torstai 31. tammikuuta 2013

Tammikuuta pakettiin ja torstain tohinoita

Mihin tämä kuukausi meni?! Ihme touhua! Ajattelin parilla kuvalla vilauttaa kuukauden saldoa:




Ei hassumpaa, 27 päivänä puntteilua, kun päiviä on mennyt 31. Eli yksi lepopäivä viikkoon. Täytyykin alkaa fiilistellä kevyttä viikkoa joko ensi viikolle tai sitä seuraavalle. Voisi toteuttaa sen oikein lepäilemällä! Mmmhh.. Ajatus siitä, että makaisi vaikka kolme päivää sohvalla.. Mmmmhhh.. Hah, no enpä tiedä! :D

Tänään oli taas kiva torstai. Taitaa olla nykyinen viikon suosikkipäivä, torstaissa on vain jotain taikaa. Treeni menee aina kivasti ja kun on se aerobisen mahdollisuus, sen taidan aika poikkeuksetta käyttää joka torstai. Ja se on aina jotenkin ihan huippukiva. Tänään lähdin kävelylle.

Lippis päässä, lumi suli ja on lämpöasteita. Tosi pitkä ponnari törössä.

Päätin, että kävelen, en juokse. Yhdessä kohtaa taas otin automaattisesti muutaman juoksuaskeleen, mutta sain käskettyä itseni lopettamaan melkein heti paikalla. :D Nyt ei juosta, nyt kävellään! Ensin mietin, että jos nyt edes viisi kilometriä kävelisi. Sitten meinasin, että jos menisin kuusi, niin että kolme kilometriä suuntaansa ja sitten ympäri. Pian se muuttui siihen, että kävelen vaan eteenpäin, vaikka olisi sitten kymmenen kilometriä mittarissa kun vihdoin oon takaisin kotona. Siellä peltojen keskellä oli taas vaan niin hyvä olla. Hiljaista, avaraa. Siellä on onnea niin paljon. Tunnistin tuttuja tuoksuja, jotkin niistä vei Suomeen, jotkin Saksaan. Pää pyöri kuin väkkärä ja nenä nuuhki ilmaa. Ja hymyilin kuin mielipuoli.


Loppujen lopuksi kävelin tien loppuun asti ja käännyin siellä ympäri. Kilometrejä tuli yhteensä 9.3km, aikaa meni 1:41, keskisykkeellä 120 (maksimit 148) painelin. Oli todella kiva reissu. Jotenkin Saksassa löysin rauhan tuolta keskeltä ei mitään ja olen iloinen, että täälläkin pääsee hyvin nopeasti samanlaisiin maisemiin, keskelle ei mitään. Oi onnea ja rauhaa. <3

Kotona hotkaisin omenan nassuun ja suihkun kautta kokkailemaan ruokaa. Tänään oli paistettua marrow -kurpitsaa ja tomaattista portobello -sienihöystöä (seassa tuoreyrttejä, tuorepinaattia, sipulia ja valkosipulia). Oli hyvää. Parempaa, kuin mille näyttää. :D


Portobellot taitaa kuulua herkkusieniin, mutta ovat huomattavasti suurempia. Siksi niissä on enemmän makuakin, kun kasvavat pidempään ja suuremmiksi. Ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset herkkusienet, mutta silloin tällöin nappaan näitä mukaan kaupasta. Lakki on niin suuri, että niitä voi täyttää jollain ja laittaa uunissa. Viimeksi täytin kasvissosekeiton jämillä! :')

Ja loppuun kuva innokkaasta kokkailijasta, joka jossain kohtaa paljon myöhemmin huomasi, että on tilliä tukassa.. Onneksi kukaan ei tuossa välissä soitellut ovikelloa. :')


keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Food Detective -testituloksia

Nyt se on tehty.

Huono kuva, kattoikkuna heijastaa värit mm. ylärivistä pois kokonaan.

Testistä on nyt kulunut parisen tuntia ja olen vähän asiaa ehtinyt miettiä, googletella ja analysoida tuloksia mielessäni. En nyt ihan vielä ole saanut kaikesta ajatustasolla täysillä kiinni tässä vaiheessa, joten oivalluksia tullee vielä joskus myöhemminkin. :)

Yhtään oikean alakulman kaltaista vahvasti positiivista tulosta ei tullut (se on mallipallura). Yksi oli kuitenkin väriltään toisia vahvempi ja se oli tietenkin se (lehmän)maito. Toisiksi vahvinta antia tyrkytti mantelille. Nämä kaksi nousi esiin selvästi muita eniten. Molempia käytän joka päivä.

Lieviä reaktioita tuli seuraaviin: kaura, vehnä, maissi, parapähkinä, cashew-pähkinä, linssit&herneet&pavut, hiiva. Huomionarvoista, että en ole käyttänyt kyseisiä kahta pähkinää varmaan vuosiin.

Näitäkin lievempiä ja ehkä ei huomionarvoisia värimuutoksia tuli kananmunaan (en käytä), selleriin (en ole ainakaan kotona koskaan valmistellut), maapähkinään (en käytä, tosin jotain jämiä saattaa tietysti olla joissain tuotteissa) ja appelsiiniin+sitruunaan (näitä on smoothiessa).

Mm. gluteeniin ei tullut reaktiota ollenkaan, eikä rukiiseen. Yksikään eläinperäinen (kananmunaa lukuunottamatta) ei aiheuttanut reaktiota. En olekaan niitä syönyt vuosikausiin. Riisistäkin tuli negatiivinen, tosin olen riisiä syönyt viimeksi noin vuosi sitten. Niitä, mitä käytän varmasti joka viikko tai joka päivä, mutta eivät aiheuttaneet mitään reaktioita, olivat seuraavat: saksanpähkinä, parsakaali, porkkana, kurkku, paprikat, soijapapu, omena, oliivi (öljynä), tomaatti, inkivääri (piparkakkumausteessa), valkosipuli ja sienet.

Olen tässä koittanut analysoida näitä tuloksia usealta kantilta. Esimerkiksi maitotuotteet ja mantelit ovat näistä kaikista ne, mitä käytän useamman kerran päivässä (mantelia tahnana aamupalassa, iltapalassa ja protskupatukoissa). Silti toisaalta uskoisin, että saksanpähkinää esimerkiksi tulee päivässä yhtä suuri määrä kuin mantelia, vaikkakin kerta-annoksena. Mietin myös, että näkyykö tässä ne, mitä olin tänään ennen testiä syönyt. Aamupalaksi rahkaa, siellä oli mantelitahnaa ja patukassa oli mantelia. Mutta söin kuitenkin myös omenan, kuten joka päivä, ja siitä ei tullut mitään reaktiota. Muutama tunti ennen testiä en ollut syönyt mitään muuta kuin juonut hamppuprotskua vedellä.

Vielä siis edelleen hieman prosessoin tätä tulosta. Selvää alkaa olla se, että maitoa en lähde ensimmäisenä testaamaan, vaan mantelin. Aloitetaan siis helpommalla.. :) Jätän tahnat laittamatta aamu-ja iltapalaan, sekä protskupatukat pääsee tauolle (!!!). Tajusin tietysti tänään myös patukkaa mussuttaessani, että niissähän oli sitä maissia, joten tauolle olisi mennyt joka tapauksessa. Eli maissi tulee testattua tässä samalla. Mittarina toimii kainaloiden kutinan tarkkailu. :) Yritän myös muistella, että milloin kainalot ovat pahiten kutisseet (kuten melkeimpä joka ilta iltapalan jälkeen..) hiljattain ja aikoinaan, ja onko silloin ruoka sisältänyt paljon mantelia tai maissia. Tätä testiä pitänee jatkaa useampi viikko ja sitten jos kutina jatkuu entisellään, niin pakkohan se on kokeilla jollain tavalla maidotonta. Tai mennä vaikka ihan allergiatesteihin ensin, jos pohjalta löytyykin oikein maitoproteiiniallergiaa. Onneksi soijasta ei tullut mitään, niin osan maidosta voi korvata sillä, vaikka ajatus soijan käytöstä päivittäisellä tasolla ei miellytä kyllä yhtään. Jotain pitää kuitenkin syödä ja vähiin alkaa käydä. :D

Osittain testi vahvisti omia epäilyksiä (esimerkiksi ettei kyse ole ollut koskaan gluteeniherkkyydestä vaan viljoista ylipäätään) ja antoi yllätyksenä mm. mantelin. Tuloksia ei voi ihan sivuuttaa, kun ei niille ole ihan järkeenkäypää selitystä siltä kantilta ajateltuna, että näyttäisi yliherkkyytenä ne, mitä on syönyt. Nyt alkaakin sitten se suurempi koe, kun seuraillaan, auttaako näiden karsiminen vai ei. Siinä voi mennä jokunen viikko ja kuukausikin. Mutta huomisesta ollaan ilman mantelia ja maissia. Tänään syön vielä ylimääräisen protskupatukan, sitten ollaankin ainakin kuukausia ilman. Niissä kun on sitä maitoakin. Ai vähänkö tulee ikävä..

