keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Vuoden sadas punttitreeni. Ja sitten PMS.

Oikein mitalin sain HeiaHeiasta. :) Ja kaupassakin oli eilen rahkaa! Kotiutettiin monen monta purkkia (32). Joskus elämässä on pienissä hetkissä paljon parhautta. ;)




Mutta siihen se parhaus sitten jäikin. :D Hah. Ensinnäkin; PMS alkaa taas hyökkiä, jippii (selittää myös vatsaturvotuksen). Sanon vaan, että jättisuuret pointsit ja rispektit niille miehille, jotka tätä vaivaa kykenette ymmärtämään ja rakastamaan naisianne myös tämmöisinä aikoina. :) Veikkaan, että yksikään nainen ei tahtoisi käydä tätä kaikkea läpi, mutta on tosiaan asioita, jotka ei ole omassa hallinnassa. Sitten kun PMS on ohi ja nainen taas selväjärkinen, miehen pisteet on satavarmasti nousseet taivaisiin, jos on vain osannut ymmärtää ja tukea. Itse olen ainakin aivan totaalisesti eri ihminen PMS:n aikaan ja kykenemätön monenlaiseen eri juttuun, joihin olen muuten täysin kykenevä. Etenkin sellaiset tilanteet on todella haastavia/mahdottomia, joissa pitää olla järki ja sosiaaliset taidot täysillä mukana. Ilokseni tämä touhu on mennyt huonompaan suuntaan kun hormonini taannoin sekoitin monen asian yhteissummalla.

Sitten toiseksi ja takaisin treenijuttuihin; hylkäsin tänään treenin alkupuolella sykemittarin kokonaan. Meni taas räpeltämiseksi sen kanssa eikä se suostu toimimaan. Olen liian pieni sille. No mennään ilman! Vuoden sadas treeni koostui olkapää-/ja ojentajarääkistä. Kyljet ja vatsa kanssa.


Tankoa otsaan. Kirjaimellisesti. Tässä toistossa kuului KOPS.

Perushyvä treeni oli. Ei huippusuorituksia, muttei normaalia huonompiakaan. Jotenkin ihan hukassa ilman sykkeitä ja kulutuksia, että miten tuota nyt sitten lähtee arvioimaan, mutta sanotaan joo, että perushyvä. :) Vaikka yleensä kiukku on suhteellisen hypersupervoimia tuottava tunne, PMS -kiukku taitaa puolestaan olla sellainen treenifiiliksiä alaspäin vievä.


Treeni ohi, hell yeah! :D

Bongasin tänään kuvista myös kivasti noita kaulajänteitä ja -lihaksia, mitkä tällä hetkellä kiristää niin P*RKELEESTI.




Nämä on semmoisia viulunkieliä yleensäkin. Sivukuvassa näkyy oikeastaan kolme osiota. Kuvan kaksi ensimmäistä rinnan puolelta on piukeat ja painaa henkitorveen. Tai no, painaa noihin rauhasiin leuan alla, jotka painaa sitten henkitorveen. Kun kallistan pään ylös, en voi pitää suuta läheskään kiinni, sillä tuo kireys repii sen auki. ÖÄRGH. Hieroessa tuntuu etenkin oikealla (eli vammaolkapääpuolella :D) überkireä jänne, mitä ei toisella puolella ole. Se meneekin tuosta solisluun tienoilta korvan taa ja on ilmeisesti syypää siihen, miksi kuulo lähtee hoovereiden jälkeen aina toisinaan ja myös saa korvan joskus humahtelemaan jostain syvyyksistä, kun tuolle olalle laittaa laukun. Tokassa kuvassa nuo kaksi keskimmäistä jännettä oli aikoinaan urheiluhierojan mukaan aivan eri paria ja niiden kireyttä ihmeteltiin. Jo silloin muinoin! Akkaa kiristää siis muualtakin kuin pään ympärillä olevan vanteen vuoksi. :D

Pihalle olin jo puoliksi melkein menossa, mutta kolea sää, vesisade ja kova pohjoistuuli muutti mieleni. Jos huomenna sitten, ainakin tuulen pitäisi suuntautua etelästä, eli voisi jopa selvitä hengissä. :) Mulle on alkanut muodostua sellainen fiilis tästä Skotlannin säästä, että täällä ei ole vuodenaikoja. Täällä on vaan Skotlanti. :D

Nyt en aio loppupäivänä tehdä mitään muuta, kuin olla ja möllöttää. Ei kotiaskareita, ei ruoanlaittoa, ei minkäänlaista aktiviteettia, mitä ei voi kuvailla sanoilla 'olla ja möllöttää'. Syöminen sentään saattaa mennä siihen kategoriaan, jos sen tekee vaakatasossa. :D

Millaisia PMS -oireita teillä muilla on, vai onko? Löytyykö miehistä näkökulmaa asialle?

