keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kauppakassin sisältö

Eilen oli kauppapäivä ja jostain kesken kauppareissun tuli mieleen, että josko tällä kertaa nappaisi kuvat tuosta ja esittelisi teillekin, että mitä täältä kaupasta meille tarttuu mukaan. Itse en ole tällaista postausta koskaan vielä tehnytkään, muiden olen nähneen moisia esitelleen ennen.

Pääsääntöisesti käydään kaksi kertaa viikossa kaupassa (ti & la) ja tavaraa saa raahata ihan kivasti kotiin (S-ryhmän vihreissä suurissa kasseissa tietysti! ;). Keskimääräisesti en vielä hinnasta osaa sanoa, mutta huomattavasti enemmän täällä kuin mitä Saksassa meni. Saksassa oli ihan todella halpaa. Täällä saattaa olla ehkäpä noin Suomen hintatasoa. Ehkä. Tällä kertaa meni kuutisenkymmentä puntaa. Siitä saa muunnella euroihin ihan oman taidon (tai laskureiden) mukaan. :) Ruokaostoksien lisäksi tuli ostettua myös kissanhiekkaa ja suodatinpusseja, niitä ei kuvista löydy.

Tuoreruokapuolelta tarttuu mukaan aina suurin osa:



Banaaneita, omenoita (molemmille omat suosikit), palsternakkaa (ensimmäistä kertaa ikinä), porkkanaa, marrow (jonkin sortin kesäkurpista, ensimmäistä kertaa tämäkin), lanttua, portobello -sieniä (ensimmäistä kertaa, yleensä tummia herkkusieniä), tuoretilliä ja -basilikaa, kirsikkatomskuja, mustikkarasia illan rahkaan jaettavaksi, salaattisekoitus, pinaattia. Muita perustuotteita tuolta osastolta on mm. kurkku, päärynät, sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa, munakoiso, ruusukaalit, parsakaali, kukkakaali.. mitä näitä nyt on. Kaupan suosikkiosasto ehdottomasti. :P

Kylmähyllyiltä:



Aina ei tiistaina illalla ole enää rahkaa kaupassa, kun päästään tosiaan niin myöhään vasta kaupoille. Tämä oli toinen kerta kun kaupasta oli rahka loppu. Oltiin jo toiveikkaita, kun viime loppumisen jälkeen niitä oli alkanut ilmestyä hyllyyn lavakaupalla entisten muutamien sijaan, mutta loppu mikä loppu. Tilalle otettiin noita purnukoita, joissa lukee Total 0%. Niissä on 500g per pänikkä ja iltapalalle jaetaan yksi semmoinen. Ei ole yhtä paksua kuin rahka, mutta protskuarvot ja muutkin pyörii samoissa. Hinta sitten taas onkin sellainen, että pienen sydänpysähdyksen siinä saa. Mutta minkäs teet. Isoja maitopäniköitä otetaan yleensä kolme kappaletta, niissä taitaa olla 2,25 litraa maitoa per purnukka. Miehelle Onkenin natural -jogurttia, noita itsekin söin jossain kohtaa aamupalalla ja syön edelleen silloin, kun rahka on se perusaamupala ja jos sitä ei ole ollut kaupassa. Näitä on! Pari isoa pänikkää raejuustoa, mikä on edelleen ihan yhtä mautonta kuin ennenkin, mutta nähtävästi kaikkeen tottuu lopulta. Kun ei muistele, miten hyvälle raejuusto voisi maistua.. Oiiihhh.. <3 JA NYT LOPPU SE MUISTELU TAAS JA NAAMA PERUSLUKEMILLE. Etualalla pari smoothie -purnukkaa. Suosittelen näitä. Ostakaa ostakaa! Ne on namia. Eikä ole ylimääräisyyksiä seassa. Meillä näitä menee rahkan seassa, kun marjoja ei täällä erinäisistä syistä osteta kuin kahteen iltapalaan viikossa. Näillä saa tosi kivaa makua pienelläkin määrällä.

Ja ne muut:



Ensimmäiset keksit on miehelle. Kuulemma ihan hirveän hyviä. Hapankorppuja, miehelle nekin, tosin tällä hetkellä kun tässä vilja-altistusta suoritan, niin yhden syön päivässä tuommoisen pienen. Nakerran. Ei enää maistu niin kuin joskus. Sokeritonta vadelmahilloa (nokare rahkan sekaan), pari purnukkaa mantelitahnaa (näissä pikkuripaus suolaa mukana, ei niin hyvää kuin Mandelmus, mutta tällä mennään kun ei muuta ole, pieni nokare menee puuroon ja rahkaan), auringonkukansiemeniä, kaurahiutaleita, jalapenoja (miehelle) ja kuivattuja luumuja.

