torstai 14. maaliskuuta 2013

Kainalokutinapäivitys

Olen lykännyt ja lykännyt tätä kirjoitusta. Jaa miksikö? No on ihan sellainen fiilis, että tästä tulee niin pitkä. :'D No, alta pois nyt vaan, kun aamun jalkatreenistä ei jäänyt paras mahdollinen fiilis eikä siitä tee mieli tarinoida, niin kainalot on aina hyvä korvikeaihe. :D

Eli, kainaloiden kutinasta ja sen luonteesta olen kirjoitellut useamminkin, ehkä kuvaavimmin tämän postauksen yhteydessä. Kaikkien lääkärikäyntien ja -testien jälkeen katse on suuntautunut ruokavalioon, varsinkin kun nykyisellään ovat leimahtaneet kutisemaan pahiten juuri selkeästi ruokavalioasioiden myötä. Deodorantit ja pesuaineet on olleet laskuista pois, koska niitä on vaihdeltu tässä välissä, ja asiaa ei ole sen enempää ajateltu, ei edes lääkärin toimesta. MUTTA. Tässä sattui jotakin, mikä muutti käsitykset asiasta ihan täysin ja jonkin ihmeellisen ajatusprosessin kautta lähti taas lumipalloefekti vierimään miljoonaa ja google sauhusi. Ja niin ilmeinen syyllinen on tämä:

Se on itse PERKELE.

Koitan nyt hieman avata tätä ajatusprosessia ja aikajanaa ja sitä vimmatusti pyörivää lumipalloa, ennen kuin se törmäsi tähän. :D Eli, taannoin tein sen Food Detective -testin, jonka jälkeen jäin jälleen viljattomalle. Tauolle pääsi tulosten kannustamana myös manteli. Ja maissi, kun vilja sekin on. Näiden takia myös päivittäiset Questin protskupatukat jäi tauolle, kun selvitin asiakaspalvelusta, että patukoissa on maissia. Onhan niissä tosi monessa tietysti myös mantelia. 29.1. söin viimeisen kerran viljoja ja 30.1. viimeisen kerran patukoita. Nämä olivat tiistai ja keskiviikko.

Kainalot jatkoivat kutinaa. Kunnes maanantaina tajusin, että ei minkäänlaista tuntemusta ole kainaloissa. Olin innoissani! Tämähän toimii! Jokin, mitä jätin pois, auttaa ihan selkeästi. Sillä täysin oireettomat kainalot eivät ole olleet.. ööh, no kuukausiin ainakaan. Tiistaina oli kuitenkin paluu arkeen taas, kun leimahti oikein kunnolla kutisemaan. Silloin keksin kanelin. Olin laittanut sitä välipalarahkaan runsaalla kädellä ja siitä muutaman tunnin päästä alkoi kutina.

Keskiviikkona alkoi sitten kaneliton kausi. Illemmalla googlettelin kaneliyliherkkyyttä. Ja siitä se sitten lähti.. Mausteallergioissa kaneli ja vanilja niputetaan saman otsikon alle. Törmäsin tällaiseen:


Lähde

Joskus aikoinaan olenkin peruspalsamista lukenut. Aloin miettiä, että jos sitä olisikin mulla jossain kosmetiikkatuotteissa. Kuten dödössä. No aineluettelossa ei löytynyt moisen nimistä ainetta. Tämä dödö kuitenkin on toinen kahdesta näistä Garnierin dödöstä mitä olen käyttänyt, joten päädyin googlettamaan sitä toista ja etsimään sen ainelistaa. En löytänyt. Koitin sitten heittää yksityiskohtaisempaa hakua, että jos jollain olisi tullut kutinaa niin olisin sitä kautta löytänyt asiaan vastaukset. Ja voi pojat, mitä löysin.

