keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Vatsapöpö

Öärgh. Nyt jyllää jonkin sortin vatsapöpö minun sisuksissani. Pari päivää sitten mainitsinkin, että vatsa on ollut aamuisin sekaisin ja meinasin, että se oisi D3-vitamiinin ottamisesta tyhjään vatsaan. No, en enää ottanut tyhjään vatsaan ja silti ei vatsa siitä toennut. Viime yönä nukuin huonosti, kun vatsaan sattui pitkin yötä. Heräsin tuskanhikisenä ja sydän pamppaili hieman liian voimakkaasti heikotuksesta johtuen. Kuumemittari näytti 37.3°C, mikä ei sinänsä ollut mitään, sillä tässä kohtaa hormonikiertoa se on muutenkin 37.1°C.


Vatsa sitten taas oli todella vihainen aamulla. :( Ja sen jälkeen. Ja siitä asti. Menin torkuille yhdeksältä ja simahdin samantien. Heräsin tunnin päästä. Kuumemittari näytti 37.5°C. Lihaksiin sattuu ja kolotuksia on siellä täällä. Ylävatsa on lähes koko ajan kipeä. Ja kun syö, niin menee hetki, että pitää mennä vessaan (halusitte tietää :D). Onneksi ei okseta ja ruokahalukin on tallella, paitsi niinä hetkinä, kun kipua on eniten.


Onneksi on taannoisista magnesiumövereiden ajoista vielä noita pussukoita, joita sekoitellaan veteen, jotka korjaavat kehon nestetasapainoa ja laittavat elektrolyyttejä kohdilleen. Näitä tarvitsee drinksutella. Ihan ruokaa en jaksa tehdä tänään, kun on sen verran pöhelö olo. Päässä vähän heittää, ja heitti itseasiassa jo eilen. Luulin niskajumista johtuvaksi, mutta olikin sitten tätä. Onneksi on aamupalatarpeita jääkaapissa valmiina, joita voi heittää mikroon lämpenemään. ;) Kipeänä on siistiä, kun saa syödä herkkuaamupalaa päivälläkin!


Googlettelin asiaa tietysti vähän ja ihan vatsataudille tämä ei vaikuta. Sen sijaan oireet osuvat ruokamyrkytykseen. Syyksi keksin heti ainakin kolme potentiaalista asiaa, mikä ei tietysti kerro kovin hyvistä syömisistä viime aikoina. :D Ensinnäkin, tein sunnuntaina ison kasan ruokaa mm. kaalista, mikä oli jo lauantaina mennyt päivämäärää katsoen vanhaksi. No, sitä syötiin vielä eilen, eli neljä päivää sen jälkeen kun oli jo vanhaa.. Apua. :D Toki mies syö samoja ruokia, mutta miehellä on myös teräsvatsa verrattuna mun herkkismasukkaani. Toinen potentiaalinen asia on jälleen ollut salaatin hamstraaminen kotiin liiallisessa määrin. Sitä on syöty vanhanakin, koska se on ollut päällisin puolin ja maultaan vielä hyvää. Salaattia ruoan kanssa meillä syö vain minä. Ja sitten kolmas vaihtoehto on se nestemäinen D3-vitamiini. Eilen illalla lueskelin sitä purkin kylkeä, että jos siellä olisi jotain haittavaikutuksia tms. ja bongasin, että se pitää avattua pitää jääkaapissa! Tämä tuli yllätyksenä, sillä meillä on menossa jo toinen purnukka puolessa välissä, eikä olla pidetty jääkaapissa missään kohtaa. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, jos se on nyt mennyt huonoksi tuon vuoksi. Tuotakin mies syö kanssa, mutta pienempää annosta ja rautaisella vatsalla. No, oli mikä tahansa näistä, niin tilanne on silti sama. Tässä sitä ollaan kuitenkin.


