perjantai 18. tammikuuta 2013

Astetta suurempi ihmiskoe ja muita juttuja

Kun löysin itseni taas kerran miettimästä, että mitä pitää karsia pois ruokavaliosta hetkeksi, testatakseni saanko juuri sillä tämän p*rkeleen kainaloiden kutinan pois, meni hermot. En vaan jaksa enää yksitellen testailla, milloin mitäkin. Sillä kertaa olisin jättänyt tomaatit pois. Mutta päätin, että nyt S**TANA riittää. :D Olen tämän testin perään haikaillut jo ties kuinka kauan, mutta hinta on ollut sen esteenä. No, kun asiaa sitten tuossa tilanteessa mietti, niin kyllä se itsensä maksaa takaisin monella tapaa, jos näyttää jonkin selkeän yliherkkyyden, minkä voin sitten hoitaa pois ja asia voisi jopa olla sillä selvä. Nyt mulla on tuo testi, saapui aiemmin tällä viikolla.


Tällä saa sitten myös tietää, onko mulla yliherkkyyttä vehnään tai kauraan, tai gluteeniin. Ja moneen, moneen muuhun.. Vielä en ole tehnyt. Asiaa pitkittää hieman se, että mun on syötävä niitä viljoja ennen testin tekemistä, jotta ne testissä näkyy. Pelkään vähän niitä polvikipuja ja muita oireita, joita viimeksi iski, joten pitää ajoittaa se semmoiseen aikaan sitten, ettei ole niin paljoa kyseisistä oireista haittaa. En tiedä onko sellaista aikaa oikeasti olemassa, kun viimeksikin polvikivut kesti kaksi viikkoa. Mutta justiinsa nyt en kokeile, mahdollisten tulossa olevien asioiden vuoksi. Mutta mistäkö eniten pelkään, että tulee positiivinen tulos? No maidosta tietenkin! Se oisi pienoinen maailmanloppu. Menisi ihan koko ruokavalio uusiksi. Että sitä ootellessa. :')

Nyt kun ainakin puoliksi ollaan aiheessa, niin tosiaan kokeilin hiljattain lämpimänä aamupalana tattaripuuroa siemenistä. Tein sitä valmiiksi satsin, jotka jaoin annoksiin jääkaappiin. Kolmena aamuna söin, vähän eri muodoissa.


Lisukkeet oli aina samat. Banaania, kuivattuja luumuja, auringonkukansiemeniä, kardemummaa, kanelia, protskujauhetta. Ensimmäisenä aamuna söin sitä ihan perusmuodossa. Ei oikein maistunut. Tuntui, että se on ilmaa täynnä. :D Maun puolesta ei moitittavaa juurikaan. Toisena aamuna tahdoin sitten rikkoa niitä siemeniä. Muussasin haarukalla menemään ja banaaninpalat siinä samassa. No sitten sinne vasta ilmaa muodostui! :D Miljoonia pieniä kuplia koko touhu täynnä. :') Eli ei ollut juuri miellyttävä kokemus sekään.. Viimeisenä keinona surrasin satsin sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja banaanin sinne sekaan myös. Tää oli paras näistä. Tykkään tommosesta tönköstä tavarasta. :) Mutta ei se kuitenkaan sitten niin hyvää ollut, että olisin tahtonut näitä aamupalalla jatkaa. Nuo tuntui vetävän mun kropan ihan tukkoon ja ilmaa täyteen tietysti. Ei ollut ihan paras olo noina päivinä vatsan puolesta. Nyt on taas rahkaa aamupalalla:


Rahka-aamupala on vaan suurta herkkua! Ja vatsa toimii paljon paremmin taas, eikä kroppa ole tukossa.

Tänään oli myös punnituspäivä ja uudelle kilolle päästiin. On hassua, että viime vuonna näihin aikoihin, kun olin plussilla (aivan väärin), villakangastakkini kiristi vatsan kohdalta niin paljon, että napit oli ratketa. Nyt ei kiristä mistään (paitsi käsivarsista :D), eikä napit meinaa lennellä menemään. Sama paino kuin silloinkin ja niin vähän rasvaa vatsassa. Huikea ero. Ei tarvitse kuin osata syödä. :D Viime vuonna upposi huomattavasti eniten hiilareita ja se näkyi jatkuvana löllöpöhönä. Nyt on proteiinipainotteisemmat plussat, hiilarit paremmista lähteistä kuin silloin ja on jopa edelleen suhteellisen kiinteä olo. Parasta!