Sivukaupalla, blogipostauksia, kommenttiosioiden totaalista tulvimista tämän kyseisen deodorantin aiheuttamasta kutinasta. Ei siksi, että sillä olisi mitään tekemistä perunpalsamin kanssa, vaan siksi, että kyseessä nyt on vaan tämä kyseinen dödö. Olin aivan suu auki. Ihmisten kokemukset olivat aivan samanlaisia kuin itselläni. Luulin löytäneeni maailman parhaan deodorantin, ainoan, mikä mulle toimii, niin hyvän, että suosittelin sitä kaverillekin. Aivan kuten nämä muutkin ihmiset. Sillä mulla oli todellinen ongelma hikoilun kanssa muutama vuosi sitten. Paitaa sai oikeasti vaihtaa kahdesti päivässä, hiki haisi pahalle, eikä sillä ollut mitään tekemistä lämpötilan kanssa edes. Yksikään dödö ei auttanut. Kaverilla oli samaa ongelmaa ja siksi innoissani kerroin hänellekin tästä löydöstäni, sillä se oli ensimmäinen deodorantti, josta oli ihan huikea hyöty. Siis ihan sitä luokkaa, että se muutti koko elämän! Samaa paitaa saattoi yhtäkkiä käyttää vaikka kaksi päivää putkeen!! :D

Näitä tarinoita luin netistä kymmeniä. Että maailman paras dödö löytyi, kunnes jonkin ajan kuluttua, ehkä vasta jokusen kuukauden kuluttua, alkoi hirveä kutina. Tämä oli ihan käsittämätöntä. Muistin hehkuttaneeni kaverille tätä dödöä Facebookin yksityisviestin kautta ja kaivoin sen esille, jotta tiesin milloin suunnilleen olin ottanut tuon käyttöön. Noin kolme vuotta sitten. Käytin tätä perkelettä kolme vuotta!!

Yhtäkkiä tajusin myös, että miksi tuossa välissä oli se maanantai, kun ei kainalot oireilleet ja luulin löytäneeni apua ruokavaliomuutoksesta. En käynyt sunnuntaina suihkussa, en laittanut dödöä. Täysin poikkeuksellinen päivä, aikataulut menivät aivan sekaisin ja treeni piti olla edessä illalla, jonka jälkeen olisi ollut suihkun vuoro, muttei treeniä ollutkaan. Siispä siirsin suihkuttelun maanantaiaamulle. Eikä sitä dödöä tullut mieleenkään heitellä kainaloon. Maanantaina suihkun jälkeen taas dödöä ja tiistaina alkoi kutinat. Oikein kuulin päässäni miten palaset loksahtelivat paikoilleen!

Selvittelin asiaa vielä lisää, koska tosiaan kutinaa on ollut jo aiemmin, ennen kuin aloin tätä deodoranttia käyttää. En vaan kyennyt muistamaan mitä kaikkia silloin muinoin käytin. Muistin, että Rexonaa ainakin, mutten että mitä Rexonaa. Ihmiset puhuivat enenevästi siitä, että syy on se, että kyseessä on mineraalideodorantti. Googletin onko Rexonalla sellaista. Löytyyhän sieltäkin. Ehkä mulla oli sellainen käytössä. Purkit on valitettavasti muuttuneet siitä mitä silloin olivat, joten purkin ulkonäöstä ei voi tunnistaa. Ennen kutina kuitenkin vaivasi vain talvisin. Yhdistin sen siihen, että ilma oli kuiva, kuivatti ihon ja sai kutisemaan.

Sitten, kun olin saanut hämmästyksestä auki levähtäneen suuni taas kiinni, oli aika toimia. Seuraavana päivänä alkoi dödötön, kunnes löytäisin tilalle uuden. Sellaisen, mikä ei ole mineraalideodorantti. Joku vihjasi, että tämä ainesosa saattaa olla se kutinaa aiheuttava ja sitä kannattaa välttää:

