tiistai 8. lokakuuta 2013

Tiistaitreenit ja pari sanaa riisiproteiinista

Aamu alkoi kunnon aamupalalla, sillä edessä oli jalkatreeni, jota varten mieluusti ottaa vielä vähän ekstraa. Tattaribanaanivellipuuroa kaikkine siemenineen, mantelitahnoineen ja hilloineen, sekä tietysti raejuuston kera. Tänään lisänä vielä puolikas suuresta banaanista ja puuroa ehkä vähän normaalia enemmän. Ehkä.


Veikkaisin, että tuo puuromäärä vastannee 60-70g kaurapuurohiutaleita (joka aamu) ja raejuustoa on aina se parisensataa grammaa. Enemmän tässä tietty on energiaa kuin pelkissä kaurapuurohiutaleissa, kun tuolla on niitä siemeniä, banaania ja muita tököttejä seassa. On tämä vain hyvää ja riittää, kun pari kertaa viikossa tekee jääkaappiin ison satsin, jollainen syntyy jo kahdesta desistä (kypsentämättömiä) tattaripalluroisia. Kahteen desiin mahtuu neljä banaania sekaan. Olen kyllä todella tykästynyt tähän. Nälkä pysyy poissa ja heti aamusta saa roppakaupalla energiaa. Ja tämä on lämmin!

Ennen jalkatreeniä tuli rullailtua huolellisesti. Rullailen foam rollerilla muutenkin joka kerta ennen ja yleensä heti jälkeen treenin, ja se meneekin osittain lämmittelystä. Rullailen pääasiassa rinnan ja selän, mutta jalkapäivinä myös jalkoja, etenkin lonkankoukistajia. Tänään oli vielä erityishuomio oikeassa pakarassa, jonka onnistuin jotenkin rikottamaan vaelluksella lauantaina. On ollut todella kipeä ja meinannut jalka lähteä alta. En keksinyt mitä ihmettä olisin sellaista vaelluksella tehnyt, että olisin saanut koko kankun reväytettyä, kun ei se ollut rankka reissu laisinkaan. No, tänään rullasin sitten koko kankun ja sen ympäristön, kun kävi mielessä, että jos esimerkiksi alaselkäjumi on napannut kankustakin kiinni. Näinhän siinä kävi, että tuon jälkeen oli kannikka taas kivuton. Foam roller on hieno juttu.

Tässä kannikat jo treenattu ja Hello Kitty -huppari heitetty niskaan.

Lämmittelin crossarilla taas kunnolla, mutta jotenkin oli tänään sellainen olo, että mahtaako edes viime kerran painot nousta (kiitos niskajumien aiheuttaman pöhnän). Päätin kuitenkin sitkeästi aloittaa samoilla painoilla kuin viimeksi ja kuinkas siinä split squatissa kävikään? Viimeksi meni toistoja 12, nyt 15. Sain lisätä tankoon viisi kiloa ja sillä meni vielä 2x10. Jeah, baby! Samalla tavalla laitoin takakyykkyyn saman verran kuin viimeksi ja toistoille kävi samalla tavalla kuin split squateissakin. Lisäsin tankoon kaksi ja puoli kiloa ja tein sillä vielä 4x12. Leg curlit perään, sitten loitontajat/pakarat kuminauhalla, sekä pohkeet, jotka nekin menivät yllättävän kevyesti tänään 31 kilolla (yksitellen). Tunti ja yksi minuutti ja treeni oli paketissa!


