sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Jalaton treeniviikko 29: vähemmän kipuja ja kreikkalaista sapuskaa

Tällä viikolla koiville annettiin punttitreenien osalta lepoa, jotta akillesjänteiden tilanne ehkä sillä paranisi. Usean lepopäivän viikosta muodostui seuraavanlainen:

Maanantai: lepo.

Tiistai: selkä, hauikset, ojentajat. Kesto: 0:50min.

Keskiviikko: lepo.

Torstai: lepo

Perjantai: olkapäät, ojentajat, hauikset. Kesto: 1:01min.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: vatsa, kyljet. Kesto: 0:35min.


Pyjama päälläkin voi treenata, kun kotona treenaa. :) Ohueksi oon mennyt.

Maanantaista tuli ennalta suunnittelematon lepopäivä, kun päivän muut asiat veivät yllättävän paljon aikaa, jolloin treenille ei enää jäänyt aikaa. Se siirtyi siis tiistaille, ja samaan tapaan viikon muut treenit siirtyivät yhdellä eteenpäin. Paitsi että jalat jäi välistä keskiviikkona ja sunnuntaina. Annan niille nyt lepoa tältä osin noiden akillesjännetulehdusten vuoksi. 

Maanantaina juttelin urheiluhierojan kanssa puhelimessa tästä tilanteesta, ja nyt huomenna (maanantaina) olen menossa avaamaan sinne koipiani. Puhelimessa hieroja antoi kotihoito-ohjeita, jotta pärjään vielä viikon koipineni. Ja niiden ohjeiden avulla olenkin pärjännyt todella hienosti! Uudet lenkkarit ovat varmasti asiassa myös auttaneet. Suurin oivallus kuitenkin oli, että penikat saattaisivat olla syynä pohkeiden jumiutumiseen ja se ne akillesjänteiden kireyteen. Pohkeita olin rullaillut ahkerasti ja venytellyt, samoin kuin venytellyt nilkkoja, mutta penikat olin jättänyt rauhaan, vaikka ne on tässä myös vaivanneet aina reippaammin kävellessä. Hoito-ohjeena oli survoa niitä kunnolla auki peukalon avulla, ja tarvittaessa turruttaa jään kanssa, mutta en tuohon avaamiseen oikein pystynyt itsekseni. Siispä aloin niitä rullata. Ja tiistaista eteenpäin jalat olivat lähes oireettomat. o.O Maanantai oli siis ainoa kivulias päivä töissä, mutta koko loppuviikko on ollut melkein täysin kivuton. Olen kaksi kertaa päivässä rullannut auki sekä pohkeet, että penikat, ja tietysti pitänyt uusia tossuja töissä koko viikon + hoitanut venyttelyjä useasti päivässä ja käyttänyt sekä kylmä- että lämmingeeliä. Ja nyt on kipu ja turvotus lähes kokonaan poissa. Huomenna hierojalle on tunnin aika, jonka aikana revitään lihaskalvoja auki penikoista (APUA) ja pohkeiden jumitukset hoidetaan kanssa (APUA). 

Rahkasotkua <3

Keskiviikkona olin tekemässä jalkatreeniä. Lämmittelin crossarilla ja tein lämmittelysarjan split squattia pelkällä tangolla. Mutta sitten alkoi toisen jalan polvitaipeesta kiristää, pohkeen yläosasta. Totesin, että parempi antaa nyt sen sitten olla rauhassa, ettei tule mitään suurempia jumeja, ja odottaa hierojakäynti ensin. Vähänkö taas fiksuilin kuulkaas. :D Vaikka olin siellä jo hiki päässä ja treenivaatteet päällä aloittelemassa jo! Ei muuta kuin takaisin vaan kotivaatteet päälle ja yläkertaan. Kyllä niitä jalkoja ehtii treenata taas koko loppuelämänsä, kunhan jänteet on kunnossa.


Perjantaina treenissä sain sen verran hyvän pumpin (aika pitkästä aikaa) hauiksiin, että päätin vähän mitata sitä, että paljonkos siitä on lähtenyt niistä ajoista, kun oli painoa vähän enemmän. Joskus muinoinhan otin tavoitteeksi saada se (pumppi) ympärysmitta kolmeenkymmeneen senttiin ja sen saavutettuani jatkettiin kolmeenyhteen. En muista menikö se tuosta vielä ylemmäs, ei ainakaan kokonaista senttiä enää. No, nyt kun paino on pudonnut, niin päätin mitata paljonko on menetetty. Sain lukemaksi 31cm. :) Toki tuossa on myös ojentajatreeni alla, mikä sitä ympärysmittaa kasvattaa, mutta ei tilanne niin paha ole kuin luulin. Kunnon treenejä vaan tästäkin eteenpäin, vaikka ruokaa ei lautaselle saakaan enää kulutuksen mukaan. Kyllä se siitä!


