lauantai 29. kesäkuuta 2013

Vatsa ois täynnä

Alkukankeuden jälkeen saatiin kuin saatiinkin intialaiset sapuskat käsiimme ja kotiin. Ovi oli kiinni ja valot poissa kun paikalle saavuttiin juuri aukeamisaikaan. Vartti odoteltiin ja sitten soitettiin jo. Pari minuuttia pyysivät odottamaan ja meidät päästettiin sisään, istutettiin pöytään, tilaus otettiin vastaan ja sitten laittoivat valot päälle ja taustamusiikin soimaan. Ja ovenkin hetkeksi lukkoon ja lukitsivat meidät sisään, kysyivät toki ensin onko se meille ok. No okei. :D Oli vähän henkilökuntavajausta siinä kohtaa. Nopsaan saatiin ruoat kuitenkin ja alkuhäslingeistä johtuen vähän kaupanpäällistäkin. :) Olin kyllä varma jo siinä odotellessa aiemmin, että eivät varmasti ole auki ollenkaan, oisi sopinut päivän tuuriin. Sitä ennen oli kaupassa käyty ja rahkaa ei ollut missään. Ei edes koko hyllypaikkaa. Että katotaan miten sen käy.. Maanantaiksi tilattiin 32 purkkia kotiin, mielenkiinnolla odottelen monta niistä tulee. :D Ja millaista keskustelua saan käydä kuljettajan kanssa, joka varmasti miettii, että MIKSI?! :'D Kun ei täällä tota rahkaa syödä. Paitsi me. :')

Mutta niin, vatsa on nyt onnellinen! Täynnä, eikä edes vihainen. Ei reagoinut muutoin kun pamahtamalla astetta suuremmaksi ruoan määrästä johtuen. :D


Söin kolme settiä, mies neljä. Paria sorttia riisiä ja kasvisruoat rinnalle + kylmää jogurttikastiketta ja sipulisalaattia. Ja tietty valkosipulista naan -leipää (mikä olisi tällä kertaa saanut olla vielä vähän valkosipulisempaa) ja papadumia (kirjoitin ensin pomppadum :DD). Huomiseksi jäi vielä, jee! Ekasta setistä otin äkkiä kuvan ja sitten ruoanhimoissani keskityin vaan syömiseen. Ekassa riisi pääosassa, kun sitä eniten ootin. :)

Ei se oo kanaa vaan naan -leipää. :')

Kolme tuntia ruokailusta ja vatsa on edelleen täynnä. Mielenkiinnolla ootan tuleeko tänään nälkä enää ollenkaan. :D Vatsa oli jo muuten tänään aamulla toipunut kaurapuurosta ja oli turvottelematon ja normaali. Hyvä homma! Ja hyvä homma tietty myös, ettei tämä ruoka ollut vatsalle ongelma. Vaikka tuossa on naania ja riisiä ja ainakin yksittäisiä maissinjyviä söin riisin seassa myös. Tuntuu, että tämmöiset yksittäiset viljaiset ruokailut ei aiheuta mitään (kuten ei yksi tai kaksi kaurapuurokertaakaan), mutta kun mennään kolmatta perättäistä päivää viljoilla, niin sitten alkaa tapahtua. Mutta tämä on tietysti vain ihanteellinen tilanne tässä kaikessa, sillä ei tarvitse tosiaan ravintolaruokaa valitessa vahdata ja tarkistella, että onko nyt käytetty vehnää tossa ja maissia tässä jne. Todennäköistä kuitenkin on, että on kyllä käytetty. Sympatiat siis vilja-allergisille tai erittäin herkille!

Eiköhän tämän voimalla tehdä kunnon jalkatreeni huomenna sunnuntain kunniaksi. Ootan jo!

17 kommenttia:

  1. Rupespas sit tekemään mieli intialaista... :D

    VastaaPoista
  2. Onpas hyvän näköstä sapuskaa :P Pakko saada Intialaista, onneks kotikaupungissa on hyvä ja toista kymmentä vuotta palvellut rafla <3

