maanantai 12. elokuuta 2013

Sunnuntaisyömiset

Maanantaihuomenta! Kello on täällä Skotlannissa kohta kahdeksan ja hereillä on oltu perinteisesti jo kohta kolme tuntia. Ajattelin tehdä tällaisen poikkeuksellisen postauksen tässä kohtaa, kun kerrankin kuvailin kaikki päivän syömiset eilen (kännykällä vain tosin). Näitä postauksia on toivottu aina silloin tällöin, mutta en ole ennen toteuttanut. Ja esimerkiksi viime vuonna söin oikeasti samoja sapuskoja päivästä toiseen, ainoastaan lämpimän ruoan sisältö vaihteli. Silloin voin kyllä aivan hemmetin hyvin ja kroppa toimi optimisti! Nykyään vaihtelua on päivästä toiseen ja sitä syön mitä tekee mieli. Tällä hetkellä on tosin hieman normaalista poikkeavaa syömistä, kun vielä puuttuu migreenin vuoksi hieman sitä ja tätä normaalista kaavasta, mutta onhan sitä tilalle saanut vaikka mitä hyvyyksiä. :D Lisäksi proteiinit on taas korkealla ja hiilarit matalammalla, mutta tämä johtuu pääpiirteittäin juurikin tuosta p*rkeleen migreenistä. Toisaalta sitten taas jälleen tuli todistettua, että tämä ruokavalio sopii mulle paljon paremmin, kun älytön nestepöhö tipahti pois. Hiilareiden sietokyky ei ole valitettavasti niin hyvä kun tahtoisin. En silti niitä välttele ja jos banaanin joskus saan takaisin, niin banaanipannari palaa kyllä hilloineen aamupalalle! Tällä pohjustuksella, eiliset syömiset, olkaatten hyvät.


Aamupala:
- purkki (250g) rahkaa
- loraus maitoa (koostumuksen vuoksi)
- auringonkukansiemeniä
- seesaminsiemeniä
- pellavansiemenrouhetta
- kuivattuja mulberryjä
- vadelmahilloa
- innocent smoothieta
- kaneli, kardemumma, piparkakkumauste

Onpas siinä sisältöä. :D Smoothieta lukuunottamatta tehty edellisenä iltana valmiiksi. Maistui ihan juustokakulle! :'DD Tämän lisäksi kahvia tietty se jättikuppi. Plus vettä niin perkuleesti, niin kuin pitkin päivää.


Aamuvälipala ennen treeniä:
- kaksi riisikakkua mantelilevitteellä
- päärynä

Nämä riisikakut on tosiaan tulleet jäädäkseen meidän talouteen, kiva kun lääkäri niitä määräsi taannoin tietyistä vatsasyistä.. :D Nuo on aivan taivaallisia mantelilevitteellä voideltuina!! Ja kun meillä ei tosiaan sitä suolaa lisätä koskaan mihinkään, eikä syödä valmisruokia, enkä syö itse edes leipää, niin suolaa ei juuri mistään saa. Se on välillä ongelma, jos vesikin maistuu aivan litrakaupalla joka päivä. Näistä saa jonkin verran suolaa päivään, sekä mantelilevitteestä myös.


Treenin jälkeen, eli palkkari:
- maustamatonta protskukasta jogurttia
- innocent smoothieta
- vadelmahilloa
- kuivattuja mulberryja
- kardemumma, kaneli, piparkakkumauste


Päivän ruoka:
- myskikurpitsamuussi
- uunipaahdetut parsakaalit
- raejuustoa
- salaattia (on siellä jossain kurkkuakin)

Ruoka-annos on pitkälti aina jättilautasellinen. Kuvassa näyttää niin pieneltä, mutta sitä oli itseasiassa enemmän mulla kuin miehellä, joka oli juuri ollut juoksemassa päälle 25km lenkin. :DD Lautanen myös tietysti nuollaan ruokailun jälkeen, hyvien tapojen mukaisesti.


Koska jalkapäivä = nälkäpäivä -lisäsapuska:
- Questin vaniljamantelipatukka (DROOL)

Oli olevinaan edelleen pieni kolo vatsassa, ihan justiinsa tuollainen patukan mentävä. Vaikka mä luulen, että mulla on aina tuollainen patukan mentävä kolo vatsassa.. :D Eli söin tämän ihan heti siinä ruoan perään. Enkä vieläkään kokenut ähkyä, vaikka tämän huikea kuitumäärä voisi sellaisen helposti aiheuttaa tuolleen ison ruoka-annoksen perään nautittuna.