Itse testi oli helppo ja mielenkiintoinen tehdä. Oli jänskää läträtä liuosten kanssa kuin pieni tiedemies (-nainen). Veren ottaminen ei ollut sen kummoisempaa kuin että itse tarkastaisi verensokerit itseltään. Vielä en sano onko tämä testi hyvä vai huono, katsotaan ensin oliko se oikeassa vai väärässä. ;)

----------------------

Loppuun voin vielä todeta, että hamppuproteiini ei ollut mun juttuni sekään. Eilen treenin jälkeen smoothien seassa sitä vedettyä alkoi vatsaa kivistää aivan hirveästi, sama reaktio oli lievempänä jo sunnuntaina ja maanantaina (perjantainahan söin sitä ensimmäistä kertaa). Tänään testasin sitä pelkästään veteen sekoitettuna jotta saisin tietää onko se hamppu vai smoothien kanssa yhdessä tapahtuva reaktio, ja en ole kyllä sellaista vatsakipua saanut edes viljasta. :( Mitään ei ulos tule, vasta vain turpoaa pinkeäksi ja koko alavatsa on ihan hellä, eikä meinaa voida suorassa seistä. En viitsi itseäni siis kiusata enää sillä! Katsotaan vaikka viikko tai kaksi ilman viljoja ja sitten uudestaan hamppua, että onko suolisto vaan pahassa kunnossa nyt ja siksi tekee noin, vai johtuuko siitä hampusta itsestään. Hampun kuitumäärästäkään tuskin kyse, sitä kun saan muutenkin paljon (liikaa) ilman vastaavia oireita.

Mutta tämmöstä tää pienen ihmisen elämä on, yhtä testailua! :D No, mielellään näitä testailee, kun niin paljon omaan oloon vaikuttaa se, miltä fyysisesti tuntuu. Kun vatsa on huono, on huono olla. Kun kainalot kutiaa jatkuvalla syötöllä ja tahdot ne vaan raapia verille kerta toisensa jälkeen.. Niih, eipä siinä pysty olemaan hirveän hyvällä päällä ihan aina.

tiistai 29. tammikuuta 2013

Viimeinen viljallinen ja huomenna testiä

Ennen viljafiiliksien läpikäyntiä aamuinen kuva, ihan muuten vaan, jotta tätäkin postausta kuvittaa jokin kuva:

Onnellinen elukka. <3

Huomenna on tosiaan sitten Food Detective -testin vuoro. Alunperin oli tarkoitus syödä viljoja pari päivää, jotta näkyvät testissä. Lähetin UK:n asiakaspalveluun kysymyksen kuitenkin, että miten kauan tulisi niitä syödä, ja saman kysymyksen Suomen asiakaspalveluun. Ensimmäisestä ei koskaan tullut vastausta. Suomen suunnalta tuli hyvin mutuileva vastaus; 'uskoisin, että pari päivää ennen testiä on ihan hyvä aika'. Vinkkasivat toista sähköpostia, josta voisi kysyä lisää jos tuntee tarvetta. Jaa tunsinko tarvetta? :D Lähetin saman sähköpostin kyseiseen osoitteeseen. Vastaukseksi sain: 'Ei tarvitse koko ajan syödä, muutama kerta riittää.' Mitä ihmettä, eihän tuo vastaus taas kerro yhtään mitään konkreettista!! Lähetin siis jatkokysymyksen, kirjoitin kyseisistä igG- vasta-aineista, miten kauan kestää että ne reagoi, että olen itse siinä uskossa, ettei pari päivää esimerkiksi riitä jne. Ilmeisesti siellä jouduttiin vasta sitten kunnon hommiin ja lopulta tuli vastaus: 'Suosittelen varmuuden vuoksi 1-2 viikkoa ennen testin ottamista'. HAAA! Sitähän minäkin. Onneksi en syönyt vain kaksi päivää ja tehnyt testiä. Hukkaan oisi mennyt ainakin silloin. 

Päädyin siis reiluun viikkoon, kahta viikkoa en tahdo, sillä kroppa alkaa olla aika tukossa. :/ Eiköhän tuo jo riitä. Tänään siis söin (taas) viimeistä kertaa kaurapuuroa, sekä hapankorpun ja pienen leivänpalan nakersin. Kaikkea muuta testattavaa on tullut säännöllisesti syötyä muutenkin, joten niitä ei tarvinnut erikseen popsia testin vuoksi. Olen kirjoittanut ylös fiiliksiä, mitä tässä on nyt ollut, mitä en osaa mielessäni selittää muilla asioilla kuin viljoilla, ainakaan tässä kohtaa. Näitä on mielenkiintoista tarkastella sitten jälkeenpäin ja seurata, katoavatko viljojen myötä taas pois. Näitä ja muita oireita (jo poistuneita, muita outouksia) on mm. seuraavat:

- Ensimmäisestä päivästä asti kutisevat ja kuivat silmät
- Vatsa ei ole hirveän iloinen, vaan on ärhäkkä + jäätäviä turvotuksia, mitkä aiheuttaa ihan kipua
- Parina ensimmäisenä päivänä alkoi päätä särkeä jo aamupäivällä
- Alaselkäkipuja toisena päivänä
- Kolmantena päivänä kipeytyi vasen kyynärtaive (nivel, jänne?) ja on edelleen kipeä
- Neljäntenä päivänä alkoi tuntua polvissa kyykätessä ja risti-istunnassa ei ole enää voinut istua kuin hetken (ei kuitenkaan niin suuri polvikipu kuin viimeksi)
- Neljäntenä päivänä alkoi myös nenä vuotaa ja sitä saa niistää edelleen useamman kerran päivässä, ei kuitenkaan flunssaa
- Väsymys ilman selvää syytä, etenkin lauantaina oli todella työn takana pysyä hereillä
- Ihmeelliset luukivut ympäri kroppaa samaisena lauantaina ihan vain paikoillaan levätessä
- Vasemmassa nilkassa kipuja, jos nilkka on ojennettuna (esim. sohvalla loikoillessa, yöllä selällään nukkuessa, hierontapöydällä vatsallaan maatessa)

Onhan siinä yhtä jos toistakin. Jotkin varmasti selittyy jollain muulla, mutta etenkin nämä nivelten kivut yhdistän ensimmäisenä tähän, kun niitä polvikipuja odottelinkin. Kyynärtaive mulla ei ole koskaan aiemmin ollut kipeä. Tiedä sitten, menikö se vaikka treenissä vai johtuuko syömisistä. Joka tapauksessa sattuu etenkin painoa roikottaessa ja sivuliikkeissä normielämässä, sekä hauiskääntöä tangolla tehtäessä (ala-asennossa). En osaa sanoa onko nivel, ehkä enemmän tuntuu päällä, eli jänteen piikkiin menisi. Ei kosketuksessa tunnu missään. Seuraamme tilannetta.

Vatsa on tosiaan voinut selkeästi huonommin. Ollaan takaisin siinä moodissa, jossa vatsa reagoi kaikkeen, ilmeisesti siksi, koska suolisto on huonossa kunnossa. Se mikä oli silloin aikoinaan parasta huomata kun viljat jätti kokeeksi pois, oli se, että kun oli kuvitellut vatsan reagoivan tiettyihin ruokiin, enää ei reagoinutkaan millään tavalla. Oli vain suolisto aiemmin huonossa kunnossa eikä tykännyt mistään. Nyt näyttää käyneen sama juttu. Odotan innolla muutosta tähän!

