maanantai 3. maaliskuuta 2014

Probiootteja, treeniä ja sopparakkaus

Maanantaisin on aina helpoin aloittaa jokin uusi tapa, testi tai mikä ikinä. Pysyy kärryillä helpoiten siitä, montako viikkoa on takana. Viime viikon maanantaina mulla alkoi uusi treenirutiini ja tämän viikon maanantaina alkoi nämä:


Tämä on siis osa Operaatio Vatsa Kuntoon - sisäisesti -projektia, josta kirjoittelinkin täällä. Sen enempää en siis tässä mene mun vatsani vointiin, sieltä voi käydä halutessaan lukemassa. Tästä probioottivalmisteesta katseltiin etukäteen netistä vähän käyttöohjetta ja kokemuksia, sillä paketissa lukee vain, että aloitetaan yhdellä pillerillä ja portaittain nostetaan kolmeen pilleriin. Netissä suositeltiin, että ensimmäisen viikon aikana otetaan yksi, seuraavan viikon aikana kaksi ja siitä eteenpäin kolme. Sillä kaavalla lähdettiin täälläkin liikenteeseen. Tänään siis ensimmäinen heti aamusta tyhjään vatsaan. Normaaleiksi vaikutuksiksi kuurin aloittamisen aikaan ja joka kerta pillereiden lisäämisen aikaan mainittiin ilmavaivat tai sitten ripuli. Koska mulla on enemmänkin tukkoiluun taipuva vatsa eikä suinkaan liian vilkkaasti toimiva, olin varma, että tästä mennään tukkoon vähintään kolmeksi päiväksi. Toistaiseksi kuitenkin voi olla rauhallisin mielin, sillä se ensimmäinen kapseli tuntui rauhoittavan vatsan todella mukavasti, normaalia paremmaksi siis, enkä ole kokenut minkäänlaisia oireita. Toisaalta taas mun vatsa toimii aina parin päivän sykleissä, jolloin vasta huomenna nähdään ne todelliset vaikutukset.

Tuossa vatsapostauksessa mainitsinkin päärynästä ja mantelista ja niiden poisjättämisestä, ja on kyllä olo ollut aivan toinen nyt. Vatsan palloturvotukset lähtivät päärynän myötä pois ja suurimman osan päivästä vatsa on litteä, mikä on aika ennenkuulumatonta jos miettii edeltäviä kuukausia. Toinen hieno juttu, epäilen että mantelista johtuva, on ihon paljon parempi kunto. Mua on todella pitkään, ehkä vuoden, ehkä vähän enemmänkin, vaivannut otsaan muodostuva rosoisuus, sellaista punaista pientä näppyä tulee täyteen. Vatsataudin aikana se hävisi kahdessa päivässä, kun en juuri mitään saanut syötyä, ja tuli takaisin, kun aloin päästä normaaleihin ruokiin taas kiinni. Mutta nyt se on poissa. Mantelin poisjättämisen jälkeen huomasin siis sekä vatsassa, että ihossa eroa. En kai turhaan ole aavistellut olevani sille herkkä. Tosin kertoihan se Food Detective -testikin sen aikoinaan. Vaikka kertoi se maitotuotteetkin, joihin en ole vieläkään kokenut omaavani mitään yliherkkyyttä.


Sitten pari sanaa treeneistäkin! Tänään siis hauista, selkää ja uutena tässä treenissä mukana vatsat. Tatuoinnin takia on jääneet hooverit jokusen viikon tauolle, mutta nyt uskaltaa jo hyvin jalkaa taittaa, jotta noita pystyy tekemään. Parikymppiä selällä sain tehtyä 3x 1min, joten ei hassummin lähtenyt sisäisten vatsojen teko taas rullaamaan. Hoovereiden lisäksi tein niitä rutistuksia pallolla, joita niin kovin fanitan.


Painoilla tuli taas kikkailtua suurimmaksi osaksi ja taas vaan tykkäsin. Arnold's 21:ssä menee tosin jokainen sarja ihan samalla painolla. Se on vähän sellainen liike, että siinä on hankala painoilla kikkailla, kun tehdään kuitenkin ennalta määrätty määrä toistoja, toisin kuin muissa liikkeissä. Tunti neljätoista minuuttia treeniin kulutin.

Ruoaksi tein tänään hyvyyssoppaa. Heitin myskikurpitsan jossain kohtaa uuniin paahtumaan, ilman, että olin päättänyt tehdä siitä mitään tiettyä. Harkitsin eniten muussin tekoa, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin kesken kaiken. Soppaahan tekisinkin. Ihan pelkkää myskikurpitsasoppaa en tahtonut ja mietin mitä heittäisin sekaan. Kaapissa näkyi olevan mm. tomaattimurskapurkkeja, joten semmosen päätin sekaan surrautella. En osannut etukäteen oikein aavistella, että miltä se maistuisi, kun tuo kurpitsa on niin makea. Porkkanan kanssa tomaatti sopii soppaan ainakin loistavasti. Mutta enpä tiennyt, että tähän sitten sitäkin paremmin!


