sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Viikko 22 (ja sunnuntain energiapiikki)



Maanantai: vatsa. Kesto: 1:00.

Tiistai: jalat. Kesto: 1:13.
+ 6.02km kävelylenkki. Kesto: 1:02, kulutus: 209kcal, keskinopeus: 10.04min/km.

Keskiviikko: ojentajat, olkapäät. Kesto: 1:03.

Torstai: selkä, hauikset. Kesto: 1:11.
+ 10.05km kävelylenkki. Kesto: 1:50, kulutus: 354kcal, keskinopeus 10.57min/km.

Perjantai: jalat, vatsa. Kesto: 1:21.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:17.
+ 8.78km kävelylenkki. Kesto: 1:28, kulutus: 297kcal, keskinopeus: 9.59min/km.



Eilen otin ensimmäisen magnesiumin illalla ja tänään aamulla seuraavan + muut tietty kanssa. Oli mistä hyvänsä johtuvaa, niin kroppa tuntuu jo paljon paremmalta. Ei vatsa vielä lähtenyt kunnolla käyntiin, mutta vatsaturvotus katosi. Lisäksi puhtia piisaa, treenissä oli hyvä fiilis ja lisätoistoja edellisiin verrattuna ja jättimäinen ero on nälän tunteessa. Siinä missä viime ajat on olleet niin, että aamupalan jälkeen iskee nälkä sen 6-9 tunnin kuluttua (mitä en vain voi vieläkään käsittää mun ikuisella nälälläni), tänään iski nälkä siinä kolmen tunnin kuluttua, mikä olikin juuri sopivasti treenin loppumisen ajankohta ja ei muuta kuin jättimäinen rahka-persikka-vadelmahillo-smoothie-kaneli&kardemumma - sekoitus ääntä kohti! Ihan parasta syödä PALJON ja NÄLKÄÄN.


Ja kun sitä puhtia oli vaikka muille jakaa, niin pihalle vaan ja kävelylle! Torstain kymmenen kilsan kävely oli tosi raskas. Rauhallinen sen oli tarkoituskin olla - mutta en olisi kovempaa päässytkään. Olin aivan loppu. Lihakset olivat ihan tyhjät ja kaikkensa antaneet. :( Tänään oli aiiiivan eri ääni kellossa! Jo lähtiessä askel oli kevyt ja vauhdikas ja sillä samalla mentiinkin koko matka. Oli ihan huippukiva kävellä, kun missään päin kehoa ei tuntunut uupumusta. Kokonaisaikaa hidasti vähän se, että jäin hetkeksi suustani kiinni - mieheni kun tuli vastaan jo aika alkumatkasta. :D Ja nälkähän sitä jo pukkasi kesken kävelyn taas - tökin persinkanviipaleita haarukalla naamaan kunhan kotiin takaisin pääsin. Sitten suihkuun ja ruoanlaittoon!

Sunnuntaista alkaa aika kivasti muodostua myskikurpitsapäivä. :) Sitä oli taas tänään tarjolla. VOI LUOJA mä vaan taas sanon!! Väitän, että parempaa EI OLE. Muussiksi meni tälläkin kertaa, kun se vaan on niin <3. Pienellä twistillä toteutettiin tämä, eli sekaan laitettiin marinoitua vaaleaa soijarouhetta, minkä paistelin pannulla sipulisilpun kanssa. AAAAAAA mä en kestä. Tämä on kuulkaa puhdasta rakkautta.

Muutaman tunnin marinoitunut soijarouhe matkalla pannulle, uunissa kypsytetty ja sen jälkeen soseutettu myskikurpitsa ja
paistettu rouhe sekaisin ja lautasella kavereiden kanssa.
AAAAAA en kestä!!! Suurempaa herkkua ei oo. EI OO.

Eilen oli meillä mässypäivä. Hah. No joo, terveellistä sapuskaa se meillä silti tarkoittaa. Mässypäivä siinä mielessä, että se kaikki mitä keho ja mieli huusi, sitä kaikkea se sai. Ei ajateltu ollenkaan makroja, kaloreita tai mitään muutakaan. Enemmän kun normaalisti tuli syötyä ja mitä sitten vaan mieli tekikin. Teki hyvää, ihan vissiin kropallekin, eikä vaan mielelle. ;) Kyllä mulla on muutenkin aina välillä tämmösiä päiviä, vaikka en niistä täällä raportoi. Jos kerran kroppa jotain huutaa, niin jotain vailla se tosiaan on. Sitten sille annetaan sitä mitä se tahtoo. Taitohan on tietty se, että oikeasti kuulee mitä se huutaa.