Lähde

Mulla tuota on shamppoossa ja hoitoaineissa ja suihkusaippuassa. Ja tietty tuossa dödössä. Muita aineita en viitsinyt vaihtoon laittaa, kun kerran ei iholle jää, toisin kuin deodorantti. Kyseisen viikon lauantaina ostin uuden dödön kokeiltavaksi, mikä ei ainetta sisältänyt ja muutenkin on hajusteeton ja mahdollisimman puhdas. Jatkoin kuitenkin vielä ilman kolmisen päivää, kunnes vasta silloin alkoi hiki haista jo niin pahalle, että ei voinut enää itsekään hengittää. :D Synttäripäivänä helmikuun kolmastoista keskiviikkona laitoin uutta dödöä kainaloon. Ja heti kutisi. :( En ihan totaalisesti kuitenkaan lannistunut. Mietin, että kolmen vuoden käytön jälkeen on varmasti kainalot muutenkin herkkänä ja reagoi, vaikkei normaalisti muuten reagoisikaan. Ihohan on ihan rikki ja vaikka mitä. Päätin seuraavasta päivästä lähtien aloittaa kahden viikon kortisonivoidekuurin, jonka olin siis jo aiemmin saanut kutinaan. Kaksi kertaa päivässä sitä ja dödöä vain tarpeeseen, mikä osoittautui mulla olemaan joka toinen tai joka kolmas päivä.


Nykyinen dödö. Toistaiseksi on toiminut, eli ei hiki haise. :D


28.2. oli viimeinen päivä kun voidetta meni. Laitoin dödöä normaalisti aina suihkun jälkeen, eli joka päivä. En ottanut ruokavalioon mitään pois jättämiäni juttuja mukaan ennen kuin olisin varma kutiaako vai eikö, jotta tiedän mistä johtuu, ettei tarvitse miettiä mistä ravintopuolen jutuista johtui vai johtuiko. Tiesin kokemuksesta, että noin neljässä päivässä kutinan pitäisi alkaa jos on alkaakseen. Vasta sen jälkeen söisin protskupatukoita, kanelia, mantelia. Viidentenä päivänä tuntui orastavaa kutinaa ja kuudentena levitin voidetta kainaloon. Tuolloin vasta otin ruokavalioon takaisin noita aiemmin mainittuja. Tiesin, ettei niistä ainakaan johdu. Tuosta voiteen levityksestä on nyt viikko ja yksi päivä. Dödöä käytän joka päivä. Eilen tuntui ohimenevästi orastavaa kutinaa. Pikkuisen rapsaisin, mutten raapimalla raapinut. Kutina ei yltynyt, niin kuin normaalisti. Se helpotti. Lisäksi tällä hetkellä iho on muutenkin kuiva kun on kylmemmät ilmat, ja mulla kutiaa ihan sääretkin. Joten voi mennä myös sen piikkiin. Lisäksi kyseessä oli vain toisen kainalon kutina. Vielä ei tarvinnut laittaa voidetta. Eli tässä on oltu tällä ruokavaliolla, tällä dödöllä, päivittäin, viikko ja yksi päivä ilman voidetta. Kyllä mä nyt pärjään. Vaikka kerran viikossa pitäisi voidetta laittaa, niin senhän kanssa voi elää helposti. Sen sijaan, että monta kertaa päivässä pitäisi repiä kainalot verille.

Siis kyllä, olen aivan satavarma, että kyseessä on tuo p*rkeleen Garnierin Mineral -deodorantti. Kuinka tyhmältä tuntui, että se oli se todennäköisin vaihtoehto. Tässä kun on viimeiset kaksi vuotta kärsinyt jatkuvasta kutinasta. Eipä sitä tosiaan osannut epäillä, se oli aivan ehdoton ei, koska merkki ei ollut pysynyt samana koko kutinan ajan, vaan se on matkalla vaihtunut. No, nyt tiedän vältellä mineraalidödöjä! Mineraalimeikeistäkin muutamat oli muuten saaneet hirvittävät allergiareaktiot naamaan. Itse en ole moisiin perehtynyt.