Välipala:
- Kaksi riisikakkua mantelilevitteellä
- Questin omenapiirakkapatukka (DROOOOOLL)

No koska tuli nälkä taas.


Ärsyttävä mininälkä:
- omena

Edessä häämötti jo iltapala, eikä viitsinyt liikaa syödä, koska iltapalla on kokoa. Mutta ei viitsinyt myöskään olla täysin ilman, vaikka oisi varmasti pärjännyt. Jos vaihtoehtona on syödä tai olla syömättä, mä kyllä syön. :D


Iltapala:
- purkki (250g) rahkaa
- innocent -smoothieta
- vadelmahilloa
- saksanpähkinöitä murennettuna
- mantelilevitettä
- mustikoita
- kardemumma, kaneli, piparkakkumauste

+ kolme parapähkinää, päivän seleenit sieltä.

Iltapala on aina vakio. Ainoastaan marjoja on välillä ja välillä ei. Syynä järkyttävät hinnat. Kaksi rasiaa viikossa raaskii ostaa. Nyt ovat kasvattaneet hieman grammamäärää rasian sisällössä ja sen pystyy jakamaan kahdelle päivälle jopa, eli entisen kaksi kertaa viikossa sijaan marjoja on nykyisellään neljästi viikossa.

Joka päivä tulee myös erinäiset vitamiinit ja raudat ynnä muut moiset napsittua purkista.

Semmonen setti. En tiiä kaloreita, en jaksa laskea enkä ole kiinnostunut. Tiedän kyllä, että paljon niitä on. ;) Se on tarkoituskin. Paino saa tällä hetkellä ihan vapaasti nousta vähän (kiitos taannoisten vatsavaivojen). Mutta fiiliksen mukaan menee syömiset (eli onneksi paljon), ja samoin liikunnat (eli aika paljon sekin :D). Tällä mennään.

Mielenkiinnolla odotan millaisella viiveellä tämä postaus tulee Bloggeriin näkyviin. Eilisessä kesti melkein neljä tuntia!! Tänään voinee ehkä myös odottaa toista postausta, jos päivän treeneissä vaan on mitään raportoitavaa. ;) Edessä oisi vatsaa ja selkää! Ja mahdollisesti crossailua. :) Hyvää maanantaita!

23 kommenttia:

  1. Nam, hyvännäkösiä settejä!
    Erityisesti noi riisikakut mantelilevitteellä, DROOOOL vai miten se meni? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, nimenomaan DROOOOOL! ;) On kyllä ihan tajuttoman hyviä justiinsa tuolleen. Ja välillä niitä eksyy suuhun ilman levitteitä ja silloinkin on hyviä! ;)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä, hauska tää 'maustamatonta protskukasta jogurttia' <- PROTSKUKASTA :D:D

    riisikakut pähkinävoilla on namia !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mää puhun aina vaan protskusta ja nähtävästi se kääntyy ja vääntyy erikoisiin kirjoitusasuihin :DD
      Ne on niiiiin iso NAM!!

      Poista
  3. Mäkin olisin mielenkiinnosta kysynyt, että mitä tuo protskukas jogurtti on ja tiiätkö saako sitä Suomesta? :D Samoin toi mantelilevite, ootko ite tehny vai onko purkista?

    Muksaa maanantaita sinnekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Se on Onken -merkkistä ja en tiiä saako Suomesta. :/ Ei se mitään huikean protskukasta ole, mutta vastaaviin verrattuna hyvät on ravintoarvot, kun sadassa grammassa on 5,4g protskua (ja vain vähän sokeria). Ja sitähän vetelee kerralla kuiteskin jotain 300g-koko pänikkä. :D Mantelilevite on Tescosta. Myöskin. :D

      Kiitos! Toistaiseksi tämä maanantai on ollut mieluisa! ;)

      Poista
    2. Ooooh, Tesco oli niin paras :( Mäki haluun. Pitääkin heti guugletella oisko Suomessa jotain erikoiskauppoja mistä sais mantelijuttua :D Huomasin muuten just ku tarkistin et ainaki tos Valion A+ rasvattomassa luonnonjugurtissaki on 4,5g protskuja 100 grammassa :) Ei huono. Mäkin testasin tänää maitorahkan kanssa Innocent kiwi-omppu smoothieta, oli muuten hyvää :P