Päivän treenissä oli selkää ja hauista. Vähän jännitti mitä tuo eilinen lapakipu päätä kääntäessä meinaisi, mutta ei se meinannut mitään. Missään ei tunnu, ei satu, ei mitään vaikka kuinka sitä lavan kohtaa räpläisi. Se tulee siis jostain muualta ja päätä kääntäessä vain. Eli tämän päivän treenissä ei mitään ongelmia ja selkää pystyi treenaamaan ihan perinteisesti. Hauiksille koitin jotain uutta:

Mulla ei oo silmiä :D

Oli kiva liike loppuun pienemmällä painolla, raskaampi kuin perinteinen tietysti, kun lähtee tuolta alhaalta suorana. Hauikset saivat myös preacher curlia mutkatangolla, eli se sohvatyyny oli taas topin sisässä.. :D Toistoja tuli enemmän kuin viimeksi, jiihaa! Mainitsin myös aiemmin, että painoa tangossa olisi 17,5kg. No, laskin uudelleen, että 18,5kg siinä on. Oh well. Tätä käy mulle vähän väliä, välillä heittää viidelläkin kilolla mun laskuni. :') Tangolla nousi jo useita puhtaita 24,4 kilolla. Loputhan menee heilautuksella ja negatiivinen vaihe hiiiiiitaaaastiii alas. FEEL THE BURN.

Ruoaksi tein pinaattista sosekeittoa. Seassa kikherneitä, herkkusieniä ja sipulia, jotka paistelin etukäteen pannulla. Sen jälkeen surrautin sekaisin. Pinaatti oli tuorepinaattia, minkä keitin viitisen minuuttia. Maito hoiti nesteen osan ja perusmausteiden lisäksi makua toi tuoretilli ja tuorebasilika. Heitin sekaan myös vähän soijajauhetta sitomaan soppaa. Oli ensimmäinen kerta kun teen tuorepinaatista ruokaa. Tykkäsin ihan hirveesti tästä, teen ehdottomasti uudelleen.

Vihreetä soppaa, mmmhhh..

Niin ja tosiaan, se on taas perjantai! :O Ei pysty ymmärtämään, miten voi olla koko ajan perjantai!? Viikonloppuja siis kaikille! Mulla on huomenna jännä päivä, palataan asiaan jos siitä on jotain raportoitavaa! ;)

53 kommenttia:

  1. Mä sain kainalo kutinan loppumaan ku vaihoin dödöä xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mulla auttanut. Vuosien vaiva on jo, yltymään päin aina vain.. :/

      Poista
    2. Mulla hävis ku vaihoin johoki ituhippi dödöön... Tosin en syö viljoi enkä kyl maitoakaan ja sen myötä hävinny muutkin allergiat...

      Poista
    3. Oon kyl muuteki vähä herkkä ku ei mitää toivoa syödä esim tuonti vihanneksii tai hedelmiä...luomuna menee joten kuten :(

      Poista
  2. Kutiaako sulla ainoastaan kainalo?
    Koita, jos mahdollista, kivideodoranttia. Miksikä sitä sanotaan, mineraalikivideodorantiksi. Täällä meillä saa ainakin apteekeista ja luontaistuotekaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tosiaan dödöjutuista tässä kyse. :/ Olisikin niin yksinkertaista!

      Poista
  3. Kainaloiden kutiamisen laadusta kirjoitin enemmän täällä:

    http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/12/viljaisia-fiiliksia.html

    VastaaPoista
  4. Mä en vois elää ilman rahka-aamupalaa :) Sama setti aamuin illoin, eipä tarvi miettiä mitä sitä söis ;) Kiva huomata, että meitä on muitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään enää voi! :') Kaurapuuro olisi mun ykkösvalinta ihan sen vuoksi, että se on lämmin, mutta sitä ei voi syödä ja onhan tää kylmistä ehdoton ykkönen! Ja illalla rahkaa tietty kanssa, meillä vähän eri lisukkeilla kuin tämä aamupala (mm. saksanpähkinöitä, mantelitahnaa ja hedelmäsmoothieta + silloin tällöin marjoja ;).

      Poista
  5. Nyt oli hei tosi hyvää ruokaa! Aivan loistavaa! Kiitti!