Ja kainalot on entisellään olleet, eli kutiaa kutiaa KUTIAAAAHHH.. Jännä nähdä mitä testi sanoo esimerkiksi maissista. Itsellä on siihen tosiaan niin vahva epäilys, että sen jätän kokeeksi pois tämän jälkeen joksikin aikaa, sanoi testi mitä sanoi (ja allergiaahan se ei esimerkiksi muutenkaan näytä). Ja kuten aiemminkin olen sanonut, niin testituloksia en pidä eksaktina tietona, ainoastaan suuntaa-antavana. Lähinnä kiinnostaa tietää tuleeko sieltä vahvistuksia omille epäilyille ja löytyykö jokin ylläriveto, mitä voisi kokeilla olla ilman jonkin aikaa ja katsoa, jos vaikka kainalot siitä helpottaisi. Mahdollisesti tulosten kanssa voin mennä myös lääkärille joskus, jos on syytä olettaa jotain suurempaakin ongelmaa. Olen jonkin verran tutkinut myös tietoa ihan noista igG -vasta-aineista, ja ne ilmeisesti saattavat nousta yliherkkyyden vuoksi TAI sitten ihan vain siksi, että kyseistä ruoka-ainetta on syönyt paljon viime aikoina. Eli pienellä varauksella mennään tämänkin vuoksi. Tämä on tosin myös yksi mielenkiintoinen aspekti lisää tähän testiin - tiedän syöneeni näitä aineita, toisia paljon ja toisia vähemmän; näyttääkö se vahvaa yliherkkyyttä kaikkiin mitä olen syönyt paljon, vai ehkä vain joihinkin niihin, vai näyttääkö pelkkää tyhjää? 

Jännä päivä siis huomenna! Ja aamupalaksi taas rahkaa. <3 Niin hyvää kuin kaurapuuro onkin, ei tämä olo ole mukava. Testituloksesta siis riippumatta viljat saa jäädä (eli se maissi myös). Ei oo mun juttu, eikä taatusti sovi tähän kehoon. Kehoa kuunnellen siis taas eteenpäin. Olkoon suunta taas terveempään fiilikseen! 

Testituloksia huomenna.

maanantai 28. tammikuuta 2013

Viikko 4

Ensimmäinen asia mitä sanoin tänään aamulla sängystä kömpiessäni, oli että p*rseeseen sattuu. :'D Meni eilinen jalka/pakaratreeni tosiaankin perille! Tässä on päivän mittaan alkaneet jalatkin kipeytyä. Parasta!

Mutta viime viikkoa tässä ja sitä seuraa sekalainen kuvapläjäys.


Maanantai: Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:37, keskisyke: 109, max: 154, kulutus: 244kcal.

Tiistai: Selkä, hauikset. Kesto: 1:27, keskisyke: 114, max: 159, kulutus: 245kcal.

Keskiviikko: Jalat, vatsa. Kesto: 1:48, keskisyke: 116, max: 156, kulutus: 305kcal.

Torstai: Ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:32, keskisyke: 118, max: 159, kulutus: 264kcal.

+ Kävely/juoksu. Matka: 4.52km, kesto: 0:52, keskisyke: 133, max: 176, kulutus: 223kcal.

Perjantai: Selkä, hauikset. Kesto: 1:29, keskisyke: 108, max: 157, kulutus: 222kcal.

+ Kävely/juoksu. Matka: 4.15km, kesto: 0:45, keskisyke: 128, max: 159, kulutus: 188kcal.

Lauantai: Lepo.

Sunnuntai: Jalat. Kesto: 1:58, keskisyke: 139, max: 173, kulutus: 469kcal.



Palkkaria. MMMMHHH.

Ylläolevassa kuvassa hamppuproteiinia sekoitettuna Innocent -smoothieeseen. Nättiä, eikö? :D Ei maistu hamppu läpi kun smoothie on niin voimakkaan makuista. Eli tästä koostuu mun palkkarini sitten nykyään. Aamulla en ole heittänyt tuota hamppua puuroon, kun en tahdo sitä makua sinne sekaan. Juon siis tuollaisen drinksukan aamullakin, että saa protskua heti kitusiin muiden ohella.

Viime viikosta olenkin tainnut erikseen höpötellä niin paljon, ettei enää riitä sen enempää kerrottavaa. Eilinen treeni oli viikon paras treeni ja torstain ulkolenkki oli paras ulkolenkki ikinä. :) Perjantaina ulkona kävi jo sellainen viima, että edelleen on posket punaiset. Mulla ottaa viima herkästi ihoon ja posket siinä kärsii. Saattaapi olla samaa vaivaa kuin varpaissa, joskus nousee ihan paukamille iltaa kohti jos on kylmässä kävellyt päivällä, joskus sitten vaan pysytään punaposkena useamman päivän. On ne vähän arat ja röpelöiset.


Lauantaina. Mutta edelleen on samanmoiset.

Koitin tänään ottaa jonkinsortin reisikuvia, kun siihen lauantain postaukseen ei ollut edes tuoretta vertauskuvaa, vaan kilo sitten -kuva. En oikein millään saanut tuolla hämärässä kunnollisia kuvia, mutta yritin nyt kuitenkin.


On sitä takareittäkin siinä jo vähän! Jiihaa!

Ja viikon vatsakuva on alla (unohdetaan se, että se on otettu tänään eikä viime viikolla).

Vieläkin pilkottaa, vaikka tänään on nestettäkin normia enempi kehossa
(eilen palautumismielessä enempi hiilareita).

Mulla on ihan hirveä nälkä justiinsa nyt. Ruoka on uunissa, muttei ole vielä valmis. Apuaahhhh! Luvassa on marrow -kesäkurpitsavuokaa herkkusienillä, sipulilla, soijarouheella, pinaatilla ja valkosipulisella tomaattikastikkeella. Oooo.. Täällä tuoksuu ainakin jo hyvälle! Mä menen vahtaamaan sitä änyyteeNYT. Mukavaa viikon alkua!

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kahden sentin peppupumppi

Huhhei! Tänään ei vielä viikkokatsausta, koska päivän jalkatreeni ansaitsee ihan oman postauksensa! Oli meinaan ihan huikea tunti ja viisikymmentäkahdeksan minuuttia! Vähän suu auki katselin kulutettua aikaa treenin lopuksi, mutta ei niillä toistoilla olisi voinut muuta odottaakaan.

Aamulla heräsin niskat jäykkänä, ilmeisesti olin nukkunut hieman epämukavassa asennossa, joten jalkatreeni ei houkutellut siinä mielessä, että tankoa niskaan ja kyykkyä suurella painolla. Päätin siis tehdä tänään hieman erilaisen treenin, kunnon pumppaustreenin, jossa on pientä painoa (tai ei ollenkaan), ja lihas vedetään ihan hapoille monella toistolla. Pääpiste oli tänään takaosiossa, eli pyllyä ja takareittä, etureittä siinä sivussa sitten tietysti. Mutta voi pojat! Kyllä huomenna sattuu! Treeni näytti seuraavanlaiselta:


Lämmittelyksi crossailua 5 min
Yhden jalan kyykky ilman painoa, tuettuna, takareidelle 3x20/puoli
Takareidet maaten kuminauhalla 35-30-30
Pakarat kontillaan kuminauhalla 3x35/puoli
Pikkukyykky pelkällä tangolla, joustaen, jatkuva jännitys 3x35
Pakarapotku kuminauhalla 3x35/puoli
Leg curl on ball 3x40
Loitontajat/pakarat kuminauhalla 3x40


HOOSIANNAA!! Sanon vaan. :D Kuvina moiset liikkeet aukeavat varmasti helpommin, ja niistä joitakin tässä:


Tämä ensimmäinen yhden jalan kyykyttely oli ihan jäätävää! Tukea siis tangosta (siinä ei roikuta), toinen jalka koukussa ilmassa ja toinen tekee työn. Jalka ei ole linjassa kropan kanssa vaan huomattavasti edessä, jolloin liike menee takaviistoon ja osuu kivasti tuonne takalistoon. Se hapotus oli jotain ihan hirveetä, meinasin kuolla! Joo-o! Enpä muista milloin olisi viimeksi nousseet sykkeet lukemaan 173, varsinkaan kun ei ole edes painoa missään. Näin tähtiä ja oksennus maistui suussa ja piti aina suorituksen jälkeen olla hetki kumarassa pää alaspäin, jotta taju pysyi. :D Ihan parasta! Jalat meni niin hapoille, että jo ensimmäisten sarjojen jälkeen ne oli pettää alta. Siitä sai oikein kivan alun koko treenille. :') Koko kroppa oli aivan täydessä tärinässä.

