lauantai 13. heinäkuuta 2013

Porkkanaraastevuoka ja eiliset treenit

Nyt työn alle ne eiliseltä pois jääneet postausaiheet. Aloitellaan tällä kertaa ruokajutuilla. Koitan tässä siis muistella, että mitäs sinne sitten menikään.. :D Tällaista reseptiä oli tosiaan toivottu, joten otin muutaman kuvan ruoanvalmistuksesta.

Iso satsi tästä tulee, sanoisin, että viisi isoa annosta. Ainekset, joita käytin:

- 1kg porkkanaa
- 2 isoa sipulia
- muutama valkosipulinkynsi
- n. 200g maustamatonta jogurttia
- n. 200g maustamatonta soijajogurttia
- purkillinen (400g) tomaattimurskaa
- mausteet
- tuoreyrtit


Raastoin porkkanat kuorimisen ja pesemisen jälkeen raastinkoneella (jota rakastannnnn), silpuin sipulit ja ruohosipulin. Muita tuoreyrttejä ei enää ollutkaan jääkaapissa tässä vaiheessa viikkoa (lauantaisin kauppapäivä). Sekoitin jogurtit ja tomaattimurskan keskenään, puristin valkosipulit sekaan ja kippasin isot määrät mausteita päälle, kuten näkyy. :D En edelleenkään ole mikään mauste-ekspertti, joten ei mitään hajua mitä kuuluisi käyttää missäkin, siispä suosittelen laittamaan niitä mausteita, mistä itse pitää.  Omaan vuokaan meni tällä kertaa ainakin intialaista maustesekoitusta, currya, kurkumaa, mustapippuria, sitruunapippuria & chiliä ripaus, yrttisekoitusta ja basilikaa. Sitten vaan kaikki sekaisin ja uuniin. Oma uuni oli lämpenemässä 200°C ja tunnin pidin. Puolen tunnin kohdilla kääntelin vähän.

Ennen - jälkeen

Jos tahtoo, että kaikki on ihan pehmeän kypsää, niin sitten pidempi aika. Itse tykkään, että jää pureskeltavaa. Tällaisissa ruoissa, mitä tietty voi yleensäkin raakana syödä. :) Tuohon aikaan kannattaa muuten suhtautua varauksella, sillä meidän uuni on mielestäni aika huono. Välillä tuntuu, ettei siellä kypsy mikään vaikka kuinka kauan pitäisi.


Tästä tuli tosi hyvää. Soijajogurtti antaa aivan erilaista pehmeyttä kuin tavallinen jogurtti. Tottahan siellä voi käyttää jotain ruokakermaa, ei tosiaan tarvitse olla jogurttia. Samoin sekaan voi heittää vaikka jauhelihaa. Itse harkitsin soijarouheen käyttämistä, mutta tällä kertaa en sitä sekaan laittanut. Eipä se sitä kaivannutkaan. Ja jos tahtoo sellaista kiinteää vuokaa, niin kananmunaa (tai No Eggiä ;) voinee käyttää.

Ja tänään salaatilla.

Oikeasti en edes tiedä onko olemassa raastevuokaa. Mutta nyt on ainakin! Itselle iskee tuo koostumus ihan kympillä. Tykkään jyrsiä tommosia pieniä kivoja ihania. :'D Siitä vaan sitten kokkailemaan. Sinne voi laittaa vaikka mitä.

Sitten eilistä treeniä! Jalkojen vuoro oli ja ne perstalkoot senkun jatkui. Aamulla tuntui vielä tiistain treeni, mutta oli onneksi jo sen verran helpottamaan päin, ettei tarvinnut eilisiä treenejä siksi perua tai siirrellä. Hirveä hinku on kyllä nyt saada tuo takaosio kuntoon. Nyt kun tietää tekevänsä asian eteen oikein! Ainakin ennen se oli oikein, niin pakkohan sen on nytkin onnistua. ;) Vaikka ei sitten vielä tänäänkään ollut peilistä nähtävissä, ei siis edes kahden treenin jälkeen!! Voi sentään. Pakko siis jatkaa treenaamista. ;) Hah.

Mutta kyllä tulikin eilen tehtyä. Vaatteet oli likomärät ja voitteko kuvitella, että tuli niin hiki, että oli pakko laittaa tää lyhyt reuhka kokonaan kiinni?! Ei se oikeesti edes yllä kiinni. Mutta oli pakko ja pinnejä sinne tänne. Sietämätöntä, kun päänahka ja naama hikoaa ja tukka liimaantuu pitkin poikin.

Kaunistelin taas. p.s. näytän ihan veljeltäni tukka kiinni,
jolla onkin pidempi tukka kun mulla.