Kuumekin on nousussa. Mutta vatsakipu on kaikista inhottavinta. Olisi edes jossain alavatsalla, mutta kun pitää olla tuossa ylhäällä. Nyt pitää vaan syödä ja juoda hyvin ja vähän miettiä, että mitä sinne suuhunsa pistää. Liiallisesti kuituja ei kannata ainakaan tankata. Onneksi sain silloin kesällä hyviä vinkkejä lääkäriltä silloiseen meininkiin. Kuten riisikakut. ;) Niitä on onneksi kaapissa monta pakettia!

Onko muilla ollut ruokamyrkytyksiä? Millaisia kokemuksia teillä on ja mistä te kyseisen taudin saitte?

p.s. Joo ei tosiaan treenata nyt. :D

10 kommenttia:

 1. Voi ei! Mä en tiedä mitään pahempaa kuin vatsapöpöt. Ruokamyrkytyksestä mulla ei ole mitään kokemusta, mutta tavallisissa vatsataudeissakin on ollut ihan riittävästi kestämistä. Kovasti toivon, että sun pöpösi häviää pikavauhdilla pois, eikä tarvii tuota olotilaa enää kestää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kanssa kyllä yhtään tykkää. Oisi ees joku normiflunssa kuumeineen, mutta että vatsapöpö. Mun vatsareppana on saanut kokea jo niin paljon, saisiko se olla jo rauhassa nii. :D Kiitos! <3 Toivottavasti on pikavauhtinen kaveri. Mä sovin sen kanssa, että huomenna on jo pois. Saas nähdä onko lupauksensa mittainen pöpö. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mun vatta on varmaan ikuinen murheenkryyni tavalla tai toisella. :D Kiitos! :)

   Poista
 3. Intiassa tuli kerran "chicken sixty-five" annoksesta. Olin päivän niin sekaisin etten ole ikinä ollut. Kaiken lisäksi kun siellä on niin mahtava vessapaperivalikoima, jopa 5 tähden hotellissa et ei voi kuin suositella. Mut toivottavasti ei sulla pahempaa. Vaikka viimeinen käyttöpäivä menee niin en usko et kaalissa sillä on kauheesti väliä (+-7pv). Käsitykseni mukaan jos Kaali ei ole ok niin sen kyllä huomaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuff. Ei kuulosta yhtään kivalle! Olen tässä lueskellutkin ihmisten ruokamyrkytyskokemuksia ja niitä riittää laidasta laitaan. Toiset on juuri tuommoisia kamalia ja toiset on sitten tämmösiä lievempiä, mitä mä nyt TOIVON, että mulla on. Ettei tämä tästä enää pahenisi. Vähän lisää tuli lämpöä, mutta ei paljoa. Vatsakipu se v*ttumaisin on. Onneksi ruoka kuitenkin maistuu ja toisaalta söisin, vaikka ei maistuisikaan. Kun yläpäästä ei mitään uloskaan lennä. :)
   Kyllä tuo kaali oli hyvää vielä kun sitä kokkasin, mutta valmiiksi kokattua ruokaa kun piti jääkaapissa vielä kolme päivää, niin enpä tiedä voiko sieltä mausteiden ja makujen keskeltä bongata mitään pilaantuneen käryä, jos se pilalla oli. Muutenhan en noita päivämääriä toljottele. Siksi tässä vissiin ollaankin. :D

   Poista
 4. Ei hitto mullaki on d vitsku tipat huoneenlämmössä:D shiiit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Mä olen vain iloinen, että joku toinenkin on erehtyväinen! :D Sikäli mikäli sun purnukassa ylipäätään sanotaan, että jääkaappiin pitää laittaa. ;) Toivottavasti kiikutit heti! Mä en oo enää uskaltanut niitä vedellä laisinkaan. Korkkaan ainakin uuden purnukan sitten taas kun uskallan. Joku päivä oon taas rohkea. :')

   Poista
 5. Ouch - toipumisia, toivottavasti olo helppaa pian !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olo on helpottanut ihan tajuttomasti ja kunnolla kipeä oli oikeastaan vain tuon keskiviikon. Parempaan suuntaan mennään siis koko ajan. :) Kiitos!

   Poista