    Mikset sä treenaa rintaa? Mikset treenaa punttiksella? Mikset tähtää lavoille? Miksi sä kirjoitat niin paljon treenaamisesta täällä treeniblogissa? Tiesitkö, että jos juo joku 20l vettä niin se voi tappaa eli miksi sä juot vettä? Mites kookosöljy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kainaloon en oo vielä kookosöljyä laittanut, mut toimis se sielläki varmaan:)

      Poista
    2. Ole hyvä! Oliki hyvää!
      Ja kaikkiin muihin.. En edes viitsi sanoa mitään. :D

      Kookosöljyä kainaloon. :D :D Hih! Meikä jättää edelleen kookosöljyt kaupanhyllylle. :')

      Poista
    3. Miks siulla on blogissasi niin paljon kuvia itsestäsi? Ootko joku superammattilainen vai hähtäh?! <3

      Poista
    4. Ootte te hulvattomia.. :'D <3

      Poista
    5. Mut onneks sun lukioillasi on tuo vinoilu hallussa :) Ite en tänne kyl uskalla kommentoida mitään enään xD ja sori jos pään vaivaa noista edellisistä on tullut! Itseltään taas kun ei luonnostaan tule pelkästään niitä... vitsi mä oon niin lipevä ja sä niin ihana kommentteja, vaikka sun duunia kovin arvostankin.

      Poista
    6. :O En kyllä muista saaneeni minkäänlaista päänvaivaa sun kommenteista. Kyllä ne on vaan pääasiassa ne satunnaiset anonyymit, jotka riemastuttaa niillä.. :') Ja sitten nää ylläolevat parhaustapaukset, jotka kiusii, kuten mieheni tuossa. :D Mutta se nyt on vaan hauskaa! Kiusia saa aina! ;)

      Poista
    7. Ai toi on dun miehes :D mä jo aattelin et mikä hemmetin urpo tänne on eksyny taas kerran :D :D

      Poista
    8. Hah, joo :D Hän heitti juuri ne parhaimmat kommentit kehiin, juuri ne aiheet mistä kommenteista paasaan hälle eniten :D :D

      Poista
  6. Vitsi. Sillä on tosissaan väliä MISTÄ ne kalorit tulee. :) siistiä!
    pakko udella paljon painat ;)
    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ainakin tässä kropassa! ;)
      Nyt tuli tänään 49kg täyteen, eli siihen mun peruspainoon semmonen päälle kaksi ja puoli kiloa lisää.

      Poista
  7. Tönkkö tavara ja kaikenmaailman sörsselit (eli just ne koiranoksennukset :D), joihin on sotkettu ihan törkeen paljon eri ruoka-aineita=RAKKAUTTA! <3

    Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tämänkertainen ihmiskokeesi kertookaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja justiinsa aivan samaa mieltä! :D Ne on ihan parasta! <3

      Mä jään kanssa oottelemaan mielenkiinnolla, että mitä tästä testistä oikein selviää! Jänskää!

      Poista
  8. Kannattaa suhtautua vähän skeptisesti tuohon testiin, se on käsittääkseni aika epätarkka! Mä olen ymmärtänyt allergologeilta, että aikuisilla ei ihan hirvittävästi merkittäviä ruoka-aineallergioita olisi, toki joillakin voi jotain ollakin. :) Olen myös ymmärtänyt, että nuo testit eivät suoraan kerro, oletko jollekin allerginen. Voit saada testistä positiivisen tuloksen, mutta et silti saa kyseisestä ruoka-aineesta oireita. Voin koettaa tätä asiaa vielä selvitellä tarkemmin, nyt on sen verran kiire hiihtämään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tämä allergiaa näytäkään, ainoastaan yliherkkyyttä. Suuntaa antanee oikeaan suuntaan ja sittenhän sen näkee, kun jotain poistaa, että vaikuttaako oloon! :) Tsemppiä hiihtelyyn :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    4. Kirjoitin äsken niin muistinvaraisen kommentin et poistin sen. :D Ja joo meni senat sakasin, tarkoitin yliherkkyyttä. Niin, kokeilemallahan sen saa sit lopulta selville et mikä aiheuttaa oireita tai aiheuttaako mitään! Multa mitattiin joskus kauan sitten IgE-tasoja eri ruoka-aineita kohtaan, ja muistaakseni sainkin positiiviset reaktiot ainakin omenaa ja tomaattia kohtaan. Mitään oireita noi ruuat eivät mulle koskaan aiheuttaneet kumminkaan, joten kyse oli ns. ristireaktiosta (olen siitepölylle allerginen).