Aina sarjatauoilla oli pakko avata ikkunaa että sai happea. Koko aikaa en viitsinyt auki pitää, kun sisäpiha raikaisi kun kolistelen painoja. ;) Painot pidin samana kun tiistainakin, mutta enemmän piti tietysti tehdä. Persaus suorastaan vihloi jo viimeisissä split squateissa! Aivan hirveitä toistomääriä ja karmea intensiteetti. Sama tunti seitsemän minuuttia meni tälläkin kertaa kuin tiistaina tuohon samaan settiin. Päälle tein vielä pohkeita ja vatsoja ja kokonaisuudessaan treeniin meni sitten tunti kaksikymmentäneljä minuuttia. Oli kyllä energiaa vaikka mihin! Ensi kerralla nostan painoja niin, että toistoja tulee vähempi. Voisi vaikka joka toinen viikko pienemmillä ja joka toinen viikko isommilla. Kattoo nyt mitä mä keksin. ;) Kunhan molemmat on joka tapauksessa nousujohteisia.

Eilisen setin toistomäärät oli tällaisia:
split squat: 20-18-18 (per jalka tietty)
leg curl on ball: 3x40
superina curlin kanssa loitontajat + pakarat istuen, kuminauhalla: 55-45-40
takakyykky: 20-18-18-16-16
pohkeet yksitellen: 20-16-14
vatsalle russian twist: 50-40-30-20-10 pienillä tauoilla

Ihanan hikinen ja hapokas meininki! :') Pumppi oli ainakin aika jäätävä. Eiköhän tästä jotain kehitystä jossain kohtaa seuraa. :)


Tänään on lepopäivä ja huomenna poikkeuksellisesti myös. Miehellä oisi taas juoksukisaa edessä, tällä kertaa hieman erilaista. Kyseessä on kansallispuistomaisemissa tapahtuva kahdentoista kilometrin luontojuoksu. Pääsee kastelemaan lenkkaritkin jossain kohtaa reittiä. :) Tällä kertaa ei onneksi ole viiden tunnin ajomatkaa per suunta, vaan ihan parilla tunnilla selvitään. Ehkä illalla viikkoraporttia blogiin, jos ehdin. Mutta maanantaina viimeistään palataan asiaan!

10 kommenttia:

  1. "Perstalkoot" - mahtava sana. :"D ja kiitos raastevuokaohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihailtavan laajalle levinnyt termi jo. :DD Parasta! Ja ooppa hyvä! :)

      Poista
  2. mulla on ollut perstalkoopäivästä lähtien liikkumistalkoot. sellaiset "nyt joka helevetin lihas tsemppaa ylikaiken että emäntä pääsee liikkumaan". tais mennä perille? en muista koska olis viimeksi tuntenut vastaavaa tuskaa jalkatreenin jälkimainingeissa. tuskan kyytipojaksi vielä "mukavaa", "pientä", menkkojen alkamisen ylistyslaulua mahakivun muodossa joka säteilee jo valmiiksi superjuntturaisessa alaselässä.

    voi v**** että on ihanaa. ja mä en oikeasti tiedä olisinko tuota lausetta sanoessa sarkastinen vai en... :'DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä menet siis samoissa fiiliksissä kun mäkin menin monta päivää. :D Nyt tuntuu helpottavan tuon eilisen treenin myötä?! :D Täytyy toivoa, että lihas edes vähän tottui jo siihen. Ettei tosiaan joka kerta olisi ihan rampa monta päivää. Tsempit menkkakipujen kanssa, mä odotan moisia kanssa saapuvaksi minä päivänä hyvänsä. :') Elämän ihanuutta! (ja tää oli muuten sarkastisesti sanottu sitten :D)

      Poista
  3. Hitto että jaksat veivata tuota leg curl on ballia, 40 toistoa, zsus! No on noissa muissakin liikkeissä kyllä aika hiljaiseksi vetävät toistomäärät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos verrataan vuoden takaiseen, niin silloin sain siinä tehtyä jonkun 30-20-20. Ilman, että se oli superiparina minkään kanssa. Eli jotain on tapahtunut sentään! Muissa liikkeissä ei niin kovasti painoa, eli lisää sai laitella aika reilusti, että toistot tulee sinne normitasolle. ;) Ens kerralla sitten semmosella setillä!

      Poista
  4. Lempi-perseilijähän (ei mitään hajua miten toi pitäs kirjottaa oikein) se siellä! Herggubepa

    VastaaPoista
  5. Perstalkoista päivää! Eilen testattu askelkyykky aka split squat ja voi hyvänen aika. Toimii! :') luultavasti parin päivän päästä istun taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, kuulostaa parhaudelliselta! :D Mahtavaa. Ei muuta kun nautit vaan niistä perskivuista nyt ihan koko (perssiillä) sydämellä. :D

      Poista