Aika lailla perusostoksia, muita tulee ostettua satunnaisesti. Pakasteosastolta tulee välillä napattu jokin vihannessekoitus kiireisempää hetkeä varten, mutta siinäpä se. Aika hyvin ollaan löydetty kaikenlaista täältä(kin) maasta, joilla pärjää hyvin.

Kissa miettii, että jee, taas mulle salaattia! Nakerran, nakerran, NAMS!


27 kommenttia:

  1. Palsternakka on aivan perus! Kasvissosekeittoihin, juurespatoihin ja uunijuuresten joukkoon. Maistuu ehkä paremmalta kuin porkkana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uih! Ensimmäinen ajatus oli juurikin uunissa kavereidensa kanssa. :) Kyllä näistä taas hyvät pöperöt kokkaa!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hih, hälle kasvoi semmoinen riippumassukka leikkauksen jälkeen, vaikka ruoka ei lisääntynytkään. Painoa on vähän päälle viisi kiloa, eli ei mikään hirveä jätti siltikään. On se kyllä pienikokoinenkin. Ja hännätön, mikä lisää vielä tanakkuutta lookkiin. :D Hyvin perinteinen manx!

      Poista
    2. Kyseistä otusta voi muuten pällistellä kolmentoista kuvan verran lisää täällä:

      http://heidisphotography.blogspot.co.uk/2012/09/13-x-kissa-cat.html

      Poista
  3. Mua uteliaana ihmisenä alkoi heti kiinnostaa erinnäiset syyt. :) Minkä maalaisia marjoja siellä muuten myydään? Ei ne Puolasta varmaan raahaa sinne asti vai raahaako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se hinta on se ratkaisevin syy. :) Kaksi puntaa per rasia, ja yhdestä syö yhden kerran. Se oisi viikossa 14 puntaa, kun taas tuommoinen yksi smoothie -purnukka (per lärvi) kestää sen viikon, eikä taatusti maksa neljäätoista puntaa. ;) Pakastemarjat yhtä pieniä ja kalliita paketteja kuin tuoreetkin. Nämä kaikki tuoremustikat on toistaiseksi ainakin olleet jostain päin Etelä-Amerikkaa tai Afrikkaa. Eli ei tosiaan Puolasta tule. :D

      Poista
  4. Tesco ei oo näistä brittiläisistä halvin, pystyisit varmaan säästämään noin kympin per ostoskerta jos kävisit noissa muissa isoissa kaupoissa. En nyt hintajärjestystä muista, mutta Asda ja Sainsbury's on mututuntuman mukaan halvempia kun Tesco. ^^

    Ruokaostoksia on kiva kuvata! Ite tein omaan blogiin viime viikon ostoksista merkintää ku olin niin täpinöissä siitä, että miten hyvältä mun ostoskassien sisältö näytti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja huomattavasti kauempana kuin meidän 24/h Tesco. Joka ei sekään ole kävelymatkan päässä, mutta nuo muut on sitten jo todella kaukana. Siinäpä se säästö jo menikin.

      Hihih, se on kyllä siistiä kun levitteli niitä ostoksia pitkin poikin ja katteli, että kylläpäs onkin herkullista. :D

      Poista
    2. No joo, siinä tullu itekin mietittyä välillä että onko ne muut kaupat sen pitemmän ajomatkan arvosia. Meille tuli ny onneks tohon Tescon viereen Sainsbury's joulukuussa, ois pitäny tulla Asdakin mutta Tesco heitti niin paljon kapuloita rattaisiin että eivät saaneet rakennuslupia. :D

      Poista
    3. Kerpeleen Tesco. :D No mutta, hintaakin tärkeämpään on tietysti se, että kaikki tarvittava löytyy. Tämä meidän Tesco on onneksi hirveän suuri niin siellä onkin kaikkea (paitsi tofua), pienemmissä ei ole ollut. Ja millään ei sinne Saksan hintatasolle tule pääsemään, ei lähellekään, niin samapa se sitten heittää kymppi sinne tänne, kun enemmän se on joka tapauksessa. :D Elämä on! vai miten se meni. :P

      Poista
    4. Joo nää brittikauppojen koot on kyl ihan eri luokkaa kun mitä Suomessa on.. :D Aivan valtavia halleja verrattuna siihen että ei täällä oo ku 22 tuhatta asukasta.