      Poista
    5. Ootpas sä ollut vauhdissa täällä :D Jeps, tämä tosiaan testaa IgG -tasot. Se mikä tässä on eniten houkuttanut on ne kaikki kommentit testin tehneiltä joihin olen törmännyt, ja tämän osoittamat selkeät yliherkkyydet pois jättämällä on saatu oma vointi huomattavasti paremmaksi, kun oireita on ollut. Mulla on kuitenkin selkeitä oireita, ja olen varma, että se on jotain mitä syön (kainaloita on tutkittu ja viljelty ja verta ihmetelty). Tämä on vähän kuin oikotie siihen, ettei mun tarvitse enää testailla itse. Ei enää jaksa! :') Jos mitään ei löydy niin sitten tietysti omat ihmiskokeet testailun merkeissä jatkuu.. :)

      Poista
    6. Joo mä kommentoin niin muistinvaraista asiaa, että katsoin parhaaksi selvittää asian ennen kuin alan jotain sanomaan. :D Innostuin lueskelemaan tästä yliherkkyysjutusta, ja ilmeisesti sillä tarkoitetaan ainakin joissakin yhteyksissä eri asiaa kuin allergialla, eri mekanismi olisi jokin muu kuin IgE-välitteinen. Sitä en ihan hoksaa, et miten siitä voi parantua kolmen kuukauden välttämisdieetillä? Käsittääkseni tosiaan noi IgG -tasot mittaa lähinnä altistusta, eli ne kertoo lähinnä sen, että mitä ruoka-aineita on suuhunsa viime aikoina lappanut. Mutta mutta, aika mielenkiintoista, pitääpäs lueskella lisää. :)

      Poista
    7. Tästähän tulee sitten sitäkin suurempi testi, kun todella syön noita perusaineita mahdollisimman monia pari päivää ennen testiä! Jos jokin näyttääkin tyhjää, niin sitten tietää! Onki jännää! :) Seuraavan kahden päivän aikana syön ainakin seuraavia: mansikka, greippi, omenat, tomaatit, kurkut, pavut, soija, maito, kaura, gluteeni, ruis, maissi, parsakaali, paprikat, sienet, valkosipuli, hiiva, vehnä, manteli, saksanpähkinä, porkkana, appelsiini, sitruuna, inkivääri.. Ainakin. :D Eli jos jokin näyttää tyhjää, niin sitten tiedetään pitääkö tämä paikkansa! :')

      Poista
    8. Hehheh joo! Tuossahan on ideaa :D Tosin muistelisin, että noiden vasta-aineiden muodostumiseen menee vähän pidempään kuin pari päivää, eli sun pitäis altistua kyseisille ruoka-aineille pidempään. Ja toki voin olla tässä asiassa väärässäkin. :)

      Poista
    9. Tämän selvittäminen on itseasiassa vielä työn alla. Lähetin sähköpostia noihin firmoihin (sekä tähän UK:n firmaan ja Suomen vastaavaan), jossa kysyin, että kuinka pitkään pitää syödä testattavia ruoka-aineita että näkyy testissä. Yhden vastauksen sain, hieman mutuillen, että 'uskoisin, että pari päivää riittää'. Ei tuo vastaus mulle riittänyt, joten nyt odotan parempaa vastausta toisaalta vielä, mutta sillä välin tässä kerkeää aloittelemaan hyvin. Alkoi jo! Kaurapuuroa sain. <3 Oma alkuperäinen tuntuma oli 5-7 päivää ja jos en vastausta mistään saa, niin kyllä sen viisi päivää ainakin syön. Tämä koskee ainoastaan näitä viljoja, kun kaikkia noita muita syön säännöllisesti muutenkin kerran-kaksi viikkoon, ainakin, niitä ei siis tartte tankkailla. Eli tummaa leipää ja puuroa vaan, niin saan nämä viljoja koskevat osat kasaan. :)

      Poista
    10. No hei kylläpä kannatti kommentointi, tässähän mäkin viisastun! :) Monesti en viitsi kommentoida tällaisiin juttuihin, joista omakin tietotaso on hatara (tosin silloin missaa aina tämän oppimisaspektin). Mutta sitä en edelleenkään tajua, että jos IgG-taso nousee joka tapauksessa pelkästä altistumisesta, miten sillä voi todeta ruoka-aineyliherkkyydeen? Ts. jos mä vetäisin kaksin käsin kaurapuuroa parin viikon ajan, ja nostattaisin IgG-tasoja, niin sittenhän testi "diagnosoisi" minulla yliherkkyyden kauralle, vaikka todellisuudessa olisin vaan altistunut sille. Tätä mä edelleen pohdin. :) Ja sitä en myöskään tiedä, millä asioilla on IgG-tason nousemiselle merkitystä. Onko väliä ruoka-aineen määräällä vai altistusajalla? Vai nostattaako vieraammat ruoka-aineet IgG-tasot herkkemmin? Hhmm.