Seuraavana takareisille uusi suosikkiliikkeeni, mikä tuntuu ihan tajuttomasti heti ensimmäisessä toistossa ja juurikin takareisissä:


Kuminauha on sidottuna tuonne telineeseen, toiseen päähän tehty lenksukka, joka on ujutettu nilkkojen ympäri. Mun kuminauha on liian vahva, jotta sillä saisi todella laajan liikkeen, mutta ei tunnu haittaavan, sillä se ottaa kyllä niin kovin takareisiin. Näiden jälkeen ei sitten varsinkaan jalat olleet kantaa. Pahoittelen kameran kehnoa suuntaamista, vaikka oleellinen siitä käykin tietty ilmi.

Pakarat kuminauhalla kontillaan tarkoittaa seuraavaa:


Eli sama kuminauhaviritys, konttausasento, lenksukka toisen nilkan ympäri. Aloitusasennossa jalka on taakse suorana ja siitä viedään polvea kohti yläkroppaa. Tuntuu suoraan pakarassa!

Kyykyn kaikki tietääkin, mutta tänään siis tein aika pienellä liikeradalla (tuskin edes 90°), joustaen, niin ettei jalat suoristuneet ylhäällä missään kohtaa. HOOSIANNAA! Ensimmäiset jalat ihan yhdessä, toiset jalat kunnolla auki ja kolmansissa molempia.

Pakarapotku kuminauhalla tapahtuu jälleen tuolla samalla kuminauhavirityksellä:


Vien liikettä taakse sivulle, että ottaa sivubärssiiseen. Kyllä tuntuu!

Leg curl on ball -liike olikin jo muinoin esittelyssä täällä. Tein enempi rullauksia kuin normaalisti. Loppua kohti aina tuntui mahdottomalle pitää lantiota enää ojossa, joten jatkoin liikkeen toisena, takareisiliikkeenä, niin että sain 40 täyteen. Tuohan tapahtuu sitten niin, että lantio pysyy alhaalla ja vain jalat hoitaa pallon pyörittämisen. Voi pojat!

Viimeisenä loitontajat kuminauhalla, taas enempi toistoja kuin normaalisti:


Kuminauha kiedottu jalkojen ympäri ja siitä jalkoja sitten leviäksi ja taas kiinni. Pieni etunojapainotteisuus, niin ottaa pakaraan myös, ihan melkein kramppiin asti! AAAAA parasta!

Keskisyke oli huikeat 139, kun treenikin tosiaan kesti sen parisen tuntia. Maksimit oli heti alussa siinä yhden jalan kyykkimisessä 173 ja kulutukseksi Garmin kertoi hirveät 469kcal (meikä saa tänään syödä vielä paljon että jäädään plussille..). Heh, edellinen Polar olisikin antanut varmaan tuhat kaloria. Onneksi ei oo enää sitä käytössä. Vähänkö söisin liikaa jos siihen luottaisin ja lopputuloksena olisi iso kasa läskiä. Hmm. Vuosi sittenhän näin kävi.. Garmin on satavarmasti lähempänä oikeaa.

Ihan loistotreeni. Erilainen. Ja vaikka ei ollut jättipainoja käytössä, niin eipä tullut tunnetta että olisin jotenkin himmaillut tai tehnyt kevyemmän treenin ylipäätään. Päinvastoin! Kyllä nyt lihas kulutettiin ihan loppuun. Huomenna on kipuja. <3

Niin ja tosiaan, otsikkoon viitaten.. Eilisestä oli tietty vielä tuoreessa muistissa se mittanauhan käyttäminen, niin mielenkiinnosta mittasin bärsseen ympäryksen, ja kahdella sentillä se kasvoi tuon treenin aikana. Kahden sentin peppupumppi! Ilmankos on epätavallisen pehmeä istua tässä sohvalla nyt.

:D

lauantai 26. tammikuuta 2013

Senttejä ja puolieroa

Eilen vaaka näytti aamulla taas lisää painoa, ja nyt on tullut kolmisen kiloa lisää. Elokuussahan kyselin teiltä painoveikkausta ja tein niistä tuloksista sitten yhteenvedon tässä postauksessa. Olenkin tässä mainostanut useaan otteeseen, miten tällä kertaa, verrattuna viime vuoteen, lisäpaino jakautuu ihan eri tavalla ja se jaksaa hämmästyttää. Aamulla muistin yhtäkkiä, että tuossa painopaljastuspostauksessa mainitsin myös muutamia senttejä, jotka otin sitä varten. Muuten en mittaile itseäni mittanauhalla, enkä noitakaan muistanut sinne päinkään, tarkistamatta. Mutta, kun nyt ne mitat oli olemassa, ajattelin katsoa, että mihin tämä kolme kiloa on jakautunut! Osa mitoista jopa vähän hämmensi..

Vyötärön kapein kohta:
NYT: 65,5cm ENNEN: 61cm

Lantio (lonkkaluiden kohdalta):
NYT: 78,5cm ENNEN: 77cm

Peppu korkeimmasta kohdasta:
NYT: 89cm ENNEN: 87cm

Reisi paksuimmasta kohtaa:
NYT: 48cm ENNEN: 48cm

Rinnan alta:
NYT: 77cm ENNEN: 73,5cm

No, mikä tuossa nyt eniten hämmentää, on tuo reisien mitta. Sillä niissä on ihan selkeää muutosta ollut! Tarkistusmittasin muutamaan kertaan, enkä saanut siitä tuon kummoisempaa lukemaa, ehkä puoli senttiä päälle. Mies hämmentyi tästä tuloksesta myös, sillä meillä on tosiaan huomattu, että koivet on ihan eri luokkaa tätä nykyä. :D Mutta sitten kun katsoin milloin tuon elokuisen postauksen tein ja mitä sanoin mittaamisesta, niin äkkiähän siitä kävi ilmi, että on jalkatreenipäivänä mittailtu. Joten olettaisin pumppia silloin olleen. Nyt oli pumpittomat mitat. Reidet on oikeasti kovat, en muista oliko ne silloin näin kovat, vaikka painoa oli vähempi. Lisäksi farkkuja joutuu hylkäämään siksi, että reidet tuntuu räjäyttävän saumat auki eikä uskalla kyykistyä, joten kyllä, on sitä jotain senttiä pakosti tapahtunut! :') Heh, tänäänkin hihitytti, kun vetäisi bootcutit jalkaan ja huomasi, että ei ne lahkeet enää levene alaspäin, kun reidet alkaa olla yhtä leveät kun levenevät lahkeet. :D

Kuva painosta 46,3kg vs. n.48,5kg, josta on siitäkin kivuttu jo noin kilon verran ylöspäin.


Vyötärö on saanut (kaipaamaansa) leveyttä, ennen oli todella kapoinen se kapoisin kohta. Mitta rinnan alta selvensi sen, miksi mun 70cm rintsikat tätä nykyä kiristävät niin perkuleesti etenkin latsien kohdalta. :D Lantiolla vain puolitoista senttiä lisää, vatsaa en olekaan mittaillut kun siinä ei vieläkään (!!!) ole sellaista selkeää ulointa kohtaa (toisin kuin vuosi sitten siinä ei muuta ollutkaan, kuin uloin kohta :D).

Yksi 'vertailukuva', jossa on aika perkuleen identtiset asennot ja eroa se parisen kiloa:


Niin, mitä eroa ja missä?? Valoitus on toki toisessa todella huono, kun on verhot kiinni ja hämärää, mutta kuitenkin. Hirveän samalta näyttää enkä ymmärrä, että eroa on kaksi kiloa.

