tiistai 23. heinäkuuta 2013

Terveydentilakatsaus

Juuri kun olin eilen näppäilemässä illalla vastauksia kommentteihin, iski jälleen uusi migreenikohtaus. Alkoi samalla tavalla näköhäiriöllä, jota seurasi jonkin ajan päästä puutumiset, jotka olivat tällä kertaa voimakkaammat. Mutta jotain jäi puuttumaan, ja se oli päänsärky. Tuon ansiosta kohtauksen jälkeen pystyi palailemaan normaaliin kiinni välittömästi, eikä tarvinnut maata pimeässä tuntikaupalla. Vaikka pari tuntia tuohonkin suttaantui. Oli myös hetki siinä, kun en meinannut saada puhutuksi. Kyllä piti keskittyä ja hiiitaaastiii saada sanotuksi edes jotain pientä. Joten kuten sanat tulivat. Tällä kertaa oli myös jännä, että tuon alkua edelsi ihmeellinen tuntemus reilua puolta tuntia ennen. Katteltiin Emmerdalea, ja vatsasta lähti jalkoihin sellainen ihmeellinen humahdus. Vähän pelottavakin tunne. Jännästi hetken aikaa olo oli paljon parempi. Sanoin siitä miehellekin, että olo parani. Mutta oho, migreeniähän se taas enteili. Toistaiseksi tämä kohtaus näistä neljästä oli selvästi helpoin (sekä auran että säryn osalta) ja lauantain kohtaus kaikista rajuin. Mulla oli silloin hetki siinä, kun pääni sisällä jyrisi helikopteri ja se oli pelottavaa se. Ja siitä mä en enää tosiaan toipunutkaan kunnolla, vaan vasen käsi jäi, öööh, hassuksi. Ja sitten mut kaapattiin sairaalaan (mä vastustin!). Joka toinen kohtaus on muuten ollut aina toisella puolella. Ensin vasen, sitten oikea, sitten vasen ja nyt taas oikea. Tasapaino! Särky on aina vastakkaisella puolella, missä aura.

Olen yleisesti ottaen nyt huonona. Olen kalpea, täriseväinen, tuntopuutos on pitkin kroppaa, kaulaa kuristaa, koska imusolmukkeet on jostain syystä (näkyvästi) turvoksissa. Ja vatsa on edelleen sekaisin. En tunnista itseäni peilistä. Sydän hakkaa pienestäkin ponnistuksesta. Eilen kävin lääkärissä. Tänään kävin lääkärissä. Ylihuomiseksi verikokeita ja ensi viikon lopulle taas lääkäriä. Ja tässä välissä tietysti tarpeen mukaan apua, jos tarvitsee. Tämän hetkinen focus on vatsassa. Vatsa meni sekaisin torstaina, jolloin sain myös ensimmäisen migreenin. Ja tuosta eteenpäin vatsa on ollut sekaisin. Olin ajatellut asian niin, että vatsa on sekaisin migreenin vuoksi, kunnes tänään juolahti mieleen, josko migreeni olisikin siksi, että jokin pöpö jyllää kehossa. Ja siksi imusolmukkeetkin on turvonneet. Tämän päivän lääkäri olikin vahvasti tätä mieltä. Että migreeni jyllää, koska vatsassa jyllää jokin. Ja että ehkä ei ole näin pirun heikko ja kamala olla siksi, että migreenit iskee jatkuvalla syötöllä, vaan siksi, että vatsapöpö jyllää.

Sain lääkäriltä hirveän mukavan testin tehtäväksi kotiin, ylempi lappunen kertoo sille teko-ohjeet. Vaikka kuulemma saan käyttää omaakin kekseliäisyyttä..


Alemmassa lappusessa näkyy osittain saamani ruokaohjeet vatsan vuoksi. Olen kaksin käsin vedellyt banaaneja (kovettamaan vatsaa) ja muita hedelmiä (paljon vitamiineja), sekä Questin protskupatukoita 1-2 päivässä (koska ne yleensä laittaa vatsani tukkoon ja niissä on ihan kivasti kuitua) jne. No, en syö enää. Käsky tuli, että välittömästi kaikki hedelmät, marjat ja kuidut pois. Aivan kokonaan. Ei myöskään kahvia (tämä on vähentynyt ihan minimiin viime päivinä muutenkin, ei maistu). Jotain sporttijuomaa tms. tasaamaan nestetasapainoa (suositukseen en tarttunut, sillä ne on aspartaami/asesulfam K -litkuja). PERUNAA, RIISIKAKKUJA ja nimenomaan VALKOISTA riisiä. En ole moisia ostanut kotiin, öh, ikinä. Mutta nyt minä syön, kun käsketään. Ei voi mitään kasviksiakaan popsia, kaikissa on kuitua niin paljon. Maitotuotteet suht ok, pähkinät/siemenet suht ok. Maltilla tietysti. Vettä on tietysti mennyt nyt erityisen paljon, mutta ei se riitä enää nesteytykseen, kun ties mitkä tasapainot on heilahtaneet pieleen. Ja migreeni saattaa aiheutua vaikka nestehukasta. Tällä, suhteellisen rajatulla ruokavaliolla, mennään ties kuinka kauan. Jos se vatsa siitä joskus normalisoituu. Ehkä sitten olokin, ja ehkä sitten migreenikin jättää rauhaan.

