lauantai 1. syyskuuta 2012

Käytiin siellä kreikkalaisessa..

..oven takana. Visiitti kyseiseen ruokapaikkaan meni juurikin niin kuin aavistelin - se oli kiinni. Tietysti. Siis kyllähän se pitäisi tietää, että paikka on auki ainoastaan puolikuudesta illalla puoleen yöhön asti. Joka päivä, paitsi sitten sunnuntaina 11-14:00. Ja tiistaisin ei tietysti ollenkaan. Miksi se nyt tiistaina auki olisi? Joo, aina en ymmärrä näitä saksalaisia kuvioita.. :') Iltapäivisin pitää myös varautua siihen, että siestaa vietetään ja erinäiset kaupat, postit, mitkä vain, on muutaman tunnin kiinni.

Eli kreikkalainen vaihtui tähän:

Täysjyvä, kasvispihvi, ei juustoa, ei kastikkeita, ei mausteita. NAM.

Söin tuon puolikkaani ja muutamalla haukulla piti jatkaa miehen kokonaisesta vastaavasta. Oli kolmas visiitti Subwaylle kymmenen kuukauden täällä asumisen aikana. Emmekä vielä ole käyneet kertaakaan siis oikeasti ulkona syömässä. Ehkä joku päivä sitten. :D Toistaiseksi se kreikkalainen on ollut ainoa, missä on ruokalistalta löytynyt jotain oikeasti syömäkelpoista (eli ei-saksalaiseen tapaan voissa paisteltua tai uppopaistettua tai muuta sellaista). Tämä subi on silloin tällöin nautittuna namia. Muita laatuja ei tuolla paikassa syödäkään. Aina tämä. Se perus kasvisversio on todella köyhä.. Leipä ja rehuja! Sen tekisi kotonakin. Tuo pihvi taas on tuhti ja tykkään siitä kovin.

Myös todistusaineistoa aamupalasta tältä aamulta:

VIISI. Kunnon syvästä lautasesta, ei mistään muovikuposta. MINUSTA ON TULLUT AIKUINEN! :'D

Tänä aamuna osui myös jo maidon määrä kohdilleen ensimmäisellä kerralla. Eivät lillu siellä vaan kaadan ne tuosta yksitellen, jotta osa on vielä vähän rouskuvaa ja osa pehmeää. Maitoa pitää riittää myös viimeiselle sopivasti. Taitolaji.. :')

Olen ihan ällikällä lyöty nyt kun olen lisännyt jonkin verran syömistä päivään, sillä normaalisti yksikin vähän suurempi ruokamäärä saa vatsan pömpähtämään ulos (eli esimerkiksi ruoka + jättikuppi kahvia siihen perään). Nyt vatsa on tasainen aamusta iltaan. Ehkä, koska syön tasaisesti aamusta iltaan. Näinkö yksinkertaista se sitten oli? Ilmeisesti. Tosin emme tietysti hehkuta vielä, mutta viikon ajalta kokemus on tämä. Olisin iloinen, jos tämä olisi jatkossakin näin. Ei tulisi vatsa-ahdistuksia.

Muita ruokia tältä viikolta:

Uunivartaita. Mausteissa pyöriteltyä kesäkurpitsaa, kasvissyöjän pippuripihviä,
seitania, kirsikkatomaattia ja etukäteen uunissa pitkään paahdettua valkosipulia
ja sipulia.

Rahka-linssi-sipuli-valkosipuli-maustesössöllä täytettyjä uunipaprikoita.

Kesäkurpitsaa uunissa tomaattisella herkkusienikastikkeella.
Tietysti valkosipuli-/sipulimaustettua kastiketta. Tomaattikastike purkista, josta mainitsinkin
ruokapostauksessani. 
Eilinen varsin proteiinipitoinen ruoka. :') Tofusta, rahkasta, valkosipulista ja sipulista tehtyä muussia, jossa oli vielä
edellisen päivän ruoanjämätkin seassa :D
Niin, siitähän piti tulla pihvejä, mutta eipäs tullutkaan. Lennosta suunnitelmat uusiksi ja muuttui muussiksi.
Lisänä pippuripihviä taas. Oli tuhti ruoka ja pysyi nälkä loitolla muutaman tunnin. :')
Maanantaina syötiin valkosipuliseen tomaattikastikkeeseen tehtyä munakoisovuokaa soijarouheella ja sipulilla.

