ongelmia. Mulla on aika paljon tuttuja, joille just maissi aiheuttaa joko ihottumaa, vatsa- tai suolisto-oireita. Ja ittelläkin just vatta turpoo kun syö maissia. Toivottavasti syy ongelmiin löytyy:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissi taitaa olla yleinen aiheuttaja vatsavaivoissa ihan kenelle tahansa. Ne satunnaisesti kestää, mutta jos nuo mun kainalovaivat oisi siitä johtuvia, niin sitten pitää jo ollakin tarkkana. :/ Näin monen vuoden jälkeen en enää jaksaisi niitä raapia rikki kerta toisensa jälkeen. :/ Toivotaankin, että syytä jostain löytyy, nyt tuntuu että on jo niin liki! :)

   Poista
 10. Voi olla, että sanoin sen jotenkin epäselvästi aiemmassa viestissä, mutta meinasin just sitä, että kuten joku aiemmin mainitsi, esim. maissia tungetaan joka paikkaan. Ja sitten sille saattaa herkistyä. Eli pointti oli se, että lääkäri tarkoitti, ettei mikään ruoka-aine sinänsä ole niin paha, mutta liika altistuminen herkistää. Miettii esim. mistä suurin osa eineksistä ym. koostuu? Soija, maissi, vehnä jne. ja niillehän jengi on usein allergisia. Ja oireet ovat toki moninaisempia, kuin pelkät vatsavaivat, itselläni sattui oireet keskittymään eritoten vatsan alueelle, se kun on herkin alueeni. Halusin vain selventää, ajattelin, etten ollut ehkä tarpeeksi selkeä aiemmin :D Ihan vaan randomilla heitän, mutta voisko sulla ihottuma olla nimenomaan kainaloissa siks, että hikoilet varmasti treenaamisen vuoksi runsaasti ja hienhän mukana elimistöstä poistuu kaikenlaista, ehkä myös jotain allergiajuttuja? :D Nojoo, menipä analysoinniks... :D Mä taidan miettiä liikaa :D Jos lopetan tältä illalta, mukavaa illanjatkoa :)

  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa, okei, minä ihan missasin koko jutun pointin. :'D Kyllähän se siellä lukee, kun osaa lukea vaan. :D Tämä kainalovaiva on ollut jo ennen tämmöstä (hikisempää :D) treenaamista, on tosiaan jo vuosia vanha. Niitä on jonkin verran tutkittu ja viljelty ja ihmetelty tässä välissä, mutta vielä ei ole mitään löytynyt. Mikään peruskutinasairaus (:D) ei ole oireiden puolesta täysin osunut yhteen. Ruokapuolta ei ole tutkittu ja se onkin aika lailla viimeisenä nyt tässä työn alla. Kyllä ne hikoilusta saattaa hieman yltyä, mutta ei silloin, kun eivät muutenkaan kutia. Kosketuksesta yltyvät myös, mutta vain silloin, kun on muutenkin kutinajakso päällä.

   Ihanan paljon puhun täällä mun kainaloista. :'D Hih! Mukavaa illanjatkoa sulle! Tuu ihmeessä taas ihmettelemään kun sille päälle satut! Kaikenlaisia ideoita kaikesta otetaan vastaan, saa myös diagnosoida mun kainaloni. :D Ehkä en oo jotain tekijää osannut ajatella! ;)

   Poista
 11. no just joo. pitääpä itekin tarkistaa pari asiaa tämän myötä... :/ eipä ole tullut ajatelleeksi että maissi olisi vilja, mutta... toisaalta mikä muukaan? vihannes?

  toinen samantyyppinen infopläjäys mulle tuli kun mulle muutama viikko sitten selvisi, että maitorahka on itse asiassa tuorejuusto.... :D ja tästä asiasta en nyt ollut sitten ihan hirmu innoissani! siis JUUSTOAKO mä kiskon kaiket päivät???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä oisin sen vihannekseksi laittanut, jos olisi pitänyt oikein ase ohimolla sitä luokitella. :D

   Rahka ei ihan täysin kuulu juustoihin onneksi :D, vaan on hapanmaitotuote (samalla luokituksella juusto on vain juusto, eikä hapanmaitotuote). Mutta englanniksihan rahka on 'soft cheese'. Piimähän on myös hapanmaitotuote, mutta englanninkielinen nimi 'butter milk' ei ole hirveän houkutteleva.. :'D Yöks!

