torstai 18. huhtikuuta 2013

Parit treenit ja parit pöperöt

Ihan aluksi; kiitos kaikille eiliseen unipostaukseen kommentoineille! Vastailen kommenttitulvaan viimeistään huomenna, että saan ihan ajatuksella ja ajalla miettiä niitä. :)

Sitten tästä päivästä. Kun eilen oli lepoa, niin tänään taas paahdettiin menemään. Selkää, hauista ja poikkeuksellisesti tässä(kin) treenissä nyt vähän vatsoja mukana, kun kerran kolme treeniä tulee viikkoon muutenkin vain. Vatsojen tekemisen vuoksi jätin lopusta haban staattiset pois tällä kertaa. Meni näin jo melkein puolitoista tuntia ja vatsojen jälkeen kädet vispasi ja masu huusi sapuskaa. :) Mm. näitä tein tänään:

Oma versioni alataljasta. Superina heti mutkatangolla tehtävän kulmasoudun jälkeen.
Tunteella (:D) keskitettyä hauista vinopenkin avulla eristettynä.

Vatsoiksi valitsin piiiiiitkästä aikaa vatsalihaspenkillä tehtävän liikkeen, jossa pidetään suorilla käsillä levypainoa kohti kattoa. Liike aukeaa varmaan hieman paremmin kuvista. :D Tämä on yksi omista lemppareista, vaikka onkin unohtunut ohjelmasta. Käytin 15 kilon kiekkoa (2x20). Hieman haastavaa käsitreenin päätteeksi pidellä suurta painoa.. Muutenhan olisi siis tietty 20 kiloa. :D

Paino syliin, suorille käsille kohti kattoa, ja vatsalihasten avulla alas ja ylös. Viimeisen toiston jälkeen
on hyvä hetken aikaa miettiä, että P*RKELE KUN HAPOTTAA.

Superiparina (parin sekunnin keräilyn jälkeen..) russian twistiä taas, tällä kertaa sekin tuolla 15 kilolla 20 kilon sijaan, kun ei tuossa välissä aleta kaivelemaan toista painoa syliin.


Tuosta puolelle ja sitten toiselle ja lopussa hetki ihmetellään, että P*RKELE KUN KÄDET TÄRRÄÄ.
Tämänhän voi tehdä levypaino rinnan päällä niin ei ottaisi käsiin niin kovin. Ehkä kokeilen ensi kerralla.
Voi myös tehdä kädet kokonaan suorina, mutta suosittelen siihen pienempää painoa, ettei mene nurin. :D

Päivän aerobisesta vastasi taas perinteisesti kävely. Kyllä vähän ketutti, että myrskytuulet puhaltaa tänäänkin. Eilen ei tietty tuullut, kun oli lepopäivä. No ei auta, pihalle vaan!


Terppa! Meikä heittää takin niskaan ja lähtee!

Siellä kävelin ja mietin, että ei oo ihan niin paha tuuli kuin viimeksi, puuskissa ehkä, muttei ole onneksi jatkuvaa. Lisäksi tuuli hieman eri suunnasta, eli menomatkalla lähes koko ajan takatuuli. Siitä innostuneena päätin kävellä sen yhdeksän kilsaa (olisin halunnut mieluummin kuusitoista, mutta joku toinen kerta sitten). Kyllähän mä sen tiedostin, että kun ympäri pitää kääntyä niin sitten on vastatuuli.. Onnistuin hienosti sulkemaan sen mielestäni vaan ja jatkoin matkaa. :D Ja kyllä, oli se sitten kova vastatuuli. Tietysti myös koveni siinä matkalla selvästi ja muuttui harvoista puuskista yhtäjaksoiseksi. No ei siinä auttanut muu kuin kävellä, kun ilman sitä ei kotiin päässyt. :) Hirveä pissahätäkin oli tietty! Toinen puolikas kävelystä menikin siis aika lailla kokonaan vastatuuleen. Yhdeksän kilometriä aikaan 1:36. Naapurin roskis oli meidän parkkipaikalla kun tulin takaisin. Siitä se jatkoi matkaa pitkin kotikatua. Kattelin koti-ikkunasta sen menoa, niin kuin hyvän naapurin kuuluukin. :D

Nämä tuuliset kelit ja se, että olen tuolla pihalla tuulisessa kelissä, on johtanut siihen, että mulla on naamanahka pahimmassa kunnossa varmaan ikinä. Mutta en mä enää jaksa välittää. Mä tahdon vaan pihalle! Se on tuommoinen punainen, rosoinen, pikkusella näpyllä koko ajan. Ei ehdi parantua, kun taas menen jo pihalle. Silmät on tietty turvoksissa kanssa tämän vuoksi, mutta se laskee yleensä päivässä, naama tarvitsisi varmaan viikon aina aikaa parantua.

BADASS-PUNANÄPPYNAAMA. Ahhaha. Oikeasti tuo ensimmäinen kuva on sellainen, että oikein ketuttaa kattella.
Tekisi mieli läppästä tommosta naamaa, ärsyttävä!! Että osaa kunnolla ottaa päähän koko kuvan kaveri.
:D

Nälkä oli kun palasin tuolta ja heti aloinkin tehdä sitten sapuskaa. Tuntuu, että syön nykyään vallan salaatteja eri lisukkeilla, mutta mikäs siinä, kun maistuu niin maan perkuleen hyvälle! Tänään tein pitkästä aikaa tempehiä, kun niitä levyjä on pakkasessa useampi. En tahtonut marinoida tai suikaloida tai muutakaan sellaista, koska mun mielestä tempehin oma maku on ihan tajuttoman hyvää. :D Maistuu ihan jollekin pehmeälle leivälle! Kaikkihan ei siitä tykkää, mä tykkään, kovin. <3 Sitten taas esimerkiksi tofun oma maku ei ole minusta mitenkään erityisen herkullinen.