    Mä jäin miettimään tota maissi-asiaa ku sitä nykypäivänä käytetään lähes kaikissa ravintoloissa kastikkeiden ja keittojen suurustamiseen ja kun töissä aina lounasruoan syön ja vaikken kastiketta ottaisikaan joudun sen silti aina maistamaan, että kuinka hyväks tai pahaks se onkaan omalle vatsalleni. Pitääpä paneutua asiaan ja vähän tutkiskella ja ehkä siitä sais ihan omanki postauksen aikaan :)
    Kiva kuitenkin kuulla että sulla Pena ei hypähdä kuvioihin muutaman maissinjyvän tähden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kyllä olikin taas hyvää! <3
      Jep, maissi on kyllä semmonen, että sitä tungetaan jokaseen ruokaan ja vältteleminen kodin ulkopuolella syödessä on kohtalaisen haastavaa. Olisi aivan kamalaa olla vilja-allergikko. Olen kyllä niin iloinen, ettei mun tarvitse näistä yksittäisistä kerroista välittää vatsan suhteen. Vaikka kotona onkin ne kaikista parhaat sapuskat, niin kivaa vaihtelua kun ei tarvitse itse aina kokata. ;)

      Poista
  3. namskis :) näyttää kyl super hyvältä! Oon muuten laittanu sähköpostia toivottavasti ois tullu perille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namskis tosiaan! :) Sähköposti tuli perille, vastaan sulle huomenna paremmalla ajalla. :)

      Poista
  4. Intialaiseen en enää mene! Kerran kävin ja hyi. Kaikki maistui oudolle, kuin lialle ja mausteille. Pääruoka maistui ihan vessan raikastimelle (tai haju ja maku vastaavat toisiaan). Eli vain kinkkiä ja thaikkua jatkossa mulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, onpas sulla ollut mahtava intialaiskokemus. :D Onneksi tämä paikka täällä on kyllä kaikkea muuta kuin tuommoinen. :') Kiinalainen ja thaimaalainen tai melkein mikä tahansa muukin kelpaa mulla kanssa heti, kun löytyy terveellinen sellainen. ;)

      Poista
    2. Juu kamala oli kokemus. Hävetti oikein ku olin kaverin kanssa joka ei koskaan valita jos rahalle ei saa vastinetta, niin en mäkään sitten viittiny mitään sanoa. Ja se paikan omistaja kävi koko ajan juttelemassa ja antoi vielä alea ja ale-liput ens kertaan yms ja siinä mä vaan hymyilin että ihan hyvää vaikka oikeesti pidättelin melkein oksua. No jäi alet käyttämättä :)))

      Poista
    3. No ei kyllä kuulosta kivalle ja selkeästi jätti ikuiset traumatkin! :')

      Poista
  5. Siu pitää alkaa syyä riisipuuroa:D Itellee riisi menee ihan ok , mut esim gluteeniton kaurakaan ei toimi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhyy, miksi mun pitää vihata riisipuuroa?! :D Se on kyllä kaikista maailman puuroista vastenmielisin mun makuuni. Öärgh. :D Ja mä luulen kanssa, ettei mullakaan auttaisi gluteeniton kaura, kun se on se kaura (ja viljat) eikä gluteeni.

      Poista
    2. :D ite enkä viel syttysin riisipuuroo, mut se on nii törkeen hidasta valmistaa:D muuteki viihdyn nii älyttömän hyvin keittiössä xD

      Poista
    3. Mä olen aina luullut että sä tykkäät häärätä keittiössä kun sulla on aina kaikkia jänniä ruokakokeiluja menossa. :D

      Poista
    4. Riisipuuron valmistamisessa on se vika, että sitä pitää vahtia ettei se pala pohjaan. Muuten mua ei haittaa pitkät valmistusajat jos ne ruuat pärjää itsekseen.

      Parasta intialaista ruokaa sain itse ylläripylläri Intiassa. Jotenkin ne mausteet on niin mun makuun, pehmeää tulisuutta ja monien makujen vivahteita. Rakastan currya mausteena, käytän punaista curry-tahnaa tosi paljon ruuanlaitossa.

      Mitä tuo kasvissörsseli sisälsi?

      -Anna-

      -Anna-

      Poista
    5. Oot jo toinen Anna kun sanoo, että Intiassa on hyvää intialaista ruokaa :D Mä kanssa tykkään tuosta makumaailmasta. Itse en ole kovin tulisen ystävä, ja nämä on justiinsa sopivia mun makuuni. Ja curry nyt vaan on ihan paras mauste ruoanlaitossa!

      Nuo kaksi on eri sapuskoja, miehen versiosta en edes tiedä. En maistanut sitä laisinkaan, koska se oli tulinen (menussa mainitaan mitkä on tulisia ja mitkä ei). Omassani on pääosassa peruna ja kukkakaali. Hyvää oli, tälläkin kertaa. :)

      Poista
    6. En itsekkään pidä älyttömän tulisesta ruuasta. Sellanen tulisuus on hyvä, mikä ei peitä muita makuja. Jos ruoka vaan polttelee suussa, eihän siitä edes maista mitään.

      -Anna-

      Poista