Peppu on kasvanut kaksi senttiä ja se on kivaa, muhkea pylly on mulle ok. :D


Muutoin lisää on tullut myös olkapäihin ja käsivarsiin, ainakin.

Näiden mittojen lisäksi, ja ainoa jota mittailen yleensäkään, on hauikset. Sitä mitataan aina välillä, koska niiden välillä on eroa ja tahdon sitä seurata. Välillä mitataan pumpissa ja välillä ilman pumppia. Tänään otettiin taas mitat ja eroa on ennen ollut puoli senttiä ja nyt sitä on 0,8 senttiä. :( Ei tämä muuten haittaisi, mutta ne ovat ihan silminnähden eri malliset. Ja se mikä siinä on outoa on se, että oikea on pienempi JA VAHVEMPI. Jos teen suuremmilla käsipainoilla hauiksia tyyliin ensin toinen ja sitten toinen, oikea tekee ensin esimerkiksi kymmen toistoa, ja vasen pääsee kuuteen. Ennen tein pakkotoistoilla ne puuttuvat vasemmalle puolelle. Sittemmin olen siirtynyt tankoihin tai samanaikaisesti tehtäviin käsipainoliikkeisiin, jotka loppuvat siihen kun vasen ei enempää jaksa. No tämä on ilmeisesti lisännyt tätä kasvueroa entisestään. Mikä on tosiaan hassua, kun oikea on silti vahvempi, mutta kohta jo huomattavasti pienempi. Tämä on itselleni täysi mysteeri miten näitä treenaisin, että oikea saisi samaa kokoa, muttei menisi siihen, että sillä tekee kaksikymmentä ja vasemmalla vaan kymmenen toistoa, koska vasen on kuitenkin heikompi! Mutta isompi! AAAARRGGHH! Apua. :D Mittailtiin vielä erikseen käden eri pituusmittoja, jos sieltä olisi löytynyt jotain syytä tälle, mutta eroa oli niin marginaalisesti, ettei niitä voi edes ottaa huomioon. Jotain muuta se on. Kohta mulla on heikko mutta jättiläishauis vasemmalla ja oikealla vahva mutta kääpiöhaba. :'(

Tässä kuvassa huomaa puolieroa. Kuva on peilinä, eli oikea puoli näkyy kuvassa vasemmalla.


Ojentajan piikkiin ei voi laittaa ympärysmittatulosta, sillä se on nimenomaan oikealla taas suurempi (ja vahvempi). Tuossa mun tavassa jännittää käsiä on kyllä jo jotain toispuoleista siinäkin, oikea ei tuntunut olevan missään kuvissa niin hienosti linjassa kuin vasen. Ehkä siitäkin tulee näihin kuviin noin paljon eroa, mutta kyllä sen näkee ihan itse katsomalla kättänsä, vasen hauis on sellainen muhkea ja nouseva, oikea on aika pikkuinen herne. Snif! Ja apua!

Mutta oli miten oli, näin nyt on! Siinä oli mittoja, joku niitä jossain kohtaa myös kaipaili. En lupaa, että otan enää koskaan toiste. :) Hauiksia toki seurataan jatkossakin ja pakko se on treenitapaa jotenkin muuttaa, jos ero senkun kasvaa. Ja ennen kuin joku sitä ympärysmittaa kysyy, niin pumpiton jännitetty on tällä hetkellä 29cm (oikea 28,2cm). Pienessä ihmisessä pieniä mittoja. :')

Lauantain jatkoa! Nämä katselee kohta muutaman tunnin American Idolia putkeen! Parhauslauantai. <3

Kaksipäinen lauantaifiilis. Älä kysy. Just take it.

perjantai 25. tammikuuta 2013

Kuvallista perjantaita

Aamulla katselin jo ikkunasta, että tuonne pitää ehdottomasti tänäänkin mennä..



...kissa vahti silmä kovana aamutoimia..



...ennen treeniä piti taas jo syödä jotain..



...treenivuorossa oli selkää ja hauiksia lökäpöksyissä..



...posti toi vihdoin protskua edellisen loputtua jo jokin aika sitten..




...päivällä vetäsin alusvaatekerraston (ja pipon!) päälle ja lähdin taas ulos..



...suihkun jälkeen kokkailin palsternakkaa ja sen kavereita..



..ja sitten keitin kahvia jota tässä juon nyt! :)

Hieman enemmän kuvia avatakseni;

Ennen treeniä välipalassa on (viimeinen) omatekoinen protskukakkapötkö :D, tummaa leipää närpittyinä paloina, raejuustoa, omena, auringonkukansiemeniä.

Treenikuvista huomasin tänään, että takaolkapäät pilkottaa. (jiihaa!)

Saapui tosiaan hamppuproteiinia tänään. Heippahei vaniljaunelma! Meillä loppui viiden kilon pänikkä sitä tässä jokunen päivä sitten ja ilman on oltu. Sitä samaa ei ole täältä enää saanut ja sitä samaa ei enää halunnut, koska siinä oli niitä keinotekoisia makeutusaineita ja ne on aina häirinneet. Etsittiin oikeasti tuntikaupalla pitkin nettiä täältä saatavaa protskua, jossa olisi kaikki kohdillaan. No ei löytynyt! Kaikissa oli jotain vikaa (keinotekoisia makeutusaineita, viljoja, lisättyä sokeria..). Sitten kun pitää vielä miettiä sitä, että jos mulla onkin jokin yliherkkyys esimerkiksi maitotuotteisiin, niin ei viitsi sijoittaa maitopohjaiseen tässä kohtaa suuria summia. Siispä kotiin tuli hirveetä vihreetä tavaraa nimeltä hamppuproteiini. :D Ei ole ainakaan ylimääräisyyksiä! Kuten kuvasta näkyy, maistoin sitä vain desin. Ja veteen, ehdottomasti. Haisee ihan jollekin.. ööh.. herneille? Pavuille? Jollekin sellaiselle. Ja maistuu myös. Ei liukene veteen, mutta sekoittuu hyvin. Jauhoinen se on kun sen juo. Yllättävän neutraali maku, mutta ei se tosiaan ihan vaniljaiselle vertoja vedä. :D Eipähän tule heitettyä joka paikkaan tätä vaan käytettyä ainoastaan tarpeeseen!

Ulkona taas juoksentelin kävelyn ohessa. Vähän oli kylmä viima ja naamaa paleli, mutta onneksi oli pipo niin korvat eivät palelleet! ;) Lunta tuli hiljalleen ja nyt tällä hetkellä niin sakeasti, ettei meinaa naapuritaloja nähdä. Päälle neljä kilometriä viipotin menemään ja posket sai taas punaa ja oli kivaa. <3

Kokkailin myös niitä palsternakkoja nyt ensimmäistä kertaa ikinä, ihan perinteisiä uunikasviksia oli vuorossa. Laitoin kaveriksi muutaman porkkanan ja sipulia. Mausteita, oliiviöljyä, valkosipulia, tuoreyrttejä. Oli todella hyvää! MUTTA. En tiedä olisinko erottanut lantusta. :D Ehkä hieman.. pehmoisempi maku? Ihan kevyintä herkkua palsternakka ei olekaan, esimerkiksi verrattaessa kaloreita porkkanaan siinä on noin puolet enemmän per 100g. Mutta tämä oli tietenkin mulle hyvä juttu, kun plussilla tässä ollaan! :D

Yyyfff.. Loppukahvi oli kylmää jo. Ei se mitään, se kaunistaa! Ei muuta kuin hyvää perjantaita ja viikonloppua itse kullekin!