Näillä on jaksettu tähän asti hienosti. Huomenna onkin salaattipäivä, niin kuin viikonloppuisin tuppaa olemaan. Mmmhhh hyvä ja terveellinen ruoka on vaan niin iloinen asia. <3

12 kommenttia:

  1. On kyl ollut hyvät pöperöt!

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi kun itelläkin olisi nää pari tankkipäivää (spinningmarathonia varten piti vähän tankkailla hiilaria) pysynyt maha ilman pöhötystä. Mutta eeei! Onneksi huomenna paluu normaaliin ruokavalioon ja ruokamääriin niin eiköhän tää kaveri rauhotu parissa päivässä.. toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. nuo ruokas näyttää ihan sikke hyviltä! <3

      Poista
    2. Sama tapahtuu täällä jos alkaisin hiilaria oikein kunnolla napaani laittamaan. :) Mä en kyllä yhtään tykkää turvotuksen tunteesta! Olenkin niin iloinen tästä, että nyt on pysynyt vatsa iloisena aamusta iltaan, kun vain tasaisesti syö ja vähän enemmän, niin sen ei tarvitse reagoida juurikaan niihin ruokahetkiin. Kunhan on ja möllöttää vaan. :D

      Ja kiitos, kyllä ne suurimmaksi osaksi olikin maistuvia! :')

      Poista
  3. Mun mielestä weetabixit on parhaita nimenomaan osittain rouskuvina ;D Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just sillaisina! Rousk! Siksi tuo proteiinijauhe siinä maidossa on loistavaa - se kun paksuntaa sitä maitoa niin paljon, ettei se pääse imeytymään weetabixeihin kovinkaan helposti. Niitä saa lillutella siellä paaaljon pidempään kuin pelkällä maidolla, ja voi olla että viimeinen ei pehmene sitten millään, vaikka kuinka koittaisi sitä uittaa. :D NAMSK!

      Poista
  4. Hei oisko siulla antaa tuohon munakoisovuokaan ja paprikoiden "täytemössöön" reseptejä? :) Vai heitteletkö vain ainekset ihan "näppituntumalla"? :) Näyttää nimittäin niin hyviltä, että tekisi mieli itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku, en tosiaan tiedä yhtään mitä niihin laitoin. :D Reseptit tulee mulla päästäni, kunhan heittelen ja viskon sekaan kaikkea mikä tuntuu kivalta ja maistuu omaan suuhun hyvältä. :') En millään muista, mistä kaikesta nuo koostui, saati että edes tietäisin määristä jotain.. Eli hyvin näppituntumalla mennään! :')

      Paprikoissa se rahkatöhnä oli parempaa kylmänä, siitä tuli vähän kuivaa uunissa käynnin jälkeen. Ne olivat makunsa puolesta vain ok, eivät superherkkua. Mutta tuo munakoisovuoka on todella hyvää. Sitä teen aika useinkin, niistä aineksista mitä silloin sattuu olemaankaan. Aina se sisältää kuitenkin munakoison lisäksi sitä valkosipulista tomaattikastiketta, sipulia ja kasaa mausteita (käytän paljon yrttejä, mustapippuria, currya ja kuminaa). Tässä tapauksessa meni viimeiset Suomesta mukanani raahaamat tummat soijarouheet. :/ Täältä en ole löytänyt rouhetta tilalle, ainoastaan niitä suurempia soijapaloja. Mutta esimerkiksi linsseillä tuohon saa aika paljon samanlaisen fiilisen. Sellaisen jauhelihamaisen, eli kun ei ole kasvissyöjä niin voi varmasti käyttää soijan tilalla jauhelihaa. :D

      Poista
    2. No problems! :) Sama juttu itellä kokkaillessa: sekaan menee vähän mitä huvittaa eikä tarkkoja reseptejä ole :) Ja kyllähän noista siun "ohjeistuksista" suuntaa sai, kiitos!

      Poista
  5. Paljonko syöt suurinpiirteinen päivässä kaloreita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asiasta on ollut juurikin keskustelua tämän postauksen lopussa: http://eioorakettitiedetta.blogspot.de/2012/08/lisakaloreita-paivaan.html

      Etenkin tämän hetken viimeisestä käy ilmi määriä aika tarkastikin. :)

      Poista