perjantai 17. tammikuuta 2014

Perjantaipylly

Toisilla on perjantaipullo, toisilla perjantaipylly.. :D Eli täällä on pulloista pysytty kaukana, kun vetenikin juon (nykyään) lasista, ja sen sijaan on treenailtu pyllyä ja koipia!

Tangon asettelua ja sitten sarjataukoa.

Olin aamulla aivan hirveän väsynyt. Suht perinteinen perjantai-ilmiö tässä taloudessa, mutta nyt väsymystä oli sitäkin enemmän. Pariin päivään en ole ottanut d-vitamiinia (koska tipat, koska vatsa), mikä varmasti vaikuttaa. Lisäksi olen kahtena aamuna herännyt kesken unen näkemisen, mikä aiheuttaa mulla kunnon töttörööt aina koko päiväksi. Aamu ja aamupäivä meni ihan pilkkiessä.


Minitorkut (alle puoli tuntia) kissa kainalossa teki kuitenkin jo olon paljon pirteämmäksi ja saattoi jo ajatella tulevaa jalkatreeniä. Se, että sinne asti pääsi, vei kuitenkin vielä jokusen tunnin.. :') Loppujen lopuksi kuitenkin!


Mulla on nyt ollut sama jalkatreeniohjelma jo kuukausikaupalla. Noitahan suositellaan vaihdettavan jokusen kuukauden välein ja on alkanut tuntua, että jotain muutoksia voisi tehdä. Liikkeisiin en ole ollenkaan kyllästynyt ja niitä en tahdo vaihdella, mutta järjestystä voi onneksi aina myllätä. Split squatilla olen treenit aloittanut muistaakseni jo kesästä lähtien ja siinä onkin tullut hirmuisesti kehitystä. Nyt muutettiin järjestystä niin, että splitistä tuli treenin toinen liike ja treeni alkaakin syväkyykyllä, mikä on normaalisti kolmantena liikkeenä. Tuo on alkanut vähän jännittää siinä kolmantena, kun jalat on jo aika rikki. Nyt on kiva aloitella tuoreilla koivilla, eikä jännitä laisinkaan, etteikö sieltä pääsisi ylös.

Leg curlia yhdellä jalalla ja voimapyörää masulle.

Oli myös tervetullutta, että sai tiputettua painoa splitissä sieltä seitsemästäkymmenestä ihan parillakin kympillä alaspäin. Kun syväkyykyt oli alla niin tuntui nuo noin viidelläkympillä tehdyt neljä splittisarjaa ihan yhtä kamalalta kuin paljon suuremmalla painolla tätä ennen! Pääsee tuo vasen jalkakin mukaan kunnolla, kun ei tartte vajaaksi jäädä. Ja tosiaan, kuten ylläkin kuvassa näkyy, vatsat oli tänään jo mukana normaalisti. Ei ole massu tänään mulle ollut enää vihainen. Huh.


Kun pylly tuossa syksyllä otti hirmuisen kasvuspurtin, on sen jälkeen tuntunut, ettei se ole enää kasvanut. Ei sitä enää erota, kun se on vain koko ajan mun silmääni iso. Ei enää entistä isompi. Joten onneksi on kuvia, joita vertailla! Alla olevien kuvien välillä kolmisen kuukautta. Kyllä se näyttäisi vieläkin kasvavan. Jee!

Lokakuu - tammikuu

Ruokana tänään myskikurpitsaa. Taisi ollakin suurin myskikurpitsa, mitä on mukaan tarttunut! Ei riittänyt halkaisu kahteen osaan, vaan piti lohkoa neljäksi, jotta saisi siitä joskus kypsääkin.

Painoa en tiedä, kun täällä kassa punnitsee.

Puolisentoista tuntia taisi uunissa kypsyä. Se oli heti jotenkin erilainen kuin muut myskikurpitsat on olleet. Pinta kuivui todella kovasti ja kunnon nahkean kovaksi. Ei meinannut saada haarukkaa läpi.


Normaalisti nuo ovat aina sellaisia mehukkaita, eivätkä suinkaan kuivu. Ja se kovertaminen sitten.. Apua. En tiedä kauanko siihen meni, mutta kauan joka tapauksessa. Kaikki kosteus oli näistä kadonnut, jos niissä sitä missään kohtaa oli alunperinkään ollut. Hedelmäliha oli todella tiukasti kuoressa kiinni ja kuori repeytyi melkein joka koverruksella. Oli kyllä ihan erilaista tavaraa kuin ennen. Sellaista jauhoisen nahkeaa.