   Kyllä mää jatkossakin syön rahkaa, enkä juustoa, vaikka meidän purkeissa nimenomaan lukeekin sen olevan soft cheesea! :')

   Poista
  2. okei, no niin mäkin sen jotenkin ajattelin että ei se nyt ihan "täysjuusto" voi olla kun kuitenkin muistuttaa niin paljon esim jogurttia! mutta ajatuksena ei ollut tosiaan ihan miellyttävimmästä päästä kun sen Body-lehdestä taisin lukea :D

   Poista
  3. Joo ei kuulosta kyllä yhtään kivalle, että juustoa vetelisi aamupalaksi ja iltapalaksi! :')

   Poista
 12. Oho, en mäkään ole tajunnut, että maissi on vilja! Mä oon kohta vuoden ollut gluteenittomalla ja olo on parantunut huomattavasti. Tiesin, että maissi on kakkaa vaikka gluteenitonta ja useimmiten geenimanipuloitua, joten olen sitäkin pikkuhiljaa vähentänyt. Tattaria olen käyttänyt paljon ja se ei ole vilja vaan kaksisirkkainen. Sitä löytyy esim puurona, näkkäreinä, jauhona.
  Miksiköhän ohra ei ole tuossa listassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa listassa on tosiaan vaan ne aineet, jotka tämä food detective testaa, ja ohraa se ei testaa. :) Tattaria täälläkin kokeiltu ja hiljattain aamupalalla syöty. Palasin kuitenkin rahkaan kolmen aamun jälkeen.. Ei oikein iskenyt. Ei maku, vaan se kaikki muu. Hiutaleina jos jostain löydän niin se olisikin eri asia! :) Mukava kuulla, että siellä on hyvä vointi, sillä on ihan hirveästi merkitystä miten vatsa voi. Se vaan vaikuttaa ihan koko oloon.

   p.s. Ooppa hyvä ja kiitos itsellesi kommentista! :)

   Poista
 13. ps. kiitos loistavasta treeniblogista ja inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 14. Moikka!
  En mitenkään halua loukata, mutta sinun vastauksesi kommentteihin ovat välillä todella ylimielisiä ja liian kärkkäitä, jos joku on sinun kanssasi eri mieltä, ehkä antaa omasta mielestään hyviä neuvoja tai kommentit eivät ole näitä "pusipusi, halihali"-kommentteja. Et todellakaan tiedä kaikkea kaikesta (esim. tämä maissiasia on hieno esimerkki) ja voisi olla joskus ihan hyvä myöntää olevansa joissain asioissa noviisi. Blogisi on kuitenkin mielestäni pääasiassa hyvä ja kielellisesti tuotat erinomaista tekstiä, mutta asenteessasi olisi ajoittain hieman parantamisen varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteestasi. Puhutko tämän postauksen kommentoinnista?

   Enkö mä siis tiedäkään kaikesta kaikkea?

   :'(

   Poista
  2. Olipas taas ärsyttävääkin ärsyttävämpi vastaus

   Poista
 15. Mä oon luullu sua oikeasti järkeväksi ihmiseksi :D Siis ruoan suhteen. Ainakin puhut omasta ruokavaliostasi siihen sävyyn että tiedät kaikesta kaiken ja lasket joka helvetin asian jonka suustasi työnnät alas.

  Sitten väläytät täällä ettet ole tiennyt että maissi on vilja!? Mitä hittoa, ala-asteikäinen lapsikin tietää, että maissi on vilja. Tai ainakin maalaislapsi tietää. Huomaa, että olet kaupunkilaskakara joka ei tiedä mistä ruoka oikein tulee, näitten 'en syö eläintä'-juttujenkin perusteella.