      Poista
    3. Tesco <3 :') Kyllä niitä erilaisia mantelilevitteitä myydään Suomessa! Saksassa asuessa käytettiin Mandelmus -nimistä ja niitä ainakin löytyy myös Suomesta. :) Hyvät määrät on protskuja Valion jogurtissakin. :) Sokerin määrähän se lopulta ratkaisee, että onko hyvä tuote vai ei.. ;) Ja Innocentit on <3 Mä en tuota kiivi-omenaa voi syödä kun turvottaa niin jumalattomasti, siinä kun on ananasta eikä se mun masuun istu nätisti. :/ Mutta se oranssi on namia ja onkin ainoa mitä voin niistä käyttää. :')

      Poista
  4. mä oon kuolannut noita patukoita, mutta en ole saanut tilattua niitä, kun täältä niitä ei saa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta Jenkkilästä mekin niitä tilaillaan aina. ;) Laatikkokaupalla kerrallaan niin tulee halvimmaksi! Tulee niitä kyllä helposti myös syötyä laatikkokaupalla. :DD Mutta on kyllä jokaisen roposen arvoisia. Ihan tajuttoman hyviä, eikä vastaavia vaan ole olemassa, missä oisi ravintoarvot tuollaiset. Oisi varmaan mun valintani maailmankaikkeuden parhaaksi tuotteeksi! :')

      Poista
    2. Varsinkin kun olet katsellut millaisia tuotoksia niistä voi jopa "leipoa" niin vesi herahtaa kielelle. Mitkä on sun suosikit, on varmaan tullut esille jossain jo, vissiinkin ainakin nuo kaksi edellä mainittua. Jos voit suositella ihan killeri varman patukan :)

      Poista
    3. Juu mä olen himoinnut niitä kaikenlaisia leipomuksia! :) Tarvitsee joskus tehdä jotain uunissa oikein. Pikamikrotettuna olenkin niitä maistellut ja suurta herkkuahan se on. Siinäkin muodossa. ;)
      Huh, suosikkia onkin vaikea valita! Meillä on ne vakiot mitä aina tilataan ja kun en esimerkiksi mitään suklaisia syö missään muodossa, niin niitä versioita en ole maistanut. Niitäkin tosin kaapissa on, kun tilauksen mukana tulee aina joku kaupanpäällinen. ;) Joskus voisi jotain arvontoja laittaa pystyyn tms. :) Ehkä tämän hetken suosikki on tuo Vanilla Almond Crunch. Muut vakiot on tuo Apple Pie, Cinnamon Roll, Banana Nut Muffin (jota en vielä ole uskaltanut nyt syödä, koska siinä on sitä banaania) ja mies tykkää lisäksi Strawberry Cheesecakesta, josta en itse niin suuresti välitä. Uskoisin kyllä, että noiden valikoimasta löytyy ihan satavarmasti jokaiselle jotakin. :)

      Poista
    4. Joo, arvontaa pystyyn. Kannatan. ;D

      Poista
    5. :D Tiiätkö ois ollut jo, jos täältä ei postittaminen Suomeen maksaisi niin jäätävästi! :O

      Poista
    6. kuola vaan valuu ja reseptit suhisee päässä :)

      Poista
    7. No mut hei voittaja maksaa postimaksut :D Mä oon heti messissä! :D

      Poista
    8. Jerita, aina kun noita miettii! ;)
      Elina, oisi kalliit arvontavoitot kun saisi parista patukasta maksaa joku kolmekymppiä postareita. :DD Halvemmalla varmasti saa kun etsii käsiinsä kaupan joka niitä Suomessa myy. ;) Niitäkin meinaan on!

      Poista
  5. En tiiä muistatko mua vielä, mutta joskus ihmettelin täälläkin (voisin vaikka lyödä pääni pantiksi, että kyseessä oli tämä http://eioorakettitiedetta.blogspot.fi/2013/06/vareileva-hauis.html postaus, jossa ei kuitenkaan kommenttia enää oo... Älä kuitenkaan jooko katko mun kaulaa? :() mun kuntoa ja lihasten kasvua tekemättä mitään. Ja arvaa mitä? Alan käymään huomisesta lähtien salilla vähintään 5x/vko edellisten liikkumisten rinnalla. Enemmänkin, jos on aikaa. (sali on nimittäin just koulumatkan varrella, ts. kilometrin alkukävely koulu-sali ja siitä sitten bussilla loppumatka kotiin) Sen verta tosikkomeiningillä menossa, että oon jo hankkinut makkarankuoripöksyt ja sisälenkkarit. ;) Ja ihan huippua, että salilla käynti on niin kallista, niin siellä tulee sit myös käytyä kun on vähäiset varat siihen rakennukseen survonu! :D

