sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Treeniviikko = sairasteluviikko

Hirvittävän vähän on sanottavaa tästä viikosta näin treenien puolesta, muuta kuin että eipä juuri ollut treenejä. :') Kaksi ehdin alkuviikosta tehdä alta pois.

Maanantai:
Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet

Kesto: 1:21
Keskisyke: 107
Maksimisyke: 151
Kulutus: 314kcal


Tiistai:
Selkä, hauikset, vatsa

Kesto: 1:31
Keskisyke: 114
Maksimisyke: 167
Kulutus: 408kcal


Siinäpä nuo. Tiistaina kurkusta löytyi peitteiden läpi mennyt, nyt jo maailmankuulu, herra tai rouva Saksanpähkinänpala. :D Ehti tulehduttaa kurkkua ennen kun pääsi sieltä pois ja keskiviikkona alkoi lämpö nousta. Torstaina oltiinkin jo yli 38°C, samoin perjantaina herättiin kuumelukemalla 38.4°C. Pysytteli siinä korkealla kunnes viiden aikoihin illalla nappasin pari Panadol Novumia ja kuume laski tunnissa normaaliin lämpöön. Ja sinne se jäi. Ei ole enää noussut normaalista mihinkään. Keuhkoputki on kuitenkin täynnä limaa ja nenää saa niistää, lisäksi olo nyt ei ole ihan täysin terve, joten lepäily jatkuu vielä. Ihmeekseni suurin uupumus ei ole iskenyt juurikaan, vaan kiltisti on viideltä noustu arkena ja aivan normaalisti jaksanut hääräillä vielä siinä 38 kuumeessakin. Luonnollisesti ne ihan perinteiset normaalit hääräämiset on jätetty pois ja olen suurimmaksi osaksi makoillut sohvalla leffoja (ja Täydellisiä Naisia) katsoen. Hyvin on kuitenkin jaksanut olla ylhäällä ja kokata ja sellaista. Mieskin alkoi eilen valittaa karheaa kurkkua. Pähkinää ei olla sieltä kyllä metsästetty. :D Maratonin jälkeen varmasti vastustuskyky normaalia alhaisempi ja jotain minusta häneen hyppäsi. Odotellaan, tuleeko samanlainen tauti. Ei noilta oikein vaan voi välttyä, kun samassa taloudessa ollaan. Harmi. :/

Mulla ei ole edes mitään kuvaa laittaa tähän nyt treeniviikkoa kuvaamaan. Siispä jatkan tätä ruokapostauksella! Tiistaina tein kuivatuista vaaleista soijapalleroisista kasvispataa. Tai ruukkua, jos sen syö ruukusta. :D Enää en lupaa kaikkea muistavani kuin suurinpiirtein, mutta kuvia sentään vähän on.

Pilkoin pellille kesäkurpitsaa, sipulia, herkkusieniä ja valkosipulipalleroisia. Heitin uuniin ehkä tunniksi.



Pannulle laitoin valmiiksi yhden valkosipulipalleron puristettuna, yhden sipulin silputtuna, soijapalleroisia pussillisen (150g) ja kaksi purkkia valkosipulista tomaattikastiketta.




Mausteita päälle hirveät määrät. Laitoin mitä mieleni tekikin.




Ja kaikki sekaisin. Saivat imeytyä ja hautua siinä sen ajan, kun toiset olivat uunissa kypsymässä. Kävin itse tässä välissä suihkussa ja hääräsin kaikkea yleishyödyllistä.




Lopulta pannu kuumaksi ja hetken pyörittelin niitä siinä. Otin kypsät kasvikset uunista ulos ja heitin sekaan ja pyörittelin taas hetken. Ja tadaa - ruoka valmis!




Tämä oli ensimmäinen kerta kun käytin noita palleroisia. Olen aiemmin käyttänyt kuivatuista soijatuotteista vain rouhetta. Näiden koostumus yllätti minut (ja mieheni) aivan täysin. Tosi jännä! Jos se jotain muistuttaisi, niin sanoisin, että kanaa. Vähän ehkä sitkoisempaa kuin mitä muistan kanan olevan, mutta hyvin lähellä sitä. Oli todella, todella hyvää. Uusi pussukka ostettiin heti samana päivänä kaupasta. Meidän talouteen siitä tuli ihan superhitti jo ensimmäisestä kerrasta!




Nyt takaisin sohvalle, pari jaksoa Täykkäreitä ja sitten leffaa ennen illan X-Factor -lähetystä. Huomenna ei ole ainakaan vielä treenipäivä, vaikka kuumetta ei enää olekaan ollut kahteen päivään. Katsellaan oloa uudelleen tiistaina. Veikkaisin, että aikaisintaan keskiviikkona jatkuu treenit. Ja voitteko kuvitella missä kunnossa niskani on? Kahteen päivään ei hierottu kuumeen vuoksi ja siinä ajassa on ne kaksi päivää niistänyt kaikki pään seudun lihakset kipeiksi ja aivan tuhannen juntturaan. Koskee ja särkee, ihan kyllä joka puolelle, mutta ei vähiten tuonne pään läheisyyteen. Menee taas hetki aukoessa.. Mutta eipä siinä muu auta kuin aukoa vaan. :) Mukavaa uutta viikkoa itse kullekin!