torstai 24. tammikuuta 2013

Hooveria levypainolla ja sitten pipo

Hyväntuulinen Heidi täällä hyvää päivää! Päivän puntteilut kohdistuivat olkapäihin ja ojentajiin, sekä vatsoihin että kylkiin. Hienosti pyyhki, supersarjoina tein samaan tapaan kuin viimeksikin. Hapotti! Ojentajille piti lisäillä ihan kivasti painoja kaikkiin kolmeen liikkeeseen, ja sekös hymyilytti. Lisäksi koko treeni alkoi sillä, että heitin viidentoista kilon levypainon sijaan kaksikymmentä selkään hooverissa. Viidellätoista on mennyt kaksi minuuttia jo vaikka kuinka kauan ja siinä tuntuu jo väsyvän ensin kädet kuin vatsa. Siispä 20kg selkään. Silläkin pysyi vielä minuutin ja neljäkymmentäviisi sekuntia. Mutta kyllä se oli nimenomaan vatsa kun väsähti siinä vaiheessa! Ylävatsalihakset meni sen jälkeen hetkeksi kramppiin ja krampitteli pitkin treeniä. Jee. :D Tuo johtuu osittain siitä, että mulla on toisen puolen kylkiluut tuosta keskeltä varmaan parisen senttiä ulompana kuin toinen puoli ja ne vetää välillä jotenkin ihmeellisesti samalle tasolle molemmat, mikä ei siis ole se normaalitila, ja se sattuu. Kramppi sillä alueella tekee aina näin. Täysin hyödytön ja aiheeseen liittymätön sivuhuomautus. :D

Videoin tuon hooverin, vinkatakseni tavan laittaa levypaino selkään. Itsellä on ainakin ihmeellistä rimpuilua jos se pitäisi asettaa selkään tuolla lattialla maaten, varsinkin kun kyseessä on suhteellisen iso paino. Siispä sen voi tehdä vaikka näin:

Penkin tai vastaavan päälle nostaa sen ensin. Pitää pystyssä, asettuu alaselkä levypainoa vasten, nappaa sen reppuselkään, laskeutuu lattialle.

Polvillaan, siitä kohti asentoa, toisella kädellä pitää kiinni painosta. Hitaat liikkeet, ettei vaan sattuisi mitään. :D

Sitten hoover! Lopussa vartalo rauhallisesti alas, pieni kääntö ja kädellä painoa vastaan.

Ote toiselle puolelle ja loppulasku lattialle. Ja eikun ylös!

Treenin jälkeen oli torstain tapaa mahdollisuus johonkin aerobiseen, jos fiilistä olisi, ja yleensä nimenomaan torstaina mulla vasta onkin! Tänään teki hirrrrveästi mieli pihalle!! Täällä on ollut pari päivää kamala myrsky ja lunta on tullut varmaan parisenkymmentä senttiä. Eli autoilijat on pulassa, kun täällä ajetaan kesärenkailla. Eli koulut on kiinni ja liikenne kaaoksessa ja mitä vielä. No, minä en ollut kaaoksessa, joten tahdoin pihalle. :D Mulla ei ole (sopivia) talvikenkiä. Kävelen bootseilla kesät talvet ja ulkoliikunta suoritetaan lenkkareilla. Mikä on vähän hassua, sillä mulla on varpaat aina jäässä, sisällä ja ulkona, ja lisäksi saan varpaisiini kivuliaita chilblainseja. En edes tiedä onko tuolle suomenkielistä nimeä. No, varpaat pitäisi pitää aina lämpimänä niin niitä ei tulisi. Mikä on helpommin sanottu kuin tehty, koska ne on jäässä sisälläkin sukkamäärästä riippumatta.

Kylläpäs eksyn tänään aiheesta. :D Jos vähän lyhyemmin, niin sukkaa ja villasukkaa lenkkariin, kerrospukeutumista JA PIPO. Mulla on viimeksi ollut pipo päässä oikeasti varmaan ala-asteella!! Hih. Kaikki hatut vaan näyttää tyhmälle mun päässä. :D Joten historiaa tehtiin tänään.

PIPO!!! Ja meikitön naama. Olkaa hyvät. <3

Tuo pipo ostettiin Saksassa. En vielä ehtinyt siellä käyttää. Oikeasti siinä on korvaläpät joista roikkuu semmoset lettilöiset, mutta nostin ne ylös ja sidoin pään päälle! Hahaa! Monitoimipipo! En tiedä vaikka olisi jopa tarkoitus, että sillä voi tehdä noinkin, niin istui päähän siinäkin muodossa. Nyt oli yhden tupsun lisäksi kolme. <3

Ulkona oli ihan ehkä maailman kivointa. Ilma oli aivan ihana, korvia ei paleltanut, vaatetta oli sopivasti. Lunta oli paljon, muttei haitannut juuri menoa, ja lenkkarit osoittautuivat yllättävän pitäviksi eikä tarvinnut liukastella. En sitten tiedä mikä on iskenyt, kun en enää osaa vaan kävellä. Heti kun on sopivaa suoraa, niin minähän juoksen. Välillä se oli vähän jännää, kun lunta oli paljon ja siitä oli usea ihminen kävellyt, muttei tarpeeksi moni että se olisi tasainen, vaan nimenomaan oli muhkurainen alusta. Sellainen nilkkojen tappaja.. :D Mutta ei muljahdellut nilkat, vaikken edes nähnyt mihin astua, kaikki oli pelkästään valkoista ja kuoppia ei erottanut. Pääasiassa hölköttelin rauhallisesti, yhden pätkän menin suurella askeleella ja vauhdilla. Piti jopa yksi pidempi suora mennä kahdesti eestaas, kun oli vaan niin kiva juosta. Tasaisella lumella oli todella mukava juosta, kun se oli kuitenkin pehmeämpi kuin kova maa. Ei tärähdellyt, enkä ollut edes tietoinen jaloistani, itsekseen toimivat. Harmitti vähän, että pääsi aika myöhään liikenteeseen, niin en viitsinyt olla pidempään ulkona, kun oli ruokakin vielä syömättä ja sellaista. Ens kerralla sitten! Kaunista siellä oli:



Siellä mennessä mietin, miten sielu lepää ja että jestas, rakastan tätä maata! Matkaa pyrähdykselle tuli 4.52km, aikaa meni 52min, keskisyke oli 133 ja maksimit 176, kulutus 223kcal.

Ennen - jälkeen. Poskille tuli punaa. Se on onnea se. <3

Toivottavasti kaikilla muillakin on ollut onnellinen torstai. Mulla on ollut.

keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kauppakassin sisältö

Eilen oli kauppapäivä ja jostain kesken kauppareissun tuli mieleen, että josko tällä kertaa nappaisi kuvat tuosta ja esittelisi teillekin, että mitä täältä kaupasta meille tarttuu mukaan. Itse en ole tällaista postausta koskaan vielä tehnytkään, muiden olen nähneen moisia esitelleen ennen.

Pääsääntöisesti käydään kaksi kertaa viikossa kaupassa (ti & la) ja tavaraa saa raahata ihan kivasti kotiin (S-ryhmän vihreissä suurissa kasseissa tietysti! ;). Keskimääräisesti en vielä hinnasta osaa sanoa, mutta huomattavasti enemmän täällä kuin mitä Saksassa meni. Saksassa oli ihan todella halpaa. Täällä saattaa olla ehkäpä noin Suomen hintatasoa. Ehkä. Tällä kertaa meni kuutisenkymmentä puntaa. Siitä saa muunnella euroihin ihan oman taidon (tai laskureiden) mukaan. :) Ruokaostoksien lisäksi tuli ostettua myös kissanhiekkaa ja suodatinpusseja, niitä ei kuvista löydy.