      Poista
    11. Mä olen kanssa iloinen, että kommentoit! Tuli itsekin tutkittua asiaa vielä enempi. :) Osaan noista tuleekin vastaus varmaan vasta sitten kun testin teen, kun näkee reagoiko se jokaiseen ruoka-aineeseen mitä olen mussuttanut vai ei, ja missä määrin, voidaan sitten pohtia tuloksia uudelta pohjalta taas. :D Katsotaan tuleeko joskus vastausta myös sieltä toisaalta, minkä ei pitäisi olla ihan mutuiltu vastaus vaan vähän laajempikin tieto. Ainakin näin toivon! Eli hmmm -meininki jatkukoon, ennen kuin ollaan astetta viisaampia taas! :')

      Poista
  9. Aiemmalla plussa-vaiheella ilmeisesti siis lisäsit lähinnä hiilareiden määrää ja nyt toisella, onnistuneella, hiilaria paremmista lähteistä ja proteiinia lisää. Kun nyt tässä itsekin olen plussilla parantaakseni kehitystä, niin utelisin, että minkä verran olet kasvattanut proteiinin saantia ja hiilareita? Tiedän, että lasket proteiinit ja ilmeisesti siis aiemminkin niiden määrä on ollut tarpeeksi iso kehitykselle, niin kuinka paljon olet uskaltanut niitä nostaa (sinullakin varmaan jokin yläraja mielessäsi on)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näin on! Viimeksi vetelin hiilareita riisistä, pastasta, ylenpalttisesti weetabixeistä ja leivästä. Nyt ne tulee pääasiassa hedelmistä ja kasviksista, ja loput muutamasta kuivatusta luumusta. Näillä saa kasaan jo kivasti! Lisäksi veikkaan, että rasvoja on hieman enemmän nyt kuin silloin (pähkinät, siemenet, öljy).

      Proteiinien määrää olen selkeästi kasvattanut ns. normiruokavalioon verrattuna. Määrä kuitenkin vaihtelee aika paljon ihan päivittäin, enkä osaa edes veikata sitä juuri nyt, varsinkin kun syön niitä omatekoisiakin pötköjä, joissa on protskun lisäksi myös hiilareita ja rasvoja. Kuinka paljon, sitä en osaa sanoa. :D Näitä menee niin vaihtelevasti per päivä (1-4), samoin protskupatukoita menee joskus yksi ja joskus neljä jos on nälkä. :D Ja jos miettii, että yhdessä patukassa on jo 20g proteiinia, niin kyllä se saanti heittelee paljon päivästä toiseen. Varsinaista ylärajaa en omalla kohdallani pidä, juuri siksi, kun se vaihtelee. En usko, että kokonaisen elämän mittakaavassa muutaman kuukauden plussat korkeammilla protskuilla aiheuttaa hirveää vahinkoa (itselleni). Toki jos näin käy, niin sittenhän olen väärässä. Mutta joka päivä ei mennä hirveän korkeilla protskuilla, mutta en niitä kaloreita ota silloin kyllä muualtakaan. Proteiinien, hiilareiden ja rasvojen suhde mulla taitaa pääasiassa olla tällä hetkellä luokkaa p45% - hh25% - r30%.

      Uskon, että nämä on ihan kroppakohtaisia juttuja. Toisille sopii paremmin ottaa lisät hiilareista, toisille rasvoista, toisille proteiineista. Kokemuksen kautta omalle kropalle sopii ehdottomasti ottaa plussat protskuista!

      Poista
    2. Mennee hermot näihin omiin laskelmiin, niin piti tulla pro:lta kysymään neuvoa. Kun lasket proteiineja, niin lasketko sellaisenaan mukaan myös viljan proteiinit ja muut epätäydellisen aminohappokoostumuksen sisältävät? Itse suosin hiilarinlähteinä spelttiä ja kvinoaa ja siitähän se riemu syntyi, kun tajusin, että ne heittävät proteiinimäärät taivaisiin, etenkin nyt plussilla, kun tuota hiilaria (sitä spelttiä ja kvinoaa mm.) Lisäsin.

      Poista
    3. Hih, muistin heti edellä olevan kommentin lisäämisen jälkeen, ettet syö viljaa, niin korjataan sen verran kysymystä, että lasketko siis proteiinilaskelmassa mukaan kaiken mitä syö/juo?