Eilen oltiin myös siellä ruokamessuilla, josta aiemmin kerroinkin, ja tämmönen ihmismassa siellä oli:


Osa kojuista oli sisällä ja osa ulkona, mutta joka paikassa oli yhtä paljon ihmisiä. Välillä ei eteensä päässyt. Kyllä me kaikki katsottiin läpi ja etsittiin niitä marjoja, joita ensisijaisesti mentiin ihmettelemään, mutta ainoa marjakoju tarjosi mansikkaa pelkästään (kainalokutinan aiheuttaja). Höh. Eipä ostettu mitään sitten. Eniten siellä oli kaiken maailman kakkusia ja makkaroita, ei ihan meidän juttuja. :D Kaupasta sitten taas perinteisesti marjoja (pensasmustikoita <3 <3) iltapalarahkan sekaan.

Nyt on kyllä niin paljon parempi fiilis tässä kropassa. Vaikka nestekerros on ihon alla edelleen olemassa ja vaikka vatsa ei vielä toimi normaalisti, niin jotain uutta on, nimittäin toivoa siitä, että kyllä se tästä lähtee sujumaan ja saan kroppani taas takaisin. Nälkä palautui jo nyt ja puhtikin saapui täysillä ilahduttamaan. Jopa kävelyn jälkeen tuli koivista & pakaroista ihan selkeästi kiinteämmät, eli pumppikin palailee lihaksiin. Se on kiva, että näille asioille voi tehdä jotain, eikä ne ole vain sellaisia, että nyt vaan olisi näin ja sillä mennään. Nyt enää kun vatsan saan kuntoon, lihaksiin pysyvämmät paineet ja nesteen pois, niin sitähän oisi aika kivassa kuosissa. ;) Jiihaa! Katsotaan miten lähtee magnesiumin säännöllinen käyttö puremaan. Toistaiseksi isot propsit jo näistä ensimmäisistä, aika huikeista, vaikutuksista. Ja kiitos taas teille, jotka kyseistä ravinnetta ehdottivat.

Loppuun vielä jalkatreeniin vinkki. Tää tuntui mulla ainakin aika kivasti:

Eli leg curl on ball, yksi jalka kerrallaan. Uuuh.

Ei muuta kuin toimivampaa kroppaa - eli uutta viikkoa kohti!

10 kommenttia:

  1. Oli meillä pikkaisen eroa vaatetuksessa, kun ulkona törmättiin. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno homma että kroppa alkaa palailla oikeisiin oloihin !
    Katsoin myös tuota sun kävelyasua, että siellä on vissiin vielä vähän vilpakkata :) Nimim. tänään itsensä biitsillä polttanut..... Mukavaa alkavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Jos suunta on tämä niin kohta olo on aivan huikea. :D

      Vilpakkaa on ja varmaan tulee vissiin näillä seuduin olemaankin! ;) Pukeutuminen oikeastaan riippuu siitä mitä tuonne menee tekemään. Jos istuskelisin auringossa tuulettomalla paikalla, voisi päällä olla varmaan vain biksut. Jos taas menee juoksemaan, niin kuin vastaan tullut mieheni tänään, niin päällä voi olla helposti ohut hihaton ja shortsit. Ja jos taas lähtee pidemmälle kävelylle, jossa ei niin kuuma pääse tulemaan (ei raskasta), niin päällä saa olla sukkahousuista ja karvahanskoista lähtien ihan kaikki mahdollinen. :D

      Kiitokset, ja mukavaa viikkoa sinnekin! :)

      Poista
  3. Moi, piti jo toissakertaiseen postaukseen kommentoida, mutta jostain syystä kommentti ei tullut. Damn you Chrome! Mutta tosiaan, Kaisa Jaakkola on paljon asiaa kirjoittanut, ja olipa tuossa Hormonidieetti -kirjassa yksinkertainen testikin sille että saako magnesiumia tarpeeksi. Kokeilin ja sen perusteella oma kroppa hinkuu nykyisin noin 400mg Mg:tä (tämmöstä sorttia tällä hetkellä, vissiin -glysinaattia & -lysinaattia http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Magnesium-High-Absorption-100-Chelated-120-Tablets/15). Hyvä kirja, pitäisi ostaa Hormonitasapainokin. In Kaisa I trust!