20 kommenttia:

  1. Miun PMS- oireet rajottuu *onneksi* vain siihen ensimmäiseen vuotopäivään. Maha on ihan sekasin, alavatsaa särkee jumalattomasti ja on muutenkin hirveen huono olo. Onneks menee vahvalla särkylääkkeellä ohi. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ei taida enää olla PMS -oireistoa, vaan sitten ihan sitä itteänsä. :D (PMS on sitä menkkoja edeltävää oireistoa). Mulla samanlaiset oireet ensimmäisenä vuotopäivänä. Sellaista meinkiä, että pyörryn kivusta, jos sitä ei saa lääkittyä. Ihanaa olla nainen! :')

      Poista
  2. Mihinkään mitenkään liittymättä nii oon tosi vaikuttunu tost ruokavaliosta! Tuli semmone olo et itellä on elämä helppoa kun on vaan vegaani.

    Sit urheiluun liittyen nii miten ja millon teet rintatreenin? Ite teen samana päivänä ku olkapäät ja ojentajat, sen takia siis vaan pohdin. Vatsa sul on ainaki iha älyttömän hyvässä kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kyllä mäkin näkisin, että elämä on ruokien suhteen helppoa, senkun syö sitä mistä eniten tykkää ja jättää syömättä, jos ei tykkää tai on muita syitä. :')

      Rintaa treenaisin justiinsakin tässä treenissä jos treenaisin rintaa. ;) Mulla on noita rajoittavia tekijöitä, jonka vuoksi en voi enkä tahdo sitä treenata. Täältä löytyy se kivuliain ja selkein syy:

      http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2012/07/vaivapostaus-iii.html

      Kiitos!

      Poista
  3. Mulla on ihan kamalat PMS-oireet. Oon jotenkin tosi poissaoleva, mutta liikutun naurettavan helposti. Esim. jos vastaan tulee hirveän söpö koira, saatan alkaa kyynelehtiä :D En taida kiukutella juuri ollenkaan, mutta toi itkeminen on melkein yhtä kamalaa miesten mielestä, koska se on niille niin käsittämätöntä. Lisäksi päälle pukkaa se armoton turvotus (oon joskus huvikseni käynyt vaa'alla ennen ja jälkeen menkkojen ja kyllä siinä vaan usemman kilon ero on). Mulla on myös hirveät menkkakivut, mitkä alkaa enteilemään satunnaisena mahan jomotuksena pahimmassa tapauksessa puolitoista viikkoa ennen tuskan h-hetkeä.

    E-pillereillä noi oireet pysyivät siedettävinä, mutta aurallisen migreenin takia jouduin lopettamaan ne. Kokeilin minipillereitä, jotka ei sopineet mulle yhtään. Niinpä nyt mennään omilla hormoneilla ja jännään että koska ne menkat mahtaa tulla, kun tässä on jo yli kolme kuukautta edellisistä... Tulipas hirveä avautuminen, mutta niin aina tulee jos joku erehtyy kysymään tästä aiheesta :D Mulla on kaikki nämä naishormonijutut aina menneet ihan miten sattuu ja lääkärissä on ravattu, mutta eipähän tälle mitään kai mahda, kun mitään selkeää vikaa ei ole löydetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mä liikutun kanssa helposti! Joskus itkin vuolaasti, kun telkkarista tuli muinoin se Kiinteistömaailman pupumainos, jossa niitä pupuja tupsahteli aina vaan lisää ruutuun, siis sietämätöntä, liian söpöäääähh! :'D

      Mä jouduin e-pillerit lopettamaan 2009 kymmenen vuoden käytön jälkeen, kun löysivät multa niitä poikkeavia aivoverisuonia. Liian iso riski, lopetin samana päivänä kun tulokset kuulin. En muista kuinka monta kuukautta oottelin menkkoja, vissiin 6-7 ja sitten hain lääkäriltä Terolutia, jolla ne taas lähti tulemaan ja itsekseen sitten sen jälkeen on tulleetkin.