Yksi toinen vaihtoehto mietinnässä on home. Jos ajattelisi, että vatsaoireet johtuu migreenistä ja migreeni homeesta. Ollaan sitä mietitty jo ennen tätä episodia, jos meillä sitä olisi, ja nyt tuli tämä. Varsinkin, kun sairaalassa olin jo aika ok eikä migreeni siellä iskenyt, vaan iski nyt taas, kun oli ollut reilun vuorokauden kotona jälleen. Mutta tämä on meillä tutkinnan alla ja jossain kohtaa selvitetään, onko meillä sitä hometta. Valitettavasti minusta itsestäni ei voi tutkia asiaa millään lailla. Ja mähän oireilin viisi vuotta sitten samalla tavalla, ja silloin asuin kämpässä, missä oli kylppärissä hometta.

Eli treenit tietty on ja pysyy poissa. En ole ajatustakaan siihen suuntaan uhrannut, enkä asiaa harmittele. Olo on niin huono, ettei tosiaan tarvitse pitää itseään väkisin levossa. Mulle on tärkeintä nyt parantua. Jos siihen vaaditaan se, että makaan sängyssä ja syön perunaa, valkoista riisiä ja riisikakkuja, olkoon niin. :D Jälleen olen hyvä potilas.

Niin juu. Sairaalassa ottivat verikokeita. Kaikki muu oli ok, paitsi kilpirauhaseen liittyen TSH -arvoni oli 7.45, eli jo selvästi kohonnut. T4V oli normaali. Tuo TSH -arvo oli marraskuussa vielä 1.25. Mähän sanoin jo keväällä, että hormonit meni sekaisin ja kroppa ei toimi niin kuin pitää. Katsotaan miten tämän kanssa edetään. Vien kyllä eteenpäin, koska selvästi olen oireillut jo pidemmän aikaa.

Tulevien verikokeiden ja muiden testien tuloksia sitten ensi viikon lopulla.

Mulla on viime viikon treeniviikkokertauskin tekemättä. Luulen, että jätän suosiolla väliin. :) Tuntuu jotenkin tyhmälle nyt. :D Tulevista postauksista en osaa yhtään sanoa, kun en tiedä millainen olo on milloinkin ja mitä kaikkea sitten tulee kirjoiteltua mistäkin. Jos kykenee.

p.s. On se ulostenäyteohjelappu. On on. Mä en kerro asiasta sen enempää kokemuksia. Kerron vain, että näyte otetaan ja viedään postiin ja paketin päällä lukee, että kakkaa. :D Siis miettikää sitä postipoikaa, joka sitä saa kantaa. :DDD
p.p.s. Mies ajoi juuri pihaan. Mä menen kuorimaan perunoita siis seuraavaksi. :D MÄ EN KESTÄ ETTÄ MEILLÄ ON PERUNOITA.

26 kommenttia:

 1. Toivottavasti selviää pian, että mikä on vikana! :( Alkanu tässä itteä ahistaa kun oon lukenu näitä siun migreenikertomuksia, ihan pelottaa jo siun puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tosiaan toivotaan! Ja ikävää, että ahdistus tilanteesta kiusaa ruudun silläkin puolella. :(

   Poista
 2. Höh, ei ole yhtään kivaa tuollainen. Kunpa syy löytyisi ja pääsisit takaisin normioloosi! Zemp!

  VastaaPoista
 3. Mul oli joskus sellane ulkomaisist pakaste vadelmista hommattu norovirus:D ja sen päivän kakkioksu setin jälkee oli viikon aika mehevä hedari...kuulemma kuuluu asiaan, että toivotaa sullakin olevan vaan sellaista!!!!!:( Itellään ei ihan migreeniksi mennyt, mutta esim pystyssä ei voinut olla ja pää ei jotenkin jaksanut olla hartioiden välissä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jösses. :D Toivottavasti ois täälläkin vaan joku pöpö, minkä voi ajaa pois ja sitten vois sanoa hyvästit taas migreeneille! Oi ku se oiski kivaa.