Tuli ihan tajuttoman hyvää. Nuo kaksi ainesta sopivat ihan täydellisesti yhteen. Mausteita, tuoreyrttejä, valkosipulista öljyä ja riisimaitoa sekaan, niin se oli siinä. Taivaallista! Jos et ole ennen yhdistänyt näitä kahta, niin suosittelen kovasti. Tai sitten tuut mun luo syömään, niin pääset maistamaan. :D Helppo huudella, kun asuu ulkomailla. ;)

Huomenna taas aerobisen päivä. Eli parhaussarjankattomispäivä! \o/

12 kommenttia:

  1. Mulla on ihan sama, että kaikki kuurit ja tollaset pitää alottaa maanantaina .D Kreatiinikuurin alotin tammikuussa maanantaina enkä 1 tammikuuta :D

    Vitsit mikä naine! Mä teen 2,5 kilon lisäpainolla hooveria ja oon ihan kuoleman kielissä ton 3 x 1 minuutin kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maanantai on kaikkien kuurien aloittamisen äiti. :D

      Mä tiiätkö oikein mietin, että miten mulla on nuo sisäiset vatsat niin hyvässä kunnossa. En keksinyt muuta kuin harjoituksen kautta. :D Ei tainnut haitata sekään, että jo teini-iästä lähtien on oppinut pitämään korsettia kasassa ihan arjessa, kun ei tykännyt pömpöttävästä massusta..

      Mutta ilman lisäpainoa oon hooverit aikoinaan aloitellut ja silloin muinoin ei mennyt kuin 20 sekuntia kun romahti jo!

      Poista
  2. Mä oon huomannut myös, että omena ja päärynä turvottaa mua jonkin verran. Varsinkin sellaset "kovat" omenat ja päärynät, jotka ei ole ihan pehmeitä ja kypsiä. En sitten tiedä, mistä omalla kohdallani johtuu. :D Toivottavasti sun Operaatio Masu Kuntoon - sisäisesti -projekti auttaa ja toimii. <3

    Mäkin tein eilen just hauis-selkä-(pallo)vatsa-treenin. :') Ja toi soppa on taas niin herkun näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena ja päärynä tuntuu olevan todella yleisiä vatsan kiusaajia, vaikka ei mitään sen kummempaa vatsassa oisikaan.. Tylsää, kun ne on niin hyviä! Mä uskon, että vatsa ei kyllä paljon huonommaksi ainakaan mennä, joten toiveet on olemassa siitä, että auttaisi. :') <3

      Jee samistreenari! :') Ja soppa oli taivaallista. Ihan kestämättömän taivaallista!

      Poista
  3. Tsempit masuprojektiin! Vatsan kunto kun on aika olennainen osa hyvää oloa :)
    Olisin vähän utelias kuulemaan mitä nuo maitohappobakteerit sisältävät? Mulla on nimittäin tullut niistä aina maha hirmuisen kipeäksi, sillä monet sisältävät mitäs muutakaan kuin maissitärkkelystä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samoin sulle! ;)
      Tuolla masupostauksessa olikin oikein kuvien kera noiden sisältöä. Helpoin varmaan vilkaista sieltä! Mutta esim. maltodekstriini näissä on riisistä, se mainitaan erikseen, mikä on kiva juttu!

      Poista
    2. Kiitoksia! Käynpä vilkaisemassa, nuo voisivat olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu :)

      Poista
    3. Kerron sitten heti kokemuksia kun oon pidempään käyttänyt, että mitä massu meinasi. :)

      Poista
  4. Hah! Varohan vain mitä tulee huudeltua! Mä ainakin varaan kohta reissun sinne ihan vaan jotta pääsen maistelemaan sun kokkauksia :D Ne näyttää aina ihan järjettömän herkuilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua. :D Haha, no täytyy sanoa, että jos joku IHAN OIKEASTI tulisi tänne ihan vaan mun kokkauksiani varten, niin saattaisimpa jopa kokata! :D

      Poista
  5. Probiootit on kyllä ihmeellisiä! Tekee niin hyvää vatsalle :) toivottavasti sullekin löytyy oikee apu sieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ootan kyllä innolla, että mitä mun massuni meinaa. Niin kuin aavistelinkin, niin tuo toinen päivä ei eilen ollut ihan yhtä neutraali vatsan osalta.. :D Katsellaan miten kehittyy! ;)

      Poista