  Maissihan sitä samaa kategoriaa kuin se peruna jonka koet turhaksi. Muuttuu elimistössä sokeriksi eikä sisällä järin mitään jonka takia sitä edes kannattaisi syödä.
  Sitten tämä hehkutuksesi siitä, että 'syöt mitä kehosi tarvitsee, etkä mitään roskaa'. Silti olet vetänyt napaasi mm. mainitsemiasi maltodekstriiniä ja maissitärkkelystä?? Mitä hittoa... Ja samaan sarjaan menee tuo säännöllinen kemikaalitankkaus hiusvärin muodossa. Tuskin sun keho sitäkään tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset pari selkeää virhettä osoittaakseni:

   Kaupunkilaiskakara.. :D

   Hiusväri. ;)

   Olen pahoillani, että olet erehtynyt luulemaan, että lasken joka helvetin asian minkä suustani alas työnnän. :) Se on valitettavasti sun virheesi sekin, sillä aika avoimesti olen kyllä kertonut periaatteistani ruoan suhteen ja moista en ole koskaan väittänyt. Sanoisin myös, että se olisi jo ehkä hieman pakkomielteistä. Siis aattele, protskujauheessanikin on keinotekoisia makeutusaineita!! OMGAPUAELÄMÄONOHI, anonyymin mielestä en olekaan järkevä ihminen. :'(

   Olen onnellinen sun puolesta, että tiesit, että maissi on vilja. Pointsit sulle ja ala-asteikäisille kaltaisillesi.

   Poista
  2. No eipä kuule tämä maalaislapsikaan koskaan oo ajatellut että maissi on vilja. Ei sitä nyt kukaan voi kaikesta kaikkea tietää.

   Poista
  3. Jep. Kyseinen ihminen tosiaan myös haukkui samalla kaikki tähän postaukseen jo kommentoineet tyhmiksi.

   Poista
 16. Luepa, Heidi, nuo kaikki vastauksesi tässäkin postauksessa ja yleensäkin tässä blogissa uudelleen ja mieti, oletko kohtelias muita ihmisiä kohtaan ja arvostatko lukijoitasi ja heidän mielipidettä. Huomaa kyllä, ettet ole niin järkevä ja pätevä kuin itse luulet. Peruskoulupohjalta taidat näitä juttuja kirjoitella, kun et ole sitä kunnianhimoa ammatin suhteen kokenut (n. 80% ihmisistä kokee ja haluaa saada hyvän ammatin) ja edes se saksa ei vuoden jälkeen päähän tarttunut, vaikka olet niin hyvä ja hieno ihminen. Tsemppiä kuitenkin!

  VastaaPoista
 17. Kaima täältä Pohjois-Saksasta taas hei! Tämä ei nyt liity treeneihin mitenkään, mutta mietin, miten opiskelit vuotesi aikana saksaa vai opiskelitko mitenkään? Ite tulin Saksaan ummikkona ja kävin kielikurssit ja kahden vuoden byrokratian jälkeen mulla oli lääkäriluvat, kun kieliasiat oli kunnossa. Toinen asia, jota halusin kysyä, liittyy ruokaan. Kokeilitko Kohlrabia (= ilm. kyssäkaali) ja jos kokeilit, niin miten se valmistit? Itse olen kyseisen tuotteen kanssa vähän pimeillä vesillä ja olen sitä raakana syönyt, mutta jos sulla olisi vinkkiä muista valmistustavoista, niin olisin kiitollinen. Terkkuja ja mukavaa kevään odotusta Skotlantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipähei kaimaseni!
   En opiskellut saksaa ollenkaan. Vähän se oli takaraivossa alitajunnassa koko ajan, ettei sinne jäädä, joten ei siitä kielenopiskelusta millään tasolla innostunut. Kohlrabia en kokeillut kokkailla, enkä ole sitä muulloinkaan kokkaillut, joten en osaa valitettavasti antaa vinkkejä sen valmistukseen. :/ Kiitoksia terkuista ja takaisin moisia sinne Saksanmaalle! Tänään onkin Saksa ollut paljon mielessä, ei ehkä vähiten siksi että iTunes soitti muutamat saksankieliset kappaleet treenin aikana.. :) Niitä osaan kyllä mukana lauleskella. :D

   Poista
 18. Täytyy tuohon yhteen anonyymiin kyllä yhtyä.