   Poista
 4. Juu ei mitään treenejä sulle mutta kerro jotain kuulumisia koska muuten täällä iskee huoli mihin oot hävinny. Tsemii! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai maar mulla jotain asiaa tulee jossain kohtaa. :P Kiitti! :)

   Poista
 5. Hirmuiset tsempit! Tollasta ei kyllä toivoisi kenellekään! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirmuiset kiitokset! Kaikki tsempit otetaan kyllä vastaan. Tää on ihan tyhmää. :(

   Poista
 6. Voi Heidi-kulta, aikamoista on ollut tämän siun migreenikertomuksen seuraaminen :/ Toivotaan, että kaikki päätyy parhain päin! <3 Halaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna <3 Pakko tämän on kohta jo kääntyä voitonkin puolelle. Pakko!

   Poista
 7. Voi huh, paranemistsempit ja toivottavasti tilanne selviää!

  (hmm... en olekaan tiennyt tommoisesta erillisestä kakkapostimerkinnästä, pitäisköhän tästä lähtien laittaa sellainen kuoreen aina, kun jotain lähettää postissa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kiitän!

   Ja siis kakka -kuoria pitäisi olla aina käytössä. :'D Siinä on postipoika varmaan onnensa kukkuloilla, että on ammatikseen valinnut tommosia kiikuttaa. :DD

   Poista
 8. Heips! Migreeni on niin syvältä ja toivottavasti selviää pian mistä johtuu. Ite oon joutunut opettelemaan elämään tuon typerän vaivan kanssa. Oon ollu ties kuinka monta kertaa saikulla piikillä ja tiputuksessa. Aika monet lääkkeet on tullut kokeiltua. Mulla migreeni johtuu hormonimuutoksista kehossa. Elämäni pahimmat kohtaukset murkkuiässä, eri ehkäisyvalmisteiden kokeilujen aikana, raskaudet ja nyt tuli kilppariongelmat. Nyt aloitettiin thyroxin ja taas oli pää niin kipeä, mutta ei menny migreenikohtaukseen saakka. Itte tiputin thyroxin annoksen tosi alas ja nostin pikkuhiljaa niin nyt on pysyny "pääkin mukana". Mulla laukasee aina elimistön hormonimuutokset kohtauksen. No, tämmönen tarina täällä. Toivottavasti saat selvyyttä pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Piko! On kyllä inhottavan monelle kyseinen vaiva siunaantunut ja harvaa se tuntuu helpolla päästävän. :( Mulla on hormonit olleet keväästä asti ihan sekaisin, eikä ole helppo istuttaa migreeniä kierron tiettyyn vaiheeseen siksi. :/ Mikä tahansa syy mulle kyllä kelpaisi. Voisin ehkä osata estää tai edes odottaa niitä sitten. Tarvitsee toivoa, että jotain jostain löytyy, mikä selittäisi tilanteen.

   Poista
 9. Voi Heidi-muru! :( Ihan tosi pahalta tuntuu sun puolesta.
  Kovasti voimia ja tsemppiä!! <3
  Ja iso MWAH!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Monna-Murmeli! :(
   Kiitän voimista ja tsempistä ja kaiken sellaisen nyhdän kyllä jokaiselta, joka sellaista on vaan tarjoamassa. Käyttöön tulee.
   Iiiiiiso MWAHHH!! <3

   Poista
 10. Voi sua <3 En nyt osaa tähän sen kummemmin kommentoida, kuin että täältä löytyy yks, joka koko ajan toivoo sulle parempaa oloa. Toivottavasti pian selviää syy, niin saadaan sut kuntoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marilii <3
   Toivotaan, että syy selviää, että oisi edes vähän parempi olla.

   Poista
 11. Kovasti tsemppiä, toivottavasti migreeni jättäisi sut nyt vähäksi aikaa rauhaan! Pikaista paranemista ja voimia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Tuukka! Mä voisin elellä vaikka ihan koko loppuelämäni ilman migreeniä, jos saisin vaan päättää. Harmikseni se ei taida ihan silleen toimia, mutta kuitenkin. Ei tarttis olla olemassa koko juttua. Tsemppejä ja voimia otetaan vastaan ihan justiinsa niin paljon kun niitä tarjotaan, joten kiitosta. :)

   Poista
 12. En oo aikaisemmin blogiin kommentoinut mutta hurjasti voimia ja jaksamista! Ihailtavan kiltti potilas olet, toivottavasti pääset pian taas kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei May, kiva kun jätit kommentin! :) Ja kiitoksia. Kiltti potilas pitää olla, jos tahtoo parhaat eväät parantumiselle. Parhaat eväät on vissiin sitten perunaa. :D

   Poista