Mikä tässä on maailman positiivisinta on se, että nyt ei tarvitse vältellä totaalisesti mitään ruokaa. Siis onko maailman parasta vai ei?! Toki selvää on, että viljat ei mulle sovi (nivelsäryt ym.), mutta se, että niistä johtuisi tuo kainalokutina, niin se on nyt poissuljettu. Kaikki muut oireet tulevat jatkuvan käytön myötä, eivätkä ole luonteeltaan niin hirveitä kuin tämä kainalokutina. Jos esimerkiksi ne polvikivut iskisivät aina heti niin en voisi viljoja syödä, mutta ne iskevät aina vasta muutaman päivän käytön jälkeen. Siispä tämä tarkoittaa sitä, että voisin esimerkiksi hyvin syödä kaurapuuroa aamupalaksi kerran tai kahdesti viikossa. <3 Ulkona syöminen helpottuu noin miljoonalla prosentilla :D kun ei tarvitse vältellä kaikkea missä on viljoja (myös maissia), koska niitä on joka paikassa. Yhtäkkiä mun ruokavalioni helpottui ihan järjettömästi! JA HEIDI ON ASIASTA ONNELLINEN.

:D

Herkkäihoisena voi olla, että kutinaa tulee olemaan edelleen silloin tällöin loppuelämä ja nimenomaan talviaikaan, kun iho kuivuu. Mutta sen kanssa voi elää, kun ei se ole päivittäistä eikä vaadi sitä, että raavin itseni verille asti. Tämä on ihan loistavaa.

Aikamoisten asioiden sarja tämä oli, mikä lopulta johti tuohon deodoranttiin. Se, että laitoin reilusti kanelia, jonka kautta löytyi perunpalsami, jonka vuoksi piti googlettaa dödön ainesosalistaa, jota ei löytynytkään ja piti googlettaa tarkemmin. Ja se suurimpana asiana, että täysin poikkeuksellisesti en käynyt yhtenä päivänä suihkussa. Tätä tapahtuu korkeintaan kerran vuoteen, jos sitäkään. Ja todennäköisesti normaalisti laittaisin dödöä sellaisenakin päivänä. Nyt en.

Ja hei, onneksi olkoon, jos jaksoit lukea tänne asti. :'D Ei tähän mennytkään kuin monta tuntia. Salettiin unohdin jotain. Niin joo, ainakin sen, että en suosittele Garnierin mineraalidödöjä kenellekään. Jättäkää kaupan hyllylle! Vaikka ei vielä kutise, niin on todennäköistä, että kohta kutisee. Monilla alkoi vasta noin kolmannen purkin myötä. Ja kaikilla ei kutina enää helpota ollenkaan, vaikka dödön jättää pois.

37 kommenttia:

 1. Heeei mulla oli ihan sama juttu noiden mineraalidödöjen kanssa!! Ostin vielä jonkun After Shave Ultrasuperhypergentlesensitiveversion ja ai luoja sitä tuskaa! Meni heti vaihtoon, niin selkeästi tuli tuosta dödöstä. Ja pari viikkoa paranneltiin kainaloita täysin deodorantittomalla linjalla, kanssaihmiset kiitti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kanssaihmisreppanat! :D Mä oikeesti haisin lopulta niin pahalle, että koko se HUONE, missä mä oleskelin, haisi hielle.. :D Pakko oli jo laittaa dödöä kainaloon siinä vaiheessa, ei meinannut lähteä enää vaatteistakaan pahat hajut pesussa pois!! Apua.. :D

   Ja aika jännä tosiaan miten moni näistä saa oireita. Toi onkin hyvä, kun heti alkaa kutinat niin tietää mistä johtuu, eikä että vasta joskus kuukausien tai vaikka vuodenkin päästä.

   Poista
 2. Mul tuli rexonast ja viimeeks jostai nivean uutuudestkii:) onneks on iteki löytäny sellasen mikä ei kutita:D plus viimeeks ku se kutina alko laitoin sitä vitun kookos öljyy sinne muahhahxD oon kyl salaa laittanu sitä sinne ain ku sheivaa tai epiloi ja leikin et se rauhottaaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:D Mua niiiiiin nauratti, että sitten se kookosöljy kainalossa kutittiiiihhhh.. :'D

   Poista
  2. No emmä sitä kyl reeneihi laittas xD semmone limahiki xD

   Poista
  3. Ihana mielikuva, kiitos :D :'D

   Poista
 3. Jeah, kaikki kemikaalit, mitä iholle laitetaan, voivat olla ongelmallisia. Siksi olen itsekin koittanut vähentää niiden käytön minimiin. Dödöä tulee nykyään käytettyä erittäin harvoin, kun joskus paleoruokaan siirryttyäni huomasin, ettei hiki enää haise läheskään niin pahalta kuin aiemmin. Saippuana käytän jotain luomuekohippikamaa, joissa ei pitäisi olla kovinkaan paljon epämääräisiä kemikaaleja. Eiväthän ne ihan niin tehokkaita ole kuin "normaalit" saippuat, mutta tekevät kuitenkin tehtävänsä.