Mutta tällä kertaa siis tuo 200g levy vain pitkittäissuunnasta kahteen osaan, eli kahdeksi pihviksi. Itselleni ohuempi kuin miehelle.

Kuvan veitsen alkuperäinen tarkoitus ei suinkaan taida olla tempehin halkaisemiseen.. :)

Ainoana lisämakuna toimi uusi ostokseni, miedolla chilillä maustettu kylmäpuristettu rapsiöly (täällä on rapsia, ei rypsiä), jossa siis nuo paistelin. Ja erittäin hyvää tuli salaattiannoksen kera ja raejuustoklöntin päällä nautittuna!


Näyttääkin ihan sämpylänpuolikkaalle. :D

Ja kun vauhtiin päästiin, niin esitellään vielä eilinen ruokakin. Pannulla portobello -sieniä aika ohuiksi viipaloituna, sipulirenkaita, kirsikkatomaatin puolikkaita, tuorepinaattia + tuoretilli & -basilika + muut mausteet. Uunissa tällä kertaa ihan perinteistä kesäkurpitsaa (marrow oli loppu), jotka voitelin tuolla öljyllä ja heitin päälle mausteet. Uunissa puolisen tuntia, että jäi vielä purutuntumaa. En juuri tykkää ihan löllöksi kypsytetyistä. Tämä on ehkä helpointa ruokaa ikinä. Neljään osaan vaan per kesäkurpitsa. Mulla oli neljä kurpitsaa, kun paketissa nyt oli sen verran.




Hyvä setti se oli tämäkin, salaatin kera nautiskeltuna!




Semmonen tyhmä juttu vain, että sienet ja sipulit turvottaa aivan hirveästi. Menee tunti ruokailusta niin vatsasta tulee ilmapallo. Onneksi on seuraavana päivänä aina jo pois. En tosin tiedä, että sopiiko yleensäkään jollekin oikeasti sienet ja sipuli, ilman että aiheuttaa vatsassa reaktioita! Samaan syssyyn mulla menee paprika, lanttu uunitettuna (ei esimerkiksi kasvissopassa) ja omenakin jossain määrin. Ja näitähän sitten käytetään useita kertoja viikossa, että rupsista vaan. :'D Tempeh on siitä ihana, että vaikka on soijasta valmistettu, niin ei turvota tippaakaan. On niin erilaisessa muodossa kuin muut soijatuotteet. Sopii siis aika lailla takuuvarmasti niillekin, jotka soijasta muuten saavat vatsavaivoja.


Öh.. harrasta loppuiltaa? Joo, vaikka sitä sitten!

12 kommenttia:

  1. öö mitä tuo siis on, ja mistä ostetaan, ja millaset ravintoarvot? :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Varmaan parhaiten äkkiseltään infoa täällä:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Tempeh

      ja ravintoarvoista voi ehkä helpoiten kurkkia täältä:

      http://www.tempeh.info/health/tempeh-nutrition.php

      Me tilataan netistä yhdestä UK:n paikasta, tupsahtelevat kotiin sitten postiluukusta. :) Ei niitä helpoiten löytyviä tuotteita! :/

      Poista
  3. en ole moisesta tempehistä kuullutkaan!
    jännän näköistä :)
    ootkos muuten maistanut quornia?
    suosittelen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännän näköistä ja namia. :)
      Quornia täällä myydään paljon, mutta toistaiseksi ei olla ostettu. Monessa valmisteessa on kananmunaa mukana tai ei sitten muuten ole ihan niin terveellistä kun mä tykkäisin. Valmiiksi maustettua (eli suolattua) jne. Mutta kyllä mä niitä aina välillä vilkuilen kaupassa! :')

      Poista
  4. Hei jes uus valmistustapa kesäkurpitsalle! :) Kiitos vinkistä!
    Mua kanssa sipuli aina turvottaa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooppa hyvä! Ei paljon helpommaksi voi enää ruoanteko mennä. :)
      Tosi tyhmää tuon sipulin kanssa, sipuli on ihan hirveän hyvää! :(

      Poista
  5. Siis turvottaako sulla raaka sipuli? Vai kypsennettykkin? Aika ikävää, sipuli on ainakin itselläni ihan must ja tukin sitä (valkosipulin ohella) joka ruokaan. Nykyään oon ihastunut punasipuliin, kun se väri on niin kiva.

    Tuosta tempehistähän sais kivan lämpimän "leivän" kun paistais sen, ja päälle nakkelis kasviksia, jotain kasvislevitettä/tahnaa, avokadoa, raejuustoa ym... Uskaltaiskohan tuota kokeilla...

    -Anna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsä sipuli. En mä raakana tykkää ees syödä, mutta voin kuvitella, että kahta kauheemmin se turvottelisi. :D Sipuli on must ja tosiaan tulee käytettyä aika lailla jokaiseen ruokaan.

      Mä vähän unelmoin kanssa semmoisesta tempeh -sämpylästä. :D Mutta kun siitä tulisi jo energiaa pelkästään tempehistä semmoset neljäsataa, niin ei ihan justiinsa nyt sovi mun pöperöiksi. :') Ehkä joskus sitten! Kerro ihmeessä millainen tuli jos kokeilet. ;)

      Poista
    2. Tempeh- pitsapala. Tuon siivun päälle tomaattimurskaa, oreganoa ja muita täytteitä ja uunin kautta lautaselle...

      -Anna-

      Poista