Korkkasin uuden pussukan riisiproteiinia, jota taannoin ostin maidottoman viikon aikana. Silloin kilon pussukan ja tykästyin niin kovin, että nyt ostettiin jo 2,5kg pussukka. Mullahan ei ole ollut erillistä palkkaria käytössä sitten alkuvuoden, kun edelliset Scitecit loppuivat. Siinähän olikin keinotekoisia makeutusaineita, joten ei sitä enää tahdottu. Tilattiin hamppuproteiinia ja se oli kamalaa. :D Päädyttiin pärjäämään ihan ilman ja syömään muuten heti treenin jälkeen mahdollisimman optimaalisesti. En tiedä kuinka suuressa osassa tämäkin on ollut siinä, että lihasta on lähtenyt, mutta nyt on tosiaan taas palkkari käytössä. Itse sekoitan tuon riisimaitoon, mikä myöskin tuli jäädäkseen maidottoman viikon ajalta. Tämä protsku on tosiaan täysin maustamaton, sellaisen tahdoin. Olen jotenkin onnistunut koukuttumaan tähän makuun ihan totaalisesti ja voin sanoa tykkääväni. Ei se varmasti maistu mitenkään hyvälle oikeasti, mutta olen koukussa. :D Riisimaito on mukavan makeaa ja siellä seassa tuo menee maistumatta laisinkaan. Sekoittuu hyvin, ainakin verrattuna hamppuproteiiniin, mikä jätti hirveitä jauhoklimppejä. Tämä tosin vaahtoaa jonkin verran, ei pahasti, mutta liiaksi ei kannata hölskytellä. Ainoa huono puoli on tuo pöllyävä koostumus. Se on sellainen perunajauhomainen hieno jauhe ja pöllyää ihan kiitettävästi, jos pussi on auki ja vähänkin ilma pääsee siellä sisällä liikkumaan. Ja sieltä kun kaivat jauhetta, sitä tarttuu käsiin. Scitecit me aina siirrettiin erillisiin lasikulhoihin, mutta tätä ei viitsi siirrellä laisinkaan, kun joka paikka olisi sen jälkeen jauhossa.

Joka tapauksessa olen tykästynyt tähän ja myös siihen, että tästä mun vatsani ei ole moksiskaan. Se jos jokin on iloinen asia. Hamppuproteiinin jälkeen sai olla välillä nelinkerroin.. Myprotein tuntuu muutenkin olevan kiva mesta. Eilen tilattiin sieltä mantelivoita kaksi pänikkää, kun semmosia bongasin siellä olevan. KILON PURNUKOITA. Eikä ole edes hintavia. Tällä hetkellä ostetaan pieniä kalliita purkkeja, joita menee nelisen viikossa. Kaksi kiloa tulee riittämään pitkäksi aikaa ja säästö on oikeasti todella suuri.

Kuvan ottamisen jälkeen päätin haluta vielä yhden pihvin lisää. :)

Salaattivuoren päälle pääsi tänään myskikurpitsamuussia soijajogurttiin tehtynä, sekä tofukasvispihvit. Ensimmäistä kertaa bongasin meidän kaupasta tofua. Oli sellainen kutina, että ihan alussa (eli viime joulukuussa..) nähtiin tuolla meidän Tescossa tofua, mutta ei sitten koskaan löydetty sitä kun tahdottiin ostaa. Nyt parisen viikkoa sitten huomattiin, että koko kaupassa on yksi hyllyväli missä ei koskaan käydä. Ja siellähän sitä oli. :D Noooh, lähes vuosi sinne tänne.. Nuo pihvit tein niin, että laitoin niihin vähän kypsää myskikurpitsaa, yhden kypsän parsakaalin ja paketin tofua. Se oli aika iso paketti. Yrtit, mausteet ja No Egg ja sauvasekoittimella sekaisin. Uunipellille ja uuniin. Nämä jäi pehmeiksi sisältä, No Eggiä oisi saanut olla kaiketi enempi. Mutta kelpasi näinkin.

Kohta kauppaan ostamaan lisää salaattia, jotta saan taas tuhota sitä hätäpäissäni ennen kuin on taas kauppapäivä.


6 kommenttia:

  1. Hyvä piilottaa meiltä tavaraa eineshyllyihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkeesti viimeinen paikka, mistä tulee katottua. :)

      Poista
  2. Hih, mullakin on joskus ollut jotain pöllyävää proteiinijauhetta. Nyt löytyy jämät myös yhdestä sellasesta, joka on ihan kauheen sähköistä ja tarttuu joka paikkaan. Eikö kukaan osaa tehdä sellasta, jossa olisi kaikki ominaisuudet (maku, sisältö, koostumus) kohdillaan?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, miksei voi olla semmosta, missä ois kaikki kivasti kohdillaan?! :D Kun mulla ei noita vaatimuksia ole yleensäkään tämmösille yhtään pitkä lista.. :DD Nooo, onneksi tällaisen kanssa voi vielä elää. Pääasia, että ei oo myrkkyjä tai muitakaan aineita, mitä en tahdo syödä. :)

      Poista