  Ja kookosöljykin toimii jossain määrin dödönä! Eihän sitä kovin usein tule tungettua kainaloihin, mutta jokusen kerran olen kokeillut ja kyllä se jonkin verran vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että mikä tahansa tällainen voi aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergiaa, kun ei ne nyt ole millään luontaisesti siihen iholle tarkoitettu. Ruokavaliolla uskon itsellänikin olevan suhteellisen suuri merkitys sille, että nykyään pärjää ilman dödöäkin välillä. Joskus se haju oli ihan kamala. Nyt olen lähinnä huomannut valkosipulin vaikuttavan ja hormonikierron tietyssä vaiheessa on paljon pistävämpi haju, kun taas muuten ei välttämättä haise ollenkaan.

   Poista
 4. Mulla on tainnut tulla sama ongelma vaikka kyseistä dödöä en olekkaan käyttänyt kuukausiin, mutta ihan järjetön kainalokutina ja kun raapii niin yltyy vaan. Maailman tuskaisinta kutinaa. Mulla auttaa kuitenkin allergialääke, eli kun otan joka aamu lääkkeen, jonka ottaisin melkein joka tapauksessa, niin voin käyttää mitä tahansa dödöä. Mutta herranjumala jos unohtaa ottaa, helvetti pääsee irti. En tiedä allergialääkkeiden pitkäaikaisvaikutuksista, itse olen pennusta asti syönyt melkeinpä, koska iho rupeaa useasta kohtaa kutisemaan samoin kuin tuo kainalokutina. Kädet menee punaisiksi ja kuumottaa ja luoja se kutina. Että ihan rutiinina menee jo tuo nappi mutta en ehkä suosittele kaikille, koska en todella tiedä mitä allergialääkkeet tekee pitkäaikaiskäytössä.

  Mutta hyvä jos ongelmaasi on löytynyt ratkaisu, nimim. tiedän tuon helvetin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se kutinatuska on ihan järkyttävää, kun ei se helpota ennen kuin on raapinut ihan rikki asti, jos silloinkaan. :( Hyvä että sulla on löytynyt apua allergialääkkeestä, varsinkin jos kerran ottaisit sen muutenkin. Mä niin sympatiseeraan sun kainalokutinahelvettiä!

   Poista
 5. Mullakin ollut ihan sama ongelma juuri ton sarjan dödöjen kanssa. Mulla meni puoli vuotta tajuta, että se johtuu tuosta, kun vaihdoin merkkiä. Toinen samanlainen allergisoiva on ollut Nivean Pearl&Beauty, josta tykkäsin tuoksun takia ihan hirveästi.

  Sulla on tosi kiva blogi ja oon seurannut sitä aktiivisesti, kohta pari kuukautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellistä miten meitä riittää näin paljon! Ja silti niitä vaan myydään. :( Eikä edes varoiteta!

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 6. hui, oon käyttäny rexonan mineraalidödöjä jo muutaman vuoden. pitääpä pitää silmät auki, eikun kainalot, eikun... noh, kuitenkin! jos alkaa kutista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainalot auki. :D Hah! :D Joo, tiedät sitten mitä epäillä jos alkaa kutista. ;) Mutta jos oot jo muutaman vuoden niitä käyttänyt niin etköhän sä oo jo selvillä vesillä! :)

   Poista
 7. Ei vitsi. Olen niin onnellinen sun puolesta kun noi syömisrajoitukset vähän helpottaa.