14 kommenttia:

  1. Voi ei, flunssia taitaa nyt olla liikkeellä aivan joka kolkassa.. Kaikkein kauheinta on se fiilis, kun on jo parantumaan päin, mutta silti pitäisi malttaa olla treenaamatta. Tuttavani, joka on lääkäri, kehotti olemaan treenaamatta/ treenata hyvin kevyesti yhtä pitkään kun sairaus kesti. Mukavaa viikkoa sullekin, ja pikaisia paranemisia ja paluita treenien pariin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä tuntuu tosiaan olevan joka toisella nyt menossa! En sitten tiedä olisiko sitä itse terveenä ilman tuota pähkinäepisodia, mutta näin siinä tosiaan kävi täälläkin. :D Mä maltan vielä olla treenaamatta, kun ei ihan voimissaan ole, niin ei tuu kyllä mieleenkään mennä raskaita painoja nostelemaan. Onneksi on Täydellisiä Naisia vielä paljon kattelematta! ;) Kiitti! :)

      Poista
  2. Sulla on aina ihan hemmetin hyvän näkösiä ruokia!!! :P
    Pikaista tervehtymistä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vai, mä aina katselen että ne näyttää niin rumille kuvissa :D No hyviä ne kyllä on!! ;)

      Kiitooosshh.. :)

      Poista
  3. Nuo soijapalat on hyviä, maistuvat melkein kanalle. Niitä saa myös sellaisena melkein valmiina pihvinä (isompi "klöntti"), jos oikein tekee ei kyllä maku erotu syötkö kanaa vai soyaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kyllä on tosi hyviä! Noita pihvejä ei ollakaan täältä löydetty. Vielä. ;) Mutta varmasti tulee kokeiltua jos vastaan joskus jostain tulee! :)

      Poista
  4. Oon ihan luullu ettet oo suurinpiirtein koskaan syöny lihaa!:D Saako kysyä mikset syö enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Punaista lihaa en ole syönyt noin kymmeneen vuoteen enää, jolloin vihdoin sen jätin pois muutaman vuoden jahkailun jälkeen. Kana ja kala oli vielä mukana viime vuoden alkuun asti, jolloin tipahtivat nekin pois. Eettisistä syistä. Saa siis toki kysyä. ;)

      Poista
  5. Pöh, hitsin flunssa, kun estää treenaamisen :(

    Ittellä alkoi armoton kurkkukipu jo viikko sitten sunnuntaina, tiistaina ei tullut ääntä, keskiviikkona suht terve fiilis, perjantaina taas kurkkukipua ja nyt päällä hillitön flunssa. Varmaan aivotkin täynnä räkää. Niin hyvin ajatus kulkee :P

    Perkule, kun ei ole kuitenkaan niin kipeä, että viitsisi olla poissa töistä, mutta siltikään ei pääse treenaamaan. Kohtahan tässä pääkoppa hajoaa, kun ei pääse nollaamaan ja purkamaan stressiä salin puolella :(

    Pikaista paranemista! :)

    -A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Mrr! Olen yllättävän hyvin jaksanut olla ja levätä nyt nämä päivät, on ollut kuitenkin sen verran selkeästi kipeä olo. Mutta saas nähdä kuinka kauan kestää. :D

      Eli pikaista paranemista sinnekin! Mielellään niinkuin heti! :D

      Poista
  6. Hurjasti tuntuu ihmiset olevan nyt kipeinä. :/ Kovasti jaksamista ja paranemista kaikille pöpöpäille ja nuhanenille! Malttakaa levätä kunnolla ennenkuin ahnehditte salille ja lenkkipoluille ettei tuu mitään ikäviä ylläreitä ja tauti pitkity turhaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :/ Tämä pöpöpää ja nuhanenä alkaa olla pikkuhiljaa jo parempi. :D Vielä oottelen, että olosta tulee normaalimpi. Siksi tässä vielä ollaan ja lepäillään, vaikka kuume onkin jo ollut poissa kokonaan. Olo ei kuitenkaan ole ihan terve. Aikaisintaan keskiviikkona mietin treeniä. Ikävintä olisikin päästä aloittelemaan ja sitten taas heti uudestaan sängynpohjalle!

      Poista
  7. pakko oli kokeilla tätä ruokaa :D mutta paljonko sulla oli uunissa asteita ku mulla kärtsäs herkkusienet siel uunissa :'D muuten oli ihan sika hyvää, niiku kaikki nää sulta bongatut ruokaohjeet eli niitä vaan kehiin mahdollisimman paljon<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mä voisin kuvitella, että asteita oli ehkä 180°C.. Noista kaikista lähti niin paljon kosteutta, ettei päässyt mulla kärtsäämään - mutta ei hätää, vähän väliä mullakin kyllä kärtsää jokin. :D

      Mä olen iloinen, että näistä joku saa jotain irti ja kokeileekin, jee! Lisää tulee kunhan kokkailen jotain erityistä taas! ;) Kiitos!

      Poista