      Poista
    4. :D Viljojahan mä en edes syö, paitsi tällä hetkellä nyt jokusen päivän ajan. Mutta tuleehan vaikka pavuista ja linsseistä aika kivasti protskuja taas lisää, eikä niitä voi olla huomioimatta. Ihan olen heittänyt syömiseni kalorilaskuri.fi -palveluun ja saanut sieltä tietää, en tiedä sitten miten laskiskelisin ilman sitä. Suosittelen siis sitä. :D Tällä matikkapäällä mulla taitaisi muuten heittää monta sataa kaikki laskelmat. :')

      Niin ja nyt sä korjasit tuon vilja-asian. :D Hih indeed :D

      Poista
  10. Toinen juttu, muistaakseni sie jossain vaiheessa kerroit, että katsotte BBC:ltä jotain Afrikka-aiheista luonto-ohjelmaa, enkä nyt löytänyt sitä kirjoitusta, kun en edes muistanut, missä blogissasi se oli ja edes missä kuussa, niin olen nyt vain laiska ja kysyn kommentin kautta asiaa. Elikkä, millä alakanavalla BBC:ltä se tulee ja millä nimellä? Voisin sitten koittaa metsästää sitä täällä näkyviltä BBC:n kanavilta, Netflixistä tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, Africa! <3 Se tulee ihan BBC ykköseltä. Joka keskiviikko kello yhdeksän illalla sitä toljotellaan. Toivottavasti löydät, on ihan huikea! Suu auki tulee katsottua ja välillä kyynel silmässä ihan siitä kaikesta kauneudesta. Niin ihmeellisiä asioita siellä näkee ja niin hienosti kuvattuna, etten ole koskaan moisia nähnyt ennen! Olen kuitenkin katsonut luontodokumentteja ihan lapsesta lähtien ja luulin jo, ettei ne voi mitään uutta mulle tarjota.. Olin väärässä!

      Poista
    2. Vastaanpa molempiin kirjoituksiin tässä samassa kommentissa. Minulle on muodostunut ihan ongelmaksi tuo liian proteiinin saaminen. En edes käytä lisäravinteita muuten kuin palkkarissa proteiini+glutamiini ja sitten syön normiruokaa, mut kyllä tuota helposti kertyy näillä kiloilla. Hankala repiä tarvittavat kalorit ja pitää proteiini aisoissa, tai ainaki mulle hankala tähän mennessä. Toisaalta mulle ei ole koskaan tullut mitään ongelmia, vaikka on runsaasti proteiinia välillä tullut. Tai no, silloin tulee ongelmia, kun proteiininsaannin kertoo jollekin:)
      Täällä ei näy tuo BBC One, mut pitää kattoa, jos se Africa tulisi HD:lle (BBC HD) tai sitten nettivuokraamoihin.

      Poista
    3. Sama täällä. On todella haastavaa kehittää niitä plussia mistään muualta tällä hetkellä, tällä ruokavaliolla (ei esimerkiksi niitä viljoja). Onkin lähinnä tämän vuoksi proteiinit niin korkealla, jos viljoja edelleen puputtaisin, niin olisi hiilarit paljon korkeammalla. Onneksi on nyt ollut syömättä niitä, niin oli yleensäkin mahdollisuus olla plussilla! Muuten olisi toiset fiilikset. Vahingon kautta siis lähinnä löytyi tämä keino. Onneksi löytyi! Heh, ja siitä saa tosiaan ongelmia helposti, jos jollekin kertoo syövänsä paljon protskua. :D
      Toivottavasti jostain saat African käsiisi! Veikkaisin, että itsekin sen käsiini hankin, jos/kun ilmestyy jossain muodossa johonkin. Oisi se kiva tossa dvd -hyllyssäkin. :)

      Poista
  11. Mä olen nyt dieetillä huomannut miten hyvä ja energinen olo on kun hiilareita on rajoitettu ja nekin vähät tulee treenien ympärillä. Hiilareita syön tällä hetkellä reilu 100g/vrk. Vihanneksista tulevia en oo ees laskenut. Mut dieetin jälkee lisätään vähän hiilareita aterialle ennen treeniä, treenijuomaan ja loput kalorit nostetaan rasvoilla. Turha alkaa ahtaa kauheita määriä hiilua naamaan kun siitä tulee vain huono olo. Ennemmin paljon hyviä rasvoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiinsakin samat fiilikset! Itse sijoitan niitä hiilareita pääasiassa siihen treenin ympärille (eli aamupalalle, ennen treeniä välipalalle ja ruokaan, kasvisten muodossa lähinnä). Hirveän harvoin tulee enää myöhäseen iltapäivään tai sen jälkeen syötyä hiilareita, kun ei niitä enää silloin tartte. :)