  Toisessa blogissa kehotat ihmisiä lopettaa työn jos ei siitä pidä. Niin no, käyhän se niinkin, mutta jollain sitä pitää itsensä elättääkin. Helppohan se on sanoa kun mies elättää ja saa keskittyä vain siihen omaan napaan.

  Luulis sullakin olevan sen verran kunnianhimoa ja ylpeyttä, että haluaisisit konkrettisesti tehdä jotain ja pärjätä omilla tuloilla, eikä elää miehen rahoilla ja löysäillä päivät pitkät. Kyllä, minusta yksi tai kaksi tuntia treeniä päivässä ei tee kenestäkään ihmisestä ahkeraa. Varsinkin jos sillä saavuttaa vain posetuskuvia nettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että siellä riehuu nyt yksi ja sama anonyymi, joka koittaa kerätä kaikki mahdolliset aiheet, jolla voisi jollain tavalla henkilökohtaisesti loukata ja repiä mut kappaleiksi. Mutta rakkaat anonyymit (anonyymi), mua ei yksinkertaisesti kiinnosta mitä mieltä sä olet musta, enkä jaksa näitä sun kommentteja edes loppuun asti lukea, tylsää turhautunutta toistoa. Voit ihan pitää käsityksesi ja oletuksesi ja ajatuksesi siitä, että sä tietäisit enemmän kuin yhden pienen pintaraapaisun mun elämästä. Ole hyvä ja elä siinä uskossa. Kun mua ei vaan kiinnosta. Pahoitteluni.

   Poista
 19. Moikka! Saksan Heidi vielä täällä! Harmi, ettet oo Kohlrabia valmistellu. Noi muut sitä keittelee, mutta mun mieleen se ei ole maukasta. Mä olisin halunnu tän tekstin tuoda edellisen keskustelumme yhteyteen, muttei ainakaan Saksassa anna lisätä tekstiä sen keskustelun yhteyteen, missä juttu oli, mutta halusin itse vaan kertoa, että mulla oli sillon 4v sitten aina se taka-ajatus, että jos ei tää Saksan homma onnistu ammattini kannalta, niin lähden takasin Suomeen. Koskaan en mieheni ammattiin tai hänen hommiinsa turvautunu, vaikka olisin ja voisin vieläkin niin tehdä. Aattelin itseäni ja omaa kehittymistäni ja omaa kielitaitoa.

  Mulle tulee väkisin mieleen, että elät liikaa sun miehesi kautta. Mitäs, jos hän sanoo, että morjes - löysin toisen muijan tai hän kuolee? Ootko sitä ajatellu? En tarkoita pahalla, mutta itselläni nämä asiat todella tärkeitä oman elämäni kannalta.

  Lopuksi haluan sanoa, että kirjotat hienoa blogia, jota on kiva lukea ja oot mun ruokavalioon tuonu uusia aineita ja ainakin reseptejä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä asioita, mitkä ei kuulu tänne blogiin laisinkaan, ja siksi onkin ehkä vallalla tällainen käsitys mikä on. Ja se saa puolestani olla vallalla, koska en näitä asioita todellakaan käy täällä läpi, ihmiset saavat sitten uskoa ihan mitä uskovat. Meidän avioelämä ei ole treeniblogin aihe, eikä muidenkaan blogieni aihe, muuta kuin ihan pinnalta tarkasteltuna. Oikeasti ihmisillä ei ole pienintäkään aavistusta, mitä täällä tapahtuu ja se asia saa pysyä sillä tolalla.