Ruokapuolella ei ole ollut mitään kovin kummallista ja nyt viikon loppua kohden katosi myös ruokahalu. Yllä kuitenkin kolmen päivän ruokakuvia. Kas, siellä on ristikkoperunoita! Sekä rosmariiniperunoita (pakaste tämäkin, eivät olleet kovin ihmeellisiä). Tein myös jättisatsin riisiä, jossa oli palsternakkaraastetta ja kidney-papuja joukossa. Sitä tulikin syötyä töissäkin vielä seuraavat kaksi päivää ja kotonakin vähän.


Perjantaina käytiin kreikkalaisessa ravintolassa mun töiden jälkeen. Olin pukeutunut rikottuihin farkkuihin, punaiseen flanellipaitaan ja bootseihin - aika amerikkalaisena menin siis kreikkalaiseen. :D Valittiin samat annokset, kun sen kuvaus molempia miellytti eniten. Pitaleipäkuutioita, halloum -juustoa, kasviksia, riisirullia, fetaa ja paria kylmää kastiketta. Feta ja halloum oli mun suuhuni todella suolaisia. Varmaan ihan perinteisiä semmosia siis, mutta mun tottumaton suuni irvisteli. Pitaleivät oli aivan ihanaisen pehmeitä. Kastikkeet olivat molemmat hyviä, toinen niistä nousi suosikiksi. Sen söin kokonaan, toista jätin. Oliivi (kyllä, yksi per annos) pääsi miehen lautaselle. Samoin sipulit, sillä vatsa olisi suuttunut muuten tosi kovin. Yllättävän täyttävä annos oli, vaikka ensin katseltiin, että tässäkö se oli. Ei tullut nälkä moneen tuntiin. Eiköhän noissa kastikkeissakin ollut jo energiaa vaikka kuinka.

Työpäivä ohi. Mut hei ensin selfie.

Semmonen oli tämä viikko. Huomenna aamulla taas töihin ja illemmalla hierottavaksi (murjottavaksi). Taidan ottaa nenäliinapaketin mukaan.. 

Mahtaisaa viikkoa!

15 kommenttia:

  1. aivan upee vatsa ja hauikset ! tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä ollut ahkera koipien kuntouttaja, pointsit siitä :) moni jäis kotio makaamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tarviin näitä koipia niin paljon ja tykkään kun ne toimii. :D Täytyy hoitaa kuntoon. :)

      Poista
  3. Tosi kiva, että hierojan vinkeistä on ollut noin iso apu! Miehellekin vinkkasin nyt tuosta, kun hänellä on akillesjänne näiden meidän kössipelien jäljiltä ollut vähän arka.

    Mä jo otin vähän makua tuosta pohkeiden rusikoimisesta, joten voin vaan kuvitella, mihin kidutukseen oot menossa. Apua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos neuvot lähti kiertoon! Itselle ainakin oli suuri apu. Ja siitä kamalasta hieronnasta myös. Ei oo kyllä ihan semmosta tuskaa ollut mikään hetkeen.. Mutta olipas tehokasta ainakin!

      Poista
  4. Sun haukka! <3 Ja ristikkoperunat <3 Ei mulla muuta.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Huh mistä kaikesta olenkaan jäänyt paitsi kun en ole koneelle ehtinyt!
    Onnea uudesta työstä! Vaikuttaa mukavalta ja ihan sulle sopivalta :) Älä ota ressiä kropan pienenemisestä, näytät hyvältä! Ja nyt tosiaan saat syyä ja paljon ;)
    Oi vitsi kun selailin noita postauksia parin viikon ajalta... Ihanaiset lenkkipopot, sunnuntaipuuroherkullisuus ja ravintolaruoat! Kuolaus :D Tuo kreikkalainen on itse asiassa mun lemppari! <3
    Tsempit koipien kanssa, oletkin fiksusti ottanut tarpeeksi lepoa. On kumminkin suhteellisen hankala vaiva. Urheiluhierojasta voi tosiaan olla apua, itte oon käynyt yhdellä tosi asiantuntevalla jannulla! Eilen justiinsa käsiteltiin pohkeet, etureidet ja takareidet. Au.
    Tosiaan toivotaan että lähtee helpottamaan! <3 aurinkoista kesää :)
    ~Hilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilla!! Olitko sinä se lihaksikas jumalatar tänään sinisessä mekossaan kaupassa?! Ihan en satavarma voinut olla, että olit sinä, mutta oli samaa näköä. Ja ensimmäisenä huomasin selästä lihakset.. <3 En kehdannut toljottaa liikaa, jos et ollutkaan sinä. :D Ihan lähelle ei osuttukaan. Hassua, jos olit. Että tänään kirjoitit täällä kommentin piiiiitkästä aikaa ja sitten olitkin kaupassa!
      Hieronta tuotti mulle heti helpotuksen, ihan huikeeta. Kamalan kamalan kamalaa se oli, mutta ah, miten helpottikin! Kenellä sä käyt? Mun tuli käytyä Gym99:n tiloissa. Tosi mukava hierojamies!
      Aurinkoa on tosiaan täällä piisannut, huh! :) Hyvää kesää sulle kanssa! <3 Ja kiitos! Totuttelen tässä edelleen pienempään kokoon. Kyllä mä ehdin kasvaa taas myöhemmin. :) Kesätyöhän tämä (näillä näkymin) vain on muutenkin!