      Poista
  12. Mä en oo edes tiennyt tollaisen Food Detective -testin olemassaolosta ja jos tää mun oireilu ei nyt kohtapian rupea omin konstein selviämään niin turvaudun kyllä tuohon kans! Mulla alkaa nimittäin palaa hihat näiden ruokakokeilujen kanssa pikkuhiljaa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin ymmärrän, että turhauttaa! Mulla palo kanssa käämit, ei jaksa enäääähhh.. :D Pienellä varauksella tietysti pitää tähänkin suhtautua, kuten tuossa ylempää Sansun kanssa keskustelinkin. Mutta jos jotain osviittaa saisi! :) Hirveän hintainen se ainakin on. Parempi oisi olla toimiva! ;)

      Poista
  13. Pysyykö sulla hyvin nälkä pois noilla sun ruuilla? Kun yritän löytää hyviä, helppoja ja vähäkalorisia ruokia (varsinkin aamupalaksi) millä jaksaisi sinne kello kahteentoista asti. Puuro vie nälän, mutta heikko olo eli en jaksa tehdä mitään.. Neuvoja? :)

    Ajattelin huomenna kokeilla puuroa + 2 kananmunaa.. Toivottavasti se riittäis pitämään nälän kahdeksasta kahteentoista.

    Mitään vinkkiä treenien väliseen syömiseen? Ei mielellään proteeinipatukkaa tai banaania. (esim. jos menen bodypumpista, vaikka suoraan bodycompattiin ja välis on hirvee nälkä, niin sais jotain suuhun laitettua?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko se pahitteeksi jos heittäis vähän proteenijauhoa ton puuron sekaan vai tuleeko sitten jo liikaa kaloreita/proteiinia? Voisitko myös kertoo kaikkii eri salaatteja mitä teet! Ne kiinnostaisi kovasti.

      Poista
    2. Pysyy kyllä nälkä poissa, ja jos joskus ei, niin sitten syödään lisää. :D Se hyvä puoli näissä ruoissa on, että niitä saa tosiaan syödä! Mutta rahka-aamupala pitää mulla paremmin nälkää kuin kaurapuuro. Mistähän sulla mahtaa se heikko olo sitten johtua? :/ Kaurapuuron pitäisi antaa virtaa! Tosin, kun hiilarista on kyse, voisi se tipauttaa vaikka verensokeria jossain kohtaa ja siitä heikko olo, vaikka kaurapuuro muuten taitaa olla verensokerinvaihtelulle lempeä. Jos yhtään rahkasta tykkäät, niin sen kun vetäiset aamulla vaikka banaanin kera (ja mitä ikinä sekaan tahtookaan heittää), niin itse ainakin tulen hyvin täyteen ja pitkäksi aikaa! :)

      Puuron sekaan itsekin heittelen protskujauhetta, että saa proteiinia aamulla. :) En tiedä onko sulla tavoitteena pudottaa painoa vai mitä, mutta protskut sulla ei pitäisi ainakaan liian korkealle nousta siitä määrästä, eikä esimerkiksi yhdessä lusikallisessa jauhetta taida olla kuin 30-40kcal, riippuu tietenkin merkistä.

      Treenien välinen syöminen onkin hankala, kun suljit heti ulkopuolelle banaanin ja protskupatukan :D Näitä olisin ehdottanut! (tosin en ehdota kaupan protskupatukoita, kun ne ei ole ravintoarvoltaan kovin hyviä). Treenien välissä kannattaa kyllä mielestäni ehdottomasti syödä jotain, varsinkin jos on nälkä. Banaani on siitä hyvä, että se on vatsalle lempeä, eikä närästä tai hyöki ylös sitten seuraavassa treenissä. Omenat ja tuommoiset ovat sitten jo sen verran happamampia, että saattaa tuntua vatsassa ikävälle ja nousta kurkkuun. :/ Eli suosittelen silti banaania :D

      Ihan hirveästi en salaatteja tee ja yleensä kun teen, ne on sitten sitä samaa. Tykkään hirveästi omenasta salaatissa ja yhden sellaisen pilkon sekaan. Muuten niissä on sitten salaattisekoitusta, raejuustoa, ehkä auringonkukansiemeniä ja edellisen päivän ruoanjämät seassa! :D Mutta paras salaattini on ollut tämä:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/09/kana-caesar-salaatti.html

      Pitäisi tehdä joskus toistekin. Onneksi olen kirjoittanut siitä postauksen, niin tiedän luntata mitä sinne tuli! :') Jos kanaa tai kalaa syö, niin niistä saa varmasti aivan huikean makoisia salaatteja!