      Tsemppiä hormonien pyörteissä. Ei oo helppoo, tiiän! :/

      Poista
  4. Turvotusta, ihan suoraa vi**tusta ja kiukuttelua. Itkuherkkyys ihan tapissa. Viimeks radiosta tuli joku mainos missä liikuntarajoitteinen nuori halus tasa-arvoa tai jotain nii mä pillahdin itkuun täpötäydessä paikallisbussissa! Ja mä en ees ikinä itke, mä oon tunteiden patoaja ja räjähtelen sitten itkupotkuraivareihin kerran pari vuodessa. Kovista migreeneistä kärsin ennen, mutta nyt kun sain tuon kipulääkityksen niin ne on loppuneet (samaa lääkettä ku mitä mulla on kipukynnystä nostamaan käytetään kans migreenin estolääkkeenä) ja sit ihan hirvee suklaan himo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta, valitettavasti! :/ Mua itteäni ärsyttää ja häiritsee kaikista eniten se vi**tus ja kiukuttelu, aamusta iltaan. Veikkaampa, että tuo toinen puolisko kokee tuon myös kaikista ikävämmäksi oireeksi.. Päänsärkyä mulla ei ole, kiva että olet säkin päässyt siitä eroon! Eikä mulla ole myöskään suklaanhimoa. :D

      Luin juuri useasta eri paikasta, että hiilaria lisää, niin voisi helpottaa. Siispä söin juuri ruoaksi KAURAPUUROA erinäisillä lisukkeilla. Ah. <3 Edellisestä kerrasta onkin taas aikaa ihan kivasti. 1-2kk ainakin.

      "Kuukautisia edeltävät mielialanvaihtelut johtuvat serotoniinin, aivoissamme vaikuttavan kemikaalin, puutteesta. Jotta oireet helpottavat, on serotoniinin määrä saatava kasvamaan.

      - Ainoa asia mikä auttaa, on hiilihydraatit. Ne auttavat välittömästi, sillä vain hiilihydraattien avulla aivot voivat tuottaa lisää serotoniinia, sanoo tohtori Judith Wurthman."

      Poista
    2. Ha haa! Mähän just bloggasin tuosta serotoniinista :D Sillä se suklaanhimo sitten selittyykin! Ehkä sen voi nyt selättää kun tietää mistä se johtuu!

      Poista
    3. Joo samat aiheet molemmilla tänään, jee :D Tieto on valtaa! On helpompaa tehdä muutoksia, kun tietää mistä mikäkin johtuu.

      Mulle tuli muuten paljon parempi olo kaurapuuron jälkeen. Ekstrana vielä kaikkea muuta kunnon hiilaria (kuten niitä kuivattuja luumuja) sinne sekaan. Kai maar se sitten on tehokas ja helppo tapa vaikuttaa tähänkin vaivaan! Syöminen auttaa aina! :D

      Poista
  5. Heips! Noihin kaulajänne/lihas-ongelmiin tuli mieleen Voice massage. En tiedä miten mahtaa olla saatavilla kyseistä toimintaa sielläpäin maailmaa, mutta olen kuullut siitä paljon hyvää ja mulle sitä suositeltiin hampaiden narskuttelun vuoksi purentakiskojen hankinnan yhteydessä. Sullakinhan taisi olla se "härpyysi" vai mikä olikaan :D Ihan oli kyllä mielenkiintoinen kokemus, melkolailla erilainen kokemus tavalliseen hierontaan nähden. Täällä meidän kulmilla sitä on vaan melko huonosti tarjolla ja hinta kovin suolainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei! Joo härpyysi käytössä joka yö. :D Googletin heti Voice Massagea, mutta eipä löytynyt ollenkaan täältä. :/ Näyttäisi olevan suomalaisten keksintö. Jännän oloinen juttu!

      Poista
  6. Olen todella rauhallinen tyyppi noin muuten, mutta tasan 7 päivää ennen kuin menkkojen pitäisi alkaa, olen aivan järkyttävän kiukkuinen. Aamulla kun nousen sängystä, huomaan jo että vituttaa. Aivan kaikki. Vituttaa sekin, että vituttaa, tuntuu typerältä.