   Kiitos.

   Poista
 20. Täällä taas Hampurin Heidi! Olen pahoillani, kun ja jos loukkasin sinun yksityisyyttäsi! Ymmärrän ja toivotan sinulle ja miehellesi mahdottoman ihanaa oleskelua siellä Skotlanissa! Ja toivon, että kaikki menee hyvin! Ja jos keksit jotain superreseptejä harvoista aineista, niin postaile. Odotan innolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No worries. En koe yksityisyyttäni loukatuksi, kun ei sitä ole missään riepoteltu. Oletuksia en laske miksikään, kun ne ovat tasan niitä oletuksia vain. :) Kiitokset ja hyvät jatkot sinne myös, superreseptejä tulee satavarmasti heti kun sellaisia kehitän. :D

   Poista
 21. Mä en kyllä koskaan lakkaa ihmettelemästä näitä ihmisiä, jotka kokee jotain ihmeellistä tarvetta tulla arvostelemaan ja tuomitsemaan toisten elämää. Ihan ku ois olemassa jokin elämän suuri lakikirja, jos niitä pykäliä luetaan: "Ja sit jos sää et tee näin, niin oot huono ihminen, koska näin kuuluu tehdä, koska muutkin niin tekee!" Huh huh!
  Seuraan enemmän toista blogiasi, skottifani kun oon. Toivottavasti unelmaduunin kanssa tärppää! Niin ei tarvi sitten kuolinvuoteella itkeä, että kunpa oisin tehny enemmän töitä, niin ku noi anonyymit varmaan tekee. XD

  T: Taas yks Heidi, ei se Saksan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kanssa. Jos ei elä samalla tavalla, niin sittenhän se on väärä tapa. Ja sitten tietysti, kun eivät mistään mitään edes tiedä ja esittävät väittämiä, joilla ei ole mitään tekemistä mun elämäni kanssa. No, enivei. Tällä mennään varmasti jatkossakin. :D
   Ja mä oon kanssa skottifani! Aatella. :D Hih. Kiitos, täällä jatketaan sydämen seuraamista niin kuin tähänkin asti! :)

   p.s. Hirveesti Heidejä liikenteessä! :D

   Poista
 22. Hei Heidi,
  kieltämättä se saksan kielen opiskelu, tai opiskelemattomuus, hieman ihmetyttää minuakin. Muutimme juuri Kiinaan ja aikomuksena on alkaa opetella kiinaa mitä pikimmin. Mieheni käy työssä ja näin ollen huolehtii taloudestamme toistaiseksi, mutta itselläni on suunnitelmat oman elämäni suhteen, haluan opiskella täällä ja saada myös töitä jossain vaiheessa. Lisäksi minulla on edellisistä töistä säästöjä, jotka aioimme käyttää yhteisiin asioihin.

  Olen ollut nyt yhden päivän täällä kämpillä saapumisen jälkeen (alakerrasta lyötyy gymi, jossa kävin jetlaagissa räpeltämässä) ja voin sanoa että näivettyisin tänne, jos en lähtisi tututstumaan ihmisiin, etsimään itselleni mielekästä toimintaa ja kehittämään itseäni. Ymmärän kyllä että jälkimmäisiä asioita voi tehdä myös kotona, mutta jollain tavalla ajatus länkkärityylisesti asuen ja oleillen neljän seinän sisällä ei houkuta. Sellaista elämäähän voin elää Suomessakin. Ja sanon tämän ihan ystävällisesti ja sun tapaa elää kunnioittaen, mutta olisi hienoa, jos kertoisit miksi haluat elää näin kuin elät, ja onko aikomuksenasi jossain kohtaa avata elämääsi kodin ulkopuolelle?

  Tsemppiä Skotlantiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisista blogeistani löytyy näihin vastauksia huomattavasti helpommin kuin treeniblogista.. :) Huomaisit myös, miten väärässä olettamuksessa olet sinäkin.

   Kiitos tsempeistä!

   Poista