  VastaaPoista
 8. Eikä! Just tänään otin ekaa kertaa käyttööni just ton dödön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeiiihhhhh :D :D Mun oisi pitänyt postata tää päivää aikasemmin!! :D Toivottavasti sulle ei tule mitään kutinoita!

   Poista
 9. Rupes muuten kainalot kutiamaan tätä lukiessa............. :D Voi apua. Mutta tosi hyvä, että oot löytäny syyn!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Niin muuten mullakin sitten illalla toi toinen ja levitin sitten sitä voidetta. :D Mä olen kanssa niin iloinen, että syy on löytynyt!

   Poista
 10. Hienoa että oot löytänyt Dove-deodoranttien "maailmaan"! ;D Ite oon käyttänyt seuraavaa deodoranttia jo vuosikaudet, enkä vaihtais!:
  http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.concordextra.com/img_uploads/dove-deodorant-stick-fresh-touch.jpg&imgrefurl=http://www.concordextra.com/product_info.php?productID%3D2688&h=500&w=381&sz=16&tbnid=v28w6oX4BYMO_M:&tbnh=90&tbnw=69&zoom=1&usg=__Ozs0wWfdBCSIwCy6f3tup5IRn08=&docid=vfp2DgbqhYNJnM&hl=fi&sa=X&ei=Rj9CUcjlEILZtAauh4GgCw&ved=0CE0Q9QEwAg&dur=393

  (Ohoh tulipas toi linkki pitkästi..) Katselin ton ainesosaluetteloa eikä näyttäis sielläkään olevan tota mainitsemaasi ainetta. :) Ite aikanaan totesin että ainoastaan noi stick-tyyppiset deodorantit on oikeasti mun mielestä tehokkaita ainaki itselle, ja tosiaan oon tohon Doveen vaan niin tyytyväinen ollut jo monta monta vuotta (ainaki 10 v.?) että ihme saa tapahtua ennen kuin jonkun toisen ostan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku näistä kutinakainaloista Dovea suositteli ja sen vinkin pohjalta tartuin tuohon. Olen kyllä Dovea aiemminkin silloin joskus käyttänyt. Mulle taas ei noi stickit ole koskaan ollut yhtä hyviä kuin roll-onit. :) Ja se on kyllä iloinen asia kun löytää sen tuotteen mikä itselle sopii täydellisesti! Mitäs sitä sitten vaihtamaan. :)

   Poista
 11. Hurjaa! Kaikkia myrkkyjä sitä tuleekin käytettyä.

  Mulla oli pari vuotta sitten melkoinen ongelma myös hikoilun kanssa, ja silloin käytin apteekin TripleDrytä ja Batsia. Nykyisin riittää Dove tai Rexona, hmm. Voisiko johtua tuosta yllä Samulin maitsemasta puhtaammasta ruuasta? Itseasiassa noi pahimmat lemut ovat juurikin olleet sitä hirveintä syömisaikaa. Silloin oli melkein ihan sama, mitä aamulla laittoi, kun iltapäivällä lemusi kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrkkyjä ja perkeleitä.. :D

   Ja kyllä tuossa varmasti on perää, että jos sitä kakkaa syö niin sille sitä varmaan sitten kanssa haisee.. :'D

   Poista
 12. Ohoh, onneksi syyllinen löytyi! Itsekkin käytin joskus kyseistä dödöä ja se aiheutti välittömän kutiamiskohtauksen samantien :( Ihan hirveetä ainetta!
  Nykyään käytän kookosöljyä dödönä, kun tuntuu että kaikki "oikeat" dödöt alkaa kutittamaan ja kiristämään kainaloista. Tuo öljy taas on toiminut kuin unelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano! Ja hirveetä tavaraa tuo tosiaan on. :/ Kookosöljy tuntuu olevan yllättävän suosittu dödönäkin. Kiva jos kerran toimii! :)

   Poista
 13. Tulipas muuten vielä mieleen, että alunakivi ilmeisesti toimii dödön korvikkeena aika hyvin. Itse käytän sitä parranajon jälkeen lieventämään ihon punotusta, johon hommaan se soveltuu paremmin kuin mikään kokeilemani aftershave.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin mulle ihan uusi tuote. Piti googlettaa. Kuulostaa aika kivalta tuotteelta.