    Etköhän siekin pääse taas pian jyvälle kroppasi meiningeistä. Hyvää ensiviikkoa sinnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi äh, typerät katoilevat kommentit! :/ Joo, in Kaisa I trust! :) Tuo testi onkin mielenkiintoinen, löytyy myös Hormonitasapaino-kirjasta, ja harkitsin sen tekeväni kanssa. Ainoa mikä vähän sotii sitä vastaan on se kun otan osan (100mg) nyt aamulla ja osan illalla (250mg). Niin kuin Kaisa myös suosittelee. :D Mutta voi olla, että jos tää vatsa nyt ensinnäkin lähtee toimimaan kunnolla, niin sitten kokeilen tuota testiä, että milloin lipsahtaa liiaksi yli. Vähän kyllä hihityttää tämmöset, öh, kakkatestit! :'D Tietty ensin vois nyt testata ja sitten jakaa sitä päivälle. Hmmmm.. Katsotaan mitä keksin. ;)

      Näin me toivotaan, että kohta tässä on taas jotain tolkkua, suunta on ainakin jo oikea. Kiitoksia ja sinne roppakaupalla kanssa! :)

      Poista
  4. Olipas kiva kuulla, että paremmasta voinnista alkaa näkyä jo merkkejä.

    Mun täytyy kyllä metsästää tota myskikurpitsaa jostain. Oot nyt promonnut sitä niin hyvin, että pakko kokeilla! Toi sun laittama ruoka näyttää herkulliselle mössölle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopsaan tosiaan tuntuu ensimmäiset muutokset. Parhautta, että nälkä palasi! Ah, ihana syödä, kun ei tarvitse väkisin ahtaa sapuskaa. Mä niin vihaan pakkosyömistä. :/

      Hihih, kyllä myskikurrpitsaa olisi jokaisen saatava syödä. Mä niin mielelläni kokkailisin sitä kaikille halukkaille, jos oisin vähän lähempänä. Tietty jos tahtoo, niin saa kylässä täälläkin piipahtaa, kyllä mä voin valmistaa! :)

      Poista
  5. hyvä vinkki toi palloliike, mun pitääkin just väsäillä pari kotijumppaa välineinä vain jumppapallo ja kahvakuula :) pitääpä testata itsekin!

    hyvä kun me koulussa joskus puhuttiin noista erilaisista magnesiumeista ja mietin että pitäisköhän munkin kokeilla kun "kaikki muutkin" :D ostin sitten kaupasta magnesiumoksidia ja ensinnäkin mua ei miellyttänyt yhtään peukalonpäänkokoinen tabletti joka ei sitten jumankauta meinannut laskea. toiseksi; sitten kun laski niin jopas laskikin! istuin pöntöllä koko päivän ja vähän seuraavaakin :'DDDD sitten koulussa kysyin että mitäs lajia se magnesium kannattikaan olla, "no sitä sitraattia..." no niinpä tietysti :D purkki lens roskiin enkä ole sen koommin kokeillut ja hyvin on pärjätty x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, hapottaa ainaski puolet enempi kuin kahdella jalalla! ;)

      Buhaha! :D Ihanat magnesiumkokemukset sulla. :'D Niinhän ne sanoo, että oksidi on vähän niin kuin laksatiivi. Mä ootan noita vikkeliä vaikutuksia itte vielä. :D Mulla on sekä oksidi että sitraatti ja molempia vetelen. Olossa ihan jättimäinen ero, eli kyllä vajausta on ollut. Tiedä sitten miten pitkään, kun esim. vatsa ei ole täysin normaalisti toiminut kuukausiin.
      Ja tosiaan nälkä palasi! <3 Siitä on maailmassa eniten iloinen justiinsa nyt.

      Poista