Tuoreruokapuolelta tarttuu mukaan aina suurin osa:



Banaaneita, omenoita (molemmille omat suosikit), palsternakkaa (ensimmäistä kertaa ikinä), porkkanaa, marrow (jonkin sortin kesäkurpista, ensimmäistä kertaa tämäkin), lanttua, portobello -sieniä (ensimmäistä kertaa, yleensä tummia herkkusieniä), tuoretilliä ja -basilikaa, kirsikkatomskuja, mustikkarasia illan rahkaan jaettavaksi, salaattisekoitus, pinaattia. Muita perustuotteita tuolta osastolta on mm. kurkku, päärynät, sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa, munakoiso, ruusukaalit, parsakaali, kukkakaali.. mitä näitä nyt on. Kaupan suosikkiosasto ehdottomasti. :P

Kylmähyllyiltä:



Aina ei tiistaina illalla ole enää rahkaa kaupassa, kun päästään tosiaan niin myöhään vasta kaupoille. Tämä oli toinen kerta kun kaupasta oli rahka loppu. Oltiin jo toiveikkaita, kun viime loppumisen jälkeen niitä oli alkanut ilmestyä hyllyyn lavakaupalla entisten muutamien sijaan, mutta loppu mikä loppu. Tilalle otettiin noita purnukoita, joissa lukee Total 0%. Niissä on 500g per pänikkä ja iltapalalle jaetaan yksi semmoinen. Ei ole yhtä paksua kuin rahka, mutta protskuarvot ja muutkin pyörii samoissa. Hinta sitten taas onkin sellainen, että pienen sydänpysähdyksen siinä saa. Mutta minkäs teet. Isoja maitopäniköitä otetaan yleensä kolme kappaletta, niissä taitaa olla 2,25 litraa maitoa per purnukka. Miehelle Onkenin natural -jogurttia, noita itsekin söin jossain kohtaa aamupalalla ja syön edelleen silloin, kun rahka on se perusaamupala ja jos sitä ei ole ollut kaupassa. Näitä on! Pari isoa pänikkää raejuustoa, mikä on edelleen ihan yhtä mautonta kuin ennenkin, mutta nähtävästi kaikkeen tottuu lopulta. Kun ei muistele, miten hyvälle raejuusto voisi maistua.. Oiiihhh.. <3 JA NYT LOPPU SE MUISTELU TAAS JA NAAMA PERUSLUKEMILLE. Etualalla pari smoothie -purnukkaa. Suosittelen näitä. Ostakaa ostakaa! Ne on namia. Eikä ole ylimääräisyyksiä seassa. Meillä näitä menee rahkan seassa, kun marjoja ei täällä erinäisistä syistä osteta kuin kahteen iltapalaan viikossa. Näillä saa tosi kivaa makua pienelläkin määrällä.

Ja ne muut:



Ensimmäiset keksit on miehelle. Kuulemma ihan hirveän hyviä. Hapankorppuja, miehelle nekin, tosin tällä hetkellä kun tässä vilja-altistusta suoritan, niin yhden syön päivässä tuommoisen pienen. Nakerran. Ei enää maistu niin kuin joskus. Sokeritonta vadelmahilloa (nokare rahkan sekaan), pari purnukkaa mantelitahnaa (näissä pikkuripaus suolaa mukana, ei niin hyvää kuin Mandelmus, mutta tällä mennään kun ei muuta ole, pieni nokare menee puuroon ja rahkaan), auringonkukansiemeniä, kaurahiutaleita, jalapenoja (miehelle) ja kuivattuja luumuja.

Aika lailla perusostoksia, muita tulee ostettua satunnaisesti. Pakasteosastolta tulee välillä napattu jokin vihannessekoitus kiireisempää hetkeä varten, mutta siinäpä se. Aika hyvin ollaan löydetty kaikenlaista täältä(kin) maasta, joilla pärjää hyvin.

Kissa miettii, että jee, taas mulle salaattia! Nakerran, nakerran, NAMS!


tiistai 22. tammikuuta 2013

Kaurapuurovoimaa?

Tänään oli kiva, napakka selkä-/hauistreeni, ilman mitään ihmeellisyyksiä. Perusliikkeitä, perustoistoja, kunnon painoja. Aikaa meni puolisentoista tuntia, ei kahta tuntia, niin kuin silloin kun oikein innostun. ;) Siitä siis sana napakka! Jostain syystä myös toistot oli myös nousussa, joko vähän tai paljon. Vähän ymmärrän, mutta paljon on jo paljon! Suurin ero oli preacher curlissa, painoa 18,5kg. Viimeksi (perjantaina) ekalla meni kymmenen ja lopuilla kahdeksan. Nyt ekalla meni kuusitoista, muilla neljätoista, paitsi viimeisellä vielä kaksitoista. Wooot?


Siellä se sohvatyyny on taas. :D

Laskin aika monta kertaa, että onko tuossa tangossa nyt varmasti saman verran painoa kuin viimeksi, mutta kun tanko painaa sen 8,5kg ja päissä on vitoset, niin ei kai sitä voi väärin laskea? Tai toki voi, mutta että monen monta kertaa? Joo, voi.. mutta silti. :D Onko tää nyt kaurapuurovoimaa sitten? Tahtoisin tietysti uskoa, että voimat on hirveästi tässä välissä kasvanut, mutta.. ehkä se on kuitenkin kaurapuuro. :D

Tein myös hauiskääntöä tangolla (24,4kg), 4x12. Hyvin tuntui!




Treeni sisälsi myös hauiskääntöä vinopenkillä alaviistosta, takaolkapäille rear delt row -liikettä, selälle kulmasoutua jämäkästi 90° kulmassa tangolla (lisäsin tankoon 2,5kiloa) ja vielä kulmasoutua käsipainoilla.

Oli muuten vähän vilpoinen aloitella treeniä..


Mummotöppöset jalkaan ja menoksi! :')

Kyllä nämä töppöset lähti aika pian jalasta ja vaihtui taas perustöppösiin. Tykkään pitää kengät jalassa muutoinkin kun pelkästään jalkatreenissä, vaikka niitä tarvitsee oikeastaan vain siinä. Ihan jo pelkästään sen vuoksi, että tämä kumimattosysteemi on paikoin nyppyläinen ja se ei ole kiva jalkapohjille. Pidättekö te kengät aina treenatessa jalassa? Joskus törmäsin jossain ihmiseen, joka treenaa aina villasukat jalassa salilla. En nyt millään muista kuka se oli, mutta jostain blogista tämän bongasin. Se oli mun mielestä aika kiehtovaa. :D

maanantai 21. tammikuuta 2013

Maissiväläys!

Eilen illalla opin jotain uutta. Tutkailin vähän sitä Food Detectiven sivua, kunhan lueskelin. Ja siellä oli taas listaa, että mitä kaikkea sillä testataan. Silmäilin listaa, kun se nyt oli siinä, ja..

http://www.food-detective.fi/food-detective/

MAISSI? VILJA?? MIKSEI KUKAAN OLE KERTONUT MINULLE ETTÄ MAISSI ON VILJA?? Tässä olen ollut syömättä viljoja, mutta olen kyllä kiltisti syönyt maissia!! Tästä lähti lumipalloefekti ja armoton googlettaminen.. Kyllä, maissi on tosiaan vilja, kertoo Wikipedia. Olin ihan shokissa. Google suhisi ja rutisi liitoksissaan kun aihetta tutkin ja ihmettelin. Mitähän oireita olisi, jos olisi allerginen tai yliherkkä maissille? Onko sellaista listaa olemassa?

http://www.foodintol.com/corn-allergy

Check.. check.. check.. check.. check.. check.. ja check. AAAAA!

Eilenkin ruoassa oli maissia. Vatsa turposi ruokailun jälkeen niin, ettei henkeä meinannut saada. Tiedä sitten käyttäytyykö se näin siksi, koska olen syönyt sitä kaurapuuroa ja leipää närppinyt, mutta kuitenkin. Aiemminhan sanoin, että jo alkuun täällä Skotlannissa leimahti nuo kainalot kutisemaan aivan s**tanallisesti, ja laitoin sen tietysti kaurapuuron syyksi kun se oli sellainen ainoa selkeä muutos. Kaurapuuro jäi pois, mutta kainalokutina ei hellittänyt millään, itseasiassa se yltyi ja yltyi eikä kutinaan saamani voide helpottanut, niinkuin ennen on helpottanut. Ja sitten tilasin tuon testin, kun meni hermot.

Aloin sitten selata ruokakuvia, että mitäs sitä on tullut syötyä sitten tänne saapumisen. Onneksi otan kuvan päivän ruoasta joka päivä! Ensimmäisenä päivänä lautasella oli maissia. Toisena päivänä oli maissia. Kolmantena päivänä tomskukastiketta.. Hetkinen, mitäs aineita siinä kastikkeessa olikaan.. MAISSITÄRKKELYSTÄ. Joo, eli maissia kolmantenakin päivänä. Ja niin edelleen. Selasin kaikki kuvat ja keskimäärin ollaan syöty joko maissia tai tuota tomskukastiketta neljä kertaa viikkoon. Ja se on paljon! Eikö me sitten syöty niin paljoa maissia Saksassa? Selasin kuvia.. No ei. Pakastevihanneksissa ei juuri ollut maissia, täällä on kaikessa. Tykkään maissista, ostin jopa koko pakastepussin pelkkää maissia, jotta saan sitä syödä vielä enemmän! :D Btw, tuo tomskukastike oli juuri se syy, miksi epäilin tomaattia aiheuttajaksi ja olisin karsinut tomaatin pois seuraavaksi, mutta tilasin tuon testin sen sijaan.