    Voi parkoja, jotka joutuvat sinä päivänä tekemisiin kanssani. Mutta kun tiedostan tämän itse, niin sitä osaa tehdä tarvittavia toimenpiteitä (= pääasiassa eristäytyä niin paljon kuin mahdollista). Ja onneksi se kestää vain tuon yhden päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samat fiilikset. Sen tietää heti, kun nousee sängystä ja se vasta kiukuttaa, kun kiukuttaa. Mulla kesti viimeksi pari viikkoa. Toivon tällä kertaa pääseväni (ja päästäväni muut) hieman helpommalla. Oot kyllä onnekas, että vaan yksi päivä menee tuohon. Jos mun mies muuttais vaikka teille aina pariksi viikoksi kuukaudesta?! :D Hah. Kissarukkakin oppi viimeksi jo vähän säikkymään mua. Mamma on niin pahana.
      Olen kanssa huomannut, että eristäytyminen on paras. Kaksi viikkoa vaan on vähän pitkä aika, jotta oikeasti onnistuisi. Sitä voi onneksi myös olla vaan hiljaa. Vaikka useamman päivän, jos tarve vaatii. Kaikilla on silloin ihan oikeasti helpompaa. :')

      Poista
  7. Heh, JUST sivusin PMS-aihetta omassa blogissani, täällä taistellaan myös :) Itselläni on psykiatrin mielestä astetta vaikeampi oireyhtymä eli PMDD, ja siihen on ehdotettu esim. mielialalääkitystä siten, että söisin niitä kaksi viikkoa kuukaudesta (kun nuo oireet yleensä psyykeen alkavat vaikuttaa kaksi viikkoa ennen)...mutta tarkoituksena on yrittää nyt tällä liikunnalla vähän yrittää josko auttaisi, ja sitten lisätä e-pillerit (jos ne mulle sopivat).
    Tsemppiä taistooooon ! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kylläpäs tämä on suosittu aihe tänään! :) Piti ihan googlettaa tuo PMDD, hurjan kuuloista. Aika pitkälti omat oireet tässä tuntuu pieniltä, jos näitä kykenen kulhollisella kaurapuuroa lieventämään.. :') Hirveät määrät tsemppiä sulle! Ja muillekin moisille, oli sitten oireet pieniä tai suuria, harvoin ne mukavia on kuitenkaan. Hmph! tätä naisen elämää! ;)

      Poista
  8. Nyt ehkä keksin syyn miks itkin kauheasti viikonloppuna ku Eläintenpelastustiimissä kissa oli jäänyt puuhun (ja siis se pelastui kyllä mut paruin vaan ja silittelin omia kissojani) :'D Onhan se alavatsa ja alaselkä tässä nyt oireillut, mut ei tuu ehkäsyvalmisteen takia, himpan ärsyttävää ku ois helpompi päästä vaan "äkkiä" yli eikä vaan miettiä et millon ne oireet loppuis. Nimim. oli pakko mennä kippuralleen vähäks aikaa sohvalle ennen salille lähtöä ku koski vatsaan niin pahasti :S

    Ite en muuten ikinä, ikinä halua syödä teroluteja, kerran söin kuurin ja olin ihan hormonihöyryissä :o Siis se itku ja raivoaminen ja sit kaikenpäälle 2 viikkoa kestäneet menkat. Nou thänks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, tuommoiset ohjelmat on kaikista kamalimpia silloin kun on tunteellisella päällä, syystä tai toisesta. :') Mut voi itku tommosia vatsakipuja. :'(

      Hui, olipas sulla aikamoiset kokemukset teroluteista! Mä en muista niistä saaneeni mitään sivuvaikutuksia, tosin en voi vannoa, koska silloin en ihan perillä ollut omasta kehostani ja voinnistani muutenkaan. On jopa mahdollista, että mulla oli hirveät hormonihuurut siitä, enkä edes tajunnut. :D

      Poista
  9. Tanko opsaan kopsis! Onneks itellä kuuluu aina vaan ontto kolahdus, ei siellä päässä mitään ole! :D
    Rahka on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä tuolla munkaan päässä mikään muu kajahtanut kuin ne kaksi kiukkuista aivosolua, kun toisiinsa törmäsivät. :D

      Rahka on maailmojen parasta!

      Poista