   Poista
  2. Jos haluaisi mahdollisimman luonnollisen dödön, niin varmaan alunakivi + kookosöljy voisi yhdessä toimia aika hyvin.

   Poista
 14. http://www.ocado.com/webshop/product/Dove-Maximum-Protection-/44256011
  Tätä mä oon käyttäny ja oon todennu hyväks dödöks ja mä kanssa oon kärsiny runsaasta hikoilusta. Se on varmaan ollut hormonaalista hikoilua kun oli ihan villeimmillään raskauden jälkeen. Mut toi dödö ei kainaloita oo kutitellu, vaikka en ookkaa niin herkkis ku siä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Astetta tujumpaa dödöä tuo Dove näyttäisi olevan ja mä tosiaan luulen, että olisin ihoni kanssa vähän liian herkkis sille. :D Hyvä että sulla toimii! :)

   Poista
 15. Hohoo mullaki on Garnierin mineral-dödöä käytössä! Ja välillä on kainalot kyllä kutissu, mutta en oo kiinnittäny huomiota onko ollu ton käytön jälkeen (käytän siis kotona doven dödöä, mutta salille mennessä otan ton Garnierin mukaan, joten mun käyttö on ollu jollain lailla epäsäännöllistä.) No mut hyvä tietää, onneks toi garnierin dödö on just loppu niin ei tuu ainakaan sitä enää ostettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sullakin! Nyt sitten ne kainalot hörölle :D, että milloin kutinaa ilmenee, tiiät heti mistä johtuu! :)

   Poista
 16. Hei!!
  Kiitos tästä!!

  Mä olen ihmetelly että MIKÄ iesus mua vaivaa kun räävin kainaloni verille joka päivä.
  Ja kyllä!! Samaa dödöä tökin kainaloihin joka päivä suihkun jälkeen!

  Mä lähden tästä nakkaamaan tuon purkin roskiin!!

  Hitto mikä riesa toi on ollut :( Töissäkin meinaa järki lähteä kun näytän ihan apinalta kun räävin kainaloitani siinä asiakkaita palvellessa!
  Ihmekään että toi oli alennuksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kirsi! Ihan mahtavaa, että tästä löytyi apua! Mä niin toivoinkin, että joku toinen kainalokutisija saisi tästä oivalluksen omiin kutinoihin, eikä tarvitsisi rapsutella enää verille asti. Se on ihan älyttömän pirullinen kutina!! GRRR. Roskiin vaan ja parantelu voi alkaa! :)

   Poista
 17. Haluaisin tietää kuinka moni näistä joiden kainalot kutisee käy ensin suhkussa, SHEIVAA siellä ja laitta heti dödöä. Onhan Suomessa paljon allergiaa ja jos on muitakin oireita niinkuin kirjoittajalla niin se on vähän eri asia, mut jos ei muuten normikosmetiikasta tule, syy on sheivaamisessa. Iho on rikki, tottakai se dödö tuottaa reaktion. Anna olla ja laita tunnin kuluttua talkkia, ja dödöä seuraavana päivänä. Olen itsekin joskus laittanut epähuomiossa heti ja se sattuu ja kutisee, mut oma on syy kun on pää tyhjänä. Ehkä kaikki kommentoijat todella ovat allergikkoja, mutta tulipa nyt mainttua jos jollekulle tulisi pieni ahaa-elämys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan tätäkin tapahtuu. Mulla ei ollut eroa sheivasinko vaiko enkö, ja taas toiset dödöt eivät aiheuta mitään reaktioita vaikka kuinka sheivaisin ja laittaisin heti dödöä. Minkä laitan poikkeuksetta aina heti suihkun jälkeen. Ei ole enää ollut kainalokutinoita, kun tästä Garnierista luovuin. Jo alkaa olla kohta vuosi niistä ajoista. Jo sitä saikin kärsiä ihan tarpeeksi. ;)

   Poista