    Niin siis sitä vaan tulin ilmottamaan, et tästä se nyt lähtee! Ekaksi alotan ihan tuolla puntteilun ja spinnailun ja sprittailun lisäämisellä, sen jälkeen katon vähitellen ruokavaliota vähän paremmaksi... No aika paljon parantamisen varaa tässä kyl ois, mut jos nyt edes pikkuhiljaa ja jotain pudottelis pois ja jotain lisäis. :D Ainiin, ja esim. säännölliset päivärytmit ois kans ihan jees, mutta ei oo näkyny?! Päivärytmittäjä unohtanu mut, hä?!?! Se vaan, että kauanko tää jo valmiiksi rikkinäinen kroppa enää rääkkäystä kestää... Noh, parempi olis kestää, atana! >:(

    Ja onpa kiva kuulla, et sulla on nyt mennyt paremmin! Oli kyllä lievästi sanottuna järkyn kuulosta nuo migreeneilyt, toivottavasti pysyvät mokomat poissa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeeiiii! Kyllä mä sut muistan! En kyllä tiiä missä postauksessa se kommentti mahtoi olla, kun ei niiden tuolleen pitäisi katoilla. :/ Mutta muistan tosiaan, linkitit niitä kuviakin. :) Ja olenkin nyt ihan innoissani, että nyt sulla iski se liikuntapuraisukärpänenmikälie!! :D Jos kroppa on vähän rempallaan, niin varovasti tietysti kannattaa ottaa. Muistaa vaan kuunnella kehoa siinä ohessa. Toisaalta se saattaa siitä myös vahvistua ja lakata olemasta rikki. ;) Niin mullekin kävi jo muutaman vuoden vaivanneiden suurien polvikipujen kanssa - ne vain lakkasivat sattumasta! Liikunnan voima on ihmeellinen. Mutta ei muuta kun isosti tsemppiä ja nautiskele! ;) Ja saa päivittää tänne sitten edistymistä! :))

      Ja kiitos! Mulla ei myöskään ole migreenejä ikävä (vaikka vähän kyllä niitä jälkieuforioita.. ;)

      Poista
  6. Ooh, nam. Etenkin noille patukoille. :P Oon ties kuinka kauan halunnut tilailla noita patukoita, mutta en oo saanut aikaseksi (tai sitten vaan raaskinut...). Jos se päivä koittaiskin, niin mikä on paras maku? Kerro, mitä makua mun kantsis tilata. :D

    Ja argh, vihaan mininälkää. :< Joskus alan epäilemään, onko se todella nälkää vai vaan jotain mielitekoja. Ärsyttävää. :D

    Uunipaahdetut parsakaalit. Siveletkö ne jollakin ennen uuniin menoa, maustat varmaan ainakin, mutta teetkö mitään muuta? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PatukkaNAM on kyllä ISO NAM! :D Mää tuolla yllä jo tarinoinkin Jeritalle noista lempparimakujutuista, mä luotan siihen että osaat lukea sieltä eikä mun tartte copy-pastettaa tähän sitä :DD

      Mininälkä on tosi rasittava! Ärsyttävä pikkunälkä, se mainos tulee aina mieleen. :D Se on justiinsa niin ruma tunne kun siinä mainoksessa se otus oli! :D

      Uunipaahdetut parsakaalit maistuu kanalle!! Kulhoon, öljyä ja pyöräytys, mausteet (vakiona itellä curry, kurkuma + savustettu paprika) ja pyöräytys, uuniin 200°C ja 20-30min. NAAAAAMMM. <3 Suurta rakkautta! :')

      Poista
    2. Mun on ehkä pakko testata noita parsakaaleja <3 kuullostaa ihan supernamilta :)

      Poista
    3. Testaaminen on pakollista! :D Oonhan mä näitä jo kuukausikaupalla täällä hehkutellut, hyvä että joskus joku uskoo miten hyviä ne on.. :'D Meillä syödään noita keskimäärin 2-3 kertaa viikossa!

      Poista