      Poista
    5. Kyllä! :D Meidänkin pikkukylän Tesco on kaksikerroksinen. :')

      Poista
  5. Hahaa, kummallakin ostoskuvaa tänään :) Miulla tosin vain yksi otos, mutta kuitenkin.

    Ite söin Dubaissa tota Totalia, koska se oli ainut tuote siellä, mikä edes muistutti jollain tavalla rahkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katos perskeles! :)

      Tossa on tosiaan arvot hyvin paljon samanlaiset kun rahkassa, vaikka se taitaa olla kreikkalaista jogurttia. Vähän se on semmosta pehmosempaa, ei yhtä tuhtia tavaraa. Hyvä hätävara, niitä kun on aina kaupassa jos rahkaa ei ole. En kyllä ihmettele tuohon hintaan. :D

      Poista
  6. Itse huomasin Lontoossa asuessani, että kauppatoreilta sai vihannekset, hedelmät ja marjat yli 50% halvemmalla kuin marketeista tai mistään kaupoista. Iltapäivisin oli myynnissä lähiostarin kauppa"torilla" (semmoinen kadun pätkä) torikojuissa valtavia kuhollisia esim. kaks puntaa kymmenen paprikaa tai punnalla kilo mandariineja jne. Suosittelen, jos vain löytyy tienoolta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo! Pidän silmät auki! Tämmösiä ei ole kyllä vielä toistaiseksi missään näkynyt, mutta jos nyt sitten joskus, kun tietää tiirailla. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  7. Tulipas hymy naamalle kun näki tuon kasvisläjän, joku muukin näköjään diggaa kaupan heviosastoa kaupassa eniten! Muutenkin laadukkaan ja herkullisen näköistä safkaa. :) Tuntuu, että monella jää ne kasvikset kovin marginaaliseen asemaan vaikka ajatellaankin, että syödään viimeisen päälle terveellisesti. Mahdollisimman monipuolinen ja runsas kasvisten käyttö on kuitenkin varmaan parasta mitä ihminen ihminen voi terveydelleen tehdä, tai ainakin siitä tuntuu olevan laajin yksimielisyys ravitsemustieteessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä! :) Ensimmäisenä pitää aina suunnistaa tälle osastolle ja siellä menee tovi. Kaikki muu on sitten toissijaista :D Okei, ei rahka tai maito ;) Hih!

      Poista
  8. toi total on hyvää! mutta joo, kallista. vaihtelua rahkalle ja itekin sitä joskus ostan jos vaikka pitää välipalaa saada nopeasti. toi sun kauppakassi on kyllä ihailtava ja voin sanoa, että noi keksit on hyviä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvää se on rahkaksi olematta rahkaa :D Ja mä kuulen joka päivä, että noi keksit on hyviä.. :'D Pakko se on uskoa sitten vaan! ;)

      Poista
  9. Hihi, palsternakka on niin Englanti-juures! Ainakin mulle. Asuin siellä jonkun aikaa ja keiteltiin usein juureksia ruuaks - tutustuin siellä ekaa kertaa "parsnippiin". Vaikkakin myöhemmin kävi ilmi, että olin syöny sitä jossain keitoissa ym mihin sitä vissiin on Suomessakin tapana laittaa. :D Mut tolleen yksistään en ollu tiedostanu syöneeni aiemmin. Se on kyllä hyvää! Nom. Oltiin jollain duuniporukan jouluillallisella (Englannissa ollessa siis) ja sielläki oli joku palsternakkasosekeitto ja ihan pirun hyvää.

    Ja tällaset ruokakassipostaukset on aina kivoja ja mielenkiintosia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innolla kyllä ootan tuon kokkaamista, sen verran on saanut kehuja! :)

      Kiva, että oli mielenkiintoinen. Minustakin tällaisia on mielenkiintoista kattella, kun toiset tekevät. :)

      Poista
  10. Ostin juuri tuon mantelitahnan merkkistä hasselpähkinätahnaa :P'''''' Laitoin sitä banaanijäädykkeen päälle (sinäkö sen taivaallisen syntisen herkun opetit? En muista :)) :P''''''''

    Se English Housewife :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa! :D Kyllä mä taisin mainita jostain banaanijätskistä täällä.. ;) Mennyt jo monta kulhoa sen jälkeen, on aika namia! :D

      Poista
  11. Hih, olipas hyvä postausidea! Oon itekin joskus tuollaisen tehnyt mut voispa tehdä uudemmankin kerran :)

    VastaaPoista