      Poista
    2. Kääk, lihaksikas jumalatar :'') <3 Kyllähän minä kaupassa kävin sellaisessa sinisessä maksimekossa! Hurjaa, minähän se taisin olla... Olen kyllä kulkenut ihan laput silmillä ostoslistan kanssa ja en yhtään tajunnut! Jänniä sattumia :)
      Ihan mahtavaa että hierojasta oli apua! Mä olen käynyt Fressin tiloissa Villellä, on aivan todella mukava nuori mies ja hirmuisen taitava ja asiantunteva :) mitään ylistyssanoja säästelemättä... Suosittelen!
      On kyllä ollut niin kuumaa että vähän vähempikin riittäisi välillä. Ainakin öisin lämpötila nousee tällaisessa kerrostalokämpässä vähän turhan kuumottaviin lukemiin... Mutta noh, ehtii sitä palella talvellakin ;)

      Poista
    3. Iiihh, se olit sinä! :') Näin sut ensimmäisenä vihannesoastolla enkä nähnyt kasvoja ollenkaan. Kiinnitin huomiota lihaksikkaaseen selkään, oikein pisti kuule silmään ja piti vähän toljottaa! <3 Sitten vasta joskus myöhemmin näin ohimennen jostain kaukaa sun kasvot ja meitin, että ootkohan se sinä! :') Olit meidän vakkarikaupassa. ;) Niin hassua! Ensi kerralla ehkä karjaisen sitten, varo vaan. :D
      Meillä on samanlaisia kokemuksia sitten hierojista, vaikka eri kaverit onkin! Hyvä tietää, että muitakin osaajia on, jos tulee tilanne, ettei oma oo käytettävissä.
      Mulla saisi tuolla työskennellessä olla vähän viileämpää, kiitos! Siellä tulee hirveä hiki joka tapauksessa, nyt ollaan lämpöhalvauksen partaalla jo.. :D Mutta sillä mennään mitä on saatu ja tämähän se sitten on. :)

      Poista
    4. Karjaisua odotellessa siis, se on nimittäin munkin vakkarikauppa, ihan tuossa mäen alapuolella ;) oon kyllä hirveen imarreltu tuosta selkäkehusta :')<3 täytyykin pitää vastaisuudessa simmut auki ja oikeen tuijotella jos löytäisin lihassiskon hyllyjen välistä :D
      No juu osaan kyllä kuvitella miten kuuma on noita portaita harppoessa ja koko ajan liikkuessa... Täällähän tulee hiki ihan istuessakin :D no ehkäpä siitä selviää, saa kivasti rusketusta ja ulkoilmaa! Nesteytys on kyllä varmaan hankalampi juttu, ei varmaan voi kuitenkaan koko ajan vessassa hyppiä! Yksi hyvä ystäväni on myös töissä postilla, ja puheiden perusteella saattaa olla välillä melko hapokasta. Mutta toisaalta on kyllä hän tykännyt kovin, kuten ilmeisesti sinäkin :)

      Poista
    5. Hiiihh miten jännää! Käytiin tänään taas kreikkalaisessa ja koitin sua pällistellä, mutta et ollut siellä tänään, ainakaan samaan aikaan. :D On niin outoa, että yhtäkkiä asuu jossain, missä voi nähdä tuttuja. :')
      Nesteytys on juu vähän hankalampi tuolla helteessä työskennellessä. Yksi vessamahdollisuus mulla vaan on siinä reitin varrella! Toisaalta olen kyllä huomannut, ettei vessantarvetta kyllä olekaan, vaikka joisi kuinka paljon. Kaikki menee kehon käyttöön. Hapokasta, mutta mahtavaa tuo työ on, tykkään niin perkuleesti! :')

      Poista