Sitten muistin yhden tapauksen Saksasta. Olin ollut viikon viljattomalla ja olo oli ollut ihan hirveän hyvä. Kunnes sitten viikon kuluttua olo alkoi taas olla huonompi ja turvotus oli ihan massiivista. En keksinyt mitä olisin syönyt. Pengoin silloin roskikset läpi, että mitä kaikissa pusseissa ja purnukoissa oli ollut ainesosia, joita oli tullut syötyä. Viljaa tietysti metsästin ensisijaisesti. Tomskukastike oli ainoa, jonka keksin, mitä en ollut siinä edeltävään viikkoon syönyt, kunnes tuona kyseisenä päivänä. Tutkin sanakirjan kera, että oliko siinä ollut viljoja. En löytänyt. Nyt piti kaivaa uudestaan netistä tuo lista esille, että mitä se oikein sisälsi.. Muunnettu tärkkelys. Voidaan valmistaa esimerkiksi perunasta. Tai vehnästä. Tai maissista. Maltodekstriini. Valmistetaan esimerkiksi perunasta. Tai vehnästä. Tai maissista. AAAAA!

Tässä istun tällä hetkellä vatsa jäätävänä pallona, eikä ruoan jälkeinen kahvi ole mahtua enää alas. Tänään ruoassa oli sitä tomskukastiketta. Ihan satavarma en tietysti voi olla tästä maissista, koska tämän turvotuksen syynä voi olla esimerkiksi se kaurapuuro tai leivännärpintä, kun niitä on nyt kanssa syöty. Mutta kainaloiden kutina on taas ollut ihan selkeästi tämän maissiasian kanssa käsi kädessä menevä. Tilanne on omassa mielessä ihan hirveän selkeä. Kuului vain LOKS LOKS kun palaset loksahtelivat samaan tahtiin mun leuan kanssa eilen, kun asiaa tutkin. :D Siinä missä olisin tomaatin jättänyt testimielessä pois mutuillen, että oisiko se se, maissin olisin jättänyt testimielessä pois, että tästä olo paranee, tämä se on. Niin moni LOKS kuului. Odottelen nyt tietoa mm. Questiltä, että onko heidän patukoissa käytetty maissia. Myös vehnästä tahdon samalla varmistuksen, vaikka sitä olen ennenkin tiedustellut. Tahdon tarkempia vastauksia. :D

EDIT: Questilta vastattiin, että suurin osa heidän käyttämästä IMO fiberistä (eli isomalto-oligosaccharidesta) on maissiperäistä. Asia on ilmeisesti suht hiljattain muuttunut, kun on toimittaja vaihtunut, ennen kyseiset aineet saatiin tapiokasta ja perunasta. Tämä(kin) selittäisi todella paljon.. Ja JÄTTIAAAAAAA!!!

Että semmonen maissiväläys täällä kävi illalla. Olikin shokki tajuta, että viljoihin kuuluu. Olisitte nähneet sen lumipalloefektin, mikä siitä lähti. Olen varma, että se raksutus mun päässäni kuului naapuriin asti ja savu nousi niin, että piti melkein ikkunat avata. :D

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Viikko 3

Tänään päivä alkoi kaurapuurolla! <3 Lisäksi söin aamupäivällä pienen viipaleen tummaa leipää ja yhden hapankorpun, ensimmäistä kertaa sitten lokakuun. Nämä siis tulevaa Food Detective -testiä varten. Oli tosi outoa syödä leipää. :D En sitten tiedä johtuiko tästä vai jostain muusta, mutta näistä parin tunnin päästä seurannut jalkatreeni oli päänsärkyinen. Mulla särkee hyvin harvoin pää. Oli semmoista, että hetken harkitsin jos jättäisin treenin kesken. En kuitenkaan jättänyt. Seuraillaan tilannetta.

Mennyt viikko on näyttänyt seuraavanlaiselta:

Maanantai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:55, keskisyke: 109, max: 154, 281kcal.

Tiistai: selkä, hauikset. Kesto: 1:29, keskisyke: 115, max: 161, 253kcal.

Keskiviikko: jalat, vatsa. Kesto: 1:51, keskisyke: 117, max: 160, 318kcal.

Torstai: ojentajat, olkapäät, vatsa + kyljet. Kesto: 1:23, keskisyke: 120, max: 162, 264kcal.

+ 0:30 crossailua. Keskisyke: 130, max: 141, 135kcal.

Perjantai: selkä, hauikset. Kesto: 1:32, keskisyke: 114, max: 159, 248kcal. 

+ 0:30 crossailua. Keskisyke: 127, max: 140, 137kcal.

Lauantai: lepo.

Sunnuntai: jalat. Kesto: 1:37, keskisyke: 123, max: 165, 309kcal.


Vielä(kin) näkyy kiitettävästi paloja, vaikka paino on noussut noista bannerin kuvista päälle kaksi ja puoli kiloa. Pakollinen viikkovilautus siis. :D
Toisessa kuvassa ei ole jaksanut jännittää enää molempia käsiä. Että nii, kattokaa sitä toista sitten vaan! Hyvä.

Nyt tosiaan seuraa muutaman päivän hieman poikkeukselliset syömiset, eli gluteenia, hiivaa, ruista, vehnää ja kauraa tulee syötyä, joskin hyvin vähän. Kaurapuuro on onneksi superherkkua ja syön sitä nyt aamuisin fiiliksellä, että saattaa olla viimeinen kerta ikinä. Leipää ei syö samanlaisella intohimolla, eikä sitä tee mieli yhtään. Siispä pientä närppimistä, all in the name of science! Odotan parhaillaan vielä tarkempia infoja siitä, kuinka monta päivää pitäisi itseään näille altistaa, että testi niitä näyttää. Tällä hetkellä tieto on, että ainakin kaksi päivää, mutta mahdollisesti jopa viisi-seitsemän päivää. Sähköpostia ootellessa, jospa huomenna. Muita testin ruoka-aineita syön normaalisitikin pitkin viikkoa, joten niitä ei tarvitse edes juuri ajatella. Lihat, kalat ja kananmunat jää luonnollisestikin testaamatta, ja muutkin sellaiset, joita en yleensäkään syö. :) 

Nyt on myös todella mielenkiintoista nähdä tuleeko niitä polvikipuja ja muita oireita, joita viimeksi koin kaurapuuron syömisen seurauksena, joista kirjoittelin silloin täällä. Silloin oli alla kuitenkin epänormaaleja päiviä (ajo Saksasta tänne eli mm. lukuisia tunteja autossa ja pieni treenitauko), ja oireille saattoi olla muitakin selityksiä. Nyt ollaan normaalissa tilanteessa, joten esimerkiksi niitä polvikipuja ei pitäisi tulla mistään syystä. Tämä onkin jännää siis! Tämä on pitänyt testata muutenkin vielä varmuudeksi, jotta tiedän etten ole turhaan karsinut viljoja pois (aiheuttaa lievää päänvaivaa, koska viljoja tungetaan ihan kaikkialle). Tämän jälkeen luulisi olevan varma, ihan noin niin kuin ilmankin tuota yliherkkyystestiä.

Lupailin tälle viikolle myös niitä liikunta- ja ravintoaiheisia kirjaesittelyitä, mutta olipas kiireinen viikko ja aikaa ei jäänyt, se kuitenkin vie hieman enemmän aikaa kuin peruspostaukset. Mutta heti kirjoittelen kun on aikaa! Tuntuu, että pitäisi melkein jokaiseen blogiin kirjoittaa jotain. Mutta ei aina kerkeä! Joku päivä sitten. :) Mukavaa viikkoa!

Iiiiso kulahtanut villatakki päällä. Tunnetaan myös nimellä Kaveri. Koska se lämmittää mua. <3