Kuoren rämmäleitä ja koverrettu sisus kipossa.

Normaalisti lisään sekaan vähän mausteita, yrttejä ja kolmisen lusikallista soijajogurttia. Siinä se. No nyt sain laittaa varmaan puolisen litraa riisimaitoakin, ja silti se jäi tönköksi!


Mutta tönkköhän on onneksi kivaa ja maku oli joka tapauksessa kohdillaan. Lisäksi tämä tällä kertaa muistutti kivasti perunamuussia koostumuksensa puolesta. Aika valtava satsi tuli, ei tarvitse miettiä mitä huomenna syödään.. Jee. :)


Kaveriksi paistelin herkkusieniä ja sipulia. Alunperin oli tarkoituksena sekoitella nämä sattumiksi muussin joukkoon, mutta eihän tuon sekaan sekoiteltu yhtään mitään. :D Hyvin toimi tietysti rinnakkainkin lautasella ja sai niitä siinä sotkea samaan tapaan.


Hirmuisen hyvää oli. Ei tarvinnut lapata paljoa lautaselle, kun pikkasen tuhtia tavaraa oli. Jos valita saa, niin saatan jatkossakin ostaa jättisuuria myskikurpitsoja. Koostumus oli tässä muodossa enemmän mieluinen. Repunahullu mikä repunahullu.. :D

Postissa tuli tänään pakettia Suomesta, minkä hain naapurilta myöhemmin, kun en ollut avaamassa ovea kun toimittivat. Kaikenlaista kivaa siellä oli ja erityisesti ilahdutti kardemumma (ilmeisesti nykyään se yksi ja ainoa, mikä on täydelliseen kokoon rouhittu), piparkakkumauste ja pellavansiemenrouhe. Mitään näistä ei (tässä muodossa) täältä saa.


Tuo pellavansiemenrouhe on sitten hyvää. Ihan lempparia! Pellavansiemenet itsessään ei ole kovin makoisia (mun makuuni), mutta tämä paahdettu rouhe vasta sitten onkin. Namnam! Kyllä taas kelpaa. Appivanhemmille kiitosta paketista ja sen kaikesta sisällöstä. :)

Mutta nyt se on viikonloppu ja ei tarvitse herätä herätyskelloon. Lepopäiväkin edessä. Lauantaiparhautta! Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

  1. Täälläpä on aina ollut perjantaiPULLA. Eli pullaa vain perjantaisin kun vehnämössö ei muuten ruokavalioon kuulu :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan hassumpi perjantaipäivä sielläkään! :D Pitäisikö itsekin kehitellä jokin oikein herkkuperjantai.. Mmmmhhh.. Vaikka valkosipulinaanleipäperjantai. :D

      Poista
  2. mulla ei ollu perinteistä perjantaipenkkiä! vaan -perkeleet :D ku manasin nii palio tankoillessa. Ja tänään olen manannut niitä edelleen, kun on vähän kipiä :D nii ja selkätreenikin tuli illalla salilla tehtyä... ja tänään taas manasin kun asiakkaille piti sitten näyttää hirveistä jumeista huolimatta noin viiskytziljoonaa kertaa miten se leuka vedetään - auts.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantaiperkeleet :DD Ihan parhautta! Tommosta sen kuuluukin olla!

      Poista
  3. Damn! Toi pylly vaan kasvaa ja kasvaa. Oon vähän kade. Enkä niin vähänkään :D
    Mulla on split squat aina ollut aikaisintaan treenin kolmas tai neljäs liike. Pitääkin joskus kokeilla, että millä painoilla uskaltaisi sitä ekana liikkeenä vääntää, kun ei ole takakyykky alla haittaamassa. Jospa mun pyllykin sitten kasvais. Hihih ;)

    Jostain syystä en voi lakata kuolaamasta tota sienikuvaa. Miten voi joku näyttää noin herkulliselta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua alkaa vähän jännittää, jos se kasvaa aina vaan, että mihin pöksyihin mä enää saan itteni mahtumaan?! :D
      Jos pyllyä tahtoo kasvatella, niin ehdottomasti splittia ekaksi vaan! Se on kyllä niin oiva takapuoliliike, ettei toista ole. Ei edes muut kyykyt pääse samaan. :)

      Mmmhh, sienikuva näyttää kieltämättä oikein makoisalle!

      Poista