      Poista
  14. Kiitos paljon vastauksestasi! Yritän siis pudottaa pari kiloa painoa. Nyt kun olen syönyt aamulla puuroa, johon oon heittänyt proteenijauhoa sekaan, niin kyllä on nälkä pysynyt poissa ja ei ole tullut heikkoa oloa. Tätä aion jatkaa aamuisin.

    Söisin mielelläni myös aamupalaksi rahkaa, syön maitorahkaa aina välipalalla. Mutta kun siitä tulee taas lisää maitoa ja sitähän ei saisi kauheasti vetää, jotain 6dl päivässä, koska se kuluttaa rautaa ja sit ei jaksa.. tai jotain semmoista olen kuullut? :D

    Tosiaan ton proteiinipatukan sysäsin sen takia sivuun, koska en jotenkin usko, että suklaapatukka voi olla ns. terveellinen. Eikö siitä tule heti kauheet kalorit? Mutta jos näin ei ole, niin tiedätkö yhtään onko herbalifen proteiinipatukat kannattavia? Oon niitä pari maistanut ja kyllä ne ihan alas menee, mietin vaan että onko vaan kannattavaa vetää ns. suklaapatukka kuin esim. banaani.
    Banaanin taas sen takia heitin sivuun, koska siinä on niin paljon hiilareita! :D Mutta se on kyllä totta, että se on helppo vetää eikä nouse ylös.. Toisaalta jos kulutan treenissä tän banaanin kalorit, niin ei kai sillä kauheasti sitten väliä ole? Tuntuu myös, että banaani täyttää kauhean hyvin, joten.. ehkä se on sitten se!

    Mua kiinnostais myös kauheasti juuri nämä sun ruokapäivitykset. Koska ite juuri pähkäilen mitä kannattaa/saa syödä ja etin uusia reseptejä, etten kyllästy vaihoinhin. Ja pääasiassa oon tehnyt vaan kanaa + vihanneksia/salaattia. Ei siinä mitään, ne on hyviä, mutta kun on aina samassa muodossa, niin alkaa tökkimään.. Joten vähän että paljonko tulee mitäkin aineita sekaan ja miten valmistetaan, ois tosi jees kuulla! TOsiaan ite yritän siis pudottaa painoa, joten ei saisi sisältää mitään huimia määriä kaloreita! :D

    Kysyn vielä sen tässä, että kuinka pitkä olet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Hieno homma, että protskujauhe puuron seassa korjasi ongelman! Maito ei kuluta rautaa, mutta estää sen imeytymistä jopa 80%, eli ei välttämättä saa enää ravinnosta tarpeeksi rautaa jos käyttää paljon maitotuotteita. Itsehän tämän tiedän kokemuksesta, kun käytän maitotuotteita hirveästi ja rautavarastot laski hirvittävän alas ja sainkin heti kuuden viikon rautakuurin lääkäriltä. Eli jos tosiaan tykkäät sitä puuroa aamupalaksi syödä niin syö ihmeessä, ei sitä ole syytä rahkaan vaihtaa! ;)

      Proteiinipatukat on yleensä täynnä sokeria ja muutakin huonouksia. Itse tilailen omani USA:sta asti, kun en ole ravintoarvoiltaan yhtä loistaviin törmännyt vielä missään. Äkkiseltään en löytänyt ravintoarvotaulukkoa Herbalifen patukoista, mutta tosiaan, jos koet ilmankin pärjääväsi niin turhaan niitä on ottaa ruokavalioon mukaan. :) Monet niistä on ihan kuin suklaapatukoita, eivätkä eroa niistä muuten kuin proteiinin määrän puolesta. Ja koska ovat tosiaan täynnä sokeria monesti, niin hiilareita niistäkin saa paljon, joten eipä se banaani siinä taistelussa häviä. :D Mieluummin banaanista ne hiilarit kuin puhtaasta sokerista! ;)

      Ruokaohjeista: mulla on tuossa blogin sivussa kohta 'Hae tästä blogista'. Kirjoita siihen sana 'ruokaohje', niin saat postaukseni, joissa olen jotain ruokajuttuja jakanut! :) Koska olen kasvissyöjä, niin niissä harvoin on kovinkaan paljon kaloreita. :D Jos mukana on pähkinää tai siemeniä tai vastaavia, niin ne voi huoletta tiputtaa pois niin kaloritkin tipahtavat heti hieman alhaisemmiksi, jos koet tarpeelliseksi. Toivottavasti löydät jotain kivoja vinkkejä! :)

      Ja pituutta mulla on hyvin perinteiset 165cm. :)

      Poista